Alla inlägg under mars 2010

Av Sofia - 22 mars 2010 20:03

Idag var Johanna färdigsminkad, färdigplattad (i håret) o färdigäten redan när jag gick upp kl. halv sju. Om det nu kan lysa mer än vanligt om henne (mammor tycker väl så ;) så gjorde det idag. Anledningen stavas KALLE KRISTIANSSON. Han skulle endast för sjuorna i Nässjö göra en konsert på Norråsaskolan. Alltså denne Kalle har tydligen vunnit Johannas hjärta nästan mer än vampyr-Edward (om det är möjligt) och "walking in Memphis" ljuder ofta från hennes käraste ägodel - mobilen. Idag hade inte mycket kunnat hindra henne från att gå till skolan o hon var på ett strålande humör. 


När jag nyss kom hem hade han varit såååå bra. Hon hade varit "nära döden" tillsammans med fler tjejer i hennes klass, vilket i sig låter allvarligt. 10 låtar hade han spelat o jag kan ju tänka mig själv i den åldern om MIN idol hade kommit och spelat live i Parkskolan på den tiden.. Men Carola - du kom ju aldrig ; ) Alltså hur cool var jag på en skala. Förmodligen inte så....


Ja, det var ju ingen mjukstart på jobbet idag. Vad jag hanterar detta dåligt. Men jag får panik när jag ser över 250 fakturor i min "inkorg" varav 6 st var på sammanlagt 300 sidor... Kom i varje fall en bra bit på väg och med 2 minuter tillgodo tills larmet går på kl. 19.00 stämplade jag ut. Å så känner jag mig piggare oxå trots lite spänningshuvudvärk men när hjärnan får arbeta hårt o länge blir det väl så!


Nu är det hockey på TV. Frölunda - Linköping. En idian här hemma o för tillfället går det inte rödingarnas väg....


Godnatt!!

ANNONS
Av Sofia - 21 mars 2010 13:31

Piano är en tung pjäs... Fråga Ulf, min bror Anders, min morbror Gösta o pappa! Att hämta det gick dock finfint (ska jag säga som stod bredvid o tittade på....) Pianot har tilllhört min faster Gullan och jag är så otroligt glad för att ha fått detta. Förutom att det är ett speciellt vackert piano (blankt o brunt) gör det hemmet så "levande" och kan barnen nu bli lite mer intresserade av spel GÖR det ju verkligen inget.. Det är mycket trevligare med ett riktigt piano än en synth. Synthen är substitut för pianot som löparbandet är för uterundan - det går lika bra men känns inte likadant!!! Även när vi kom till Nässjö fick vi bärhjälp, av svärfar Åke och grannen Micke..


Tack själva för igår Susanne o P-A. Även att jag inte var på topp betr. virusstatus var kvällen trevlig. Ett tips! Testa att göra crème brulee - oj, oj, oj, vad gott!!! Inte alls misslyckat!!!


Det är ju fler som får viurs - vår minidator. För tillfället är jag helt hänvisad till vår stationära innan vi har bootat om o fått ordning på alla filer.. Träligt. Blir ju inte lika enkelt att sitta i vår soffa o följa världen via Facebook etc. 


I morgon hade jag tänkt att gå till jobbet. I natt hade jag hög feber igen och var genomsvett på morgonen... Ska man börja bli orolig då?


Ha en fortsatt bra söndag!!

  

P-A, Sus o jag...


  

Susanne o lilla solstrålen Tindra. Stella somnade redan kl. 20.00 men du njöt rätt bra ändå..


  

Bror anders fixar spännband som är en fördel när man ska få ett piano att stå stadigt i kärran.


  

Pappa, Ulf o morbror Gösta - äntligen på kärran!!


  

På plats hemma! Vackert!! Tack Eva-Lena o Mia = mina kusiner som gjorde detta möjligt!!


  

Glad Sofia vid nytt piano.. (Jag ser verkligen inte så glad ut men jag ÄR det...)


