Alla inlägg under februari 2010

Av Sofia - 4 februari 2010 20:59

  Förstår inte vad som hänt. Har avverkat en synnerligen perfekt löparrunda. Inte bara det att det var Mycket Väl Godkänt betr. skottning överallt där jag sprang - verkligen ett plus. Grattis Nässjö kommun! Jag sprang drygt 13 km UTAN att stanna en enda gång. Visst uppskattar jag att se lingonris på nära håll men jag föredrar!!!! att springa mina löparslingor utan stopp. Jag har vant mig. Jag tar detta bara jag får springa MEN det skulle vara mycket roligare att få ränna utan hopp i diket. Så snälla lilla mage - kan du fortsätta så här som i kväll. Kan jag få beställa denna "magstatus" till den 22 maj då årets upplaga av Göteborgsvarvet går av stapeln. Ja, vi får se. Den dagen den glädjen! Hoppas kan man ju göra!!


Annars - dagen har varit HUR bra som helst. Månadens hyresdebitering ivägsänd... Alltid lite hispig innan man trycker på knappen "starta" - det får ju inte bli fel ; ) David o Elin har spelat fiol och det hade gått bra och låtit fint enligt mor som skjutsade dem. TACK mamma o pappa för att ni fixar detta åt Rybaksfantasterna! Så härligt!


Ps. Ulf har varit på gym idag...första gången...  Han var röd i ansiktet i när han kom hem o var lite halvlyrisk - jag är lite sugen på att testa de där maskinerna. Rannsakar jag mig själv borde jag det för axlar o nacke men så var det ju det här med tiden...


Godnatt alla läsare!!!

ANNONS
Av Sofia - 3 februari 2010 20:49

Fick tag i en bok på jobbet idag. "Värdefulla byggnader o miljöer" vilken handlar om Nässjö stad o dess omgivningar. Kunde inte hamnat i rättare händer. Tog med den hem och har fastnat helt och fullt. Har bättrat på min historia betr. de olika områden som finns och läst om bl.a den fastighet jag själv sitter i = Vipan. Grundades 1909 av bröderna Ljungqvist och här tillverkades herrkonfektion fram till 1967. Tillverkningen flyttades då branchen började svikta och Nässjö kommun köpte fastigheten och idag är det uteslutande kommunal verksamhet i lokalerna. Det är väl inget krav att känna till detta men faktiskt lite kul. Jag är ju inte Nässjöflicka från början och hade faktiskt inte en ANING om att det tillverkades kläder här för 50 år sedan. Visst har man hört Gamla Rang som det hette på den tiden men visste inte varför.


Jag kommer överhuvudtaget inte ihåg så mycket av mina historielektioner i skolan. Man pluggade inför proven och lärde för stunden..... Några kungar och årtal har fastnat men inte så mycket mer. Kommer dock ihåg det som min historielärare på gymnasiet sa - det som är syftet med att lära sig historia. "För att förstå sin nutid och det samhälle man lever i måste man lära sig sin historia och försöka förstå hur de tänkte och varför de gjorde som de gjorde". Det låter ju ganska vettigt även om man kanske inte ska gräva ner sig i det förflutna för mycket - inte heller "leva" kvar där....


Oj, vad det blev djupt idag!! Förutom ovan grubblerier har det varit en härlig dag på jobbet - jo, faktiskt. Fullt upp som vanligt och en massa gjort.


PS. Tack Nina för din kommentar. Det är just såna som gör att man bloggar med STOR glädje. Ha det såååå gott och vad sägs om en lunch ngn dag? Längesen nu!!

Tack Sus oxå för gratulationen - vi får väl ta en bakelse ngn dag o planera ditt och mitt!!!!! 40-årsfirande lite mer grundligt.....


God natt!

ANNONS
Av Sofia - 2 februari 2010 21:08

Grattis bloggen! Ett år har jag hållt på att skriva. Blev inspirerad av f.d kollegan Anna (börja skriv igen - saknar Siggebilder ju....) och började lite på "test". Därefter blev jag "biten" och under året som gått har det gett så mycket positiv energi. Min dröm att bli författare lever kvar och innan jag förverkligar den ; ) håller jag till godo med att skriva av mig här. Många härliga kommentarer har jag fått, både cyber o muntliga - att det är trevligt att läsa. En gång fick jag otrevliga kommentarer vilket nästan fick mig att sluta men jag kom över det med. Jag tänker fortsätta skriva så länge det känns roligt.


Dagen har minst sagt varit annorlunda. Man behöver lyckligtvis inte gå på begravningar så ofta. Det var en vacker begravning, Gullan var med oss och kändes som ett ljust minne under hela dagen. Det var jobbigt att sjunga solo i kyrkan. Absolut inte titta på de närmast sörjande, full fokus på att rösten ska hålla. Lite fladder blev det allt men med tanke på hur många tårar som ville ut gick det ändå hyfsat. Minnesstunden var trevlig. Träffa kusinerna och prata igenom livet i största allmänhet.


En lång promenad hann jag med när jag kom hem - under tiden jag gick blev det ett riktigt busväder. Nu rätt trött och det är väl bara tandborstning kvar på schemat.


Godnatt och grattis på ett-årsdagen bloggen min!!

Av Sofia - 1 februari 2010 21:18

I morgon blir det inte jobb för mig. I morgon blir det begravning i Vallsjö kyrka. Jag ska sjunga "Det finns en väg till himmelen", psalm 303 och är den vackraste jag vet i hela psalmboken. Otaliga är de gånger jag sjungit denna sång, både på sånggudtjänster o på begravningar. Det är alltid oerhört svårt att sjunga för en närstående och det gäller verkligen att "tänka bort" texten och inte tänka för mycket på personen i fråga. Texten handlar om den helga tron - en väg till himmelen, om bönen och tron att över allt finns en bro att vandra, en vandring som kan börja här och nu.


Det är min "faster" som nu fått ta adjö till oss och även om det är sorgligt så hoppas jag o tror att hon har det mycket bättre nu. I morgon kommer jag träffa min kusiner, mina kusiner som jag i nästan hela livet varit så stolt över. Åkte skidor så medaljerna haglade för ca 25 år sen. Var med i SM, VM o OS - ja, de har en gedigen prissamling. Eftersom en av dem bor i Sollefteå o en bor i Borensberg träffas vi sannerligen inte ofta. Det blir de där julkorten och ett o annat besök p.g.a att deras mamma har bott i Sävsjö. Nu är hon borta och jag hoppas verkligen att vi kommer hålla kontakten.


"Det finns en väg till himmelen, var än den går, den går till Gud"


Godnatt!

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ SigridSofia med Blogkeen
Följ SigridSofia med Bloglovin'

Text o bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se