Alla inlägg under maj 2009

Av Sofia - 12 maj 2009 22:09

Ett perfekt framträdande! Magiskt! Hoppas det håller hela vägen! I skrivande stund skränar Rumänien ut sitt bidrag o vi vet ännu inte om Sverige får uppleva finalen på lördag.


Jag är ännu mer imponerad av vår svenska schlagerdrottning efter det programmet som sändes kl. 20.00 där man fick del av hennes karriär o liv. Hon är ju otrolig. Rösten är som ett gummiband!! Böjligt åt alla håll under hennes fullständiga kontroll. Även om jag inte är något vidare stort fan av opera så förstår jag ju när det är bra! Malena är bra!


Nyss fick jag gåshud av Islands låt vilket jag personligen tycker är en bättre låt än vårt bidrag....men nu håller vi på Sverige!! Norge är en av mina andra favoriter, Finland är också okej!


Vill gå och lägga mig nu men kan inte sluta titta - vill se hur det går. Jag jobbade till 19.00 vilket inte hör till vanligheterna så jag är xtra trött i skallen. Dagen flöt på som jag ville o då är det extra kul att "ta kväll".


Godnatt o håll tummarna för Sverige nu!!!!

Av Sofia - 11 maj 2009 19:40

känns gårdagen i Strömmahult. Vårsol, vitsippor, vattnet som porlade överallt - när jag tänker tillbaka på söndagens utflykt känner jag mig lite som en "hob" i "Sagen om Ringen". Lika osannolikt vackert! Härliga minnen att tänka tillbaka på när jag idag tittar ut över Nässjö's Stortorg. Inte helt fel det heller men det är ju lite skillnad.


Dagen har gått fort och helt plötsligt var klockan fem! Hade tänkt att sitta en timme extra men av ngn outgrundlig anledning som stavas "Stella" låg Ulfs bilnyckel i min väska. Eftersom tonårigen ville ha ny mobil IDAG!!!!! (de är så'na Anna!!) var jag helt sonika tvungen att cykla hem så de kunde åka med vändande retur till Teliabutiken... Ja, jag vet hur det är att vilja ha något så enormt mycket. Å jag var faktiskt ganska tom i skallen + väldigt hungrig. Jois kom hem som världens lyckligaste med en ny Sony Ericson inkl. MP3 o "ALLT", svart, tunn, läcker, lätt....


Badade Stella, kollade igenom alla barnens lappar med info (ett halvtidsjobb bara det ; ) o nu är det bara pasta med kycklinggryta som återstår. Gäller att ladda med kolhydrater denna vecka..... Ulf gjorde rabarberkräm av landets första å barnen åt med god aptit. Jag tycker dock det är som att tugga på stål - hua!!!

......längtar redan till Skurugata, Sus!!!.....


Godnatt!

Av Sofia - 10 maj 2009 17:39

Ja, det är väl en mycket kort sammanfattning av helgen. Igår, lördag kväll var det fullt hus här. Johanna blev grattad och firad - det hon önskade sig mest fick hon = pengar!! Dessa bränner i fickan nu förstås ; ) Dessutom fick hon en jättesnygg svart top/klänning av sina kusiner i Sandsjö vilken hon gillade skarpt. Maten blev uppskattad och nästan allt gick åt - det blev faktiskt bara 4 st matlådor till Ulf. Det brukar bli många fler!!! Mormor hade gjort världens godaste gräddtårtor med hemmagjord mandelkräm som fyllning. Mums! En lyckad kväll!!


Idag söndag blev det utflykt i det vackra vädret. Vi hade två "mål". Strömmahult utanför Vetlanda där Emån förgrenar sig i en mängd vattendrag och därtill en mängd broar - idealiskt för att kasta Puh-pinnar vilket oxå barnen gjorde. Min kompis Susanne mötte upp med lilla Tindra och vi fikade på bl.a resterna av den underbara födelsedagstårtan, om möjligt ännu godare idag. Allt smakar ju bättre ute!!


När vi samlat ihop barnen (nej ingen trillade i) åkte vi till "mål" 2. McDonalds i Vetlanda. Eftersom vi saknar dito i Nässjö får man lätt lite abstinens.....

God kväll!!



Av Sofia - 9 maj 2009 17:40

Idag har det hänt stora grejer i vår lilla stad!! Lili o Sussie skulle sjunga på Nybergs bil o eftersom granntjejen skulle sjunga ihop med dem så lockade det ju. Vi valde dock Amy Diamond. På Almenäsområdet framförde hon 4 av sina hits med alltid samma sprittande energi. Vi orkade inte (inte ens flickorna protesterade) stå i kö för en autograf. Dessutom var vi lite i tidsnöd. Rotfruktsgratäng för 25 pers samt baconlindad kycklingfilé med tillbehör står på kvällens meny och det blir ju en hel del utöver.. Duka, städa av och försöka hålla reda på alla barn. Stella försvann i ett obevakat ögonblick - attans unge!!


Ulf har gjort sitt dagsverke. Altanens alla reglar o stommar är klara, lamporna är ditmonterade och en trappa ut med hela långsidan är fixad. Blir hur bra som helst. Nu återstår tak o så glas förstås... 


