Alla inlägg under mars 2011

Av Sofia - 23 mars 2011 19:09

Fick idag det tråkiga beskedet att min farbror Ingvar avled igår. Han var inte alls pigg nu mot slutet men det känns väldigt sorgligt. Nu är pappas båda bröder borta…från detta livet. Vi vet ju alla – ”vi ska alla den vägen vandra” men senaste året har kantats med många jobbiga bortgångar. Jag är fullt övertygad om att Ingvar har det enormt mycket bättre där han befinner sig nu, få träffa sin fru Ingrid och sin bror Uno igen. Sådana tankar hjälper en sån här dag.


De senaste åren har vi haft förmånen att träffa Ingvars familj (barn och barnbarn) en del och genom dem får nu minnet av honom leva vidare. Ingvar ”Hessel” Karlsson som han kallades, en hejare på brottning på sin tid och avslutade sina friska år i Halmstad, mestadels boende på golfbanan.


Glömde igår – Grattis pappa KENNETH på namnsdagen!!! Kennet är ett keltiskt namn som bildats av det gaeliska ordet canach som betyder "vacker" eller "skön". Å det stämmer minsann på fina pappa. Det finns tydligen t.o.m en Kenneth-klubb för alla som heter Kennet (35.000 st) i Sverige. Min far är, vad jag vet, inte med där.


Idag har ännu mer snö försvunnit. Sol och måttlig vind tar hårt på täcket. David var förbluffad i dag på morgonen o ropade på mig: ”Mamma, vi har gräsmatta på baksidan igen!!!” Ja, vi går mot ljusare tider och idag sänder jag bara ljusa tankar till mina kusiner Rolf och Bosse med familjer!!


Ha en fin kväll!!

ANNONS
Av Sofia - 22 mars 2011 19:59

Helt otroligt! Mitt äldsta syskonbarn Anton fyller 18 år. 18 år!!!!!! Jag minns som igår när han föddes så därför känner jag mig lite extra gammal idag. 23 år var jag o befann mig på skidresa med jobbarkompisar från dåvarande jobb på RH Stolen. Ett glatt gäng som åkte utför i Trysils backar. Stod där på en solig topp och ringde hem till mor och far. Då, just i det ögonblicket fick jag reda på att jag blivit faster!! Jag hade "blivit" något jag aldrig förut varit. Faster Sofia!!


Hoppas du har haft en helt underbar dag Anton! Å som jag skrev på kortet. Det ÄR en stor dag och nu får du göra som du vill....nästan!!!   Minns att jag i min glädje skrev dikt Anton till ära... Hittade den i min låda.

Fastertankar  1993-03-23


Igår blev jag något helt nytt

På grund av ett litet, litet knytt


Tänk va! Jag blev en faster

Tankar i ett lyckoraster


Svägerskan Lotta o min äldste bror

Blev till en son, far och mor


En ny gren på detta Karlssonska träd

Ännu en generation – en son så späd


Grattis till glädjen Ni har fått

Att föda nytt på vår jord, är ju livets lott…


Kram från Sofia

ANNONS
Av Sofia - 21 mars 2011 17:44

Nu har vi satt tänderna i vecka 12. Smaskens!! Vänder man på 12 blir det 21 och idag är det just den 21 mars!!!! Barnbidraget har anlänt och därmed räddat tillvaron för Johanna. En ny vårjacka är ett MÅSTE!!! Trots att minusgraderna bits på morgonen ska en vårjacka inhandlas just idag. Visst - hon har ju lite rätt. De tar snabbt slut när de väl har kommit ut i butiken. Å vem är inte rejält trött på sin vinterjacka?? Alla förmodligen. Å jag ska inget säga....jag har redan införskaffat vårjackan för säsongen. Ett pangpris på ett postoderföretag för nästan 2 månader sedan... Hängde in den i garderoben med en suck och hoppades på en extremt tidig vår. Tji fick jag! Snart kan jag dock ta ut den   !!

Skinnjacka

Möjligen inte det plagget man tar på sig en kylig och blåsig vårmorgon när man cyklar till jobbet men jag tror den kommer att passa till a lot!!


Idag har min snälla, snälla mor varit vabbande mormor till Stella som hela helgen hade feber. Jag var såklart livrädd att halsfluss tagit en ny liten runda in i familjen men idag var hon feberfri och något bättre. Det blir nog skola för henne i morgon.


Kom hem o fick se Johannas vårjacka! Kanooooonsygg!!! Å det bästa av allt - JAG kunde ha den oxå.... ;) Med andra ord kan vi byta nån gång!!!


Go kväll allesammans!

