Alla inlägg under november 2009

Av Sofia - 5 november 2009 19:05

Jag börjar bli rädd nu - riktigt rädd för svininfluensan!! Har inte varit det förut. Det har känts mer som mediahysteri. Helt plötsligt har karaktären på våra diskussioner kring fikabordet på jobbet ändrat karaktär. Kollegorna har börjat vaccinera sig och jag är benägen att göra detsamma. Det dör folk till höger o vänster o det känns lite luddigt och oklart om det har funnits bakomliggande sjukdomar i alla specifika fall.


De som vet o är mer pålästa än jag påstår att man har visst skydd om man någon gång har haft en rejäl influensa. Jag låg däckad i två veckor över milleniumskiftet (å missade nyårsfesternas nyårsfest). Hade ju en Elin i magen o gick på övertid. Hon väntade med att vilja ut till den 11:e jan - hon kände väl att morsan inte orkade föda innan. Tack Elin!!Tungan ute Det blev en lugn hemmakväll o jag låg i sängen o "hörde" raketer från 23.00--02.00


Förutom lite ångest för svininfluensan har det varit en helskön dag (trots ett snöigt o kallat elände). Har löst lite kluriga arbetsuppgifter som legat ett tag och det har känts som man har fått mycket gjort. Veckan har som vanligt gått i rasande fart o vi närmar oss Fars dag! Lotter, choklad eller kalsonger - vilket ska man ta iår??  Det blir i vilket fall middag i Torset hos far o mor på söndag.


En kvällskram a la cyberspace från mig!!

Av Sofia - 4 november 2009 20:43

Det gäller att passa på när min "fisk- o skaldjurshatande" man inte är hemma. Sitter med Johanna i soffan o lyxar till det en onsdag (lillelördag) med rökt lax o räkröra... Tja, det händer ju inte varje dag precis. Attan vad det smakar gott!!!


Ulf är på konferens/kurs!! Inte långt härifrån - Ullinge Wärdshus. Det händer ju inte speciellt ofta så det gäller att hänga på när Posten AB bjuder på logi ; ) Han ringde nyss o det var risk att han fick åka in o köra brevbäring i morgon då många var sjuka - det är ju inte KLOKT!! När det för en gångs skull anordnas något!!


Själv har jag kört hyror idag för hela slanten. En månad sen sist o jag kom ihåg mycket men inte allt. Tur att jag har klippan från Stadshuset som "övervakare" med mig ett par ggr till. 580 st hyror som ska ut - man har liksom respekt!!


Klocka är 20.48 o jag är redan "sovtrött". Håller man på att bli gammal?? Kanske har jag kört lite för hårt idag med både hjärnan o kroppen..? Bonde söker fru "håller på" i bakgrunden o jag undrar om man verkligen ska söka sitt livs kärlek i detta forum.... Njae, har man testat allt så kanske TV4 är enda utvägen - jag är fortfarande tveksam!!


Godnatt!



Av Sofia - 3 november 2009 20:24

Jag kommer ihåg hur det var. I första klass var min bästis Susanne o jag kär i samma kille Kyss!! Vi skrev kärleksbrev o läste varandras innan vi slutligen skickade dem till honom. Killen (har glömt vad han hette) som var föremålet för vår kärlek, kunde inte bestämma sig riktigt - han var ihop med oss båda.. Även om man var liten kunde det vara jobbigt med killar, fråga chans etc. En kille i fyran bråkade ofta med mig, jagade o hade sig - men trägen vinner heter det ju. I nian blev vi ihop o det varade i 8 år ; )


Idag visade Elin mig ett mycket välgjort o fint skrivet kärleksbrev som hon författat till den kille hon gillar. Kände mig så himla previligerad att hon visade "mig" detta. Hon ville att jag skulle kolla om hon stavat rätt. Det hör ju till saken att hon tyckt att denne kille har varit otroligt jobbig i två års tid...men nu har väl de små känslorna vänt. Blev tårögd när jag läste vad hon skrivit. Det var väldigt mycket "känslor" i detta brev o vi får väl tillsammans hoppas att han besvarar henne!!?


