Alla inlägg under april 2010

Av Sofia - 6 april 2010 15:39


Påsklov för barnen o en ledig dag för mamma. Undrar lite varför? Barn som inte kommer upp till frukost (kan tilläggas att vi åt efter kl. 09.00) Innan jag börjar höja rösten rannsakar man sig - "varför" ska de behöva upp å äta när det är lov även om det ÄR mycket trevligt att ha alla samlade runt bordet. Tids nog ska de till skolan igen o då är det upp med tuppen som gäller. Tuppen som jag hade tänkt att packa ner i kartongen idag men jag bestämde mig för att han får vara uppe nån dag till.


Jag gick till stan o Stella fick cykla. Hon var den enda av skaran som ville följa med trots att fika på Thimons utlovades... Vi två hade mysigt i varje fall. På hemvägen köpte vi grillkol, korv o bröd. Det framkom starka önskemål på morgonen om att vi skulle premiärgrilla till kvällen. Ulf sa "ja" med med kravet att vantar o mössor skulle på ; ) I skrivande stund lyser solen med sin frånvaro o det ser inte så skönt ut.


Nu ska jag ut i spåret o ska testa den långa rundan i skogen vid Träslända. Har inte sprungit där sen oktober och jag tror nog det kan vara så torrt i marken så det går bra. Under tiden hoppas det för fullt på den ihopmonterade studsmattan i trädgården. Johanna o Stella hoppas hopprep och bollar för man kan ju inte "BARA" hoppa???


  

Liten flicka o stor muffin!


  

Evigt roande leksak!!

Av Sofia - 4 april 2010 17:41

De allra flesta inkl. jag drömmer om att resa. Både besöka nya häftiga, vackra och intressant platser och även de man har besökt tidiagare. Skulle inte göra ont att återigen se Bordeaux, Mallorca, Rhodos, Thailand och Paris... Eller besöka nya platser som New York, Italien, Spanien - finns ju MASSOR man vill se om man bara hade de där 215 miljonerna (som någon annan fick häromdan).


Men så har vi ju lokala små pärlor som man nästan glömmer bort. Skurugata, Taberg, Visingsö - de där otroligt fina platserna som på ngt sätt är "för" nära!! Idag tog vi en sväng med bilen när vi inte hade ngt bättre för oss. Bara Stella ville följa med o vi hamnade till slut i stalpet utanför Aneby. Inte särskilt långt från hemma och vilken upplevelse det är. Alla ni som inte varit där på ett tag (eller aldrig) ÅK!!! Detta gigantiska vattenfall för nu var vattnet påsläppt. "Det skvätts i mina ögon" sa Stella när vi gick ner och upp för alla 200 st trappsteg (minst). Häftigt häftigt!! Vi lovade att åka dit snart, snart igen med ALLA barn o ta med fika. Något varmare får det gärna bli. Nu är mitt resebehov mättat för en stund - himla bra o BILLIGT!!!


Njut av bilderna!!


  

Stalpet utanför Aneby - ord överflödiga!!


  

En liten, liten tjej vid ett stort, stort fall - inte för det behövs så mkt men hon blev verkligen imponerad.


  


Många, många trappsteg...

Av Sofia - 4 april 2010 10:22

Det gäller att inte glömma bort något moment. Just nu kokar äggen i grytan för att sedan målas. När JAG hade tänkt att genomföra denna aktivitet på långfredagen fanns inte en enda unge inom räckhåll och när BARNEN vill genomföra dito tycker jag nästan påsken är slut. Å det är ju lite så - det man som vuxen har tänkt vid ett visst tillfälle är INTE lika med vad barnen har tänkt. Jag har lovat att de ska få måla ägg och de glömmer tydligen ingenting...


Igår var vi på en jättetrevlig påskmiddag i Torset. God o hemlagad påskmat så man behövde inte gå hungrig hem. En riktigt höjdartävling hade mamma ordnat oxå. Handlade om "gamla" ord eller rättare sagt väldigt lokala gamla ord från Sävsjö med omnejd...tror jag. Hade 15 rätt av 45 vilket om man översätter till ett modernt betygssystem blir IG = icke godkänt. Eller vad sägs om...byra, fjägge, flake, gnava, gå löske, håmma, trola...   


Nästa påsk tänker jag göra en tävling för alla med moderna IT-ord blandat med SMS-språk *L*. Får kanske ta hjälp av Johanna när det gäller SMS-uttryck men det ska bli kul o se hur många rätt "gamla-ord-proffsen" har...


Idag händer inte så mkt på Renstigen. Gallra ur samt tvätta vinterkläder låter som en jättebra idé men ack så tråkig....


Susanne - fortsatt glad påsk själva o du - skulle jag vinna 215 miljoner är du garanterad fler än en.... Kanske vi t.o.m kunde KÖPA oss ett spa ihop??     


  

Anton, pappa o mamma


  

Bror Pelle, svägerska Monica o Ulf


  

Bror Anders, svägerska Lotta o Ella


  

Ulf, en fnittrig jag eftersom min bror Anders knäppar sig med tuppar o hönor...


