Alla inlägg under september 2009

Av Sofia - 6 september 2009 18:45

Vaknade upp idag och känner bara glädje. Första söndagen på väldigt, väldigt länge då det känns bra att "i morgon är det jobb". Så ska det alltid kännas även om det är skönt med helg o lediga dagar. Hoppas den känslan håller i sig länge, länge.........


Förmiddagen var mulen men sedan - va varmt det blev! Trädgårdsarbete stod på schemat (åtminstone för den manliga delen i familjen). Å vad gjorde då den kvinnliga delen? Sprang!! Rättvist va? Sedan fixade jag middagen + påbörjade en stoooor lasagne. Gott att ha i matlådorna framöver. Det är ju onekligen billigare att ta med mat än att gå ut o äta på lunch.


Hann med en sväng på "öppet hus" i Lövhult's ridhus. Risken med en så'n manöver är att även Elin propsar på att börja rida. Hon nöjde sig dock med svaret "Du får börja när du är 11 år". Hon har sin dans på fredagar vilket får räcka ett tag till.


Ikväll blir det soffan framför premiären av "Ensam mamma söker". Eg. är jag tok-emot denna såpa då det inte finns några som helst gränser för vad man hittar på för att bli känd. Sedan har dessutom vissa av dessa mammor låtit barnen va med o tycka till om killarna som anmäler sitt dejtingintresse. Men av någon anledning som jag i skrivande stund inte kommer på fortsätter vi o titta och tycker t.o.m det är lite spännande...


God kväll!

Av Sofia - 5 september 2009 18:59

Sköna höstlördag! Tidig morgonpromenad i Träsländaskogen. Denna underbara plats/område som känns hotad nu när Kommunen har ont om industrimark. Kanske kan jag påverka utgången med mitt nuvarande jobb - njae, skulle inte tro det!!


Färska frallor till frukost samt en smörkrans (världens goaste) från Thimons. 11-kaffe med Uffes moster som inte kunde komma på 40-årsfesten. Smörkransen smakade mmmmmmm - säkert en massa minuskalorier. Ytterligare en vinflaska + ett presentkort till Ulf.


Fotbollsturnering på Skogsvallen för David o hans lag. Det blev 2 vinster o en oavgjord. Jag fixade äggmackor + kaffe o skulle komma upp i paus för att sedan se sista matchen. Kom försent så fika fick jag göra själv : ( Härligt att se pojkarna o flickorna kämpa på. Motståndarna hetter Vetlanda, Bäckseda o Eksjö.


Som tack för hjälpen för att Ulf hjälpt grannen med vindskive-byte fick vi drygt ett kilo kantareller!!! Det är massor av svamp. Camilla som plockerskan heter får mig att tänka på vad inredningsgurun Ernst sa: Jag går inte ut i skogen o plockar svamp - jag går ut o HÄMTAR svamp!!! Jag behöver väl inte tillägga att meny i kväll består av kantareller? Resten har jag förvällt o fryser in till vintern ; )   ; )    ; )


Go kväll!!!

AW

Av Sofia - 4 september 2009 21:49

Det var längesen.... 4050 = öl, 4060 = vin, 4070 = sprit, 4080 = cider! Jo man minns vilka konto man använder. I kväll blev det mest 4050 o 4060. Träffa mina "gamla" jobbarkompisar från RH-Stolen. Alltid lika kul - de som är mina jobbarkompisar no. 1 på ngt sätt. Sen jag var 20 år - de som funnits där typ ALLTID. Det är bara Malin o jag som lyckats pröva nya vingar. Kicki, Karin o Susanne harvar kvar fortfarande och det är ett företag som utvecklas hela tiden så det är säker bara bra. Åtminstone verkar det så när de berättar. Men nu är jag glad - att jag har med mig olika erfarenheter i ryggsäcken. Man växer av det - tro mig!


Första veckan på nya jobbet är avklarad och jag känner att här kommer jag trivas. Det är en seger!!!


Nu - välkommen kudden!! I morgon är det fotbollsturnering för David 8 år. Hela eftermiddagen - återkommer om resultat!!


Godkväll!! Kram!!

