Alla inlägg under oktober 2010

Av Sofia - 7 oktober 2010 19:16

En liten smula tomhet infinner sig när jag inte uppdaterat min blogg en dag... I-landsproblem - ja visst. Igår hann jag av förklarliga skäl inte med. Åkte tåg in till grannstaden Jkpg kl. 16.17 för att umgås och äta god mat med kollegor. Sedvanligt besök (förfest) hos en kollega som bor "i Vättern". Det känns så i varje fall när man är i lägenheten. 8:e vån vid stationen - kan lika väl befinna sig på en båt när man tittar ut. Pipes of Scotland som restautrangen heter (granne med "min" kyrka = Sofiakyrkan) var jättemysig. Verkligen pupstämning. Min mage fick fish'n chips o var såå nöjd med det. Röd dubbeldäckarbuss Falkenberg satt jag å tänkte på hela tiden. Den röda restaurangbuss som säljer dessa läckerheter varje sommar... Tåg hem kl. 22.10 o sen krama en go kudde.


Idag har det varit full fart på jobbet o den eventuella seghet man kände i morse trängdes snabbt undan. En regnig promenad till Åkersskolan med Stella o sen vidare till jobbet hjälpte ju till.....


Ni skulle se mig nu. Halvsvettig i löparkläderna står jag i pannkakssmet upp till knäna (steker pannkakor) och datorn bredvid. Lill, du läser min blogg under matlagning - jag bloggar den under matlagning!!! Kul att du läser o gillar! Jag har dessutom världens bästa underhållning - David spelar fiol så taket lyfter. Imse vimse spindel, Hej sa Petronella (de två sångerna är för övrigt oerhört lika). Härligt att höra - I like!


Ha en fin kväll!

Av Sofia - 5 oktober 2010 20:06

Vissa dagar känns verkligen som ett riktigt träningspass - psykiskt sett! Att bara hinna med allt från det att tuppen galer tills dess att tandborsten får göra sitt. Vissa dagar är värre. Idag har varit en sådan dag. Borde ha medalj! Både jag o min make. Mycket på våra resp. jobb. Direkt från jobbet åkte jag upp till Åkersskolan på föräldrarmöte klass 4A. Vidare hem och där satt Ulf o läxläste med David. Elin badade badkar med Stella. Kvällsmat (enkelt denna kväll - börjar på piz och slutar za) o nu landade man i soffan.... SKA förhöra Johanna på spanska innan jag tar den där tandborsten.


Det blev dock inte medalj för dagens prestation men jag får en liten belöning i morgon. Några jobbarkompisar ska in till Jönköping och käka på Pipes of Scotland. En sån där aktivitet man eg. inte hinner med mitt i ett späckat veckoshema men det är väldans trevligt att göra nåt sånt ibland... Jag har sett meny på nätet o det är en medalj. På torsdag får jag avslöja om den blev av ädlaste sort - guld!


Godnatt!!

Av Sofia - 4 oktober 2010 20:37

Jag skulle vilja klättra upp på taket i natt, flyga med Peter Pan, Lena o de andra långt upp bland molnen och slutligen komma fram till Önskeön. Trots att kanske Tingeling skulle dra mig i håret.. När jag läste några sidor för Stella i Peter Pan-boken fick jag en sån intensiv lust att bli barn igen. När allt var bekymmerslöst. Bara mamma fanns i köket var världen trygg. På den tiden när fantasin var den värld man bara helt plötsligt befann sig i. De blommiga påslakanen i mamma o pappas säng var en blomstrande äng och alla dockorna jag placerat där var mina lekkamrater. Fantasin har man väl på sätt o vis kvar men nu handlar det om andra saker. Konstigt nog mer pengar, resor till varmare länder o andra ouppnåeliga ting... 


Sitter just nu och kollar "Sommarpratarna" på TV - ett helt fantastiskt bra program. På något konstigt sätt kan andra människors öde ge mig lite lyckokänslor. Dels för att de rett ut sin situation och dels för att jag själv blir påmind om att jag faktiskt har det hur bra som helst. Trots mitt ständiga dåliga samvete för allt.


