Alla inlägg under augusti 2010

Av Sofia - 14 augusti 2010 17:22

Han skulle gilla dem. Ernst alltså. Ytterkrukorna utanför trappan på framsidan. Jag har inte orkat köpa nya blommor efter penséerna (semester etc.) och det ser fruktansvärt ut. Men häromdan tog jag av mig mina "teflonögon" och tänkte nytt. Det ser ju riktigt fint ut. Den fina murgrönan ringlar sig fram och den mörka jorden "gifter sig" med den småländska graniten i form av några stenar. Kanske skulle han uttryckt det så, denne Ernst som så många hatar och lika många älskar förmodar jag. Jag varken hatar eller älskar men han ser jäkligt bra ut och har enormt många bra idéer (vissa lite tokiga oxå). Av 10 idéer är 8 jättebra och 2 mindre bra. Ulf ansåg att det var tvärtom ; )


Just nu står en plåt kakor (som Ernst bakade i torsdagens avsnitt av Sommar med Ernst) färdigbakta på bordet. Tyvärr fanns inte Lemoncurd på Willys igår så det fick bli vanlig hederlig småländsk lingonsylt. Smördeg o lingen är väl ingen tokig kombination? Testa det Ernst!! Ovan bak är till våra kommande födelsedagsbarn. En 41-åring och en 6-åring. 24:e o 25:e augusti. Barnkalas nästa fredag o Ulf/Stella-kalas på söndagen. Lite neg... chokladbollar får det oxå bli!!


God kväll!!


  

Ernst skulle älska mina kroppsfärgade krukor med dekorationer av jord, sten och grönt.... ; ) Jag gillar honom men kan inte låta bli att garva åt han uttryck!!!

Av Sofia - 13 augusti 2010 18:41

Ooouuuuuaaaaaaaahhhhh!!


Inte ett smack skrockfull faktiskt. Men visst. Kl. 06.30 var jag redo för en morgonpromendad till jobbet och plötsligt öppnade sig himlen. Kan man ju kalla lite otur men ändå tur. Tänk om? jag hade varit halvvägs - inget kul. Nu är ju inte regn farligt på något sätt men detta skyfall var rikligt. Blev alltså ingen promenix utan lyllos jag blev skjutsad till jobbet. En del har det bra ; )


På lunchen var jag o lämnade in min gitarr på Smålands Musikvaruhus. En sträng gick åt fanders under denna semstern oxå.. (exakt samma sak hände förra året). Man blir rätt paff när man efter 3 veckors spelupphåll (semester) upptäcker detta då man öppnar fodralet. Tråkigt, tråkigt.. Tack o lov kostar det inte skjortan att byta strängar - dessutom får man den ordentligt stämd.


Nyss satt jag ute i solen på altanen och nu mullrar åskan i bakgrunden + regn. Märkligt!! Verkligen vädermässig variation idag!!!


Ha en gooo kväll!!!

Av Sofia - 12 augusti 2010 17:14

En varm härlig dag i en varm härlig stad - enkel sammanfattning av dagen. Vi åkte till Jönköping!! Denna "storstad" bara 4 mil härifrån. Efter diverse!!!!! (det är dyrt när barnen ska börja skolan) inköp på ICA Maxi valde vi city istället för A6 eftersom vädret var kanon. Alla var sugna på glass och vi styrde kosan mot Piren. Satt precis intill vattnet och njöt av utsikten - känns nästan som hav ; ) Denna oas av restauranger - verkligen mysigt. Å så denna goa sensommarvärme - man känner i luften att det börjar bli lite höst.


Den ville alla utom jag till MediaMarkt. Man får ju ställa upp!! Blir trött bara jag stiger in i butiken lr hangaren kanske är ett bättre uttryck. TV-apparater i tusental, mobiler i miljontals. Överdriver lite nu, jag vet. Såg i varje fall en TV jag skulle vilja ha. En sisådär 100 tum och den gick på nätta 699 990 kr. Det var ingen överdrift utan alldeles sant!!!


I morgon jobb och sen helg igen - den veckan gick som vanligt i raketfart!


Go kväll!!!


  

En vy som inte direkt för tanken till Småland... Ser lite utländskt ut!

Av Sofia - 11 augusti 2010 17:19

Det var väl attans onödigt med hällregn nu...just precis som vi bestämt en spontan grillkväll med goda vänner o tillika grannar. Vädret var ju så bra på förmiddagen. Alla vattenflaskor i bältet gick åt när jag var ute på löparrundan i förmiddags (eller mer mitt på dan). Sov länge å då förskjuts intrycket av vad som är morgon, förmiddag etc.


I eftermiddags hade vi "sånger-inför-bröllops-övning" här. En bra kantor, en fantastisk trumpetare o så Whitney Houston - kan det bli bättre ; ) Näe, det var inte mkt till Houston här - det var bara Sofia - vilket ändå var helt ok. Kändes hur bra som helst. Om nu bara rösten får vara intakt (inga förkylningar etc.) ska nog detta gå bra. MEN nu har jag väldigt ont i huvudet - spänningshuvudvärk som brukar dyka upp när man anstränger sig riktigt ordentligt.


Så den där grillen. Vad gör man med baconlindade fläskfilébitar om man inte kan grillar dem? Försteka o sen in i ugnen? Hur länge? Ser nu Ulf montera upp ngn slags plast i form av tak över grillen så kanske det blir grill i alla fall.... En helt ok semesterdag alltså!!!


Godkväll!!