  

En sån fin bukett av våren - Tack Susanne o P-A!ANNONS
Av Sofia - 20 mars 2010 15:36

Ja, tanken var ju vaniljpannacotta till kvällen. Jag gillar vispgrädde - det förhöjer verkligen smaken. Tanken på att det "bara" är stelnad grädda man sitter och äter fick mig att lägga till 1,5 dl mjölk i satsen. Det stelnade INTE!!! Hällde i alla glasen i grytan igen - tog några nya gelantinblad o gjorde om det. Det stelnade INTE!! Har aldrig gjort crème brulee o någon gång ska ju vara den första. Grundsmeten är ju densamma - ska bara tillsättas ett antal äggulor o gräddas i vattenbad i ugnen. Det blev lite för mycket fart på vattnet så det bubblade över lite i former... Så arg har inte Sofia varit på länge o med tanke på att jag inte fått några endorfiner i samband med promenad, löpning lr cykling på LÄNGE blir min tolernasnivå absolut noll. Ikväll bjuds det alltså på vattenskadad crème brulee. Men vi får väl gå hårdare åt godisskålarna efter maten så man inte är lika sugen på efterrätten...


Ja, det är ju lite poppis att gå med i olika grupper på Facebook. Jag skulle vilja starta en ny. "Vi som ogillar journalister som skriver partiskt och framhäver sin egen åsikt." Även att Smålandstidningen inte är ngn stor drake i sammanhanget är det osmakligt att spegla sin egen åsikt om det ska byggas bandhall i Nässjö lr inte. Starta en blogg istället? Då får man faktiskt skriva precis vad du vill!

  • Att bygga en bandyhall i Nässjö ska inte ställas mot att renovera den utslitna sim- o sporthallen. Båda behövs. All satsning på idrottsverksamhet är till nytta.
  • Bygger man en bandyhall i Nässjö gör man NTE det enbart för A-laget. Här aktiveras 1000-tals ungdomar tusentals timmar varje år. Kan man rädda nån enda unge från att hamna i dåligt umgänge på stan har bandyhallen redan här gått ihop sig.

Detta är MINA åsikter o jag är ingen journalist!


Ha en fin lördag, å ni som orkar - lufta er i vårvädret. Jag tar igen det - snart, när jag är pigg!!!


Kram

Av Sofia - 19 mars 2010 18:24

Igår hade jag en mellandag...blev lite bättre och kunde ha min f.d jobbarkompisar på besök. (Hoppas jag nu inte har smittat er allihopa för idag har jag blivit sämre igen). Kräftsoppa o bröd o skvaller fanns på menyn. Skvaller är väl bara ett annat ord för lägesrapport - uppdatering av folks status. Det känns i varje fall som att flyga tillbaka 6 år i tiden till en vanlig halv-tio rast när de kommer. De kommer alltid att vara mina jobbarkompisar no. 1 eftersom detta var första jobbet, jag var där i 13 år och man upplevde mycket ihop. Men som jag sa igår kväll - efter att ha bytt jobb några ggr har man ju haft möjligheten att få vänner för livet fler än en gång... Å på kommunen ska jag ju vara länge nu (har jag tänkt ;)


Idag har jag legat absolut hela dagen. Yoghurt, knäckebröd o sen lite kräftsoppsrester har jag hämtat i omgångar.. Kan man få "liggsår" efter en dag - det känns lite så.. Har tröttnat på Z-TV's hitmix i varje fall.... Pratat med min mamma länge - hon har en fantastisk förmåga att få mig på gott humör och jag slutar t.o.m att tycka synd om mig själv. Det finns värre öde än att inte kunna gå till jobbet o vara sjuk i influensa.


Idag är Stella tillbaks...kul. Något annat roligt jag läste i ngns Facebooks-logg. Golv? Jag kallar det horisontell garderob... Åtminstone 4 av våra barn (alltså alla) praktiserar detta....


Kram på er o förhoppning om en pigg helg!!


  

Jättedålig bild men, men...

Karin, Malin, Susanne o Kicki = Skål för mångårig vänskap o tack för den superfina vårblomman o vinflaskan!!

Av Sofia - 18 mars 2010 17:37

Idag blir inlägget minimalt och kort. Måste bara återge ett av de roligaste citat jag läst. Addade min brorsdotter Ella på Facebook igår o hon var med i klubben "Varför förlänger ett gott skratt livet, när tiden går fortare när man har roligt". Snacka om motsägelsefullt...   


Kram!!!!

Av Sofia - 17 mars 2010 17:36

När allt är som det brukar - den "vanliga" vardagen - då går allt mycket mycket fort. Det där ekorrhjulet snurrar med en rasande fart och man är ju ytterst tacksam om man hinner med över huvud taget. Ja, alla vet ju vad det handlar om, jobb, barnens fritidsaktiviteter, läxläsning, förhållandet, den egna träningen, egentiden - allt ska få plats.. Känns lite som att åka snabb racerbåt i 30 knop vilket går attans fort. Man blir faktiskt lite fartblind!   


