Alla inlägg under april 2010

Av Sofia - 13 april 2010 20:31

Måste skriva sista kapitlet i cykelhistorien. Johanna ringde nyss. Hade varit hos en kompis som bor "centralt" i Nässjö. - Jag ser en likadan cykel som Elin o den är olåst! Ulf åkte förbi o kollade när han var klar på gymet. Det VAR Elins cykel, nyckeln passade. Vilken flax! Batterilyset var borta men annars var den hel.... Den person som tagit den har uppenbarligen tänkt o använda den eftersom sadeln var rejält höjd.


Johanna fick rejäl hittelön så nu är HELA familjen nöjd o glad ; )


Natti!!!!

Av Sofia - 13 april 2010 19:47

Ett hav av musik...nej, ett helt universum fullt av musik. Himmelriket är nära på Renstigen 11. Ett par bra högtalare till datorn oxå - sen är det bara att bjuda in till disco.   För man blir riktigt, riktigt danssugen när favoritlåtarna drar igång. Det är ju dessutom suveränt när de finns i 8-10 olika versioner, radio hit version, extended dance mix version etc. etc. Men det handlar ju om att samsas oxå.


När Ulf sitter vid spakarna (=tangentbordet) blir det mycket Winnerbäck, New Order, Depeche Mode.. När jag får bestämma blir det för tillfället mycket Katie Melua SÅKLART!!! men även Cheryle Cole (gäst hos Skavlan i fredags). Vilken tjej, vilken röst o vilka bra låtar... Gör favoritlistor på många av mina gamla goa favoriter oxå - Madonna, U2, Kent, Carola.... Sen har vi ju Johanna då... Shakira o Calle Kristiansson är de artister som återfinns i hennes sparade musiklista..


Därimellan hinner jag med "Vad är en vänskap" på piano. Snart!!! kan jag den i hyfsat tempo o jag älskar den, både musiken o texten:


"Vad är en vänskap?" Kan den förklaras? Blicken som säger: Vänner är vi! Sällan vi talar om vad vi känner, vi bara vet det, vet det: vänner vi skall förbli.

 

Kanske med åren - ses vi rätt sällan, möts inte ofta, skiljas igen. Men när vi träffas, du är densamme, Vi vet det båda, båda, vår vänskap varar än.

 

Fröjd det mig ger att du finns i världen, att vi kan mötas och skiljas så, helt utan fraser, självklart och enkelt. Tänk, att en sådan gåva, man kan av livet få?

 

Kanske ska söka efter ngn fin inspelning av den på Spotify?


Go kväll alla mina vänner o de som jag inte känner o läser, välkomna ni oxå??

 

Av Sofia - 12 april 2010 21:05

  Det var lite kallt att gå till jobbet o vinterjackan var passande med tanke på 2 minus... Men sen - ett varv runt Ingsbergssjön på lunchen o DÅ var det på tok för varmt för den stassen... Svettas gärna lite när solen värmer så skönt. Svårt att gå in och jobba igen..


Men det blev det - jobb alltså o efter det - brukarråd i 2,5 som föräldrarrepresentant för förskolan Måsen i vårt område. Intressanta diskussioner om läget i skola/förskola inkl. en politiker. Helknepigt känns det dock att komma hem o i stort sett bara säga "godnatt" till barnen. Gillar det verkligen INTE även att det känns bra att engagera sig lite (har aldrig varit med i något brukarråd förut).


Nu är det sista delen av Arn och jag kan bara helt ärligt konstatera att jag är supernöjd med att vara född i modern tid och slippa gå i kloster. Dessutom hade de inte heller några sköna divansoffor att sjunka ner i....


Godnatt!


Av Sofia - 11 april 2010 18:40

...det var på tiden. Måste öka antalet km nu!! Rubriken handlar förstås om ja, just det löpning. För det var det idag - precis som i fredags. Inte det vanliga Sofia-tempot som mest liknar jogging eller som Ulf nog skulle kalla det "tripping" (=trippa med små steg). Försökte ta längre steg o öka farten - det gick! Kan ju tillägga att jag fortfarande är rätt trött o nu är det väl c a 7 h sen.


Nyss hemkommen från ett alltid i Sandsjö trevligt födelsedagskalas. Denna gången var det Ella 16 år som fyllde (den 28 feb) så det var ovanligt fint väder för att vara "hennes" fest ; ) Tack för SUVEVERÄNT gott fika. Recept mottages tacksamt..


På hemvägen åkte vi med bilen runtom i stan o höll utkik efter grön Cresent. Såg nada! Polisanmält den o i morgon ska vi ringa f-bolag. Lär vara hyfsad självrisk   


Denna helgen gick fort - känns som man skulle fått en dag till - man är väl van vid lång påskledighet. Nu är det bara kvällsmaten kvar o inspelad "Djävulen bär Prada" för jag somnade såklart innan den hann börja igår ; )


Natti, natti

Av Sofia - 10 april 2010 12:56

Jo, det var faktiskt lite snöflingor i luften när jag gick "köpa-frallor-promenaden" i morse. Kallt var det o vinterns jacka var ett gott skydd mot envis kyla. Frallor blev det inte heller för jag glömde plånboken hemma. Lägger jag inte fram den på kvällen glömmer jag garanterat bort den på morgonen.


