Alla inlägg under november 2010

Av Sofia - 5 november 2010 17:01

Får man premiärsmaka glögg redan den 5 november?? Få eller inte få - vi ska dricka en kopp ikväll. Har varit o inhandlat årets smak av BLOSSA. Saffran....njae - är lite tveksam, hoppas det smakar bättre än det låter. Jag gillar iofs saffran - i lussekattar o möjligtvis i glass... Här känner jag verkligen att jag bjuder på kommentaren "men köp inte med saffranssmak då"... Det kommer värma gott, precis som badet ihop med Stella för en stund sen. Nu är hon borta. Gone for a week.. Vänjer mig aldrig, trodde i min enfald jag kanske skulle göra det med tiden...men det blir bara värre med åren. TROTS att jag VET att hon har det hur bra som helst när hon inte är här.


Förutom ovan så har det varit en jättebra ledig dag. Steg upp i ottan o bakade (kletade) ihop neg...chokladbollar. Hade ju inget att bjuda på när jobbets julfestkommitté skulle konferera här hemma en stund. Idéerna sprutade och det är verkligen inte svårt att samarbeta med detta gäng. Det kommer bli en kul julfest iår.


En löparrunda har det också hunnits med och jag fick genomföra den i sol o nästan klarblå himmel. Trevligt, trevligt. Nu återstår god mat, Idol o mys i soffan... Det är "bara" två barn hemma till kvällen. Elin är på skräckfest hos en klasskompis. Hon ska vara utklädd till död man och en tjejkompis ska vara hennes döda fru.... Vilka idéer....


God kväll!!!


  

Letade efter Blossaflaskor med "10" lr "2010" på... Sen gick det upp ett Liljeholmens... "X" = he, he romersk design...


 

Försökte du se skräckinjagande ut Elin så har du misslyckats... Sötenos!!


  

Ja, ja kom igen då - ngt bättre kanske men....njae...



Av Sofia - 4 november 2010 21:51

Nyss hemkommen från körövning i N Solberga. Jättekul och trevligt o det LÅTER fantastico om jag får tycka, å det får jag för det är min blogg!! Mitt i detta tvåtimmarspass har vi fruktstund a la värsta förskolestil. Aldrig smakar frukt så gott som då ; ) En dos julstämning o har man nu fått ett riktigt gympapass för rösten - me like!!


Nu är jag så trött att jag inte tänker skriva så mycket mer. Ögonen går i kors efter dagens arbete. Kurs med Intrumgruppen (Intrum Justitia) o deras inkassoförfarande. Kanske inte den mest givande arbetssysslan men ack så viktig. Tidsödande och suger energi!! 


Lite energi ska jag intaga nu - gissa vad det blir? Helt rätt, 2 kokta ägg och fil å så en kopp svart till. Har inga problem med att dricka kaffe sent..somnar innan jag lägger huvet på kudden ; ) å ikväll känns det som jag knappt hinner in till sovrummet innan John Blund tar hand om mig....


Godnatt!!!!!

Av Sofia - 3 november 2010 20:44

Nu är familjeantalet återställt. David o Stella som har haft glada o goa dar hos farmor o farfar och har återigen returnerats till Renstigen 11. Ikväll var vi åter 6 st till kvällsvarden. 52 sorters yoghurt (eller i varje fall 6 sorter) och vanlig hederlig Skogaholms. GI-fantaster går därmed bort ; ) Ibland, nån gång då kan det vara oerhört gott med svensk sirapslimpa, smör o ost!


Ulf har vabbat med Elin idag. En febrig och snuvig tös låg o hostade hela natten. Eftersom jag körde kommunens hyreskörning för december idag gjorde jag just det. Lite pirrigt är det ju fortfarande med detta "månadens" arbetsmoment - mycket som ska stämma och respekt för stora belopp... Med tanke på hur nervös jag var för ett år sen när det gällde ovan är jag djupt tacksam att det känns som det gör idag.


När jag kom hem stod det två kassar jättefina ärvekläder i hallen. Ärvda och ärvda, på vissa plagg syns det knappt att de är använda. Å David älskar att bära coola Alfreds kläder. Tack Lotta!!!!


Godnatt onsdag och ses i morgon torsdag!!!

