Alla inlägg under september 2009

Av Sofia - 22 september 2009 19:20

...men skönt ändå. Sitta relativt still en hel dag gör att abstinensen ökar rejält på kvällen. Få fylla lungorna med luft o eftersom duggregnet föll blev det extra mycket syre. Motvind är väl i och för sig inte det skönaste men man får ju ta i lite extra. Å ni undrar säkert vad jag beskriver ovan - jo LÖPNING!!!


Ja, dagen har som vanligt gått fort, fort o vi hann väl med 1/3 av det vi hade tänkt. Jobbet är lite sådant - det ringer och uppstår små grejer hela tiden som måste lösas efter hand. Satt o konterade en faktura på 130 sidor??!! Det tog en bra stund men det gick i varje fall ihop sig när jag kom till sista raden Glad


Å så köpte jag den.... Den där locktången som Johanna bara MÅSTE ha. En kombinerad lock- o plattång vilket då betyder att man kan både få platt hår och lockar. Jag hade en 25%-kupong på Åhléns vilket var anledningen till att jag gav med mig o slog till. Den lär bli använd. Den förra plattången vi har (vilket numera är utsliten) köpte jag när jag jobbade på Elajo o hade rabatt på Elbutiken. 


Nu ska jag fixa läsläxa med David o sen....det vanliga - kvällsmat o lite TV!!


God kväll till alla bloggläsare

Av Sofia - 21 september 2009 18:44

Vad kallt det var idag när jag cyklade till jobbet. Hade handskar för första gången denna höst o det behövdes. Kan dock aldrig ta't lugnt så väl framme vid jobbet är jag genomvarm o jättetörstig. Dagen började med internmöte vilket inte var klart förrän 3 timmar senare. Efter en synnerligen god lunch med en del kollegor var det dax för att jobba ner arbetshögen under eftermiddagen. Pang så är klockan 17.00 o "time" för att åka hem.


Lätt huvudvärk har jag o jag känner att jag behöver MAT. Kokt ägg o macka får det bli.


Ulf har fixat några mycket bra hyllor i vår klädkammare vilket betyder att vissa klädhögar ska sorteras. De där klädhögarna som legat länge.. Här ligger de kläder som inte används så ofta, de som sparas utifall att. Har jag nu inte satt på mig dessa plagg på två år lär jag inte göra det i framtiden heller. Skönt när det är gjort. Blir ju nästan lite sugen på att köpa ngt nytt Guld i mun


Ikväll bojkottar jag "Hollywood-fruar". Är det verkligen tillåtet att göra program om allt!!!!?


God kväll!

Av Sofia - 20 september 2009 15:25

Nu har vi firat Davids 8-årsdag nästan en hel vecka. Avslutningsvis hade vi 11-kaffe för släkten idag med mormor, morfar, farmor, farfar, Pelle o Kristin. Tyvärr var det diverse bortfall - Lukas spelade fotbollsmatch, Ella var på ridtävling, Anders var engagerad i kyrkovalet. Så är det ibland - alla kan inte komma alltid!


Vi som var med käkade frallor o därefter After-eight-kladdkaka. David fick fina presenter, Lego, Play-station-spel o pengar vilket var mycket uppskattat. Efter frukosten idag cyklade jag till stan o köpte frallor. Vi var ju som bekant på fest inne hos nya grannarna och det blev sent... Mycket trevligt hade vi - spelade Wii (heter det så). Jag var absolut urdålig och blev sist av alla s.k golfproffs.... Tyckte det var supersvårt att få rätta knycken men jag gladde ju resten av gänget...Obestämd


Sedan har jag gjort min plikt oxå. Var o röstade. Det var kö in in röstlokalen o genomsnittlig ålder låg väl på sisådär 80 år.. Inte vet jag riktigt vad man röstar om heller (jo, det vet jag men jag orkar inte sätta mig in det på någon djupare nivå). Min bror Pelle fick min röst till stiftet i varje fall ; ) Såklart!!!


Idag har solen skinit för allt den orkat o jag tänker ta ett pass i Träsländaskogen nu. Man vill ju bara UT när höstvädret är på detta viset.


I morgon är det jobb o det känns kul!!!!!!!!!!!! att gå dit.


Kram


  

Ljusblåsning

 

  

Min egen tårtbit..

 

  

Morfar, David, farmor, Elin

 

  

Jois, Kristin, David, mormor

 

  

bror Pelle, Jag o Ulf

 

  

farfar o David kollar in nya Lego-brandbilen



Av Sofia - 19 september 2009 11:19

Så var det dax för David o hans födelsedagskalas. Tillsammans med klasskompisen Erik Holm (även hans syssling) äger detta rum ute.. Hade ju tänkt att vara i simhallen först men eftersom där idag var något öppet hus var detta inte lämpligt (sa personalen).


12 pojkar kom o de spelade bl.a fotbollsbrännboll. Roligt faktiskt. Ville nästan vara med själv!! Sedan blev det korvgrillning och traditionell utdelning av godispåse. Så var det avstökat...


