Alla inlägg under februari 2009

Av Sofia - 10 februari 2009 20:05

För ett par år sedan slukade jag inredningstidningar och läste och inspirerades och drömde.... Jag var storläsare av Allt-i-hemmet och även Elle Interiör. Det var nog eg. inte så mycket jag ville förändra i min inredning men jag fascinerades av att andra kunde "klä in" en hel våning i vitt eller blanda "gammalt och nytt" så det såg sådär härligt rätt ut.


Visst kan det vara snyggt med helfräscha, nya och modernt möblerade rum men är det så personligt att stiga in i en möbelkatalog? Numera har jag en ganska sund inställning till inredning.... Man har sina möbler och man kommer sig ju inte för att byta ut ett dyrt och fint matsalsbord med tillhörade stolar i björk. Trots att det skulle vara mer passande med ett i ek.. Och masurbordet jag fick av mamma i inflyttningsprsent till första lyan - det är fortfarande superfint och jag älskar det. Vår 50-tals grupp från farmor - en soffa och 2 fåtöljer med nytt fint tyg - det kallar jag återvinning trots att det SKULLE vara skönare med en ny soffa med divan-del.......


Prydnadssaker likaså. Jag älskar mina keramikkossor och får från Öland och vill inte förpassa dessa husdjur i skåpet för att ställa dit ngn glasros som finns i varenda desginprogram på TV. Det HAR blivit inflation i ny design o inredning. Nu ska vi slänga ut allt vi har, byta ut och renovera och göra tvärtom än det vi ska - värna om "miljön"..


Vi var föresten o beställde en ny fläkt idag på Optimera i Nässjö. En sån där som hänger på väggen som man får kakla runtom. Vi hade aldrig det som tillval när vi byggde vår Smålandsvilla för 3 år sedan. Nu känns det som man får stå halvböjd bakåt o laga mat och de nya fläkten kommer att eliminera det. Å så kommer det bli sådär äckligt snyggt också - precis som i en inredningstidning.... ; )


Godnatt!!!

Av Sofia - 9 februari 2009 18:42

...i februari! Anledningen till att jag (som helst av allt skulle kunna tänka mig att flytta till varmare breddgrader 3/4-delar av året) älskar snö när vi kommit en bra bit in i februari är ju att den snart ändå försvinner - den KAN inte ligga så länge till (max en månad). Ja, visst låter det optimistiskt. Det luktar vår nu och alla snöflingor i världen samlade på Renstigen kan inte lura mig - det blir vår....snart!


Hemma nu efter en tuff dag - timmarna har gått rasande fort och jag känner mig trött, frusen och hungrig. Helst av allt skulle jag vilja lägga mig badet men tiden räcker inte till allt..... Nu ska det bli "Mammagrynsgröt" och stekt ägg till Elin, David, Ulf o mig innan vi sätter oss framför TV-programmet "Stormen". Nej, barnen får inte se det - de ska sova!!! Johanna är fortfarande hos farmor och farfar o vilar upp sig. Hon är något bättre idag, tack-o-lov.


Hej svejs!!

Av Sofia - 8 februari 2009 12:16

Nyss hemkommen från sammandrag för P9 i bandy på Skogsvallen. David med sitt lag vann första matchen och förlorade den andra. Nu är han så glad så glad o lite trött. Det tar på de små liven så som de kämpar.


Jag o Ulf var ett av två föräldrarpar som hade äran att stå i kiosken - en helt ny upplevelse eller rättare sagt utmaning. Man känner sig som en zombi i ett nytt kök och har inte mycket koll på var grejorna är... Lägg därtill en slö kaffebryggare ; ) Det gick jättebra och det var trevliga medarbetare så timmarna gick fort.


Jag vet inte om jag ska kommentera gårdagens deltävling i melodifestivalen. Man får väl snällt acceptera att smaken är som baken - delad.


Nu ska vi fika (alla utom Johanna som ligger nerbäddad i influensa - urk!!). Typiskt när det är sportlov och snön har vräkt ner i massor. Nu finns det ju lite att göra utomhus.... Solen har börjat skina nu och det riktigt spritter i vårtarmen trots att det som sagt var är precis vitt av snö...


Må väl

Av Sofia - 7 februari 2009 17:42

Uppladdningen inför årets första deltävling av Melodifestivalen har börjat. JAAAAA! Jag är en nörd. Under de kommande fem lördagarna vill jag ogärna gå bort eller ha folk hemma (om de själva inte vill titta). Det har nog ngt att göra med Carolas explosionsartade genombrott när jag var 12 år. Förstenad och förundrad satt jag framför spektaklet redan då och såg hur denna karasmatiska tjej "gick igenom rutan" som ingen annan ngnsin gjort förut (min åsikt). Henns karriär förändrade inte bara Carolas liv utan oxå mitt... Inget var sig likt sedan dess. Många har åsikter om henne, vad hon gjort vad hon inte har gjort men man får säga o tycka vad man vill för hon berör ALLA.


Det har fötts många stjärnor på artisthimlen genom Melodifestivalen sedan dess, vissa har brunnit fort - andra lyser o glittrar längre. Då jag sitter o har påbörjat en akvarell med tulpaner så tänker jag inte rada upp dem här - tar alldeles för lååång tid.


Det blev en målning med ett härligt vårtecken....


Lycka till i kväll och må bäste man/kvinna vinna.

