Alla inlägg under mars 2011

Av Sofia - 15 mars 2011 20:38

När man läser Aftonbladet på nätet eller ser nyheterna på TV för tillfället känns det som att titta på skräckfilm. Japan, jordskalv, tsunami, kärnkraftsverkskollaps... Å det värsta av allt - det ÄR ingen skräckfilm! Det är på riktigt! All förödande förstörelse och människoliv i massor som raderats. Farlig, farlig strålning som nu hotar först och främst Japan men även andra delar av vår värld eller? För ingen tycks riktigt veta. Har fortfarande Tjernobyl i färskt minne.


26 april 1986. 16 år var jag då. De efterföljande dagarna erbjöd ett högtryck utan dess like. Jättevarmt och strålande sol från klarblå himmel. Jag och en kompis låg och pressade på gräsmattan i Norra Sandsjö och tyckte nog vi var riktigt snygga... Småland var väl inte så utsatt av radioaktivitet men det pratades mycket och det var stort hallå uppåt landet, att svampar och bär hade höga halter av becquerel. Man undrar ju lite nu..vad fick man för partiklar på sig/i sig??


Otäckt är det hur som helst...å självklart skulle man ju skrota kärnkraften..i den bästa av världar. Tyvärr är det ju inte den vi lever i. Kanske man ändå skulle tänkt till och inte byggt några verk där jordplattorna gnider som mest mot varandra. Det är bara en tanke som flyger genom huvudet när jag försöker "ta in" allt crazy som har hänt därborta...


Släck lyset ikväll, stäng av TV'n, spara ström och energi så kanske vi kan stänga av något av de där....


Trevlig myskväll i mörkret!!

ANNONS
Av Sofia - 14 mars 2011 18:11

Idag fyller svärfar 70 år! Jag vet att du läser min blogg då och då så därför hoppas jag ju att du gör det just idag!!


*  **  ***  **  *  GRATTIS ÅKE PÅ FÖDELSEDAGEN *  **  ***  **  *


Hoppas ni har det jätteskönt i Thailandsvärmen och att champagnen är väl kyld!! Det är ca 10 år sen vi firade Åke just i Thailand. Han bjöd sina söner med familjer på en 2 veckor lång resa och det är ett otroligt härligt minne. Efter tsunamin har jag inte riktigt samma vansinninga längtan dit...för vi ser ju nu att det kunde hända igen....


Idag har jag käkat lunch med min äldsta dotter Johanna. Hon praoar på Gullvivans blomsterhandel och var riktigt "uppåt" när jag hämtade henne där. Snittat blommor för glatta livet. Den tösen ska i sitt yrkesval göra något med sina händer (om jag får sia) och om det blir blommor får vi se.... Kul att hon trivs hur som helst! Minns mina egna praoplatser som om det var igår. Tyckte tiden sniglade sig fram (man fick ju inte göra så mkt). På den tiden tog man inte riktigt för sig heller (å i synnerhet inte jag)...


Till kvällen händer inte så mycket. Halv åtta hos mig på TV. Innan dess ska jag krypa ner i badet för att ta hand om mina lite ömmande benmuskler. Det känns idag att jag kutade Nässjö runt igår....var ett tag sen...ändå en go känsla... ;)


Ha en go kväll!!

ANNONS
Av Sofia - 13 mars 2011 15:22

Jag börjar med Melodifestivalen.. Sorgligt och knäckande att Nicke Borg inte vann hela spektaklet. Som någon skrev på Facebook igår (å det skrevs en hel del där igår ;) "Sverige ut ur EU" och "Var det reklam i Europa när Nicke sjöng?"    

Sedan när svenskarna röstar blir det lika knepigt.. Alltså föräldrar till småtjejer borde ju låsa in telefonerna en sån här kväll. Nu blev ju resulatatet mer som Lilla Melodifestivalen. Saade är duktig, dansar och sjunger bra men....gäsp!! Hade åtminstone "Me and my drum" tagit guld för den låten gillade jag. Man kan ju inte låta bli att sitta still. (Helt fel uttryckt - man kan inte låta bli att INTE sitta still ;)


Men Borg du skulle varit segrare i år. Å jag gjorde då mitt bästa och mina flickor oxå. Ringde å röstade....Några kronor kan det ju vara värt!! Men, men smaken är sannerligen olika och nu gillar vi läget. Grattis Saade o lycka till i Tyskland!


Katastrof nr 2 å då bleknar Mello i jäförelse. Tsunami i Japan! Kan knappt ta in det jag ser och hör. Så svårt att förstå hur illa det faktiskt är. Man ser bilar som far omkring som leksaksbilar i ett badkar. Men här är det naturens krafter som gäller och då har vi människor mycket lite att säga till om. Städer - helt utraderade och om inte detta vore nog så är det fara för härdsmälta i något kärnkraftverk också. Försöker förklara för barnen hemma hur lyckligt lottade vi är att vi bor här!!


