Alla inlägg under oktober 2009

Av Sofia - 9 oktober 2009 18:26

Vid eftermiddagens fikarast blev det lite omväxling på snacket. Idag handlade det INTE om Anna Anka utan om vad vi skulle äta till kvällen. Att tacoförsäljningen ökar markant till fredagarna kan man ju förstå ; ) Ikväll blir det dock INTE tacos här. Ulf är i skrivande stund o handlar så jag har faktiskt inte en aning. Det blir upp till han vilket är lite spännande.


En vecka är slut o idag har det varit mer än fullt upp. Har skrivit nya hyreskontrakt o sagt upp lägenheter. Dessutom har jag påbörjat ett knöligt arbete med att numrera upp lägenheter enligt Lantmäteriets nya nr-system. Inte helt lätt o därför hade jag tur att få följa med på några lägehetsbesiktningar till just på detta ställe i Anneberg. Väldigt nyttigt att se var entréerna finns så lägenheterna kommer i "rätt ordning". Svårt att förklara - ett är säkert = Lantmäteriet har ju inte direkt valt att numrera som kommunen Skrikandes



Förkylningen hänger i o jag hoppas att jag kan morgonpromenera i morron. Längesen jag rörde på mig. Skönt med allt syre som piggar upp o ger energi. Nu ska jag in till grannen o hämta David!! Vi ska gå igenom två kassar fulla med jättefina kläder som han fått av min kompis Lotta. David är forfarande överlycklig för "ärvekläder" från Alfred o det är ju väldigt kul så länge det varar. Efter det inleds väl då s.k fredagsmyset som innehåller go mat o dryck, lite godis, Idol o förmodligen somnar jag i soffan kl. 20.30 Flört 


Kram!!

Av Sofia - 8 oktober 2009 18:13

Har fortfarande lite ont i halsen o en skum hosta.. På jobbet säger de "nöff, nöff" till mig - kan inte (!!!?) förstå vad de menar med det.. Blir inte symtomen på svininfluensan värre än såhär är det ingen större katastrof. Med lite Ipren o god vilja lyckades jag ta mig till jobbet både igår o idag.


Igår eftermiddag tog jag tåget in till Jönköping helt själv!! Händer inte så ofta men det kändes väldigt behagligt att få jaga runt på stan i sin egen takt utan de andra älsklingarna i familjen Flört. Hittade dock ingen bikini - skulle nog tänkt på den detaljen lite tidigare. Jag menar inte att affärerna behöver fylla skyltfönstrerna med badkläder men i något litet hörn kan det väl hänga några exemplar att välja på? Sedan åt jag en otroligt god pasta och därefter bänkade jag mig i Bio-salongen för att kolla in "Flickan som lekte med elden". Måste erkänna att jag har några minnesluckor... Får väl komplettera med att hyra den senare... Trött o lite sliten + en förkylning i kroppen var det kanske inte världens läge att sätta sig i en bio-stol drygt 2 h. Hem med tåget vilket är oerhört smidigt o sedan en "kall" cykeltur hem till sängen.


Idag på jobbet har jag varit helt själv (Marianne är ledig i dag o i morgon o ska ju för den delen oxå trappa ner nu). Har gått hur bra som helst. Börjar få lite struktur på saker o ting o alla telefonsamtal jag får är inte längre lika med frågetecken som ska rätas ut.


Ikväll händer det inte så mycket heller. Barnen leker skola (fick inte skriva det för Johanna). "Johanna lär sina småsyskon spanska" fick jag skriva ; ) Lite varma mackor blir det nu. I skrivande stund hör jag regnet DÅNA utanför. Det ska ju inte bli tråkigt att lämna detta höstblask för en varm vecka..


Gokväll!


  


Johanna lär småsyskonen spanska på Stellas rum!!

Av Sofia - 6 oktober 2009 18:36

Häromdagen sa jag till en av mina jobbarkompisar att jag nog inte varit förkyld på över 2 år. Sen - pang - idag kände jag mig helt plötsligt tung, tung i huvudet o halsen känns ...... bara ONT!!! Blir jag inte sämre kan jag nog gå till jobbet i morgon men blir det värre får jag nog prata med kudden!!


Annars har dagen varit bra. Skrivit några hyrerskontrakt, fixat lite krångliga bokföringsordrar. Dessutom har jag sammanställt alla anteckningar jag gjort under tiden jag lärt mig. Ett ganska omfattande häfte blev det till slut vilket förhoppningsvis hjälper mig rejält framöver. Det har dessutom trillat in några felanmälningar från diverse förskolor och fastigheter... Ja, dagen gick fort som vanligt. Imorgon redan onsdag o halva veckan snart väck.


Ulf är o handlar o jag lyssnar till en samlings-CD av Sting. Hade nästan glömt hur underbar han är.


"Mad about You"

"Fields of gold"

"Shape of my heart"


Finns det några bättre låtar....tror faktiskt inte det... Har ni möjlighet att lyssna till ovan - GÖR DET!!


