Alla inlägg under juni 2011

Av Sofia - 6 juni 2011 16:26

På med finklänningen och sedan hoppa på cyklarna för att ta sig till Stadsparken i Nässjö och bese kulturskolans dag. Vi kan nog vara glada för att det fläktade bra idag med tanke på den tropiska hettan. Många av eleverna medverkade och det var allt från strängar, stråkar, sång och dans. Anton (barnens kusin) spelade jääääääättefint på elgitarr tillsammns med sin lärare. Elin hade uppvisning av två danser med sin dansgrupp och därimellan smakade innehållet i den medhavda fikakorgen mycket bra!


Passade på att cykla ett varv runt Ingsbergssjön också när det var paus. Det blev flera timmar i parken och för de som ville fortsatte firandet av vår nationaldag i Hembygdsparken. Vi tog cyklarna till Skogsvallen för att se sista halvlek av ett annat NFF's lag födda 01. De duktiga NFF-spelarna vann med 7-1!!!! Kul att heja på grabbarna även om David inte spelar! Vi tycker det är trevligt när icke-spelande pojkar och föräldrar dyker upp på våra matcher. Det är dock inte vanligt att kalendern tillåter det..


Nu är det kvavt men jag är så sugen på en liten löpartur. 4 flaskor i vätskebältet och en fläktande vind...kanske ska jag ta o göra ett försök? De har varnat för åska och oväder men inte just här.. Det känns lite som att vackra vädret är på väg att försvinna...kom snart tillbaka!!!


Gokväll!!


  Anton (till höger) spelar elgitarr med sin lärare. Lät kanon!!!


  Körsångare sjöng sommarvisor


  Fika i gröngräset


  Vi tog en cykeltur runt Ingsberg...


....och kollade in vad det faktiskt står på den där stenen vid udden...som man bara jämt går förbi!!


  Snart dax för dansuppvisning


  Elin dansar (i mitten)


  Mer dans! 




Av Sofia - 5 juni 2011 19:10

Till skillnad från i går då vi bara fick med oss ett barn på cykeltur var vi idag fem pers som cykade genom staden, rundade Nässjös tre sjöar och vidare upp mot golfbanan. Det är riktigt trevligt att få med sig alla barnen och göra något tillsammans. Det behöver inte vara Legoland lr Skara Sommarland (som jag tror varenda Nässjöbo har besökt denna helgen). Små ting kan vara väldigt lyckade även om jag VISST vill åka till både land av lego och vatten....såklart....


Tanken var att köpa glass o kaffe (till de vuxna) men med denna värme var Ulfs förslag - en Mariestad - mycket mer passande. Glass och öl - en fantastisk kombination. Till utsikten av hål 9 och 18 såg vi en del riktigt bra puttar vilka erhöll applåder av ätande gäster. En av de snyggaste slog Uls bror Janne - bra jobbat! Det var tävling och förmodligen viktigt! En go stund högt ovan havet!!!!!


Förmiddagen var social med 11-kaffe tillsammans med mormor/morfar och farmor/farfar. Rabarberpaj (en stor sådan) och vaniljglass blev det. Till middag blev det färskpotatis och matjesill och det är sååååååå GOTT!!!! Tror jag kan äta det varje dag utan att tröttna.


Sen tog jag en extra cykeltur, passade på att kolla in sommarstugan min kollega Pelle och hans Rosa har i Solvik. Tack för titten! Med detta läge - underbart! Det var jättefint och det kommer bli kanonbra när det är klart!!


Ha en fin söndagkväll!!!


  

På restaurang vid Nässjö golfbana


  En f.d golfare - jo, alla barn fick se hans "metallskylt" och blev impade efter hans hole-in-one 1992!!


  Två filurer!!

Av Sofia - 4 juni 2011 17:29

Bara för att man har 4 barn innebär det sannerligen inte att man har 4 barn omkring sig, med sig, bredvid sig... Oftast inte!! Faktum är att två dagar i rad har samtliga barn deltagit vid dagens första mål - frukosten!! Det händer sällan på helgerna vilket jag för längesen köpt! Jag tycker nig trötter Jois o trötter Elin kan få sova (nästan) så länge de vill! Det är ju tidiga mornar under veckorna o på något sätt blir dagen mer behaglig om man inte startar med allt för mkt tjat...Idag åt vi frukost på altanen! Vilken morgon! Hängbjörkarna mot denna klarblå himmel gör mig lycklig!! Sen skulle vi ju då hitta på nåt! Johanna skulle till Stensjöns badplats med en kompis, Elin ville INTE åka till nån strand... Stella är hos sin pappa!! Summa summarum blev det jag, Ulf o David som tog med fikakorg på cyklarna till Gisshult! Härlig värme och kuperad natur till denna nära pärla. Till Davids stora glädje var kiosken öppen så glassköp blev det!! Efter ett tag tröttnade David (när fikat var uppätet) så vi cyklade hem. Tror han känner sig lite ensam när inte syskonen är med...Tänk om dessa dagar ÄR sommaren - hemska tanke! Vill hålla kvar tiden men det vet vi ju - det går inte!!! Vill att solen ska fortsätta skina. På min tidiga morgonpromenad var det 14 grader (kl 07.00) och det var första tur i endast linne!! Gott! Igår bar vi ut TV'n till altanen för fotbollens skull! Det gick ju bra! Heja vad bra VI är som vann ; ) Får nog kolla ute här ikväll oxå - man VILL ju inte gå in..Ha en nice kväll!!!

