Alla inlägg under december 2009

Av Sofia - 22 december 2009 18:06

Det är något med Julen! Det händer något med oss i juletid. Alla är lite gladare, alla blir lite vänligare, lite omtänksammare...eller är det bara inbillning? Vart man än går säger man God Jul o Gott Nytt År! Nästan som att "ta avsked" på jobbet när man gick hem idag. "Då ses vi nästa år" vilket känns oerhört avlägset. Jag jobbar iofs i mellandagarna men det är många som passar på att ta långledigt. 


Vet inte vad denna härliga stämning beror på? Är det den goda julmaten eller alla ljus som tänds. Kanske är det alla chokladkartonger som levereras av leverantörer (o nu pratar jag INTE kommunen - de får väl inget sånt...) Företag i allmänhet nedlusas av "mutor" i juletid - frågan är bara var gränsen går?? mellan gåva o muta? Beror det på ledigheten som nalkas eller faktum att året är slut? Kanske är anledningen att Jesus föddes som ger oss lite extra stämning? Huvudsaken är att vi alla är glada vilket är trevligt.


I skrivande stund är Ulf o David på bandyträning på Skogsvallen o jag tänker göra ngt helt annat än julmat ikväll. Det får bli enchiladas med köttfärsfyllning/ost. Kan man bli riktigt sugen på innan skinkracet drar igång...


Ha en trevlig kväll!!! Julkramar till er alla!!

Av Sofia - 21 december 2009 20:50

Det kändes INTE bra när jag kom till jobbet. 60 fakturor att kontera varav många på typ 50--100 sidor.. En del jättebökiga som jag kände att det här måte jag ha hjälp med. Plus en del andra smågrejer som tog jättemycket tid o vilket i slutänden inte alls var "mina" problem. Men innan man kommer på det har man ju lagt ner åtskilligt med tid. Kändes som min kompdag på onsdag brann sakta med säkert upp...


Men på ngt mystiskt sätt knegar man på med grej efter grej o plötsligt är det lunch... God jultallrik på Högland - nej, jag är inte trött på julmaten än!! Vår Elin kände sig krasslig, ont i magen/huvudet o gick hem från skolan. Min snälla, snälla mor kom o var ett "städande sällskap" ett par timmar.. Vad kan man mer begära av livet - jag, bara undrar??? Detta gav mig rejäl energi o jag satt med de kluriga fakturorna o blev FÄRDIG vid halv sju (o dessutom utan hjälp). Det stärker en obekräftad själ!!!


Kom hem till barnen o har ett välstädat hem...det blir nog jul i år oxå!!!


Ett störtskönt mess från min svägerska som jag bara måste delge...


"Har lagt barnen under granen, klapparna i sängen, kakorna är tvättade, golven är bakade, har hängt ut gröten i julkärven, lagt skinkan i frysen, köttbullarna är slängda, satt fjädrarna i riset, har klätt granen med nybakta lussekatter, eller var det dom vi skulle haft till lucia? Skit samma - huvudsaken är att jag har järnkoll på allt, snart klar o inte ett dugg stressad....

Trevlig jävla midsommar på dej!!!"


Godkväll ; )


Av Sofia - 20 december 2009 16:26

Julen närmar sig med hög fart. Tempen visade 18 minus igår kväll...men man ska inte gnälla - det är ju så ljuuuuuust!!!    Idag på morgonen "bara" 12 minus - rena mildvädret. Skinkan är kokt, pepparkakshuset är färdigpyntat, granen är klädd (snart). Det är för mig en gåta hur vi ska förvandla denna skapelse till något vackert men jag o barnen ska verkligen göra vårt bästa om en stund. Ändå är den inte stulen!! Kanske DET som är felet?


Ulf är i skrivande stund o jobbar. Finns visst några som skickar julkkort så här års. Det är klart. Om alla skickar som vi c a 40 st så BLIR det ju en del att sortera o bära ut. Jag tror inte att Ulf var så ledsen för att åka iväg ett par timmar. Vet faktiskt inte vad som har flugit i barnen denna helgen. De måste var spända inför tomten eller ngt. Ska lugna ner dem ett tag med fika o sen tar vi tag i klädsel av gran.


Extra många tankar går idag till min brors äldsta dotter Ella. Hon har legat på sjukhus sen i onsdags o lär få göra det några dgr till. Hon fick så himla ont i magen o läkarna misstänkte "blindtarmen". Av någon outgrundlig anledning väntade de med ingrepp o igår då de opererade henne var den brusten. Ett mycket allvarligare tillstånd såklart o man kan ju bara undra? Blev det här billigare för Jönköpings landsting? Knappast! Nu är vi bara väldigt glada för att allt gick bra!!!!! Kram på dig Ella o krya på dig fort, fort! Ses på juldagen! Kram till dina syskon o mamma o pappa oxå!!


