Alla inlägg under november 2009

Av Sofia - 13 november 2009 14:13

Det är ngt visst med att åka mot Skåne-land. Att befinna sig på dessa sydliga breddgrader är verkligen att vara närmre 'världen'. Tura över till Helsingör o uppleva en bit av Danmark. Helt plötsligt hänger köttet i butikens fönster o korvarna är röda. Dessutom röker folk absolut överallt.


På väg mot Torsets fritidshem som ska ta hand om våra barn. Där sammanstrålar vi med våra kompisar Sus o P-A. Ska bli så kul. Det blir blogg via mobilen denna helgen, måste ju hålla abstinensen i schack.


Hej på ett tag!


Vi har precis varit o käkat på Bishop's Arms. Jättegoda kycklingvingar o revben...för att inte tala om ölen. Nu tillbaka på hotellet. Det visar sig att Susanne o P-A's rum luktar "kloak". Ärligt talat. Betala 2 lakan för ett rum med den doften. Klaga!! Klaga!! Nu har de fått ett nytt rum och på väg dit hittar jag en DATOR. Bara måste uppdatera bloggen. Ulf hittade "mig" nu o enligt honom har jag en sjukdom... - En del är alkolister o en del är boggister, hörde jag i korridoren...


Godnatt nu alla vänner! Det blir nog en hejig kväll det här ; )

Kram

Av Sofia - 12 november 2009 20:56

Att vara förälder kan vara rätt kämpigt. Det är mycket tjat som ska passera för att få dem att göra som man vill. Lära "rätt o fel" inför vuxenlivet. Betr. skolgången kan man väl säga att förutom betygen är utvecklingssamtalen en typ av "kontroll" på hur det går för barnen i skolan. Nu säger jag inte att mina barn måste vara bäst i skolan - absolut INTE!!! Viktigast är att de trivs o tycker det är roligt att gå dit. Men visst - det ÄR mycket mycket tillfredsställande när det funkar i plugget utan att de behöver slita o jobba ihjäl sig.  


Nyss hemkommen från utvecklingssamtal med Elin o det var idel beröm. Fröken sa att vi skulle vara stolta föräldrar o tänker jag faktiskt vara. Allt blir ju så enormt mycket lättare i vardagen när det "flyter på" i skolan för barnen. Det känns som "en bra skörd" att höra att dottern är behaglig o gör sitt bästa i alla lägen. Elin är tack-o-lov inte lik mig när jag var liten - ont i magen inför varenda prov o kände mig dålig om jag hade 22 av 24 om kompisen bredvid hade 23..


Jag har ju beskrivit lr rättare sagt "ältat" rätt länge nu att jag trivs kanon på jobbet. Å jag gör det - verkligen. Men ändå känns det lite lyxigt att vara kompledig i morgon. Ska till Helsingborg (min 40-årspresent till gubb...jag menar Ulf) med ett par kompisar utan barn. Bo på hotell, tura till Helsingör, äta lite gott o kanske hitta några julklappar.... Å eftersom mina bröder o mor blir lite oroliga när jag skriver att vi inte ska vara hemma vill jag bara förtydliga. Tjuvar o annat pack som mot förmodan läser bloggar inför tänkbara inbrott - gör er icke besvär. Vi har ett fantastiskt bra larm, kattvakter som är här flera ggr om dan och dessutom bor vi granne med en polis. Så det så!!


Nu sitter jag framför lyxfällan o förundras än en gång - VAR??? hittar de alla par som inte har alla sillsorter på julbordet, alla hästar i stallet, där inte hissen går ända upp? Man får ju hoppas att det ordnar upp sig på riktigt.


Kram o godnatt!

Av Sofia - 11 november 2009 18:36

Parkskolan i Bodafors!! Har själv gått där från 1983-1985. Kände knappt igen mig! Totalt omgjord o nyrenoverad - hur fin som helst! Ja, det finns ju viss skillnad då man tänker Central dit Johanna traskar varje dag. Att Parkskolan skulle vara "Sveriges modernaste skola" vet jag fakstiskt inte men en av vaktmästarna sa det. I varje fall är det Nässjös modernaste!


Besökte även förskolan Ugglan o träffade på min svägerska - kul att se hur hon har det på jobbet. Det var golv som skulle göras om o räcker pengarna blir det väl lite målning oxå ; ) Får väl se till det!! Önskar jag hade befogenhet att göra det men det är ju tyvärr inte riktigt så enkelt...


Syftet med resan till B-fors var lägenhetsbesiktning o det är faktiskt inte så dumt att få se hur det praktiskt går till ibland. Dessutom nyttigt för mig att se hur våra fastigheterna ser ut!! Lättare att jobba med tillhörande papper då.