Ja, kärlekens vägar är olika. Ibland känns de spikraka och som E4 men lika ofta kan de vara snåriga och svårframkomliga. För vissa är det ständigt "himlen runt hörnet" och andra hittar aldrig rätt. Undra just hur många kärleksbrev Elin kommer att skriva o för den delen även (förhoppningsvis) få?


Ha en trevlig kväll!


PS. Det är kärleken som får världen att snurra..

Av Sofia - 2 november 2009 18:54

Ny vecka och en något annorlunda måndag. Vi åkte till Emåns ekomueum i Bodafors där vårt interna måndagsmöte skulle äga rum. Först fick vi guidning/rundvandring utomhus (frös så jag hackade tänder - får skylla mig själv som glömt den varma jackan). På Nässjö kommuns hemsida står skrivet:


"Emåns Ekomuseum i Bodafors visar hur starkt sammanknutna vi är med vår miljö. Vattnet löper som en blå tråd genom sekelskiftesbyggnaden som museet är inrymt i och knyter samman historia, natur, ekologi och bygdens utveckling.

Museet innehåller en utställningsdel, en konferensdel och en kurslokal. Rummet '"Under Ytan" är nedsänkt och där kan du genom ett glas se livet i Emån. På museet ryms fasta och tillfälliga utställningar med tema kring natur, industri och samhälle."

 

Ja, ovan beskriver väl vad guidningen handlade om - väldigt intressant o väl värt ett besök. Efteråt blev det en välbehövlig fika och sedan avhandlade vi dagens punkter. Avslutningsvis åt vi lunch på Sandsjö Wärdshus. Har inte varit där sen Kyltekniks julfest hösten 06 och det är ju näst intill skamligt. Så bra mat och så få besök!!? Jag blir så nostalgisk när jag sitter där o tittar ut över utsikten - Uppsjön. Så starkt förknippat med min barndom - så många ggr jag cyklat dit o badat.. Så många ggr jag gått runt sjöarna (Uppsjön o Sandsjön) när jag fortfarande bodde hemma..


Tillbaks på jobbet o hade mycket att fixa iordning innan hyreskörning i morgon. Såklart jag känner mig lite nervös (så funkar ju Sofia). Kl. halv fem var jag tvungen att avsluta o följa med Jois till tandläkaren (första gången hon lagar ett hål). Som mamma är det svårt att sitta bredvid o verka lugn då man själv har västa tandläkarskräcken. Johanna blev lite "Pippi Långstrump", reste sig upp i stolen efter första sekunden borrning o sa: Vill inte!!! Resten behöver jag inte gå in på. Kan väl säga såhär: Vet inte vem som tyckte det var skönast när det var över - Johanna eller tandläkaren/sköterskan.


I bilen hem kommenterade jag avslutningsvis: -Det finns ETT sätt att slippa gå hit o vi vet båda vad!!


God natt! 

Av Sofia - 1 november 2009 12:21

Alla dagar är ju dagen efter någon annan dag.. Idag känns det dock som en något mer "dagen efter" o som gärna får gå fort över. Det var fest igår o det ska ju kännas... Mer behöver inte sägas.


Hur kul som helst igår. Trevliga gäster var här o förrätten blev lyckad. Vi kom till trevliga ställen och kvällen gick som vanligt alldeles för fort. Alltid lika spännande när man öppnar upp de förslutna kuverten o läser vart de olika paren ska åka. Uppslutningen lr den s.k efterfesten där alla par samlades ägde rum på Almenäs källare vilket var en perfekt lokal. Träffade mängder med kompisar o enda nackdelen är som sagt att tiden går för snabbt. Pang så var klockan 02.00 Gick hem till Renstigen i Nässjönatten o det var riktigt skönt med lite luft.


Jaha, dax att åka o hämta barnen hos svärföräldrarna. De erbjöd oss middag o man tackar o bockar. Känner inte för att stå vid spisen o göra långkok just idag. Senare blir det nog soffan o en bra bok. Hög prio på en antingen löpartur eller långpromenad... 


Ha en skön söndag!

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19
20
21 22
23 24 25
26
27 28 29
30
<<< November 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Ovido - Quiz & Flashcards