Av Sofia - 20 mars 2011 17:22

Skönt innehåll i denna söndag. SOOOOOL!!!! Satt på trappan en stund på förmiddagen och det är ju såå skönt. Vårens första strålar till ljudet av takdropp. Gillas mycket!! Mina älskade föräldrar kom på besök och hade med sig söndagsmiddag. DET är lyx! God lyx dessutom. Ulf och David som tillbringade förmiddagen i Jönköping på fotbollscup och de hann lagom hem till dukat bord. Meningen var egentligen att vi skulle till Torset men eftersom Stella var skållhet av feber i natt och inte alls pigg vände vi på steken...


Sedan var det sångövning med mor inför vårens sångevenemang. Torsdagen den 14 april sjunger vi på "kyrktorget" (= caféverksamhet + underhållning) vilket Missionskyrkan i Nässjö anordnar varje torsdagsförmiddag. Vi var där för ett antal år sedan och det var ett jättehärligt ställe att sjunga på. Tacksamma människor och många människor!! Snart är det alltså dax igen.


Vissa texter o melodier är så tänkvärda så jag får skärpa till mig när jag sjunger dem (så inte tårarna börja trilla):


Dansa med änglarna

I en värld full av kosmiska under
ser barnet det vi inte ser.
Ett löv som en vindpust gjort sönder
blir en ängel som dansar och ler.

"Ser du änglarna, pappa, som dansar?
Hör vilken vacker musik!"
ropar barnet och spelar på harpan
med strängar av garn på en spik.

Men vi ser inte lekarnas mönster,
vi hör inte låtsasmusik.
Vi har bommat till våra fönster
mot glädjen som var så unik.

Så dansa med änglarna, dansa mitt barn.
Lek medan lekarna finns.
Sjung till din harpa med strängar av garn,
så länge du sångerna minns.

En dag skall du finna att alla är barn
i en större men klarare lek,
där alla får dansa bland änglar och garn,
där ingen har tid med nåt svek.


Tänkvärt eller hur? Nu återstår bara några timmar på denna dagen. Ny vecka - nya möjligheter! Välkommen!!

Av Sofia - 19 mars 2011 12:30

Jag brukar alltid krama om barnen innan jag åker på morgonen. Önska dem en bra dag och som sagt omfamna var o en (om de inte ligger i sängen o sover). Igår sa Elin strax efter kramen: "Du luktar hallan o jordgubbar, mamma!". En sån där go kommentar som man tar med sig hela dagen. Jag vet inte om det ska vara just de ingredienserna i den parfymen jag för tillället använder men en blandning av mig o Forbidden Rose (Avril Lavigne) blev väl hallon o jordgubbar för Elin. Det slog mig senare på dagen... Elin gillar varken jordgubbar eller hallon?? Hon kan ju iofs gilla doften ;)


Hämtade Stella igår och småpratade med henne på vägen hem. Frågade hur hon hade haft det i veckan och hur första besöket hos skolsköterskan hade varit. - Jo, hon kollade så jag såg bra - o det gjorde jag, o så kollade hon så jag hörde bra - å det jag gjorde jag! Sen fick jag väga mig o sedan fick jag åka allt på Liseberg!!! Jag begrep inte med en gång vad hon menade....men såklart är det ju momentet mätning. Det är viktigt att man är lång i den där åldern för då får man åka desto mer på nöjesfälten. Hm, hon är 118 cm så jag tror nog ändå inte hon ska åka allt på Liseberg. Tar det med henne en annan gång...


Barn är underbara!!!


Ha en go lördag!!!!

Av Sofia - 18 mars 2011 19:14

På morgonen var det tanketräning som gällde. Att efter senaste veckan ha upplevt något som i varje fall påminner om våren och nu få se att snön fullkomligt vräker ner....då är det väldigt lätt att bli lack. Speciellt om man redan har ett spänt och "kyligt" förhållande till vinter, is och minusgrader. Det är då man får lägga i en högre växel. Bita ihop! Det där förb.... uttrycket "gilla läget" kommer verkligen till sin rätt. Knep - mental träning! Japan, härdsmälta, strålningsrisk, översvämning, hem som förstörs.... Det tar inte lång tid förrän man faktiskt inser att katastrofen inte är så fasansfull. Vad gör lite snö? Ärligt talat? Fick idén när jag läste min kompis Sus inlägg på Fejjan. "...glad att jag har en varm o skön säng att krypa ner i som inte spolats bort....." Det är kloka ord från en klok kvinna!