Hemma nu efter en ICA-handling o helt plötsligt snart slut på dagen! Klockan i vanlig raketfart o åter en dag bakom oss. Tack o lov MASSOR av dagar framför oss (hoppas, hoppas jag).


Natti, natti!

Av Sofia - 10 november 2009 19:49

Före lunch idag kollade jag min elektroniska fakturakorg - där låg 13 st fakturor. "Hinner jag enkelt i eftermiddag" tänkte jag o gick lunch med vännen Lotta. Åt på nyöppnad restaurang kallad 25:an. Dyrare än normallunchen o inte lika gott kan man sammanfatta detta. Sällskapet var dock mycket trevligt vilket överväger...


Efter lunch öppnade jag min fakturakorg o skulle börja på att kontera. 53!!! st fakturor låg här nu o flertalet mellan 60-125 sidor. Nu hör det ju till saken att jag gillar just att kontera fakturor men efter några timmar börjar man lessna. Å det är så sant, precis som Ulf sa, det behöver såklart inte vara färdigt i samma stund jag får dem. Men sen vet jag hur det är. Det är som om djävulen flyger i en - man SKA bli klar!! I morgon är det nya grejer som kommer in o det är skönt att ha det rent när man går hem. Kl. 19.00 nådde jag ytterdörren (men jag blev färdig Skrattande)...


Idag kom både Elin o David hem o sa att de ville börja spela gitarr. Jag blev överlycklig o Ulf hänvisade genast till garaget... Det är ju svårt att komma intill Musikskolan o dess åtråvärda platser men nu verkade det som att platser fanns ledigt just för fiol. Jag har mina aningar. Elin är dödligt kär i Alexander Rybak o han filade ju rätt duktigt på sin fela... David älskar även han den låten - härligt hur inspiration kan väckas!! Jag hoppas verkligen av hela mitt hjärta att de börjar spela ngt instrument. Det ger själen näring o sinnet ro! Pröva! Det är sant!!


Nu känner jag mig rätt trött. Kvällsmaten till småbarnen är klar o det är bara jag o Jois som ska äta...


  

Kvällsmat en helt vanlig vardag


  

Elin - som vill börja spela fiol!!


  

David - vill oxå börja spela fiol!


  

Ja, jag ÄR trött - drygt 18 000 steg o en fasligt massa fakturor....


Go kväll!!

Av Sofia - 9 november 2009 19:09

I skrivande stund står stegmätaren på 16 752 st. Ja, mitt jobb tillhör ju inte det mest fysiska lr "rörliga" så om man vill vinna denna tävling fårman  nog attan se till att gå upp i ottan. Det hör ju till saken att jag var klarvaken kl. 04.00 för att en halvtimme senare gå ut på stegjakt!! Måste ju hinna tillbaks till 06.30 då Ulf ska till Posten. Orkar nog inte upp så tidigt varje morgon men visst blir det steg. Under dagen har jag bara lyckats få ihop c a 4 000 st. Vad avundsjuk jag blir på brevbärarna i stan - de får ju MASSOR med steg bara sådär. Men jag ska inte klaga. Det var skönt (lovar Flört) tidigt idag - inte så kallt och syrerik luft. Man kan ju "gå ihjäl" sig oxå - tänk om jag varit singel utan man o fyra barn som faktiskt vill SE sin fru/mamma liten stund på kvällen. Hade förmodligen varit konstant på promenad...


Snart är det fotbollsgala på TV'n. En av de galor jag anser är absolut roligast att titta på. Ska Zlatan få pris i år igen? Spännande!! Dessutom har de ju samlat ihop Sveriges absolut bästa band - KENT!!!!!!!! Amanda Jensen är ju inte heller helt fel.


I morgon är det 10 november....  En tisdag med nya "steg" i livet. Förr i världen när jag var yngre kunde november kännas lång. Nu springer allt i väg, fort, fort. T.o.m barnen tycker likadant! Fattar inte vart tiden tar vägen? Samtidigt som man VILL att tiden ska stå still strävar man ju framåt... En ekvation som inte går ihop men är ack så sann!! Sen kan man ju "ta fel" på tiden oxå. Blev inbjuden på julfest den 18 dec (trodde jag) å tyckte väl det var lite tätt inpå julen. Det visade sig att det var den 18:e nov o då kan jag tyvärr inte hänga på. Bokat in klipp o sling...vilket är högprio på just nu!!



Go kväll!!!



Av Sofia - 8 november 2009 18:40

Fars dag eller "handlarnas dag"? Det är frågan. För mannens räkning gynnade jag Kapp-Ahl (eller vad säger jag - det var ju så klart barnen) och köpte kalsonger. Lika spännande o höga odds som julskinka på julbordet. De var i varje fall snygga o det tyckte mottagaren oxå ; ) Till min pappa blev det choklad o en liten bok "lev i nuet". Därmed har jag väl ringat in vad man brukar köpa rätt så bra...  I gengäld  blev vi bjudna på räkentré, älgskavsgryta o avslutningsvis äppelkaka... Himmelskt gott som alltid!! Min bror Pelle m. familj slöt upp till eftermiddagsfikat så det blev en heldag i Torset.