Av Sofia - 10 augusti 2010 19:55

Ja, det är de små sakerna i livet som ger de lyckligaste stunderna i livet. En blommande orkidé (många blommor samtidigt alltså), mogna små körsbärstomater från egen buske på altanen - smaken är nog så nära himmelriket man kommer i jordelivet, en promenad efter jobbet i augustisol (med friska fötter), plötsligt infall att ta 2 dagars semester i veckan när barnen har sista veckan ledigt från skola/fritids..


Jag har iofs inte vunnit 3 miljoner på LOTTO och vet inte hur det känns men min innersta övertygelse är att man inte blir så mycket lyckligare av pengar även om det till viss del förenklar tillvaron.


Idag tog Ulf med sig barnen in till Eksjö när Hjalmarsson fick visa Stanley Cup-bucklan på Eksjö torg. "Jättestor" var Stellas uttryck och David väntade 1 timme på en autograf. Det riktigt lyste i ögonen på honom när han visade mig sin dörr med affisch + namn. Ja, man kan ju kanske tycka att det är små grejer men för barnen är det STORT!!! Tja, för Stella var nog inköpet av glass större ; )


Go kväll!!

  

Fantastisk färg men det ser ni tyvärr inte för kortet är taget i motljus - besök mig på Renstigen 11 så får ni se.... ; ) Jättefin!!!

  

Funderar på att gå upp mitt i natten o käka upp alla själv - ingen behöver få veta att det var jag....


  

Stella fick välja på Systemet o såklart belv det denna ; ) Näe, hon fick inte smaka!!

Av Sofia - 9 augusti 2010 21:00

Nervositeten stiger... "I will always love you" Jag har lyssnat och sjungt med så många ggr att både Träsländas älgar och rådjur bör kunna köra nu.... Kan i nuläget varenda andetag/pauser i sången men det hjälps inte. Jag ÄR inte Whitney Houston, sjunger inte som henne (har aldrig påstått det heller) och såklart vet blivande bruden om det.. Men visst är man nervös...även att jag gör min tolkning av denna fantastiska sång.


Idag har jag äntligen fått tag i trumpetkillen och kantorn så vi kan börja öva inför lördagen den 21 augusti. Har ju varit mycket semestrar o det är inte helt lätt att få tag i människor. Känns väldigt spännande....


Klänningen jag beställt till bröllopet kom idag oxå. Satt som en smäck och var jättenöjd TILLS jag gick in o kollade webben på klädkod "kavaj". Inget glitter eller blankt tyg.... Den snygga klänningen gick helt plötsligt bort... Eller så struntar jag i det och visste "nada" om just den detaljen.


.....fortsättning följer....


Gonatt!!!

Av Sofia - 8 augusti 2010 16:07

Hmmmm, de räckte inte riktigt till idag, flickor 00 mot Tranås i ett småregnigt Tranås. Förlust 0-2 men jag (som inte kan fotboll å ska väl inte heller uttala mig) tyckte de var bra, jättebra. Trots en ganska ljummen dag blev jag så frusen av att stå ute i flera timmar. Därför är jag nu uppkommen från ett hett bad och det var oerhört skönt. Nästan lite för varmt så tröttheten som kom efteråt fick mig att känna mig som en klubbad säl.


Kl. är fyra på eftermiddagen - ingen middag är gjord och utsikterna för att det ska bli någon känns långt borta... Fantasi och ork tryter verkligen idag. Mitt "mål" idag var att jobba några timmar men jag är glad att jag följde med till Tranås o kolla på Elin när hon sparkade på bollen. Jobbet springer ju inte direkt bort och finns kvar...


Nu väntar inte så mycket mer för denna dagen. Möjligen den där middagen då.. Fil o smörgås - vad är det för fel på det??


***********************************

Den klubbade sälen vaknade till och ordnade till en lasagne som nu står i ugnen. Vitlöksdoften sprider sig i köket och även sälens make blixtrade till och resultatet av detta blir "Änglavakt" med Mikael Nykvist o Izabella Scorupco i rollerna. Kvällen är med andra ord räddad. Mätta och underhållna!


PS. Stort tack för en supertrevlig kräftskiva igår - alla ni som var inblandade. Läcker smörgåstårta, goda öl, superfina kräftor, hemmagjord blåbärstårta... Det enda som inte gick ner med full glädje var snapsen trots att jag valde Hallands fläder. Men kräftor kräva dessa drycker + många sånger...


Natti, natti!!

Av Sofia - 7 augusti 2010 17:29

Nog för att jag var otroligt imponerad av Emma Green när hon tog sin medalj i Barcelona. Jättekul att det för en gångs skull lossnade för henne.


Men rubriken tillhör min bror. SM i veteranfriidrott genomfördes på Öland igår och Pelle knep ett silver med höjden 1,62 m. Ja, vilken syster skulle inte vara fantastiskt stolt över detta. Inte så illa för en 46-åring med tanke på att han aldrig sysslat med höjdhopp (eller ngn annan friidrottsgren heller för den delen). Fanns det några träningsmöjligheter i närheten av N:a Sandsjö över huvud taget på den tiden??? Grattis, grattis bror!!


Kanske är det så att vi som inte skjutsades till höger o vänster på träningar när vi var små är lite hungriga på vad vi klarar av när vi blir "gamla". Talar jag för mig själv så är ju Göteborgsvarv och otaliga löparrundor ett bra exempel. Idag har jag varit ute på min "tunga" cykel en 4 milsrunda och hade tiden räckt hade jag nog kunnat dra 4 till... Perfekt väder och ork i kroppen - gott!!  


Dagen har annars erbjudit kakbak (längesen jösses men de blev ok), fika med svärföräldrar, ugnspannkaka, fixa inbjudningar till Stellas 6-årskalas.... Nu väntar en härligt kräftskiva hos mina bröder i Sandsjö och jag ska såklart gratta bror till silvret!!


Go kväll!!



Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Skapa flashcards