Alla inlägg under augusti 2010

Av Sofia - 6 augusti 2010 18:02

Äntligen!!!! har jag gjort det! En äkta bearnaise! En sån där "svår" sås som oftast köps hem (i varje fall i vårt hem) färdig och klar. Antingen i pulverform som ska kokas ihop med vatten o smör eller på påse lr tetra. Å bara att läsa receptet - vattenbad, samma temperatur på ägggulor, vinäger, bla, bla, bla - gör ju vilken hemma-Tina-kock som helst trött.


Vet inte vad som hände med mig just idag. Kanske har det varit en extremt bra vecka. Klarat ut semesterhögarna riktigt bra och kände helt plötsligt för att gör hemmagjord äkta bearnaise till den grillade fläskfilén. Men jag struntar lite i vad som står och tar risken att göra som jag vill. Åt fanders med vattenbad och eliminerandet av smörets "bottensats". Nej, jag har inte en kokbok från 1800-talet. Den kom på 2000-talet men är Bonniers ex som kostade 600 kr!!!! 


Jag körde i tre äggulor i vinäger/lök/vatten-koket och sen i med avsvalat smör + bottensats. OJJJJJJJJJJJ vilken god sås - den är ju inte light direkt men det struntar jag fullständigt i idag. Värd varenda kalori efter den här veckan. Känner mig skitduktig ; ) Såsen kommer att gå åt som smör och eftersom häften av den består av just ingrediensen så passar ju uttrycket rätt bra. Tyvärr öser regnet ner för tillfället så grillen uteblir men fläskfilé i ugn är ju inte helfel det heller...


God kväll!!!


PS. Två timmar sen sist har gått. Ja, Pelle visst är (var) jag duktig. Bara den lilla detaljen att jag skulle värma såsen i micron 1 minut på full effekt innan vi skulle äta.. Vad hände - såsfan SKAR sig. Blev så arg så jag hivade ALLT i slasken....såg ju uräckligt ut... Urk!! Nästa gång blir det påse.................... : (


  

Grillkväll i augusti..


  

Inte ser jag så arg ut kanske..det värsta har gått över...

Av Sofia - 5 augusti 2010 19:13

Där himmel möter hav


Otaliga nyanser av blått

när himlen ger havet en morgonkyss

de lyckligaste stunderna finns i smått

jag såg landskapet öppna sig alldeles nyss

 

Känsla av total sinnesfrid

en inre ro och obeskrivlig stillhet

I en annan tid, kanske i en ny tid

Att få bo här är min hemlighet

 

Ge mig vågskvalp, havets doft och oändlighet

Ge mig hårda vindar, höststorm och vintertid

Att det kan blåsa hårt - jag vet

men drömmen om havet ger mig frid

 

Sommaren 2010


Av Sofia - 4 augusti 2010 19:29

Jag ääälskar Katie Melua! Hon har faktiskt fått mig att avstå både konsert av KENT och Lasse Winnerbäck.. Har bokat in den 29 nov på Cirkus i Stockholm. Sorgligt nog - dessa musikupplevelser kan man inte få för mycket av..


Såklart fanns det inte biljetter till Katie på Cirkus (finns ju inte plats som på Ullevi liksom). Hittade biljetter på "Slutsålt.se" och köpte glatt två st. biljetter för 840 kr styck. Satt i halsen (läs Ulf satte i halsen) betr. priset men man tänkte - det är ju inte så stort där..


Idag kom biljetterna. Det visade sig att biljetterna är inköpta för 495 kr (ursprungspriset). Det är Slutsålts.se affärsidé att köpa upp en massa biljetter för att folk inte "ska behöva sitta i tfn-kö" för att få biljetter etc. Sen säljs dessa vidare till vanliga människor = idiotoer... Ja, idén är ju fantastisk och JAG gick ju på den stort.... Men, nu är kostnaden tagen, en Stockholms-helg väntar på senhösten och att få se huvudstan i julpyntningsskrud är väl inte helt fel. Har nog nån dammig COOP-check som ger megarabatt på hotell (nånstans i Rinkeby eller Sundbyberg ; )


Kram o gonatt!!!