Go kväll!!


  

Johannas skaplese från början till slut!




  

Inget man gömmer sig bakom direkt...men vem har sagt att det var ändamålet med en gran??

  

Hyfsat eller? TACK!! mamma o pappa för en äkta o "fådd" Torsetgran!!

  

Äldsta tösen som fixar stjärnan!!

  

4 förväntansfulla + 2 katter.. Katterna älskar granen!!


Av Sofia - 19 december 2009 16:27

Kan inte hjälpa att man känner sig lite som Ernst när man en sådan här eftermiddag fixar några sorters julgodis. Medan barnen knådade marsipan till korvar, hamburgare, kulor o tomtar gjorde Ernst lr jag menar jag o Ulf tryffel m. smak av ingefära o chili, knäck, kanelkola o dessutom en ny sort för året. I mitt tycke dagens godaste. Varsågod att testa!


Himmelska nötter o mandlar i choklad

  • Rosta valnötter, mandel, hasselnötter, parannötter (ta vad du har) på en plåt några minuter i 225 grader varm ugn.
  • Ta bort så mkt som möjligt av skalen.
  • Smält 200 gram mörk choklad o blanda i nötterna.
  • Bred ut i en fyrkantig form på smörpapper.
  • Låt stelna i kylen någon timme.
  • Skär i fyrkanter.
  • Ät!!!

Däremot saknar jag lite av det lugn o harmoni som Ernst lyckas få in i köket när han håller på.... Här är det mest sura kommentarer ungarna emellan o man vill lägga ner hela projektet upp till 10 ggr. Inte ens jul-CD'n med Celine Dion har en lugnande effekt!! Men nu är det klart o när man tittar på korten så ser det ju rätt kul ut....


Ha en fin kväll!!

  

David o Elin

  

Stella (Jois ville inte vara med på bild)

  

Resultatet - smaskens!!

Av Sofia - 18 december 2009 17:53

3:e karensdagen på en månad - rätt bra jobbet eller inte?? Dyngförkyld!!! Sovit typ hela dan. Nu ikväll känner jag mig i vilket fall inte sämre vilket gör tillvaron lite ljusare.. Å jag som skulle inhandlat de sista julklapparna idag - knas i planeringen som det av någon konstig anledning blir då o då...


Ulf jobbar kvällen idag. Det är ju jul o man blir lika chockad varje år - just det ja, arbetsbördan ökar för Posten då. Lägg till nyfallen snö o kyligt klimat så blir det ju inte lättare för dem. Men vi gör något bra av det - hämtar pizza i kväll för smidighetens skull. Jag känner INTE för att stå vid spisen med ngt långkok direkt.


Undra vad man ska titta på ikväll? Idol är slut o Let's dance har inte börjat än... Stella tillbaka hos oss o det är så skönt att se deras utelek i snön. Det kan jag åtminstone glädjas över trots det bistra klimatet. Se deras rosiga kinder när de kommer in efter pulkaåkning!!


Go kväll!!

    

Härligt härligt i snön men kallt.... minus 10,2 grader på Renstigen 11...

Av Sofia - 17 december 2009 21:02

Rubriken är en kort sammanfattning av de två senaste dagarna. Julmat på lunchen igår o idag samt på julfesten igår. Dagarna har varit inbäddade i halsont o huvudvärk o jag känner mig som en "man". Tycker lite synd om mig själv nu att jag aldrig får bli riktigt frisk. Nästan så man skäms när man skriver detta då det verkligen finns värre sjukdomar...men man jämför ju med sitt normala friska tillstånd. Dessutom detta väder - jag tillhör INTE vinter-gilla-klubben o när det helt plötsligt blir 10 minus o snålblåst... Ja men det blir ju ljusare (hör man till höger o vänster). Jag skulle kunna leva i totalt mörker några månader om jag slapp väder som igår o idag!!