Just nu cirkulerar ett radiostyrt flygplan i hela huset. Grannen har haft garagerensning o överlät en väldigt rolig leksak.. Jag kan ju säga att det INTE bara är David som tycker detta var kul...å jag syftar då inte på Elin, Johanna eller Stella... Ja, olika är våra intresse. Radiostyrda flygplan, bloggar...


I morgon drar jobbets "Stegtävling" igång. Jag har anmält mig o förhoppningsvis är jag så pigg så jag kan ta en runda innan jobbet. Som alla kan räkna ut blir det tidigt och jag SKA lägga fram reflexvästen redan nu.


Nu är det bara kvällsfix som är kvar av dagens aktiviteter. Lite kvällsmat (orkar vi det efter den middagen?) o att få barnen i säng. Kan vara ett sjå på just söndagskvällarna.. Sen kan vi slutligen somna gott i soffan till ngn filmrepris.. I morgon är en ny dag, ny härlig vecka Flört


Gokväll!!

Av Sofia - 7 november 2009 16:22

Vilket novemberväder! Var är solen? Det känns som om hela dagen skvalpar omkring i ett vakum i gråmulet tillstånd - från gryning till direkt skymning. Det är ju iofs alltid likadant vid denna årstiden. Längtan till advent då alla ljusslingor tänds o alla stjärnor/stakar lyser i fönstrerna. Men än är det lite tidigt!!


Ligger här i soffan o lyssnar på KENT's nya CD o bara njuter. Längtar redan efter en live-konsert. Jag antar att de ska ut till våren/sommaren. Sus, hänger du på? Finns inget band (möjligen, möjligen Lasse Winnerbäck) som får till sån stämning. KENT's låtar väcker känslor som ingen annan grupp, både vemod, sorg, lycka av stora mått. Kommer ihåg tältet sommaren 05 på Elmia i Jönköping o förra våren i dito stad. Magiskt! Vill liksom inte det ska ta slut..


Var eg. bortbjudna ikväll men jag ringde återbud. Känner mig sämre och vill inte proppa kroppen full av Ipren för att vara social o trevlig. Det får bli soffan i kväll o möjligen lite "körslag" (om jag är vaken då?) Måste ju samla krafter till måndagen då det åter är jobb. Vill inte vara hemma..mycket att göra o lite inbokat just på måndag som jag INTE vill missa!!


Jag önskar er en trevlig lördagkväll!!


Av Sofia - 6 november 2009 18:46

Jamen, kan det blir bättre? Man går o är lite halvhängig på fredagen, går på Ipren o ska fixa farsdagspresent o lite annat. Går förbi Åhléns skivavdelning o så plötsligt får jag se "skivsläpp KENT". En splitter ny CD står där o bara skriker - ta mig!! Jag vill följa med dig hem, Sofia. Såklart du får!!! Det blir ju inte sämre att jag hade en bonuscheck på 50 kr så den kostade "bara" 119 kr. Väl hemma nu spelar jag för fullt o den är så bra, så bra. Tycker nog att de gått ifrån sitt ursprungliga sound de senaste skivorna men nu är de tillbaks på banan. Grymt bra!!


Annars har väl dagen gått rätt segt. Inte kul att känna sig lite dimmig i huvudet o smått febrig. Hade längtat efter ett bad men när jag kom hem hade Johanna nyss gjort dito vilket faktiskt tömmer vårt varmvatten för några timmar. Får paxa badkaret i morgon - ska upprätta ngt slags kö-system. Kan man ha kö på lägenheter i Anneberg o på garagen under Parkgården kan man väl ha det hemma på badkaret??


Barnen har beställt hemmagjord pizza så det blir till att fixa deg, skära skinka, paprika, lök, tomat, mozzarella o så kanske jag lägger några ansjovis i "ena kanten" till bara mig. Gott! Gott! Innan dess ska det plöjas igenom veckobrev från David o Elin samt månadsbrev från Stellas dagis. Lapp om att Stella behöver nya galonisar etc. etc. etc. etc. etc. Ibland udrar jag hur man orkar? Livet är ju för härligt - kör så det ryker - i morgon vet man inget!!


God kväll o Idol-Tove "kom igen ikväll"!!! 


  

Stella is back o ikväll är hon "isprinsessa"

 

  

Sötenos

 

  

Jois o David framför kvällen pizza a la Renstigen!

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19
20
21 22
23 24 25
26
27 28 29
30
<<< November 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Ovido - Quiz & Flashcards