Jag måste tacka för era kommentarer Sus o Anna! Jag ska göra mitt bästa för att bli sams med "tiden". Det är ju värt en hel del - kul jobb, kul kollegor och bara det är ju värt att kämpa för!! Ja, Sus även om vi inte jobbar ihop så känns det nästan som vi oxå är kollegor!

Ha en go kväll!

Av Sofia - 8 maj 2009 19:13

I skrivande stund VRÄKER det ner av blött, blött regn. Har aldrig sett det regna så. Nyss åskade det och David kom snabbt in från fotbollslir med grannpojken. Själv hamnade jag i en rejäl skur när jag skulle cykla hem från jobbet... Jobbet ja, - idag har det varit tufft och det har gått bra. Känner mig duktig och har fått mycket gjort men ändå - är det aldrig tillräckligt!! Alltid bär jag med mig denna känsla... Allt borde gå snabbare - jag vill fatta allt fortare - förstå allt direkt. På mitt jobb finns det aldrig tid för reflektion - då är man ineffektiv! Jag älskar mina uppgifter men hatar tidsregistreringen! Kommer nog aldrig bli sams med den även om det är mitt mål - verkligen!


Väl hemma - dax för jobb nr. 2. Städa, fixa tvätt etc. Det gick i en rasande fart. Det fanns 9 barn hemma när jag kom hem o som ni vet vid det här laget är det 4 som är våra.... Det är ju så KUL!!!! när andra barn trivs hemma... (Ni förstår ironin va?) Nu time för hemmagjord pizza och efter dagens lunch "fralla vid datorn" är jag rejält hungrig. Senare blir det Hockey-VM - finns väl inget annat kul att titta på...

God natt!!

PS. Himlen är öppen för alla - så väljer jag!!!



Av Sofia - 7 maj 2009 19:27

...sa David lika självklart som att solen är gul o gräset grönt. Ulf visste inte - han hade inte läst "boken". Jag var nästan säker men när det gäller tipspromenader har jag inga bra erfarenheter. Vi knåpade ihop 8 rätt av 12 och det får väl betecknas som godkänt. (Jag behöver ju inte tala om att samtliga frågor var gjorda av barnen ; )


Ikväll var det alltså Davids avslutningsfest och de inledde med att sjunga vårsånger för oss föräldrar. De sjöng helt otroligt bra!! Starkt o tydligt i varje sång och t.o.m mormor hade blivit imponerad!


Efteråt satt vi i klassrummet o intog fika. Dagen till ära - Jois födelsedag - hade jag köpt finkakor med marsipantäcke på Thimons. Förutom detta väckte vi henne kl. 06.30 med glass på sängen enligt tradition. Tonåring i huset nu....å allt vad det innebär.

God natt!

Av Sofia - 6 maj 2009 19:24

...å så söta de va'!! Avslutningsfest för Stellas dagisavdelning och det var "Astrid Lindgren-tema". De har jobbat med alster o sagor från Astrid delar av hösten o hela våren och nu var det final. Alla flickorna var klädda som Ida o alla pojkar dito Emil - gulligt värre. De sjöng de kända Astridsångerna och det lät jättebra. Vissa barn är mer engagerade än andra ; )


Efteråt var det fika i gröngräset (lekhallen p.g.a spridda skurar). Alltid trevligt att träffa de andra föräldrarna när man har lite mer tid. När man lämnar på morgonen hinner man ju inte direkt "småprata" med varandra.


Det känns konstigt att inte få "ta hem Stella" efter en sådan kväll och det är väl bara förnamnet hur hon kände..... Som tur har man lite kort att titta på.

Godnatt!


PS. För 13 år sedan var jag i 41:e veckan med Johanna... Inatt för lika många år sedan käkade Ulf o jag pasta och jag var fortfarande lyckligt ovetande om vad som hända skulle... Det lät ju jättedumt - det var såklart en otrolig lycka att bli mamma men man var lyckligt ovetande om hur jobbigt det var att hjälpa bebisen ut till världen - nu blev det rätt...

Av Sofia - 5 maj 2009 20:07

Öppna en makrillburk i tomtsås - finfördela (väldigt noga) makrillen, blanda med keso, liten riven ost + hackade tomater. Blanda med kokt pasta, gratinera tills yta uppstår!!


Ungarna åt hyfsat vilket jag absolut inte trodde. När vi ätit klart förklarade jag att de ätit fisk (hi, hi). Deras miner var betalbara - tyvärr inte dokumenterade på bild. Jag brukar inte va så nojjig med vad de äter men att få i sig lite Omega 3 gör kroppen överraskatglad!! Elin o Jois är bättre vilket betyder att de ska till skolan o jag till jobbet i morgon. Resten av veckans kvällar är fulltecknade. Dagisfest i morron kväll. Torsdag - fest i Davids klass (1A), dessutom Jois 13-årsdag!! Till helgen blir det fest för henne med hela släkten.


Jag  har fortfarande förtvivlat ont i mina axlar och värken strålar upp i nacken. Känns som nackspärr - satt väl i solen och blev varm medan ryggen var kall - möjlig förklaring.


Nu återstår bara kvällsläset med David o Elin - sen är det kudden som gäller!!

Godkväll

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12
13
14 15
16
17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28
29
30 31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Ovido - Quiz & Flashcards