Alla inlägg under december 2009

Av Sofia - 6 december 2009 10:18

 Konserten igår med Sissel, Odd Nordstoga, Orsa spelmän, The real group var  suverän. 3 h gick så snabbt så snabbt o det kändes som man var i himlen. Krister Henriksson som var julvärd knöt ihop tråden på ett bra sätt. En stund av stillhet o man kunde nästan "ta på" den stämning som fanns - vi var flera tusen som antagligen kände likadant. Sissel bjöd upp till unison sång på "Nu tändas tusen juleljus" o det var mäktigt.


Fattar inte riktigt hur hon bär sig åt. Det känns som tonerna bara kommer utan någon som helst ansträngning. Hon kan sjunga högt o lågt, visa o koral - allt hon får tag i fötrollar hon med sina stämband. Har nog aldrig i livet hör ngn så vacker version av "O helga natt" även om det eg. ska vara en man som sjunger just den.. "Upp gläd er alla" var ju även den fantastisk!! Kan varmt rekommendera hennes senaste julskiva.


Ngt som var mindre kul var den molande värk jag började känna i mage. Kände mig ruggig o det strålade upp i ryggen. Anade var det är - o idag på morgonen har jag en fruktansvärd värk i höger sida av ryggen. Kan knappt gå o det är t.o.m svårt att andas. Njurbäckeninflammation - känner igen hur det var för tre år sedan! Sitter just nu i kö till akuten (över 20 min????) o hoppas jag får snabb behandling. Vill inte, vill inte, vill inte läggas in o vara borta från familjen o jobbet!! Har kommit ifatt nu ordentligt o jag vet hur mycket arbete det kommer ligga om jag får vara borta ett par dagar.


Kram - återkommer!!

Av Sofia - 5 december 2009 10:40

Tid av förväntan, tid av förberedelser.. Eg. betyder advent "Herrens ankomst". Nuförtiden har nog de allra flesta andra associationer betr. advent. Hur ska man hinna allt? Fixa pyntet, granen maten etc. etc. Ska vi göra ett pepparkakshus i år? Eget julgodis? Frågor som snurrar i mitt huvud medan alla barnens julfester ska planeras in i kalendern. Å ändå GÖR jag ju knappt inget själv, på sin höjd hemmagjorda köttbullar o kanske kanske det blir lussekattsbak om det blir ngn xtra timme över denna helgen... Tänk mamma vad hon grejade förr (å fortfarande). Tog hand om en halv gris, egen pressylta, rullyslta, isterband, saltade in en 8-kg julskinka för att sedan koka, rödkål. Å för den delen alla kakor... Fattar inte hur hon orkade?


Å så gnäller jag för att rulla lite köttbullar. Hade annan motivation o glädje när jag t.ex var mammaledig. Gjorde egna mallar o bakade pepparkakshus.... Ett är säkert - det lär bli Jul i vilket fall som helst, även om det står Mamma Scans köttbullar på bordet.


Dagen började positivt när jag hittade ett av alla sparade lucialinne till Stella - det passade. I samma påse låg det passande tomtedräkt till David inkl. skägg som han ville ha.


Ikväll glömmer jag julstök o julklappsbekymmer. Ikväll får jag min juklapp av min bästis Susanne. Ska lyssna på Sissels julkosert i Jönköping tillsammans henne o det kommer garanterat kännas som en förberedelse för Herrens ankomst!

Guds frid!

  


4:e luckan - "Alla de dagar som kom o gick - inte visste jag att det var livet"

5:e luckan - "Alla vill ha utveckling - ingen vill ha förändring"

Av Sofia - 3 december 2009 21:58

Jois o jag befinner oss på Jönköpings tågstation. Klockan är 22.00 o vi har just avnjutit en god måltid på Jensens böfhus (ja, det stavas ju danskt men hittar inga såna tecken nu). Jättegott!! Innan dess kollade vi in filmen "New Moon" - en riktig vampyrfilm o den var faktiskt bra. Trots att jag inte sett första filmen o inte hade en aning om vad det handlade... Men helt ok handling o lite lagom med kärlek etc. etc. Före filmen sprang vi runt på HM, Gina Tricot, Vero Moda o spanade. Förstörde dock INGA pengar!!!!


En helbra kväll med äldsta tösen vilket man behöver ibland. Just få lite egentid med var o en!! Tyvärr hinner man ju inte iväg så ofta. Tåget går om 7 min så vi hamnar väl inte i samtal med kudden förrän kl. elva.