Av Sofia - 3 september 2009 20:55

...upplever jag just nu. Hälsa på nya människor på nya avdelningar, nya titlar, nya ansikten o namn - inte lätt att komma ihåg alla. Å det begär väl ingen heller för den delen MEN det är ju lite pinsamt när jag hälsar o presenterar mig dubbelt för någon... I morgon är det dax att gå igenom alla vaktmästare o hantverkare samt hitta upp till Miljö- o bygg. Kanske jag hinner med Individ o omsorgsförvaltningen oxå alternativt nästa vecka.


Nästan hela dagen har vi suttit o försökt hitta någon struktur i ekonomisystemet. Det är ett stoort system med en mängd finesser. På fakturorna som jag ska kontera o sända iväg för attest ska inte bara finnas kontonr utan en massa annat som återfinns på olika mallar. Kul men det kommer att ta tid att lära sig!


Efter jobbet blev det tandläkarbesök med Elin. Inga hål! Skönt! Nu är det Charli o Mattias på TV. Dessa pengadoktorer som hjälper dumma skallar (förlåt) att få iordning på sin ekonomi. Ursäkta men var hittar de alla dessa människor??? Peppar, peppar låt mig aldrig flippa ur så..


Kram o godnatt!


Av Sofia - 2 september 2009 17:45

Redan mitt i veckan! Dagarna susar förbi och jag har snart avverkat en vecka på nya jobbet. Idag fick jag följa med driftschefen på lägenhetsbesiktning. Detta är inget jag ska hålla på med men eftersom jag administrerar det som sker före och efter är det ju kanon att ha vetskap om vad som sker på vägen samt det som ligger till grund för "mina" papper. Jag kan ju bara konstatera att det skulle ta tid att hitta i alla korridorer på Parkgården. Jag har verkligen inget bra lokalsinne. Det märker man tydligt när man är ute på ngt sån't här!!


Till lunch åt jag omelett med röra av makrill o keso. Låter det gott? Nej, det var det inte heller. Dessutom hade burken läckt i väskan - urk! I morgon blir det utelunch med Cissi - den andra "nya" tjejen. Annars har jag varit duktig dessa två dagar. Medhavt bröd och medhavd lunch. Vi har ett fint café på jobbet där det säljs mackor till förmånligt pris. Men det är ju oxå pengar har jag lärt mig som sann ekonom (hi, hi).


Imorgon ska jag gräva i kommunens kontoplan - här pratar vi detaljnivå. Ska bli intressant. I morgon blir nog säkert introduktionsvandringen (hälsa på alla på samtliga förvaltningar i huset) av.


Väl hemma borde jag prata lite med dammsugarn men jag struntar i det idag. Våra nya grannar har precis flyttat in o Stella åker redan cykelrace med deras lika gamla Fabian.


God kväll!!!

Av Sofia - 1 september 2009 19:48

Rubriken stämmer väl rätt bra med hur första dagen har varit på jobbet ; ) Liseberg är väldigt stimmigt, mycket intryck - man blir nästan lite yr. Liseberg är väldigt roligt o kul!!! Det är väl första gången jag inte gråter när jag kommer hem från "första-dan-på-jobbet".


Jag ersätter en dam på 67 år som jobbat fler år på denna tjänst än vad jag är gammal. De ni ; ) Hon måste trivts rätt bra!! Hon har med andra ord VÄLDIGT MYCKET i huvudet. Kollegorna sa idag att hon är som en informationsbank - det hon inte vet är inte värt att veta. Känner med en gång kraven....he, he. Tyvärr är hon idag o två veckor framåt på en utlandssemester för att sedan komma tillbaka o lära upp mig. Med andra ord är jag ensam och telefonen har ringt duktigt. Jag har försökt att så gott det går hjälpa dem och fråga runt o får svar. Alla vet att jag är ny och har STOOORT överseende med detta. Känner faktiskt inte panik - inte än...


Jag har fått mina lösenord och kommit in de program jag ska använda. DET!! är fantastiskt för att vara dag ett.


Inte trodde jag att det skulle finnas varken tid eller energi över för en löpartur men det har jag hunnit med i ett underbart septemberväder. Ulf är på innebandy. Timmen innan köpte han sig nya gympadojor, löparstrumpor, knäskydd o en innerbandyklubba. Det fanns ju lite presentkort att handla för.


Kramar till alla som läser!!



Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Ovido - Quiz & Flashcards