Alla inlägg under januari 2011

Av Sofia - 7 januari 2011 16:33

..på min avdelning idag. Helt ensam. Tänkte inte på denna klämdag då listor för jul- och helgledigt skulle aviseras och fyllas i. Någon måste ju finnas anträffbar och eftersom Ulf jobbar och David passade på att sova hos farmor/farfar var det ju helt ok att gå hit. Trodde det skulle vara lugnt på telefon men det har känts som vanligt. Jag hade tom besök av en som ville ha en kolonilott.. Det är tidigt på säsongen - dessa besök brukar komma likt vårblommor i början på mars och då i en strid ström. Det är ju dock bra med framförhållning och jag kan förstå att människor som bor i lägenhet börjar längta efter och fundrar på en egen bit mark att odla...


När jag jobbat undan det jag borde smet jag några timmar tidigare. Åkte till Kvantum o inhandlade diverse så jag kunde göra fisksoppa. Det fick bli min lunch o flickornas frukost. De har mer än vänt på dygnet... De har helgen på sig att rätta till de där (o)vanorna.. Jag unnar dem dock att vara uppe sent o sedan sova på förmiddagen. Tids nog (på tisdag) börjar skolan o då är det arla som gäller.


I kväll bänkar åtminstone vi oss till Let's dance. Lite lagom go fredagsunderhållning några veckor framöver. Älskar först o främst dans och sen även allt omkring - kläderna, kommentarerna, framstegen kändisarna gör eller INTE gör... 


Må gott!!!

Av Sofia - 6 januari 2011 17:32

Det är idag exakt 10 år sedan mamma o jag sjöng på en gudstjänst i Flisby kyrka på Trettondagen. Jag minns att det gick bra och att jag tyckte kyrkan var gigantiskt stor med bra akustik. Jag älskar speciellt den där sången "Marias vaggsång" - tvåstämmigt med mor. Handlar om Maria som går i rosengård...o vaggar Jesusbarnet! Lite dråpligt att kantorn som då kompade oss ringde mig idag om jag ville hoppa in å sjunga några sånger på dito gudtjänst eftersom ordinarie sångerska blivit sjuk. Han leder ju även den kör jag sjunger i. Det är otroligt hedersamt att få erbjudandet - att få framföra julsånger solo i Flisby kyrka är ju en musikalisk dröm. Idag dock mäktade jag inte med det så jag tackade nej även om jag nu bär den där "jag-ångrar-mig-känslan"....


All tankeverksamhet och energi går till min pappa (o mamma) just nu. Har varit o hälsat på honom på Eksjö lasarett idag. Efter en lyckad operation skulle han fått åka hem igår men i sjukbilen hem fick han känningar av det som var en liten propp. Tillbaks till akuten och nu i goda händer. Tack för att vi bor här i Sverige! Bra sjukvård (för det allra mesta) och inte kostar det något heller. Snart är han pigg igen o få komma hem och tills dess är han förstås på bästa stället!


Hade varit bra med ett besök i kyrkan idag! Hoppas det kommer fler tillfällen att få sjunga julsångerna på 13-dagen!! Det blev med all säkerhet även finstämt denna kväll år 2011.


Må väl alla!!


  

Var osäker på vilket år det var och letade bland dagböckerna som finns kvar. Hade sparat reportaget från tidningen år 2001.


  

Av Sofia - 5 januari 2011 18:46

Idag känns det som fredag trots att det är onsdag! Tiden när vi firar Jul är koncentrerad. I julsånger och i olika julspel föder Maria Jesus och vips är de 3 vise männen där... Det dröjde ju faktiskt några dagar. 13 st till och med... "Trettondagsaftonen firar man till minne av den dagen då de tre vise männen kom till Jesus i Betlehem för att ge barnet sina gåvor. De kom den trettonde dagen efter Jesu födelse, alltså julafton, och således är trettondagsaftonen alltid 13 dagar efter julafton." En påminnelse är ju alltid välkommen för de som inte är helt uppdaterade men tacksamt tar emot några lediga dagar.... ; )



