Alla inlägg under april 2009

Av Sofia - 13 april 2009 20:07

Så var det slut på ledigheten, slut med sköna sovmornar, slut med sena kvällar. Back to business!! Klockan är 20.08 o hälften av barnen sover - inte illa. Stella har just fått höra godnattsaga och somnade innan den var klar... David sover även han. De andra två hoppar på studsmattan och har fått lov en kvart till.


Fenomenet "studsmatta" - för några år sedan fanns de knappast. Undra vad ungarna gjorde på den tiden? Jag var minst sagt skeptisk när Johanna började tjata. Såg alla skaderisker o.s.v Men "alla andra hade ju" som hon sa vilket förvisso var sant...


Johanna sparade ihop till halva studsmattan själv och köpte den i 10-årspresent (tre år sedan). För att Elin o David överhuvudtaget skulle få komma i närheten av den, betalade vi andra halvan. Köpet har vi aldrig ångrat. Den är flitigt använd från tidig vår till sen höst och peppar, peppar ännu inga allvarliga skador!!


Som sagt - i morgon är det dax för jobb, dagis o skola - alltså in i vardagsrutinerna igen. Lite skönt är väl det - man uppskattar ju o längtar till nästa break. Låt se - första  maj är väl en fredag va? ; )


Godnatt!!


PS. Påskgodiset är inte slut än......lär räcka till midsommar.....

Av Sofia - 12 april 2009 19:37

...sitter vi här o allt är lugnt o stilla. Alla fyra stannade över hos mormor o morfar i natt. Oftast får man barnvakt när man ska göra ngt speciellt vilket då bidrar till att tempot är högt o man knappt hinner tänka på barnen. Nu hade vi inget speciellt inbokat. Gick en runda till ICA, hyrde en film på Hemmakväll. Huset blir otroligt tomt och tyst utan barnen! Visst är det skönt på sätt o vis att ibland bara vara själva men det känns ändå väldans konstigt.

Jag tänker på de som så gärna vill ha barn men inte kan få. Deras kamp och år av förhoppningar och förtvivlan som till slut blir ett sorgligt faktum. Tänker oxå på de som faktiskt väljer bort barn av olika anledningar. Själv förstår jag inte.... Möjligtvis ibland då ångesten för att något ska hända dem tar överhanden. Hade man inte haft barnen hade man ju sluppit denna ångest i varje fall. Lika bra att sluta skriva för det var attan vad jag saknar ungarna nu....


Det har varit en helt fantastisk påskledighet men härlig o tidig värme. Alla man har pratat med har varit så glada o visst gör solen allt lite enklare. Det gäller att passa på o njuta för sämre väder kommer förr lr senare...


Godnatt!

Av Sofia - 11 april 2009 18:10

I ett hav av godis sitter de - barnen med ögon som lyser... GODIS!!!! Denna ändå ganska vanligt förekommande intag men ändå så kul. Påskkärringen har levererat tre omgångar redan per barn!!! o ändå är inte påsken slut. Får nästan kväljningar för alla tillsatser deras små kroppar ska konsumera innan eländet är slut. Men förhoppningsvis är det inte så farligt!!


Gårkvällen i Sandrydet var som alltid trevlig o god. Fick traditionell påskmat som jag ÄLSKAR. Världens godaste cheeskake till kaffet! Det blev av ngn anledning mkt prat om kattungar. Eftersom jag inte direkt har.....pluggat katter o dess dräktighet så får vi nog helt enkelt köpa faktum. Om två månader lär vi ha kattungar här. Förhoppningsvis inte så många som vi då behöver sälja iväg...


Nu kom grannar på besök på en spontangrill. Hur trevligt som helst. Vädret gör ju att alla männsikor LER!!! o är lyckliga.


En löparrunda blev det men hua vad det var varmt. Folk som mötte mig i bilar trodde nog inte jag var klok. I löparlinne o korta shorts men det VAR varmt o jag är inte van än helt enkelt...(vid värmen).


I morgon är det påskmiddag hos mamma o pappa. Träffa mina syskon med familjer - alltid lika kul!!!!


Glad påsk igen!!!! Kram

Av Sofia - 10 april 2009 15:42

...som går mycket snabbt!!! En premiärtur på cykel genom stan för hela (nåja nästan = Johanna o Stella var inte med) familjen. Davids första tur med sin fina hoj o vad han trampar...; ) Träffade på jobbarkompisen Anna o pratade en stund. De bor nära "målet" som var fm-fika hos Ulfs föräldrar. Var riktigt varma när vi kom fram. Väl där blev det utdelning av påskpåsar till barnen!!


Försökte förklara för barnen hur det var förr på långfredagen. När jag var liten fick jag inte gå till en kompis o leka t.ex När min mamma var liten fick hon o hennes syster endast sitta på en stol hela dan??? Idag är (nästan) allt som vanligt. Fler o fler affärer har öppet och folk gnor på bilar och i sina trädgårdan. Min sambo Ulf undrade om jag ville sätta ungarna på stolar igen. Nej - faktiskt inte!! Men kanske att man kan ägna påskens betydelse och anledning en tanke. De som inte "tror" har ju ändå fått ett par xtra ledig dagar...