Just mental träning kan göra underverk. Det funkar inte alltid men i vissa sammanhang kan man tänka bort en dålig känsla. Lite svårt att förklara, tankarna virvlar ju lite som de vill.... Har man kommit in i dåliga och lite deprimerande tankebanor är det lätt att fortsätta nedåt i den spiralen. Jag är övertygad om att man kan "träna" sig i att tänka positivare... Det är hur som helst nyttigt att pröva. Känner man sig t.ex lite halvt värdelös bara för att man gjort ngt misstag på jobbet kan man börja tänka på allt bra man faktiskt uträttat - det kan hjälpa, tro mig!


Att göra nåt "nytt" är ett annat sätt. Att läsa ett intressant reportage, ta en promenad kan bryta en mindre bra tankespiral. Motion och gitarrspel har hjälpt mig otaliga ggr när man har känts sig lite "down". Nej, jag är inte deppig varje gång jag tränar (bäst med ett förtydligande här) men visst, man är säkert beroende av endorfinerna..... Å jag VET, att ÄR man på väg utför ordentligt (en riktig depression) orkar man säkert varken spela gitarr eller motionera...och det behövs mer än tanketräning!


Hade jag trott lite mer på mig själv efter gymnasiet och hade fått välja om, hade psykolog varit ett intressant yrke...


Oj, vad det blev djupt idag - det behövs ibland...


Go kväll alla därute!!!

Av Sofia - 17 mars 2011 20:08

Dagen till ära blev det soppa till lunch = sopptorsdag! Kelda karibisk soppa med keso. En otroligt enkel och väldigt god lunch. Räcker i två dagar och ska man inte hugga skog på eftermiddagen står man sig hyfsat några timmar. Efter intagen måltid satte jag mig i lä utanför Vipan o njöt av solen några minuter. I lurarna "Hon gör mig galen" av Ulf Lundell och det är vardagslyx utöver det vanliga. Vårkänslor med stort "V"! Jag märker hur jag nu ältar lika mycker vår som jag har ältat vintererlände förut. Å det kan väl bli en bra motvikt?!


En dag kvar på veckan! Har passerat mitten av mars.... Snart första kvartalet 2011 slut. Igår var det upptaktsmöte inför fotbollssäsong. Nu börjar David spela seriespel. Kommer att bli spännande men jag "ser" framför mig att helgerna kommer bli tämligen fulla av....fotboll.    Ja, David verkar vara på hugget vilket är huvudsaken.


Borde ha städat ikväll men jag vet inte...de där råttorna som är så fluffigt snygga i varje liten vrå kan ju få dansa runt ett tag till. Vi har inget besök inbokat i helgen (som om jag någonsin tittar efter damm hos andra) så dammsugarn får vila ikväll. På lördag ska vi till trevliga grannar på lite fest - alltid lika kul!!! Värdinnan är en pärla i köket så det blir garanterat gott!!!


Ha en bra kväll!!!

Av Sofia - 16 mars 2011 20:10

Vilken härlig morgon!      Förvisso minusgrader men vad gör det när solen bryter igenom och säger go morron! Gick till jobbet och det ger verkligen lite xtra kraft åt kontorsråttan. Nya rön låter oss veta att vi dessutom borde "upp och hoppa" med jämna mellanrum under dagen... För att hålla igång brasan! Kan ligga nåt i det.

Blev en liten promenad på lunchen oxå. Ner till Akropolis och käkade med en väninna. Gott och framförallt trevligt!!


Solen var riktigt varm mitt på dan och man (jag) har lite svårare för att gå in och sätta sig vid skrivbordet igen.


Andra vårtecken som jag uppmärksammat:

  • Det knoppas i form av krokus och snödroppar intill Vipans vägg. Lovely! På Renstigen är det fortfarande för mycket snö för att se de gröna topparna.
  • Fåglarna. Det vråålas för fullt utomhus. Mina kassa kunskaper i ornitologi till trots. Jag gillar dem allihopa.
  • Avloppsdoft. Konstigt vårtecken kan tyckas. Återigen luktar det rejält av typ avlopp vid reningsverket. Kände det väldigt tydligt igår när jag sprang förbi. Jag det luktar inte gott men då är det VÅR!!!

God kväll!!


PS. 1- Inte kul: HV71??? Vad hände? Sorgligt och tråkigt att historian är slut för denna säsong...

PS. 2 - Kul: Jag vann på Fritidsklubbens lotteri. Ett par strumpor ; ) Mer kul. Att läsa Smålandstidningen full av min bror. Me like!!!

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5
6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Mars 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ SigridSofia med Blogkeen
Följ SigridSofia med Bloglovin'

Text o bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se