Ikväll blir det wok till kvällsmåltid! David önskade sig nudlar så då ligger wok nära till hands. Sedan har jag ett "hemligt" förslag. Att vi ska stänga av Wii och TV-apparater och ta fram spelet Ubongo.. Vet inte riktigt hur det funkar men det kommer INTE låta ping....ping...pling...pling....i varje fall, ett ljud jag för övrigt somnat till den senaste tiden!!!! Om mitt förslag mottas väl eller röstas ned visar sig!!


Ha en bra kväll!!!

Av Sofia - 4 januari 2011 17:10

Igår kväll var jag kokhet..idag har jag haft så ont i huvudet o kroppen. Sovit nästan hela dan. Kollat min jobbmejl några ggr så inget akut har inträffat. Förvisso rätt korkat - VAD hade jag kunnat göra åt det? Inte hade jag åkt till jobbet i varje fall.

Faktum är att jag nu mår relativt bra - mycket bättre än igår. Skum förkylning i varje fall - inget halsont lr nästäppa utan bara ont i kroppen och en värkande mun. Svårt att äta med blåsor och äta är nödvändigt för att bli frisk. Det som svider allra mest är tomat??? Kaffe, fil och ägg går bra...o eftersom det är 3 saker jag nog aldrig skulle kunna va utan ÄR det positivt!!


Sen har jag pratat med pappa. Han opererades igår och allt gick snabbt och bra. Nu väntar några dagar till på Eksjö lasarett o sen några veckor på kryckor. Men eftersom de sa precis som det är - han är i god form och frisk i övrigt - kommer det med all säkerhet gå bra!! Frågade om han skulle ta en sväng på skidorna till kvällen men han skulle avvakta till morgon kväll ;) Skönt att han har humorn i behåll!!!


Nu är David o Ulf på bandy o jag ligger o grunnar på vad vi ska bjuda på till Elins kalas på lördag.... Får kliva in i Arlas eller ICA's värld o kolla lite recept - sådär lagom smidiga till 20 pers. Hoppas pappa kan va med!!!


Ha en fin kväll!!!

Av Sofia - 3 januari 2011 19:01

Ett rätt häftigt personnummer har hon vår tös. Elin, en milleniumflicka, född den 11 januari 2000. Låg in influensa i samband med nyår - milleniumskiftet och var oerhört tacksam och glad för att han hon dröjde.... Bjöd in till 11-årskalas för släkten på lördag via mess och hoppas verkligen det kan bli av då Stella är här i helgen.


Det är dock inte så säkert att det blir nån fest. Far åkte skidor idag och ramlade - bröt lårbenshalsen. Det är ungefär vad jag vet. I skrivande hoppas jag på att han operereras i Eksjö och att detta går bra!!! Han har rört på sig/motionerat i hela sitt liv, äter allsidigt och är frisk i övrigt men åldern är ändå 75. Till sinnet kanske 40 och hans kropp ser ut som max 60 MEN benen i kroppen är ändå anno 1935.


Så lessamt! Tänker nu bara på min pappa....o min egna tråkiga förkylningsblåsa under överläppen är inget jämfört med var han går igenom just nu. Å att jag förmodligen kommer ligga vertikalt i morgon (fryser och har otroligt ont i huvudet) är nada med vad andra genomlider!!


Hoppas er kväll är frisk o benbrottsfri!!

Av Sofia - 2 januari 2011 14:05

Tycker lite synd om prydnadstomtarna. Det är inte lång tid de får ståta på sina positioner med luvor och lyktor. Speciellt inte om de tillhör hemmet på Renstigen 11. Här är de väck c a nu (2 jan) beror lite på hur helgerna ligger förstås. Absolut ett måste är att de ska vara borta innan Elins födelsedag - 11 januari!! Stjärnorna däremot får vara kvar några dar till - de är så vackra. Som om inte julpyntet vore det...det är stämningsfullt men inte just vackert kanske..