Samvetet kändes även när jag tog en löparrunda när jag kom hem (ungefär som den där skuggan som leker tafatt med Peter Pan). Men jag träffade en f.d kollega o vän på halva rundan. Det var jättetrevliga 10 minuter där i Träslända, Susanne. Bara ett sån't litet samtal gjorde benen jättelätta efteråt. Skönt att älta lite om våra döttrar ; ) Borde älta lite oftare bara!!!


Ha en god kväll

Av Sofia - 3 oktober 2010 20:01

Ja, det är ju några dagar sen du fyllde men idag fick vi komma o fira dig. Trevligt som alltid, jättegott fika och tårta och du hade verkligen gjort borden vackra med dekorationer av höstlöven!!


Efter lite social samvaro bar det hemåt till middagen som bestod av "lite" rester från gårdagens mycket goda fläskfilégryta a' la mango chutney. Alla gillade den TROTS att den var lite het så helt mätta blev inte sällskapet. Därför festar vi till det med tacos ikväll. På en söndag - ja jösses - det smakade bra även denna veckodag. Det är ju annars fredagsmat. 


Snart dax att bänka oss framför Svinarps "starke man" och så få svenska folket ha lite roligt åt kommunen o dess organisation. För ALLA kommunalråd är ju som starke man - jajamensan ; )


   

Monicamamman o födelsedagsbarnet (13-åringen) Kristin


   

Anders o Lotta, Ulf, Sara, Emma,


   

Roland, Marianne, Kenneth o Gunilla


   

pappa Pelle, faster Fia, farbror Anders


   

Kusinebordet

Av Sofia - 2 oktober 2010 18:45

Siffran inger respekt. För mig. När det gäller löpning. Det är drygt 4 månader sedan jag sprang så långt - inte sen Gbg-varvet. Härligt, härligt. Trots ett lite småkyligt Nässjö med snålblåst (som är det naturliga tillståndet för denna stad) var det jätteskönt. Lite sol vågade sig fram mellan molnen - inte för att den värmer speciellt mycket men för syns skull.... Strålarna genererar lycka!!!!


En eftermiddagsfika hos svärföräldrarna har vi hunnit med. Det är inte lätt att få med ALLA barnen. Idag var Johanna med för ovanlighetens skull - hon ville visa sina nya glasögon. Elin uteblev - hon firade 3 års bästisskap med sin Emma. David var hos en kompis. Stella var såklart med.


Nu är gratäng med mangochutney-goja över fläskfilé inne i ugnen. Pastan kokar på spisen. Sommarbilderna är insatta och jag har övat en dryg halvtimme till Triple & Touch-låtarna. En mycket bra dag!! Bara en stryktvätt som ligger o hånflinar åt mig. Men om jag inte tror helt fel kommer den ligga kvar (och le) i morgon oxå..


Ha en gooooo kväll!!! 

Av Sofia - 1 oktober 2010 22:17

...o bowlingklotet oxå... Hm, kanske inte min grej men ändå en oerhört social aktivitet. Hemkommen från en bowlingkväll och det var kontoret mot driftsavdelningen. Det visade sig sen att det var en mer individuell tävling o lite stolt är jag allt att komma 2:a bland "flickorna". Tyckte det var jättekul trots att två timmar är lite mycket när man inte är van. Lite tung i högerarmen nu. Hade säkert gått ännu bättre om man haft de där staketen man sätter i rännorna när barnen bowlar ; ) God tacobuffé efteråt och för de som ville blev det en sväng på Hotell Högland. Jag ville och när man kommit in vill man inte mer... En fredagkväll ska vi seniorer vara hemgågna kl. 21.00 - bara att inse. Afterwork funkar bra men sen byts folket ut - dröjer väl inte länge förrän jag träffar min dotter vid entrén (jag går hem från AW o hon går in för en kul kväll).


I  morgon är det husvagnstvätt som gäller. På söndag går den i ide (vi kör vi den till vinterförvaring). Nu blir det mer plats på garageuppfarten ; )  


Sedan är schemat för lördagen "fritt"!! Känns otroligt gott att inte ha ngt på programmet mer än att fixa lite go mat till kvällen. Klistrar in de sista sommarbilderna i albumet och minns (läs saknar) värmen som var....


Godnatt!!!

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5
6
7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22
23
24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Skapa flashcards