Alla inlägg under juli 2009

Av Sofia - 24 juli 2009 10:55

Dit styr vi vår färd idag så fort Ulf slutat jobba. En lugn och avkopplande husvagnshelg på Gränna camping invid Vättern väntar o trots att vädrets makter inte komma innebära något sol-badande blir det säkert en bra helg. För två år sedan tillbringade vi en hel vecka där och det var verkligen kanon. Förutom en mycket fin och välskött camping finns det mycket att titta på i trakterna omkring; Visingsö, Brahe hus, Alvastra kloster etc. Vi får väl välja något - man hinner inte så fasligt mycket på 2½ dagar. Även att Vättern då är en "sjö" så är det så nära havskänsla man kan komma. (Jag vill ju gärna till havet ; )

Vi har lovat Stella (som inte kan följa med) att köpa polkagrisar och på Davids fråga om hon ville ha smaken: päron, jordgubb, cola eller lakrits? svarde hon:

-Jag vill ha vanlig polkagris! vilket innebär "naturell". Själv föredrar jag choklad!!! men polkagrisarna är ju vackra att titta på.

Nu är klockan 11 och vi har inte ätit frukost än. Har packat husvagnen och STÄDAT EFTER KATTUNGARNA!! men nu är det dax för lite mat i magen. Vi får väl kalla det för brunch - då kanske barnen äter mer?


PS. Tack till vår granne fam. Engman som gör det möjligt att vi kan åka iväg. De tittar till katterna...


Kram - ha en go helg!

Av Sofia - 23 juli 2009 19:25

..helt själv o utan att någon håller i mig!

Sagt av Stella idag o det stämmer. Självklart har jag hjärtat i halsgropen när hon ska stanna men så är det väl att vara mor. Lilla Stella - på något sätt känns det som om just hon är för liten att lära sig det. Är det bara för att hon är minst? Det har varierat i åldrarna då barnen har tagit sina första tramp utan stödhjul.


Minns hur vi trälade med Johanna strax efter att hon fyllt 5 år. Hon tittade mest på blommorna i trädgårdarna o var inte ett dugg intresserad. På hösten däremot satte hon sig bara o cyklade iväg. Elin var 4 år och David endast 3 år. Ofattbart liten tyckte jag att han var då. På den tiden bodde vi i ett radhusområde där inga bilar existerade - tur var väl det?


Det är Ulf som halvsprungit bakom Stella o lärt henne - det är verkligen hans förtjänst att hon idag for iväg för egen maskin. Vi halvsprang bakom o var stolta som tuppar. Jag försökte ta lite kort oxå... Inte lätt - hon cyklade ju ur bilden hela tiden ; )


God kväll!

Av Sofia - 22 juli 2009 18:14

Ibland finns det prylar/saker som barnen önskar väldigt mycket och som vi föräldrar inte anser är fullt lika nödvändigt att ha... Då brukar vi säga: Spara ihop till det o köp det själva. T.ex har en sådan pryl under åren varit studsmatta. Johanna betalade "halva" mattan för egna pengar och andra hälften stod vi för (så David o Elin över huvud taget skulle få hoppa). Jag var ganska anti till en början men oj, vad den har blivit använd och till stor glädje.


Nu är pool som gäller!! Man kan inte LEVA utan pool. ALLA andra har pool. Sommaren är tråkig utan pool. Argumenten tar liksom inte slut och vi är nära till kapitulation.. Men även här gäller ovan: Ni får spara ihop till det själva. Å faktiskt - idag har jag verkligen haft semester. Johanna o David har rensat ogräs (de orkade dock inte allt men det hör inte hit), Johanna har hängt tvätt, lagat middag till oss alla... Ja, det går sakta men säkert framåt och jag ser redan den där "blåa klumpen" framför mig på gräsmattan. Varma dagar kommer det att vara underbart om det nu kommer några fler sådana - det känns lite som om sommaren är slut bara för att man varit iväg på "huvudsemestern". Faktum är ju att det är bara den 22 juli (15 år sedan Ulf o jag blev ett par för övrigt - oj vad tiden går) o säker massor av härliga varma dagar kvar av sommaren.