Ha en fin kväll alla som läser min blogg! Hade varit kul att veta vem alla är - vissa vet jag ju om o er känner jag ju alldeles speciellt mycket för Flört !!


Kram Sofia

Av Sofia - 5 oktober 2009 20:13

När man vaknar tidigt en måndagsmorgon o känner sig utvilad, barnen är pigga o glada, äter sin frukost o gör som man säger, man kommer iväg hyfsat tidigt till jobbet - då känns allt väldigt väldigt bra. Skön känsla som höll i sig hela dagen!! Flört Lust for life är en perfekt sammanfattning, lust för livet, lust att leva!!


Internmöte som "svällde" ut till 4 h - men vissa bra beslut tas ju.. Blev bjudna på smörgåstårta då en kollega fyllde 40 - väldigt god. Detta innebar att den "inkilningstårta" som jag tagit med för att jag o Cissi är nya på jobbet fick vänta till eftermiddagen. Blev uppskattat som attan! 


Efter jobbet beslutade jag mig för att ta en löpartur. Vackert väder med t.o.m lite sol gjorde att det var trängsel på Västra vägen o runt Träslända. Trängsel kanske var ett starkt ord men ni fattar - efter helgens minst sagt skitväder hade väl många stort behov av att röra på sig. Å jag hade verkligen "flow" idag. Längesen det kändes så lätt att springa - vet inte varför. Kände mig både stark, lätt o snabb - dessutom hade jag en oerhört vacker fullmåne att titta på. Underbart! Brukar inte kolla min tid speciellt noga men idag var det faktiskt Göteborgsvarvstempo vilket inte händer varje gång jag är ute. Enda nackdelen var att jag glömde reflexvästen hemma. Det mörknade snabbt - förlåt alla som såg, lr rättare sagt inte såg mig. I fortsättningen åker den på...Lovar!!


Ha en go kväll!!


 

Av Sofia - 4 oktober 2009 15:36

Tröstlöst när man tittar ut! Det verkar som om vår Herre är lite irriterad... Allt detta regn, o blåst!! Det är ju så ibland men jag längtar inte direkt ut. Tog oss ut en sväng med bilen för en stund sedan. Kollade, trots Johannas stora protester, på ett nytt hus som kommit i Norrboda. Ett "kvadraten" från Eksjöhus. Jättesnyggt. Alltid lika spännande att se nya fastigheter poppa upp som svampar. Ett besök på Mio oxå. Finns inte så mycket annat som är öppet i Nässjö på söndagar. Provade lite olika soffor - såna som är sköna att sitta i till skillnad från vår egen TV-soffa.


Kvällen hos våra vänner i Sandrydet igår var jättetrevlig som vanligt! Jättegod älgskavspanna med kantareller hade de fixat ihop. Det är såååå gott!! Jag blev dock lite trött på slutet - förlåt mig, Sus o P-A. Det är ju en väldans tur att vi känner varandra så väl - annars hade jag fått skämmas lite mer än jag faktiskt gjorde. Det tar på kroppen att morgonpromenera, gå på A6 i timmar - eller så börjar man bli gammal... ; )


Nu är det kaffe o havrekakor som gäller i vår väldigt väldigt fina omklädda TV-soffa från 50-talet. Vem har sagt att den nödvändigtvis måste vara skön att sitta i?


God eftermiddag!


  

Alexander Pettersson, Elin o Johanna


  

William "Cowboy"  Pettersson o David


  

Susanne o lilla Tindra


  

Ulf o jag (här ser jag rätt pigg ut...)


  


Tindra lånar storebrors spel..


  

Av Sofia - 3 oktober 2009 17:41

Färger i gult o rött

o virvlande faller löven ner

Doft av höst är här

Förmultning sker

 

Naturen tar paus

o vill vila ett tag

Hämta nya krafter

Hösten kom idag

**********************************************




Jag saknade min tjocka vinterjacka när jag gick min morgonpromenad idag. Halvfrös första kilometrarna... Sedan kom regnet och vid frukosten diskuterades vad vi skulle hitta på idag. Ja, när vädret inte lockar till "höstning" så finns det bara ett alternativt. Det VAR faktikst Ulf som föreslog. A6!!!!! Skrattande Å jag kan ju bekräfta att vi inte var ensamma om denna tanke. Oops vad folk! Men jag måste säga att den manliga delen av familjen klarade dessa timmar galant trots att han själv inte köpte ngt idag.


Johanna hittade efter att ha provat 100 st vita vinterjackor en som hon gillade. Jag köpte mig oxå en ny vinterjacka. En sån där man kan ha i regn, snö o rusk, cykla till jobbet i. Köpte mig även nya vinterstövlar i skinn. Ja, det är ju då inte billigt o det dåliga samvetet smyger liksom på. Vad gör man då för att berättiga köpen. Den vinterjacka jag har hemma köpte jag när Elin föddes (9 år sedan). De svarta skinnstövlar jag har hemma - även de köptes in när jag var 30 år. Se där - det tog inte mer än 10 sekunder o två meningar. 