Händer verkligen inte ofta att jag jobbar på helgerna men idag fick det bli några timmar. Ett sån't där projekt "utöver" som inte är så nice o sitta med när tfn ringer på dagarna. David cyklade ner till stan och bara han o jag tog en fika. Johanna ville inte följa med. Elin o Ulf var på en fotbollscup i Jönköping o resultatet av den blev vidare till slutspel men förlust i semifinal. Precis när jag skriver detta kommer de hem o jag ser på Elin att hon är helt slut... Men hon har haft jättekul!!



Nu är nästa aktivitet "pasta med räkgryta" (Ulf ska på 40-års-kill-fest) och vi andra får väl roa oss just med räkor, Körslag o Djävluen bär Prada...


Tack för kommentaren Mia! Hm, jag du skulle garanterat vara haren om jag skulle få på mig ett par längdskidor o träna ihop med dig.... Måste ändå tillägga att jag har varit såå sugen på att åka just skidor i år. Ångrar mig att jag inte investerade i ett "skidkit" som så många andra har gjort. Nästa år kanske - å nu menar jag INTE Vasaloppet utan mer att börja åka i Lövhult. Pappa åkte ju första gången till Mora vid 69 års ålder så jag har ju några år kvar ; )


Ha en go kväll!!


  

En av eftermiddagens aktiviteter.. Johanna bakar bullar...


  

David har lärt mig D-dur skalan på fiol o jag har fått ordning på "Hej sa Petronella" Nu snackar vi avancerade grejer.... Det är KUUUUUUL!!!

Av Sofia - 9 april 2010 21:30

Det blev en lite märklig kväll... Började med att jag skulle ta en löparrunda ihop med Ulf. Det händer inte så ofta...å sällskap är aldrig fel. Envis är jag och jag bangar inte för ett 5 min-tempo (5 min/km) när en hare ligger o drar. Tack min hare - jag behöver verkligen öka både fart o steglängd inför Gbg-varvet. Men jag var verkligen slut när jag kom hem. Jag hade bespetsat mig på taco vilket inte smakade så mkt, det är som att matlusten försvinner ett tag. Återkommer dock efter någa tuggor, tack o lov.


Därefter ringde telefonen... Då kan jag säga att matlusten försvann HELT för BÅDE mig o Ulf. Elin hade varit på BIO med bästa kompisen och när de skulle hem på sina cyklar var Elins cykel BORTA!! Denna dovt gröna Cresent fick Johanna i 11-årspresent och den var INTE billig. Fortfarande hur fin som helst o Elin älskar denna "ärvecykel" men tydligen inte så mkt att hon låste den... "Jag hade för mig att jag låste den" vilket är VAGT mycket vagt. Man kan inte bli riktigt heligt förbannad för man vet inte om hon struntade i att låsa..   Nånstans inom mig känns det som att den faktiskt inte var låst. Nu är Ulf o letar cykel på stan - föräldrar på stan!!


Det här vad PRECIS vad vi behövde efter alla goa elräkningar från jan, feb o mars....


Vi övriga sitter o kollar Solsidan på TV4 o njuter. Vilket fantastiskt underbart roligt heldumt program..


Hoppas på en bra lördag!!!!

Av Sofia - 8 april 2010 20:37

"Du ser ut som Jennifer Aniston" utbrast Ulf när jag kom hem kl. 20.00 - nyklippt, nyslingad o nyplattad. Det är ju den "kvinnliga" listen som är mest omtalad men här undrar jag om det inte var den "manliga" som blixtrade till. Vet innerst inne inte om han menar vad han sa (för den bruden är ju bland det vackraste som finns ;) eller om han hade någon baktanke....


Om blondiner har roligare - hur kul ska jag inte få nu då?? Ha, ha, ha, ha, ha - hjälper slingor borde väl inte någon i så fall färga burret mörkt?


Kort inlägg ikväll - trött efter en lång dag - tar på krafterna att gå till frissan. Å nu ska Jennifer gå o lägga sig.


Natti, natti.....   

Av Sofia - 7 april 2010 20:18

  Oset låg över Målen redan en av dagarna i Påsk men vi gjorde det idag (inte igår)!! Vi grillade för första gången i år. Ja, jag vet att du inte höjer på ögonbrynen för detta brorsan Anders (du grillar ju året om....) För oss andra som anser att detta hör sommaren till, känns det onekligen fortfarande lite tidigt. Medan Ulf står vid grillen ser man snöskyffeln i bakgrunden samt diverse snöhögar...... Men gott var det - korv (som ska skalas) o bröd. Varken vantar eller mössor på... Men visst - jag sitter ju inte i linne och shorts på altantrappan med gitarren som jag brukar göra en ljummen sommarkväll. Det kommer, det kommer - jag längtar dit även att jag nu vill att tiden ska stå still. Snart har ju halva april avverkats... Hur fort kan det gå??


Trött är jag. Efter en stimmig dag på jobbet känner jag mig rätt mör. Elin har varit på fotbollsträning och hon verkar gilla denna fö henne "nya" sport. Riktigt kul att hon vill testa en lagsport.


Å så hejar vi på HV!! Tackade NEJ!!! till en biljett idag i Kinnarps loge. Jag prioriterade jobbet o lite samvaro med familjen... Men sugen var jag ; )


  

Snälla, kolla hit då...


  

Så ja!! Kallt eller??

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5
6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22
23
24 25
26 27 28 29 30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Skapa flashcards