Sen får man förkylning/influensa och farten sänks till en ekas tempo. Att ta sig från köksbänken med ett glas vatten in till vardagsrummets soffa är ett helt företag. Med tanke på att löpning en mil, i vanliga fall, helt å hållet är förknippat med nöje är det ju rätt knepigt att detta ska framkalla svettdroppar i pannan. Bara att inse - kroppen behöver vila!!   


Hur som helst är det lite nyttigt att känna temposänkningen då o då. Nu säger jag inte att jag önskar att jag var sjuk då o då men det blir ändå ett nyttigt avbrott i det vanlig tankemönstret. Nu blev det flummigt - IGEN!! Det finns i varje fall en del att pyssla med - Tetris på datorn och bra låtar på YouTube, Animal planet på TV'n o vampyrböckerna om Bella av Stephenie Meyer - i den mån man orkar!!!


Denna vecka har jag redan sparat in 3 st uteluncher ; ) vilket blir c a 210 kr....


God kväll!

Av Sofia - 16 mars 2010 18:34

Undra just vad vårdcentralen skulle heta om den hamnade på Renstigen 11? Renen 11 kanske? Vi har ju lite underlag i varje fall. 2 vuxna, 4 barn o 2 katter (men de kanske får gå till veterinären iofs). Man kanske kunde få en "peng" av landstinget o fixa sin egen hälsa? Sen om man märker att det inte funkar - då får man gå o knacka på dörren till den traditionella vårdcentralen o där räkna med att genast bli omhändertagen som om inget hänt. Undrar om det i långa loppet blir billigare för skattebetalarna - alla lokaler som nu blir tomma i landstingsfastigheterna när nya privata aktörer köper sig nya ngn annanstans i stan - de kostar väl fortfarande eller? Hoppas de får dem uthyrda!! Nu skriver jag INTE att dessa privata aktörer skulle vara sämre på något sätt.


Precis som när friskolan Prolympia lades ner för ett tag sen. Hoppsan - alla elever ska plötsligt få plats på Centralskolan med kort varsel och undervisningen ska flyta smärtfritt och resurserna förväntas räcka till med en gång. Annars hade det väl haglat in anmälningar till skolan och lärare...


Ja, jag blir så trött på alla konstiga beslut. Min politiska åsikt lyser kanske igenom här och eftersom detta är MIN blogg blir det ju så ibland. Dessutom börjar jag själv bli sjuk vilket bidrar till ett otåligt och dåligt humör. David fortfarande sjuk, Johanna kräktes i dag på morgonen och jag själv har ont i huvudet, halsen och fryser. Sovit säkert 4 h sammanlagt idag.


Har öppnat jobbmejlen några ggr vilket jag har LOVAT mig själv att inte göra. Detta fick mig sannerligen inte på bättre humör. Även jag måste ju kunna vara borta ett par dar och jag måste träna, träna, träna mig på att "ta en sak i taget".. Hört den förut va? 


Det är inte riktigt läge att löpa sig till ett bättre humör nu...annars hade det kanske hjälpt!!


Ha en härlig kväll!!

Av Sofia - 15 mars 2010 19:31

...precis sprungit en runda - skön ork o VIPS har man energi till ALLT! Synd bara att det inte är så många timmar kvar av dagen.. Mitt förra inlägg kändes så lessamt så detta får bli dagens andra å lite gladare..


T.o.m spånat HUR och VEM och VAR och NÄR jag ska fixa med min krisfest eller jag menar 40-års fest. Visserligen är det lååååångt kvar till 9 juni men tiden går som bekant rätt fort. Ja tiden - tänk mamma att Tullan snart är 40... Hur gick det här till???


  

39 år sedan....


  

Undra just vad tankarna handlar om här? Vem som var bjuden på 1-årskalaset struntade jag nog i ; )


PS. Tullan var (är fortfarande i vissa kretsar) mitt smekanamn.... Jag blev "döpt" till detta av mina bröder i ngn slags namnlek de hade...Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5 6 7
8 9 10 11
12
13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23
24
25 26 27 28
29 30 31
<<< Mars 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ SigridSofia med Blogkeen
Följ SigridSofia med Bloglovin'

Text o bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se