På tal om att tiden går. Nu är inbjudningarna till Ulfs 2 st 40-årsfester postade. Ser redan fram emot dem - viss planering av meny, aktiviteter etc. måste till men det blir säkert bra. Jag kan dessvärre inte avslöja kvällens innehåll eftersom vissa av gästerna läser denna blogg!!!


PS. Bion i går var sådär.. Det skulle vara den sista Harry Potter men DET betvivlar jag. Det kändes som om det inte hände ett smack på två timmar och att allt är tillbaka på ruta ett! Men popcornen var goda..; )


Ha en bra kväll!

Av Sofia - 21 juli 2009 16:07

Tisdag! Väcktes av vårdcentralen. Förklarade att huvudvärk o "ljud" fortfarande är kvar. Fick en tid kl. 11.30 o fick lämna David o Stella hos Ulf på Posten under tiden. Berättade hur jag mådde för läkaren o han antog att det var en virusinfektion eftersom jag kände mig orkeslös och lätt febrig. Hem o avvakta - får komma tillbaka efter helgen om det inte blir bättre..


Hämta barnen på Posten - de hade fått åka "Clubcar" (=eldrivna fordon) och hade haft en rolig stund. Handla på Willys, få hem varorna, packa in allt i kyl o frys, laga middag. Helt slut - sov två timmar.


Nu susar det det ännu mer i huvudet. Ska försöka klistra in lite semesterkort innan vi ska på BIO. Måste väl vara den absolut bästa sysselsättningen med allt ljud som ska eka i skallen. Harry Potters senaste och mina äldsta flickor har blivit lovade att se den i kväll. Får väl försöka härda ut.


Hej svejs!

Av Sofia - 20 juli 2009 19:05

Sov länge...alla sov länge... Frukost kl. 10.30 - man nästan skäms! Men är det semester så är det. Tog med mig David o Stella till jobbet för att fixa några löner.. När de hade druckit choklad, ritat några teckningar, häftat ihop o hålat diverse papper var de rätt uttråkade. Ja, det finns en anledning till att det finns dagis med andra ord. Belöningen blev Toy House och ytterligare "skräp" hamnade på Renstigen 11.


Hem o fixa middag! Kände mig som Per Moberg när jag tog gäddan ur påsen. Jag hade dock varken hans entusiasm eller glädje när jag skulle tillaga den. Fisken luktade sååå illa o på ngt sätt hade jag med mig doften under hela tillagningsprocessen. Johanna älskade resultatet. David var sådär. Stella åt "nada" o Elins kompis tyckte det var helt OK. Elin själv låg i feber o huvudvärk och har inte ätit ngt på hela dagen. Kan ju tyckas vara konstigt att hon har kompis här men jag ställde upp att vara lite "fritids" då kompisens mamma jobbade.. Hur som helst - det var sista gången jag lagade gädda..


Själv har jag känt mig risig i flera da'r nu. Fryser av o till - i mitt huvud pågår ngt skumt brummande och alla ljud jag hör förstärks och liksom ekar. Svårt att förklara och inte lättare när jag ringde vårdcentralen. Har käkat Ipren ett par dagar o de tyckte väl jag kunde komma upp i morgon om det inte blir bättre. När jag inte ens är sugen på att springa - ja, då är det väl ngt som inte är som det ska?


Hade en mysig fikastund med ett par kompisar (släkt i släkten) som lånat husvagnen en vecka. De har oxå fyra barn och trivs alldeles utmärkt i vagnen. De har barn i åldrar som våra o de lekte länge innan det var dax för dem att åka hem.


Godnatt!

Av Sofia - 19 juli 2009 18:13

Ja, det känns som 10 små apor - att ha en annons om kattungar på blocket. En tjej från Boxholm har hört av sig och vill gärna köpa en. Idag var en familj från Nässjö för att tinga en av de små. Känns skönt att ha träffat folket så man vet att de verkar OK.