Av Sofia - 3 augusti 2010 21:02

Igår var det Lotta på Liseberg, idag Anders Lundins Allsång på Skansen. Jag känner den där "tantvarningsstämpeln" i pannan när jag hela tiden känner för att sjunga med. Man blir ju helt klart sugen på att sjunga med i alla goa låtar. Nu leder Jacob Hellman "Rosa på bal" och då VET jag att pappa tittar och DEFINITIVT sjunger med lr vråååååååålar med. "Rosa på bal" har alltid varit ett givet inslag när och om det har sjungits allsång på släktfester, bröllop etc. Växelvis sjunger damer och herrar och när sista frasen "Rosa, jag älskar dig" fyras av (från männen) bör alla som har hörselskydd genast sätta på sig dessa. Decibelmätarna slår i taket!!! Härligt, härligt..    


Full rulle på jobbet, så även idag...körde hyror vilket gick jättebra. Skönt! Hemma underhåller sig barnen med olika kompisar, Ulf underhåller sig med att vaxa bilen, tvätta, torka husvagnstält och städa husvagn.


Nu...några bitar choklad med smak av passion/chili. Där har ni verkligen lyckats Marabou!!!


Gonatt!


PS. Sus, klart att din nästa måndag blir hur bra som helst!! Du verkar liksom alltid ha koll på läget!




Av Sofia - 2 augusti 2010 20:46

Om det var söndagarnas söndag igår var det måndagarnas måndag idag (såklart). Första jobbardan efter semestern. Har gått igenom mejlboxen och posthögen samt lyssnat av telefonen. Märk väl att "gå igenom" är inte detsamma som "åtgärdat och klart". Å man kan ju glatt konstatera att man är en "behövd" person. Man gör ju faktiskt massor med grejer och det samlas verkligen högasvis med arbete. Tänk vad fruktansvärt tråkigt det vore om det INTE fanns några uppgifter som väntade....när semestern är slut. 


Ovan rader är nästan äckligt positiva. Det är ju lätt att sitta här i sköna soffan o skriva med facit hand, eftersom dan flöt på förvånansvärt bra. Det var ju en del strul oxå förstås. Dan började 07.00 och kl. halv sex orkade mina hjärnceller inte en minut till, cyklade hem och tog en runda med nya skorna. Fortfarande träningsvärk efter söndagens morgontur men ack så skönt i kvällssolen. Jättegoa skor!! Värda varenda krona.


Det absolut bästa idag, förutom att jag förmodligen har ett av de bästa jobben som finns, är att jag INTE har/har haft en stressfraktur i vänsterfoten. Fick mitt röntgensvar idag och "det fanns endast normala fynd" ; ) Nu känns det så bra så bra och jag njuter av varje steg.


Godnatt!!!



Av Sofia - 1 augusti 2010 15:39

Så kan man väl nästan kalla denna dagen. Söndagen strax innan man börjar jobba. Semestern är definitivt slut. Känns rätt ok ändå faktiskt. Vet dock hur pulsen kommer öka i morgon när jag ska öppna mejl-boxen. Man (jag) vill ju åtgärda ALLT PÅ EN GÅNG vilket är OMÖJLIGT när man varit borta tre veckor. Förhoppningsvis har inget katastrofalt hänt så kaos blir värre än vad det brukar vara när man kommer tillbaka från ledighet... Ja, morgondagen kommer att flyta på och nästa dag, och nästa dag oxå...


Eftersom Ulf och barnen är lediga några veckor till får vi hoppas på lite bra väder framöver. Det finns ju goa insjöar att åka till häromkring. Idag har jag passat på att sortera alla skolpapper, skolböcker, arbetshäften från barnens hemtagna överfulla plastkassar. Vilket ska man spara? Hur mkt uppskattar de sina gamla alster? Om de någonsin kommer att kolla? Visst är det lite kul att se sina gamla kråkfötter från 1:an och 2:an men att spara kartongvis känns inget kul. Dessutom har vi helt klart platsbrist. 4 barn o så nån mapp och bok från varje år - blir ju massssssor.


Grattis bror Pelle på födelsedan och dessutom på namnsdan! Häftigt att ha både och.


Godkväll!!

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Ovido - Quiz & Flashcards