Ciao

Av Sofia - 6 februari 2009 21:42

Jag är så fascinerad över dessa människor - hur kan de lära sig dessa steg och göra det så bra? Ja, nu menar jag kanske inte Hasse A. och Carl-Jan, jag tänker i första hand på Alling, Bagge och Magnus S. Grymt impad är jag. Lite avundsjuk oxå kanske. Tänk att få ha dessa fina klänningar på sig och dansa med en som verkligen kan ; ) Ibland får jag dansa med pappa och han är en GUD på foxtrott och har lärt mig eg. allt jag kan. Men det bästa är att dansa med Ulf (min sambo). Det händer inte så ofta men när det gör det är det så ok.


Har gjort en jätte-, jätte, jätte-god kycklingryta med grönsaker, jordnötssmör, röd currypasta - MUMS!!! Till detta blev det min 2:a vinst i jobbets vinlotteri. Började jobbet i juni och vunnit 1 förstapris och 2 st 2:a-priser..... Tur i pel och otur i kärlek..... INTE jag INTE..


Natti, natti

Av Sofia - 5 februari 2009 21:06

....av denna veckan. Längtan till helgen är stor. Ändå har det varit en bra vecka. Inte på frisk-sjuk-fronten hemmavid i och för sig. Elin o Ulf är fortfarande dåliga och hostan håller dem vakna om nätterna.


Jag har under arbetsdagen suttit och letat efter "diffar" i bokföringen för en kunds räkning och gissa om jag blev GLAAAAD när jag till slut hittade den (speciellt som det är bokslutsmånad). Sån't stärker och dagen känns så mycket bättre.


Nu sitter vi framför "Lyxfällan" och trots att vi drömmer om lottovinster och Triss-skrap känns väl livet rätt ok om man jämför med dessa stackars människor. Hur lyckas de ha absolut noll koll?


Kvällens löparrunda gick hyfsat trots att jag kände orken tryta på slutet.. Men efter en lunch bestående av en skål keldasoppa med keso o kokt ägg kan man kanske inte vänta sig ngt annat ; )


Det känns KUL att gå till jobbet i morgon. Trots att det strular med vissa saker reder jag nog ut även denna månads "momsar". Kanske jag t.o.m kan fråga efter fler uppdrag? Milda makter - skrev JAG det?


PS. Om ngn vänlig själ kan hjälpa mig att rotera bilden så den stannar så vore jag glad. Har roterat den i "anpassa dina bilder" men det funkar ju inte...?


Godnatt

Av Sofia - 4 februari 2009 19:38

Är spekulant på flyt. Jag är beredd att betala en hel del för detta nu. Flyt på jobbet, flyt med känslor, flyt, flyt, flyt..... Minusgraderna biter mig när jag bortskämt tar mig från det varma Åhlénsgaraget den korta sträckan till jobbet på Öhrlings. Jag HATAR verkligen vinter, kyla, snö o is. Känner mig bara tillfreds när jag väl påklädd är ute på promenad eller löptränar (å det kan man ju inte sysselsätta sig med jämnt?).


Det går ju mot våren men attans vad det känns långt dit. Brrrr. Visst är en resa till Egypten härlig att se fram emot men just nu skulle jag lätt kunna byta bort den mot en kamin/öppen spis.....


Natti

Av Sofia - 3 februari 2009 20:36

Go kväll!

Äntligen hemma efter en lång dag. Nyss avnjutit en rejäl bit "Ramona" från pizzeria Jamaica som är en upplevelse så långt bort från GI man kan komma...men väldigt gott då och då.


Dagens början inleddes med att Stella tjurade ihop på väg till dagis. Hon ville åka vagn - en sträcka på c a 300 m. Hon är nästan alltid glad när jag lämnar henne men idag var hon otröstlig. En av de underbara dagisfröknarna tog hand om henne och inom mig vet jag ju att det går över ÄVEN om det är jobbigt för hjärtat.


Dagen flöt på och jag fick väl hyfsat mycket gjort även om jag aldrig tycker det är tillräckligt. Inte tillräckligt fort, inte tillräckligt bra..... Men det lär jag väl återkomma till många ggr.


Ringde några ggr hem under dan och det var inga pigga röster i luren. När min sambo bäddar ner sig - då ÄR han dålig - obs!! Ingen, absolut ingen ironi betr. män o förkylningar.... ; ) Elin lät inte heller så frisk.


Klockan 18.00 var det så dax för möte på Centralskolan inför Johannas debut på högstadiet. Ett bra och informativt möte. Klasserna splittras och efter år av erfarenhet verkar majoriteten vara mycket nöjda (i varje fall efter ett tag.......) När jag sitter där på mötet känns det ändå inte verkligt. Är verkligen min Johanna snart 13 år!!!? Ja, hon föddes ju 7:e maj 1996 så det stämmer ju. Men jag undrar ändå stilla - vart tog dessa 13 år vägen. Visst har man upplevt enormt mycket, bl.a tre goa barn till och allt därtill...... Det gick bara så fort!!!


Medan man lever får man hela tiden lära sig att acceptera förändringar även om det gör ont ibland. Vissa ggr gör det ondare. Jag fick t.ex acceptera att Johanna efter ihärdiga övertalningsförsök blev brunett (utan färg världens glansigaste bloda svall). Själv har jag ju alltid haft råttfärg och velat vara ljus - klart hon vill förändra sig!! Det man inte har vill man få. Å det man får vill man inte ha ; )



Godnatt

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<<
Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Ovido - Quiz & Flashcards