Innan jag blir ännu argare ska jag berätta om jobbets julfest igår. DET var riktigt, riktigt trevligt. Vi började med sällskapsspel i 2 h före maten. Lag om två personer mötte 2 andra o vi hann med c a 4 spel under tiden. Mitt lag fick två vinster o två förluster vilket resulterade i 4 st skumtomtar.. Måste säga att det är festligt att se 4 män i sin bästa ålder (55--60 år) spela Memory. Under en kvart var det inte många bilder som parats ihop   .... Det ÄR lättare när man är 4 år - jag vet!! Å andra sidan var det rätt många som hade kul åt mig i mitt försök att spela Coronne. Hur dålig kan man bli? Verkligen inte min starka sida...gick mycket bättre när vi spelade "4 i rad".


Maten var jättegod o det var inte supermånga sorter av allt men vällagat lr rättare sagt hemlagat. Sedan blev det dans till Spotify o jag måste säga att det är en av de roligaste sysselsättningarna jag vet. Jag kan verkligen ångra att jag aldrig gick ngn fortsättningskurs i bugg. Det funkar väl sådär men ngn som verkligen kan men jag antar väl att det inte är så kul att dansa med ngn som kan "sådär". 


Hela dagen idag har gått....precis som mina buggkunskaper - sådär. Förkyld o trött! Det hela avslutades med Elins klass julspel "Åsne-expressen". Ett julspel om det som Julen faktiskt handlar om - Jesu födelse - det vi lätt glömmer bort i alla "måsten" o all julstress. Fantastiska barn som sjunger, läser o agerar. Lite tårar kom det allt på en stolt mamma när Elin o en kompis sjöng versen i Gloria in excelcis deo. Det slutade bra - de tre vise männen överlämnade gåvorna o tillsammans med fårahedarna hyllade de sin nyfödde kung. På tala om gåvor - vi fick en jättefin julklapp av vår arb.givare igår. Blev både överraskad o tacksam - det finns en svag attityd bland vissa att kommunala arbetare inte behöver ngn uppskattning för det jobb man lägger ner....


Godnatt!

Av Sofia - 15 december 2009 19:27

Jag tror att jag aldrig!! har missat en läkartid, tandläkartid, möte etc. Idag kommer jag hem, tycker dagen har varit jättebra. Fått mycket gjort - lyckats med sånt jag inte trodde jag skulle re ut "helt själv". Ska precis skriva in en tandläkartid för David i vår stora familjekalendern - att skriva in allt som händer där är GULD för då missar man ju inget.... Såg då att kl. 14.45 "skulle" jag varit o tagit cellprov!! Observera tempusböjningen på verbet "skulle"... Urk!! Känner mig så otroligt skamsen - hur kan man glömma bort det? Man kan ju vara hur duktig som helst att skriva upp saker å ting - det gäller ju att TITTA i kalendern oxå... Cellprovstagningar tas ju bara vart 3:e år (tror jag det är) - ska jag nu få en ny tid känns det som att det kan ta typ 3 år.... Hur gör man nu då? Ringa o be om ursäkt, betala straffavgift? Får slå en signal i morgon.


Inte lätt att vara en hårt arbetande 4-barnsmor o särskilt inte när Alzeimers light slår till.. F'låt - inte skämta om sån't - snart är man där på allvar.


I morgon är det vår avdelnings julfest. Det ska bli trevligt o gott - första julmaten!! jag äter. Frågade om "dress code" inför evenemanget men jag fick inget bra svar. Minns på den tiden man jobbade på RH Form - då diskuterades det en månad i förväg vad man skulle ha på sig ; ) Eftersom det tydligen ska bli lekar i alla de former ska man rimligtvis INTE ta den lilla svarta med fransar o paljetter - den sparar jag till Nyårsfesten!


God kväll!! 

Av Sofia - 14 december 2009 19:59

Efter en 4 timmars djup tupplur är hon pigg igen - dock lite groggy. "Hon fick inte uppleva hur det är att bli mamma" uttryckte Jois detta på ett lite anklagande sätt. Jag pratar om vår minsta katt - känns som om hon fortfarande är kattunge.. En fantastisk duktig veterinär. Det övergår mitt förstånd hur de kan hitta livmodern men precis som när vi kastrerade Tessi för några månader sedan gick hur bra o smidigt som helst. Så var det ordnat o vi behöver INTE oroa oss för att fixa nya hem till en massa kissemissar ngn i sommar. För det är så att katters existens går ut på att "fortplanta sig" sa veterinären o jag kan inte hjälpa att jag nu stilla undrar vad Smilla känner efter detta? Vad är vitsen med att leva nu?


Nu ska jag kolla in galan "Svenska hjältar" o se dessa underbara människor som vågar göra lite mer än andra....


Godnatt!!

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15
16
17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28
29
30 31
<<< December 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Skapa flashcards