Förutom en otroligt skön o go långpromenad (ni kan aldrig gissa?) till jo, just det Träslända har jag nu snott ihop biffar, potatis och vanlig hederlig brunsås. Alltför sällan tillverkas detta i vårt hus och det är sååå gott!!!


I eftermiddag blir det 3:e delen av Narnia på Bio för mig o barnen + Susanne och hennes pojkar. Där ska vi sitta med 3D-glasögon på ;)) Tur att det är mörkt i salongen. Å andra sidan ser ju alla likadana ut!!!


I morgon är det ett nytt år...på jobbet!! Nya utmaningar, nya möjligheter, nya berg att börja klättra i och bestiga!!! 


Jag vill oxå passa på att tacka alla mina trogna bloggläsare och även de som tittar in nån gång då och då. Hoppas ni hänger med ett tag till!!! Det är så kul att ni tar del av det jag delar med mig!!!


Ha en fiiin eftermiddag o kväll!!

Av Sofia - 1 januari 2011 13:16

Årets första dag! Känner mig faktisk pigg o full av energi trots att vi hade Nyårsfest från 18.00 till 03.00… Kvällen var otroligt lyckad och maten (det man som värdinna upplever när man stått o joxat) var god. Jag har hört att det i vissa kretsar förekommer ”vaskning” av champagne för att visa att ”jag är minsann rik o kan betala”. Alltså man köper två flaskor dyr dryck o häller den ena i vasken…  Då var jag riktigt hipp igår. Gjorde två omgångar mjölkchokladmousse o vaskade den ena. Anledningen var ju mer den att jag misslyckades fullständigt med första omången. Mousse skar sig och den konstistensen är inte ens värd grisspannet. Inte för att vi har nån hushållsgris heller för den delen så det fick bli soppåsen. Den omgång jag lyckades med var god och det är ju tur att man köper lite extra av allt så man kan göra dubbelt ;)


Parmesanflarnen till förrätt har ju också sin historia. Stod o stekte parmesanost i stekpanna igår och den s.k ostplättan skulle läggas över ett glas för att stelna som en liten skål. En ganska omfattande procedur och doft av parmesan spred sig i kökt…huset. Ulf o jag stod o pratade om hur gott det luktade. Rätt var det var kom David ner o undrade ”Varför luktar det som någon har spytt?” Måste var årets kommentar!!  Det är förvisso en speciellt doft men goda blev de – särskilt när man lagt i räkor, rökt lax, sallad o en klick skagenröra.


I flera timmar spelade vi sedan ”Bezzerwizzer”, spel med frågor och en mängd andra olika regler hit och dit men väldigt roligt. Många skratt blev det!!

Å det nya året knackade på rejält även här! Vi drack vår champagne – vaskade inte något – o stod sedan länge på Johannas rum o kollade stadens alla fyrverkerier. Man har fantastisk utsikt därifrån och vi i Målen bor rätt högt faktiskt!! Vi hade egna raketer också förstås vilket barnen anser är kvällens/nattens höjdpunkt!! Dessutom fick vi 4 nya gäster en halvtimme in på nya året. Ett par grannar/vänner och såna spontanhändelser är alltid kul!! Saffransparfaît räckte till dem oxå!!


Ha en fortsatt underbar ny dag 2011!!!

  

Johanna tar kort på oss strax innan gästerna kommer!


   

Jag o Sus i soffan... Vad gör Tindra..??


   

P-A o Uffe 


   

Alla barnen äter först!!


   

Sen äter vi...


   

Oxfilé, smördegsknyte med rödbetor och chèvreost samt vinsås!


  

David o William sorterar raketer!!


  

Tindra målar! Undra vem som saknade Stella mest. Tindra eller jag.... :(((((


  

Skål för det gamla och skål för det nya!!!


Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24
25 26 27 28 29 30
31
<<< Januari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Skapa flashcards