En helskön söndag har det varit. Sen och god frukost! En lång löparrunda i nästa alla Nässjös stadsdelar; Målen, Runneryd, Hultet, Handskeryd, Åker o så hem. Skogen hade ju varit skönt men det är blött!!!!! Nya löpardojor står på inköpslistan kände jag idag... De nuvarande läcker rejält och de nya måste va insprugna till Gbg-varvet ;))


Ha fortsatt skön söndag!!

Av Sofia - 12 mars 2011 18:49

Ja, jag tycker att det är en helskön låt. Det är den låten som jag lyssnar till när den kommer på radion. De andra Perellivarianterna går in genom ena örat och ut genom det andra. Både Saade, Danny, Linda och Sanna är okej men nu ska vi få fram ett bidrag som kan slå i Europa! Då behöver vi något nytt!!! Ett nytt sound. En ny "Lena från Tyskland". Den låten var speciell, stack ut och slog ut allt! Jag gillar den fortfarande när den spelas. Lycka till Nicke och ge Nässjö en liten större plats på kartan! Nu har vi ju snart en bandyhall. Låt oss få en schlager oxå ;)


På tal om bandyhall. Slank in på Elsies för att köpa morgonfrallorna på min morgonpromenad. Där satt några äldre herrar och det var inga positiva ord om bandyhallen... "Det ska spelas utomhus".... "Det kostar för mkt pengar"... var vad jag hörde när jag tjuvlyssnade (gick iofs inte undgå att höra vad de sa pga röstvolymen). Hade väldigt god lust att gå fram till dem å säga: Vi kanske ska börja spela bandy på gölar oxå... Å att hockey spelas inomhus är det ingen som ifrågasätter. Det spelades oxå utomhus förr (har jag hört av min make som på sin tid spelade just utomhus). Heja NIF! Tänk vilket lag de ska bli om sisådär 8-9 år... ;)


Annars har det varit en otroligt bra dag! Fingått på stan, fikat, kollat kläder tillsammans med Elin (hon fick lite oxå), Ulf har klippt sig hos Fadis-vännen. När vi kom hem möttes vi av kanelbullsdoft. Johanna hade fixat en hel plåt jättefina bullar MED torrjäst (hade ingen annan hemma). Niceigt! Tänk vilken nytta man kan börja ha av barnen... ;)


Ha en fin kväll vänner!


  

Det ser ut som någon har nallat en av bullarna....


  

Just nu torkar vi oss med kärleksdikter på toan... En del är riktigt fina... ;)


  

Nej, Stella-Bella-Bus är inte hemma här i kväll men hon fattas oss!!!

Av Sofia - 11 mars 2011 20:04

Veckan som har gått är en vecka att minnas. Händelser på jobbet som är förenat med glädje och tillfredsställelse på hög nivå. Me like! Att jobba hårt och sedan få belöning genom att ha lyckats - det finns nog inget bättre! Att känna sig lite stolt och duktig ibland mår vi bra av! Endorfiner som fyller kroppen med energi!


Att sedan som grädde på moset äntligen få läsa att det kommer att byggas en bandyhall i Nässjö är ju sååååååå kul! Härligt! Now we talk! Hade väl innerst inne trott att det faktiskt skulle bli så men man kan ALDRIG veta när beslut ska valsas fram o tillbaka i den kommunala beslutsmangeln (å tur är väl det.... ;). Alla måste ju få säga sitt i en demokrati! Minns när vi för ca 10 år sen satt på Saxnäs camping  o "fantiserade" o spånade med våra vänner om en bandyplan med tak. Dream on!!! Det visste jag inte då, att det jag hade i magen var en liten duktig bandyålvakt ;) Å då visste ingen av oss att hallbygge faktiskt skulle ske....


Fredag!! Afterwork hemma kan vara riktigt trevligt! Tacobuffén är avnjuten och nu stundar soffan med På-Spåret-final och Skavlan.... Jag ska inte nämna ordet som börjar på hals och slutar på fluss men Johanna har återigen haft ont i halsen..... : (


Hela helgen blir relativt lugn. Inget inbokat! Jag hoppas förstås på en löparrunda nu när man är piggelin igen. Har hört att solen ska skina o temperaturen ska bege sig i riktning uppåt, över nollan.. Man kan ju hoppas i varje fall!!


Ha en go kväll!!!