Hamnade tillslut på Skopunkten o där fick även jag plötsligt panik. Fullt med folk o det kändes som ngn tömt en container med skor rätt ner på golvet. Kom i varje fall ut med två par skor till David o ett par stövlar till Johanna. Å alla vet ju hur det är - Tag 3 - betala för 2. Billigt, billigt! De stövlarna jag köpte kom inte från Skopunkten - märket börjar på Ec och slutar på co..


Sedan hamnade jag i ngt som liknade Gudrun/Per. Världens storm ute och det var inte skönt att springa. Gott med luften o motionen men när det regnar på tvären o blåååååser - Hua!


Nu ska vi till våra vänner Susanne o P-A på lite fest. Alltid lika kul att åka ut till dem på landet o få träffa barnen Alexander, William o lilla Tindra! En tös som verkligen gör skäl för namnet...


Kram o go kväll!!

Av Sofia - 2 oktober 2009 19:25

Arbetsveckan sista dag o den gick så fort.... Mitt mål var att få min företrädare att stanna kvar på jobbet några "halvdagar" till o med hjälp av min chef lyckades jag. Känner mig lite tryggare inför det som komma skall. Det känns i och för sig som pusselbit för pusselbit faller på plats men ändå... 3 veckor ihop med någon som jobbat i 42 år - det låter LITE lite eller hur?? Dessutom trivs ju personen i fråga att få gå till arbetsplatsen. Alla njuter av att känna sig behövda!!


Trevlig o god lunch på Hotel Högland. Efter en kall morgon värmde ju solen riktigt skönt mitt på dan. Efter jobbet handlade jag grillad kyckling till kvällen. Stångades i kön på Kvantum. Hem o skjutsa tre förväntansfulla tjejer till disco på Zebra. Det STANK parfym i hela huset efter att de gjort sig iordning. Stackar killar om de nu blir uppbjudna - de kommer få allergiska anfall av ångorna. Eller å andra sidan - bjud upp killarna själva, tjejer!! Det gjorde aldrig jag för det hade jag hört - "det skulle man inte göra". Därav ångest att man inte blev uppbjuden. Pojkarna i 9-års åldern vågade inte eller så kände de inte för att dansa.... Vi tjejer - vi dansade själva i ring o hade ju kul. Tack o lov ändrade sig detta med tiden Flört - jag menar att pojkarna inte bjöd upp!!


Ulf är ute på krogen i kväll. Innebandy först o sen vidare ut på stan. Här blir det då den där grillade kycklingen o rödvin o mörk choklad (inte ihop - choklade tar jag sedan...)


Ha en fiiiin kväll!! Kram


PS. Blev just inbjudna till kusin Kristin 12-års kalas i morgon kväll. Vi är ju redan inbokade till Sandrydet. Typiskt!!! Sån't händer såklart men ändå lessamt när det krockar!!


  


Elin, Klara o Emma - fredagsnöje för 9-åringar!! Disco på Zebra


  


Fredagsnöje för 39-åring - BLOGGA!!!!

Av Sofia - 1 oktober 2009 19:35

Så var det dax för vaccination Hepatit A för hela familjen. Tid - 14.45 vilket inte stämmer överrens med våra jobbtider direkt. Ulf fick sluta tidigare, hämta Elin, David o Stella. Johanna fick sluta tidigare o cykla till mitt jobb (vilket var kul att visa henne förstås). Jag fick offra fikarasten o lite till för att åka upp till vårdcentralen. David var först ut - glad i hågen - inget som helst problem. Elin likaså. Johanna började gråta o blev likblek i ansiktet (ungefär som när vår katt Tessi steriliserades). Sedan fick jag o Ulf sprutan, visst kändes det men inte mycket. Sedan var det då Stellas tur. Eftersom hon pratat HELA dagen på dagis om att hon skulle till doktorn o ta spruta trodde man liksom att det skulle gå bra. Hon gallskrek o ålade omkring på golvet. 3 man fick hålla henne så hennes arm skulle vara still..... Gråter Hur som helst - alla sprutor tagna o nu ska vi väl då vara skyddade med gulsot.


Tillbaka till jobbet - satt till halv sex. Det börjar dra ihop sig nu - på måndag sitter jag ensam med alla problem... lr jag menar möjligheter ; ) I eftermiddags hade jag velat vara vaktmästare, målare, rörmokare eller likande. Då hade jag fått åka Go-kart!!! Vår driftavdelning hade personalaktivitet. Har åkt Go-kart två ggr - en gång på vanligt sätt o en gång på is (i Sälen med mitt gamla jobb). Det är hur kul som helst!!! Ja, ja det kanske kommer fler aktiviteter - vem vet??


Hem o städa!! Hushållsnära tjänster!!! Hallå - någon som vill sälja?? Tar tacksamt emot förslag!! Tillfredsställelsen när det är fint ÄR väldigt skön men det var nog bättre förr. I grottorna behövde de nog inte jaga dammråttor...


Ha en bra kväll!!

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6
7
8 9 10 11
12 13 14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Skapa flashcards