Till skillnad från att verka OK ringde det en tvivelaktig man i fredags kväll. Han ville genast komma o hämta en unge (hade alltså inte ens läst annonsen ordentligt - de måste vara hos mamman minst 4 veckor till). Dessutom ville han ha mitt bankkontonummer så han kunde sätta in 100 kr (vilket är priset för en kisse). Jag kontrade att "det går så bra om du i så fall betalar när du hämtar katten". Dessutom bröt han kraftigt så jag knappt förstod vad han sa. Nu är jag INTE anti ickesvenskar på något enda sätt men faktum kvarstår att de är inte lätta att förstå språkligt.. Johanna ville prompt att jag skulle fråga om han hade orm? Försökte förklara att han förmodligen inte skulle säga sanningen om så var fallet. Jag fick hur som helst ingen bra magkänsla när jag pratade med honom.


Vilken regndag!! Enda gången det har varit uppehåll var när jag tog en promenad - tur! Men nu vräker det ner igen. Nyss tog vi en tur till Kvantum o fyllde på glassförrådet. Det har framkommit klagomål från samtliga barn att vi sällan har glass hemma ; ) I frysen har vi nu bl.a 4 Piggelin o 4 Nogger (alltså glassar då...)


Kramis

Av Sofia - 18 juli 2009 10:41

Det blir inte många sådana kvällar som igår på Höglandet. Vi o våra vänner satt ute på altanen till halv elva och anledningen till att vi gick in var inte kyla utan mygg. På sätt o vis upplever man ju mer "utekänsla" när man inte har inglasat hela vägen men visst förlänger man säsongen då man har möjligheten att stänga till. Det var väldigt stämningsfullt med alla små ljuslyktor (som inhandlades på IKEA förra veckan). Det tar ju till ca kl. 22.00 innan man verkligen ser dem i skymningen o det är väl tur det - att sommaren fortfarande är här menar jag.


Ja det var fullt ös i trädgården igår. 4 vuxna (vi satt mest still förstås), 5 barn, en hund (SNÄLL), en katt (mindre snäll mot hunden) samt 4 kattungar. Maten blev lyckad och ja, det räckte och blev över i vanlig ordning. Ulf undrade vilka mer som skulle komma ; ) Grannarna har i stort sett ett likadant hus som vi och även ett liknande trädäck så de blev nog allt lite sugna på att börja snickra på stommar o tak.


Nu är det lördag - färska frallor från Elsies är uppätna o vi ska åka in till Eksjö för att kolla jippot i samband med O-ringen. Dels är det ju vaktparaden och dessutom har det annonserats om extremt billiga idrottsgrejer under denna veckan. Jag har hört ngn i familjen säga sig var sugen på att börja springa igen. Är det ngn som fyller 40 år här snart??


Vi hörs!

Av Sofia - 16 juli 2009 19:50

Vet inte vad det beror på.... Kanske är det de två kommande semesterveckorna som väntar... Kanske är det känslan av att hunnit med allt jag tänkt på jobbet. Jag känner mig så lugn o avstressad. Det kommande bytet av jobb har säkert en inverkan. Förstås! Köpte uteblommor på torget idag - planterade när jag kom hem (sån't som blir till berg i mitt huvud o som är rätt kul när man väl gör det). Det blev fint! Å billigt!


I morgon ska vi ha grillfest för några grannar. På lördag ska vi till Sus o P-A på grillkväll. En helspäckad helg som förut kändes "tung" ter sig bara bara rolig o trevlig. Det i kombination med semester kan inte bli bättre. Dessutom kommer Stella i morgon. Oj, vad det var längesen hon var här nu. Två veckor som faktiskt!! har gått fort men att inte ha denna lilla Lotta på Bråkmakargatan här på 14 dagar är en form av tortyr. That's life!


Nu blir det hemgrillade hamburgare med egengjord coleslaw. Ska ha den i morgon och ska provätas ikväll. Har aldrig gjort detta o jag kan säga att det var strimlad vitkål i hela köket innan jag var färdig....


Godkväll!

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6
7 8 9 10 11 12
13 14 15 16
17
18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Skapa flashcards