Började dagen med min vanliga morgonpromenad. Magisk morgon! Sol, lite dimma, inte en  vindpust. Man får inte många sån'a dagar som idag per år... Älskar hösten! Dagen har varit otrolig varm. Blev solning i enbart bikini vilket man inte är så bortskämd med i slutet av september. Å så blir det grill ikväll. Blev nyss inbjudna spontant till nya grannarna på grill. Riktigt trevligt när det stämmer med de som bor bredvid.


Ha en fin kväll!


  

David Storme o Erik Holm = 8 år


  

Många paket att öppna..



  

Korv med bröd efter svettig fotbollsmatch!




PS. Tack för kommentaren Anna. Kanske det är lite ambitiöst att "föra bok" när man är 13 år ; ) Men en liten fin mall i Excel, sedan går det som en dans (så länge hon har kvar kvitton förstås).

Av Sofia - 18 september 2009 18:46

Vi har ingått ett avtal! Johanna ska efter diverse påtryckningar få en del av sitt barnbidrag. Vi har noggrant diskuterat detta o kommit överens om att det bara är på "test". För 700 kr i månaden ska hon köpa sitt smink, tfn-kort, godis o vissa kläder! Det som kostar mest - vinterkängor o vinterjackor o dyl. står vi för. Dessutom ska hon föra kassabok - hur mycket hon gör av med o på vad.


Hon ringde mig två ggr på jobbet idag o ville jag skulle komma hem med pengarna (de kom ju in på kontot idag eftersom den 20:e är på söndag). När jag kom hem från jobbet stod hon o hoppade i hallen. Snacka om att pengar brinner i handen. Hon kom hem 1½ timme senare med en tröja, en ny mascara som man "absolut inte kan leva utan". Trodde faktiskt att hon skulle bränna hela beloppet men där fick jag tji. 


Min arbetsdag har varit jättebra. För varje dag som går får jag mer koll på hur saker o ting funkar. Å jag får mycket mentalt stöd (vilket jag förstås behöver). Många säger: - "Det finns ingen som helst rimlig chans att försöka lära sig allt som företrädaren under 42 år kan". Det gäller att få grepp om det viktigaste o sen köra på. Uppstår problem får man helt enkelt lösa dem o ta hjälp av andra duktiga medarbetare.


Ulf är lycklig som ett barn (å jag oxå). Lasse Winnerbäck har släppt nytt o skivan dånar i bakgrunden. Den mannen kan göra musik å bra sådan. Musik som berör....djupt...


Kram till alla som läser! 

Av Sofia - 17 september 2009 20:51

Ooops vad veckan gick fort. Redan fredag i morgon. Mina hjärnceller har verkligen fått sin gnuggning under dagarna som gått och jag börjar väl få en aning grepp om vissa arbetsmoment. Så skönt!! Så skönt!! Tiden går lite för fort bara trots att vi hunnit med mycket.


Efter dagen blev det löpning i en solig septemberkväll. Underbart, underbart! Ulf var oxå ute en sväng före mig. Löpning i höstluft är såååå skönt. Får så mycket syre i systemet ; ) Hade väl planer på att städa men tiden, ja tiden räcker ju inte till allt. Det kommer ju som sagt en fredag och dammråttorna pyser ju inte iväg i första taget. De ligger så snällt kvar till man kommer o jagar upp dem.


Nu är jag riktigt sugen på att kolla in filmen "Flickan som lekte med elden". Kanske, kanske det kan bli av nästa fredag med min Susanne.


God kväll!



Av Sofia - 16 september 2009 21:04

8 år sedan jag blev mamma till en pojk. Klart att det var en häftig upplevelse att på BB få en "blå" kaffebricka efter två st "rosa". Å det fanns ju fler skillnader än färger när de var så där gosigt små. Det var mycket svårare att byta blöja t.ex o alla vet ju varför ; )


Väckte David med "glass på sängen" o några paket. Han blev enormt glad för Lego a' la Star Wars-tema. Denna stund var väl ungefär vad han fick idag för sen har det gått i ett högt tempo. Vi har inte riktigt hunnit med honom. Jobb hela dagen och därefter föräldrarmöte på Centralskolan för Johannas klass. Inte hemma förrän kl. kvart över åtta och då hade farmor/farfar nattat alla barn utom Jois. Under tiden vi varit borta var de på fotbollsträning o där fick David en boll på näsan som resulterade i kraftigt näsblod.Gråter Vilken födelsedag! Vi får kompensera i helgen med kalas för stora o små.


God natt!!


  

Av Sofia - 15 september 2009 19:57

Vi har namnsdag idag!

Mamma heter Sigrid Gunilla!Kyss

Jag heter Sigrid Gunilla SofiaSkrattande

Elin heter Elin Sigrid SofiaCool

 

Grattis, grattis till oss!!

 

Förutom att vi firar stort (skämtar bara) så har det varit en UNDERBAR dag!! Hög, klar luft o sol. Jobbet går framåt - idag har jag skrivit mina första hyreskontrakt o försökt hänga med i alla svängar beträffande detta. Kul och skönt att ha kommit igång ordentligt.

 

När jag kom hem blev det en skön tur i Träsländaskogen och nu - lite TV, ägg o knäckemackor.

 

Godnatt!! 

 

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Skapa flashcards