  

Alla kusiner samlade i trappen...

Johanna, Kristin, Aton, Simon, Ella

Elin, Stella, Lukas

David

Av Sofia - 3 april 2010 16:54

"Afton" en hel "dag" (=SKUMT) o solen har verkligen slösat sina strålar på oss idag. Vi gick en liten sväng på stan o hade faktiskt tänkt att besöka vårt nya fina bibilotek i vår nya fina fastighet... Det var stängt tyvärr vilket man faktiskt kan förstå - en påskafton. Kollade in entrén o plattsättningen utanför - riktigt snyggt har de ju fått till det!! Kan verkligen inte skryta med att ha varit en flitig biblioteksbesökare. Beror till viss del att jag varit nervös för att de lånade böckerna ska komma bort. Dessutom var min mor mycket mån om att vi skulle läsa - så jag har kartongvis med böcker som passar olika intresse och åldrar. Men å andra sidan - Johanna läser just nu vampyr-böckerna för 5:e??????? gången så det räcker ju med ett litet antal..


Nu sitter jag här framför V75 o kollar sista loppet. 5 rätt på 6 avdelningar o det kanske blir en slant till vårt jobbtips. 215 miljoner skulle ju sitta rätt fint - då skulle jag personligen SKÄNKA det som behövs till en bandyhall i Nässjö ; )


Nu - in i duschen! Sen påskmiddag med mina syskon m. familjer i Torset hos mamma o pappa. Påskbord är utlovat o FINNS??? det något godare. Blev plötsligt hungrig nu..


GLAD PÅSK ALLA NI!!!

  

En söt liten påskkärring tillika gottgris.....

Av Sofia - 2 april 2010 14:23

...som har gått i en rasande fart. Efter några timmars gnoende på huset (invändigt) belönade jag mig själv med en lång stund vid pianot. Hittade "Für Elise" och det är lite märkligt - det är nästan 30 år sen jag spelade den och lite sitter fortfarande kvar i fingrarna. Men det gäller att öva - går ju inte konserttempo direkt.


Annars har jag nog haft mina tankar på "varför" en sån här dag. När jag låg på badrumsgolvet o rensade avlopp tänkte jag i varje fall - det här slapp han. Å likadant när min strykhög aldrig tycktes minska. Men jag tar gärna lite tråkjobb jämfört med att bli uppspikad på ett kors   


Några påskägg (på tal om "varför" ; ) har inte påskkärringarna släppt ner på trädgården än. Men det är ju fler dagar i påsk! HM's egna lilla påskflicka har blivit uppklädd till tänderna idag. Det är härligt att "ge" när man får tacksamhet tillbaks. Å vem?? skulle inte bli överlycklig för en paljettjacka o svart finklänning a' la tyll när man  heter Elin o är 10 år. Om den inte är utsliten före skolavslutningen blir detta perfekt den da'n.


Nu ska vi snart åka ner på stan o gratta en av våra vänner som är nybliven ägare till en blomsteraffär. Hmmmm, vad tar man med sig - inte blommor i varje fall... En flaska bubbel fick det bli.


Ha en fortsatt skönt långsam fredag!!


  

Elin i ny stass


  

Paljetter eller fiskfjäll - gränsen är hårfin...


  

Påskbord på Renstigen 11

Av Sofia - 1 april 2010 18:58

I o med våren börjar en rolig lek. Jakten på barnen!!! De som liven säger att de ska gå till "den" lekkamraten men sen när man vill få hem dem är de hos någon helt annan.... I skrivande stund har vi inte en aning om vad Johanna är. Kl. eftermiddag (efter skolan) var hon hos Sofie men när vi nu kl. sju försöker ringa är antagligen mobilen urladdad lr avstängd. Har letat efter Sofies föräldrar på Eniro o vi lyckades få fatt på Sofies lillebror... Ja, fortfarande är det ju ljust men hungern anländer som bekant rätt fort vid denna tid och det är ju trevligt att någon gång äta gemensamt ; ) Trevligt att ha alla samlade oxå...


Idag har jag för första gången hört Elin o David spela fiol ihop inför läraren. Helt underbart! "Hej sa Petronella". Alla som någon gång har spelat blockflöjt vet exakt hur den går.. Jag erkänner - det låter inte som Alexander Rybak (ännu) men ack så vackert. Stolt mamma kan jag säga! De är så fina där de står med stråkarna!


Har förberett festmat inför i morgon bjudning. Lååååångfredagen! Denna dag som eg. ska vara bara tråkig till minne av den mannen vilken faktiskt ger oss ledigt nu. Minns som liten. Fick ens inte gå till grannen Malena o leka... Öken!!! Nu är det andra tider. En ledig dag och härlig dag! Men i mitt innersta HAR jag tankarna på varför vi faktiskt firar påsk!!! Men kyrkan hoppar jag över. Vi ska ha grannar på mat i morgon o det var längesen de var här så det ska bli trevligt!!!


Ha en fin kväll!!!!

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5
6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22
23
24 25
26 27 28 29 30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Ovido - Quiz & Flashcards