Å så var det fredag igen o till helgen ska vi tända 2:a ljuset i adventsljusstaken. Hua vad tiden går....


3:e luckan - "Den friske har tusen önskningar, den sjuke har bara en".


Godnatt o jättekram!!


PS. Passa er för vampyrerna i natt. Igår var det fullmåne så de lär vara ute i natt igen...det vet jag nu sen jag har sett filmen   

Av Sofia - 2 december 2009 19:57

Så var det dax för fler utvecklande samtal. Idag var det Johannas tur. Måste erkänna att jag var lite nervös. Har inte en aning om hur denna första termin har gått. Johanna har varit positiv, går upp tidigt o verkar trivas i skolan. Frågar ibland hur det går med läxorna? Svar = bra! Frågar om hon vill bli förhörd? Svar = behövs inte. Ser henne nästan aldrig sitta med läxläsning...


Hur som helst. Omdömet var att om hon fortsätter såhär kommer hon i nian kunna välja vilket program hon vill till gymnasiet. Nästan så att tårarna kom då. Det är en svår tid tösen går igenom nu. Första stadiet tonår o frågorna är många i skallen. Vem är jag? Vem vill jag vara? Duger jag? Lärarna tycker Johanna ska "tro på sig själv" mer o sa att hon kan mer än hon tror. Det känns som att hon är släkt med mig!! Hur får man en tonårig som har det lite knapert med självkänslan OCH självförtroendet att just tro på sig själv? Har ni några tips därute? Det räcker ju inte att säga - "tro på dig själv, Johanna!!" 


I morgon ska Johanna o jag ha som man så fint kallar det "kvalitetstid". Ta tåget in till Jönköping. Gå lite i affärer, gå på vampyrfilmen "New moon" o sen äta ngt gott innan tåget åter går hem. Inte för att jag är så förtjust i denna typen av filmer men det gör inget. Johanna har väntat på denna film i fyra månader. Hon har sträckläst samtliga böcker (första gången för övrigt som hon sträckläser) så det måste vara en bra story.


Efter en lååång arbetsdag till kl. halv sju för tredje dan i rad återstår nu bara lite TV o sen kudden.. 2:a luckan i adventskalendern står det "tror på dig själv, du kan mer än du anar om du bara vågar".


PS. Första luckan - "Det bästa med framtiden är att den kommer en dag i taget".


Godnatt o stor kram! 

Av Sofia - 1 december 2009 18:57

Man kan kanske tycka att det räcker med fyra egna. Fyra egna barn alltså. Men att hjälpa, att kunna bidra på något sätt kan ge stor glädje. Jag tror även (inbillar mig) att barnen ska se det fina i handlingen att ge en gåva till de som behöver bättre än vi. Det är lätt att bli "blind" o inte se vårt överflöd - därför bestämde vi oss förra hösten (efter faddergalan) att bli fadderfamilj. 200 kr i månaden är ingen uppoffring när man vet att pengarna gör nytta. Efter någon månad kom det brev o ett kort på Rigorberto-Andres Caal Pop i Guatemala. Född i mars 2000 o är precis lika gammal som Elin. Vi har väl inte varit överdrivet energiska med att skriva brev men några stycken har det blivit under året. Barnen har ritat teckningar o vi har sänt kort till han o hans familj. En dröm är ju att få åka dit å hälsa på...


Så man känner sig lite stolt när man satt framför Faddergalan i går o faktiskt hade tagit det lilla steget att bli just Fadder. Eller har vi bara "köpt" oss lite gott samvete? Jag vet att många tycker så... Bra artister sjöng i varje fall. Carolas alltid underbara stämma men hallå!!!! lite föröööör blekta tänder eller?


Å så måste jag ju ge dig ackorden Kent! Kul att du hamnade på min sida. Det är ju onekligen lite cyberfeeling. Håller med dig - Sundsvall känns lite långt bort från Sävsjö i Småland för ett besök på Nyårsafton. Jag fixar tyvärr inte att ta ut ackorden i det tonläget som Sissel har på CD'n men sänker jag visan två tonsteg blir det bra med D, A o G... Stämmer hyfsat! Lite luriga tonslingor faktiskt! Lycka till!


Godnatt  

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15
16
17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28
29
30 31
<<< December 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Ovido - Quiz & Flashcards