Av Sofia - 2 november 2010 18:54

Har begåvats av massor med energi till ditt o datt. Har fått en STOR dos jävlar anamma och grym envishet (både på gott o ont ;) Ger mig aldrig om jag fått en uppgift.... Att vara lojal sitt företag till 120% kastade mig till slut rätt ner i "svarta hålet", kravlade mig upp och upptäckte världen - här fanns miljoner andra uppgifter och möjligheter för mig. Att vara ambitiös är nästan alltid roligt och driver en framåt.... Det jag saknar är en affärsidé!! Starta ett eget företag med alla ovan egenskaper vore väl verkligen en hit. Men möjligen fick jag med mig lite lessam feghet också vilket har gjort att jag aldrig vågat... Tänk att få driva eget, att vara ansvarig fullt ut för alla beslut som tas... (vilket INTE alltid är en dans på rosor - I know)


För när man ibland känner att man, trots sin energi och motivation, verkligen inte räcker ända fram beroende på både det ena o det andra samt är styrd av andras beslut kan man ju gå hem o dra en filt över sig.. Eller åtminstone lägga sig i ett varmt bad med tända ljus och bra musik.. Bara filosofera över livet i största allmänhet. I morgon är en annan dag och jag välkomnar den! Kanske känns det mycket bättre i morgon - I hope!! Livet är ju föränderligt tack-o-lov. Det som är grått ena dan kan kännas blått den andra..


Ska träna på "Bereden väg för Herran" nu vilket jag vill kunna på torsdagens körövning. Hämtade hem noten från Notpolen.se och simsalabim var den min för 25 kr!!!


Godnatt!!!

Av Sofia - 1 november 2010 17:44

Det får bli ett inlägg till idag...måste få nån ordning på den här dan. Tänk vad allt kan kännas lessamt o grått ibland. Utan förklaring!! Man har ju absolut inget att klaga över...möjligtvis att ungarna har levt rövare och att övervåningen ser ut som ett fullständigt bombdnedslag då "Elins rum" befinner sig i allrummet ovan. Alltså alla hennes grejer. Hon ska ju nu få grått istället för rosa på väggarna och var ska man bara ställa grejerna...? Vill inte se eländet. Har heller ingen ork att få struktur på hennes kartonger. Dessutom är hon ju rätt bra på att slänga kläder till höger o vänster och absolut inte där de ska vara!! 


Efter att ha legat o depplyssnat på Triple & Touch i soffan en stund började lust for life återvända. Vilken musikskatt jag hittade här då! Laddade ned CD "1000 gånger" som säkert har ett par år på nacken eftersom Lasse C var med. Fantastiska låtar och jag tänk vilken slump att jag va med på den där konserten å nu hittade en massa fin musik ; ) "Drömmarnas ö" och "Kärlek på fotografi" - höjdare...


Träslända runt i novemberdis och nu tillbaka till ett alldeles tomt hus. Med tanke på dagens tidigare ljudnivå är det överraskande att det kan bli så tyst. Alla övriga familjemedlemmar är på stan, David o Stella sover hos farmor o farfar så behöver de inte gå till fritids i morgon. Kom nu genast på att jag kunde börja kl. 07.00 i morgon ; )


Ha en fin kväll!!

Av Sofia - 1 november 2010 11:59

Halloween! Näst efter julafton är det nog den "roligaste" höjdpunkten - i varje fall om man frågar våra barn... Det sminskas, fixas och planeras. Igår var de oförtröttliga o traskade från granndörr till granndörr. Med tanke på hur mycket godis de hade med sig hem så var det nog inte så mycket "bus" i husen. Johanna hade stylat Elin, David och Stella och efteråt delade de vinsten på 2. Johanna tog hälften och de tre övriga fick dela på den andra hälften. Eftersom den uppgörelsen tydligen gick hem la jag mig inte i. Ett tips till Johanna är, att så fort hon får, starta ett företag. Fixar hon såna uppgörelser in real life ger det bra förtjänst.


Idag är jag ledig med barnen. Har nu spelat två olika memory med Stella o jag kan konstatera (å hon med) hur kass mamman är på detta. Antingen sitter jag i andra tankar o kan inte koncentrera mig eller så är jag verkligen skitdålig på att komma ihåg vilka bilder som lyfts...å framför allt var de låg... 


Till middag blir det fisk!!!!! Frågan är till hur många. 4 egna barn eller alla kompisarna oxå ; ) Gott ska det bli! I morgon är det jobb igen. Nej, jag har inte kunnat låta bli jobbinkorgen idag... Lite kan man ju uträtta när man tar sig en kik....


Ha en go dag!!!

  

David mumie, Elin och Stella (visst ser hon läskig ut???)


  


  

Överjäklig på memory....

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8
9
10 11 12 13 14
15 16 17
18
19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< November 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Skapa flashcards