Av Sofia - 10 mars 2011 19:13

Den är så härligt(?) käck den där låten som Carola sjöng in 1983 (kan va 1984 oxå). "Hej mitt vinterland" - det känns inte riktigt så när jag har tittat ut idag...snöflingorna har säkert kul när de dansar hambo därute...... Nån sa på eftermiddagsfikat idag att denna snön lägger sig som ett varmt täcke över den andra snön och smälter bort det snabbare...? Okej! Bra!! Forsätt snöa då för tjyvingen.. Hade ju HELLRE sett sol och känt varma grader men, men - alla sätt är bra utom de dåliga ; )


I natt hade jag vansinningt svårt för att sova. Brukar inte ha det. Händer inte alls ofta. Fick några fina Facebook-tips. Kunde kanske beror på att det snart är fullmåne.. Inte för att den tycks ha påverkat mig hittills men det KAN vara en orsak. Jag tror ju iofs att det kan ha berott på att jag idag skulle ha löne- och utvecklingssamtal med chefen. Å jag tycker det är så svårt! Hej o hå vad jag är bra! Marknadsföra sig själv är inte lätt. Men med facit i hand var det inget att gruva sig för. Vi var överens om alles och det inte finns mycket till lönepott i kommunen visste jag ju innan. Kändes hur som helst mycket bra när jag gick därifrån! Allt handlar ju inte om pengar!! Härliga arbetsuppgifter och arbetskamrater är nog så viktigt!!


I kväll är det åter torsdag och Stellas sista kväll på ett tag! Det "känns" som alltid!


Må väl alla därute!! Guten abend!!!!

Av Sofia - 9 mars 2011 09:37

Skjutsat lilltösen och stortösen till sina skolor. Är hemma halva dan med Elin o David. Ligger i sängen, dricker kaffe och jobbar.. Man kan ha det sämre. Plöjer ett gigantiskt dokument å ska försöka få till svenskan vilket är ett hedersuppdrag + att jag tycker det är ordentligt kul!! Det går faktiskt riktigt bra MED spotify på. Har kvar mitt lyckorus från igår och inte heller idag känns någonting speciellt svårt. Så länge denna känsla finns kvar...njut Sofia!!! Det kan vända fort, vet jag av erfarenhet...


Barnen är hur som helst bättre, medicinen har helt klart börjat verka. David snyter sig "på order" och han klagade vid frukosten att han inte kännder någon doft. Träligt för då känner man ju inte heller några smaker. Skumt att han då tycker antibiotikan är så äcklig..?


Sen åker jag till Vipan och fortsätter kneget och lär sitta en stund i eftermiddag/kväll medan Ulf kommer hem till barnen. Solen och vinden får jag förhoppningsvis känna någon annan dag.... För det komma många nya dagar framöver med SOL!!!!! (hoppas jag)


Ha en fortsatt fin dag!


PS. Grattis svägerskan Lotta som fyllde lämpligt nog igår på Kvinnodan!! Annars är jag inte mycket för den där dan.... Jag vill ha fler än en....minst hälften ;))

Av Sofia - 8 mars 2011 17:50

Vissa dagar är det bara så! Guld! Känslan av att, som barnen säger, "jag äger". Idag finns det inga gränser för hur stolt och glad jag är.. Å det kan kännas larvigt kanske att bli överlycklig för att en datafil fungerar från ett system till ett annat men jag tycker det är fanstastico! Så mycket arbete som ligger bakom. Så många timmar som är nedlagda! Två steg fram, tre tillbaks - så har det känts ibland. Att använda vårt fastighetssystem till samtliga Nässjö kommuns intera hyror mot förvaltningarna borde vara självklart... Å det är MITT initiativ! Hade det inte funkat hade det känts som en liten (stor) prestigeförlust!!! Nu kommer det sparar både timmar o skattebetalarepengar på att jobbet blev klart. Att äntligen få se texten:

**  *  **  Integrationsfil inläst  **  *  **

Ja, man kan ju nästan fälla en tår av glädje. Å det gäller ju ändå dygt 140 st lokalkontrakt på cirkus summa 114 mille hyresintäkter så det ÄR stort även för vår avdelning!!!


Ja, denna dagen har varit riktigt härlig...på många sätt....solen skiner...det finns mycket att glädja sig åt. Vad gör lite halsfluss i familjen!! Hoppas nu antibiotikan tar kål på även Davids baciller så vi kan gå våren till mötes. Den verkar ju ändå vara på väg!!


Missade ju av förklarliga skäl att skriva om den otroligt trevliga Afterworken på Velvlet lounge i Jönköping i fredags. Härliga jobbarkompisar på ett härligt ställe. Längesen man hade det så skoj! Lite synd att inte Nässjö kan ha ett sånt ställe...


Nu är det strykdax - t.o.m det känns kul idag!!   


Gokväll!!!

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5
6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Mars 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ SigridSofia med Blogkeen
Följ SigridSofia med Bloglovin'

Text o bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se