Dagen har gått så snabbt och nu ska vi hämta Stella - en vecka sen sist - och det ska bli så gott att få tillbaka henne. Sen blir det hämtning av Johanna i Sandsjö o vidare till skogen för att ha lite påskmys med Sus o P-A + deras barn.

Go kväll!!

Av Sofia - 9 april 2009 18:28

Vilken njutardag!! Ledig o sovmorgon vilket innebär att jag är klarvaken o pigg kl. 07.00 En kopp neskaffe o tidningsläsning i lung o ro innan barnen vaknar är en bra start på morgonen! Jag tog sedan tag i stryktvätt o  städeriet. Vi åt inte frukost förrän kl. 10.30... Vilken mamma de har men oj, vad de äter när man svälter dem lite ; )


Ner på stan, handla lite som fattas och sedan fika på Thimons. Det är verkligen lyx och väldans skoj med ungarna.


Det blev omelett till lunch/middag med stekt "bräckekorv" (= jättegott till skillnad från falukorv som får magen min att vända sig). Sen blev jag lite sugen på att baka. Jag är ju svag för småkakor och jag såg ett recept i dagens Smålandstidning på "Jitterbuggare". En typ av rulltårta med mördeg och maräng som mor alltid gör. Inte den enklaste kaka att baka kanske men jag fixade det. Mamma!! Jag börjar bli stor nu ; ) De blev inte så vackra men goda.....


Nu blir det snart tacos - mums. Kanske kokar jag ett ägg o äter till förrätt. Älskar ju som bekant detta UNDERBARA livsmedel.

Glad påsk på er!!


Av Sofia - 8 april 2009 20:17

Vi diskuterade vid fikat idag på jobbet vad denna onsdagen eg. innebär. Ingen som visste. Vi är en skara på 16 pers från 19 -- 56 år. Frågan är om det är glömska lr dålig allmänbildning? Jag har ju för mig att jag ngn gång lärt mig detta.


Googlade sedan och fick svaret. Man bytte ut kyrkklockornas kläppar till "dymblar" vilket helt enkelt är ordet för trästavar. Anledningen var att man denna "stilla vecka" inte skulle föra oväsen. Ljudet blev m.a.o dovare.


Kanske skulle jag förklara för barnen oxå.... Det visade sig när jag kom hem att David visste!!!!!! vad det betydde. Han hade minsann snappat i skolan. Kul i framtiden när han sitter på sitt jobb och har fikarast att HAN vet ; ) Synd bara att inte han praktiserar det där med oväsen...... Vad det låter mycket när ungarna är igång.


Annars gick dagen fort och bra. Trevligt att höra läget om både förra jobbet o annat. Äldsta flickan Johanna fick följa med bästa kusinen hem till sig och där blir det garanterat ridning i morgon. Lyckan är gjord! Vi får väl hämta hem henne snart för annars lär hon stanna läääänge.


Go kväll!!

Av Sofia - 7 april 2009 20:51

Jag hade tänkt att börja kl. 7 idag - passa på när Ulf är ledig o hemma med barnen. Tröttheten tog dock överhanden o jag låg en timme längre än min målsättning. Dagen gick i rasande fart och det var väl bara vid ett tfn-samtal som tiden stod lite stilla:


- Du har nr 134 i kö!!!! hör jag Skatteverkets elektroniska telefonröst säga. Detta har dock ingen relevans om man inte vet hur många handläggare de har för tillfället. Det var många idag så det gick fortare än vad jag trodde. Ärendet blev uträttat.


Har börjat cykla till jobbet nu. Visst är det lite kallt på morgonen men det doftar vår och jag ler hela vägen till jobbet. Kanske är det bäst just nu - innan det gröna börjar gro - sedan händer allt så fort. Det exploderar ju ngn gång i april och man hänger ju inte med.


Kvällen avslutades med löpning och pannkakor som Ulf stekt till barnen/oss. Ja, nu vet du resten av dagen Susanne. Lite mer ingående tar vi på fredag! Ska bli så kul att komma till er!!!


Godnatt


Av Sofia - 6 april 2009 19:12

Jo, visst är det träligt för barnen att inte få vara lediga från fritids när det är påsklov. Därav beslutet att Jois, Elin o David skulle få vakna i lugn o ro utan att behöva gå upp och sedan vara hemma själva tills Ulf skulle komma hem. Johanna skulle få en slant för att "ta hand om" sina mindre syskon, plocka fram/duka av frukost, snygga till köket samt fixa en enklare middag. Jag bad dem snällt att även hålla sams!!


Själv passade jag på att börja jobba kl. 07.00 då ingen lämning till dagis eller annat morronstök ingick i mina sysslor. Ringde hem kl. 10.30 vilket är en ganska normal tid för att åtminstone frukosten skulle vara klar. Elin avla rapport om dagens status. David hade nyss gått till en kompis UTAN att äta frukost över huvud taget. Johanna hade missat hans adjö efter som hon sov ; ) Flickorna hade inte heller fått i sig någon mat! Elin försvann till en kompis kl. 12.00


När Ulf sedan kom hem o kollade läget kan man lugnt konstatera att vi blir inte hundra kronor fattigare idag. Men, de svälter säkert inte ihjäl heller OCH de har hållit sams vilket kanske var naturligt då de inte var tillsammans ngn längre stund.....

Snart påskledigt.......... ; )

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24
25
26
27 28 29 30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Ovido - Quiz & Flashcards