Av Sofia - 3 juni 2011 17:38

Ja det är helt otroligt! Jag, Sofia "badkrukan" Holm Storme har badat ute idag!! Alla vänner, syskon, föräldrar samt make -det ÄR sant!!! Kollegan Cissi föreslog för några dar sen att vi skulle ta med oss barnen på lediga fredagen för att bada i Brunstorps utomhusbad! Nu fattade ni säkert - tempererat bad! ME LIKE!!!! Sagt o gjort! Dagen inleddes med frukost bestående av fattiga riddare, allt efter barnens önskemål! Medhavd matsäck o sen iväg!! Snacka tur med vädret!! Sol från klarblå himmel! Inte ett moln så långt ögat nådde + en välbehövlig bris levererad av vackra Vättern!


Det blev mycket sol, bad, fika, sol, bad, fika, glass, sol, bad....och alla var nöjda o glada. Lite för sent upptäckte jag att solen verkligen "tog" och nu ser jag ut (trots det Vallon-blod jag faktiskt har i ådrorna) som en kräfta....lite röd på bringa och mage.. Barnen klarade solen bättre förmodligen med tanke på att de var UNDER vatten betydligt mer än vad jag var.... En fantastisk anläggning som verkligen har något för alla åldrar!!!


Tack Cissi och dina härliga barn för en underbar dag! Nu ska färskpotatisen skrubbas till kvällens grill med familjen. Sedan blir det fotboll - Sverige mot Moldavien.


Ha en fortsatt härlig junikväll....och kom ihåg "Juninatt blir aldrig av - liknar mest en daggig dag" En av de vackraste poesi-rader jag känner till!


Kram

Av Sofia - 2 juni 2011 18:13

Jag vill!!! Gå på Nässjö Coverfestival!! Lyssna på en massa bra musik, träffa en massa trevliga människor! När det väl anordnas någonting i staden - man ur huse! Kruxet är att jag vill gå båda dagarna. Förutom en mängd bra lokala band och div artister anländer Nicke Borg sen fredagkväll (natt) och Uno Svenningsson på lördagskvällen... Vill verkligen se både och vilket jag säkert inte är ensam om (vilket arrangörerna säkert vet ;) Under maj och juni har man ju inte så mkt annat.... (hmmm) så det är bara att boka in. Hård, hård prioritering gäller! Å nu när t.o.m min bror var i tidningen och lobbade för festivalen så bara måste jag dit....å se om han kommer ; ) Alltså fredagen den 17:e och lördagen 18:e blir det "hänga" på torget och vimla ihop med maken. Vi ses där!!!!


Idag hade jag ambitioner att plantera blommor i krukorna på altanen. Men det stannade vid just bara tankar. Efter en 4 mil cykelrunda i hyfsad motvind (medvind då och då) gick jag fullständigt i däck efter middagen. Tyckte inte jag körde så hårt men eftersom gårdagskvällen blev VÄLDIG trevlig med grill&grannar var två timmars sömn på eftermiddagen otroligt skönt...


Sen tog Ulf o jag en hus-tittar-runda. Kollade in nybygget uppe vid ledet, alla nya fina hus vid Vallbohaga, nya husbygget bakom lasarettet... Alltid lika spännande och kul att kolla hus. Detta har vi inte gemensamt med våra barn som tycker det är uuuurtråkigt att glo på sånt - vi var ensamma i bilen!


Ha en fortsatt fin kväll!!!

Av Sofia - 1 juni 2011 18:34

Gick till fots till jobbet idag. Stella cyklade bredvid! När vi kom fram till skolan skulle cykeln pakeras och låsas. I hennes ryggsäck låg nycklar men jag upptäckte då att dagens frukt var glömd. Brukar nästan alltid plocka i den detaljen själv och i andra fall påminna Stella om att lägga det hon önskar i sin väska... Idag = borta!! (ur minnet). Stellas min var stor besvikelse...men när jag påmint henne om kvällens grillafton med bästistens Danni's föräldrar (numera grannar) glömde hon nästan bort det.. Å det är ju inte så att hon inte överlever...


När jag senare under dagen "kom på" att även leksaken inte var medplockad till skolan kände jag....suck! Hon pratade igår om denna speciella dag då alla fick ta med valfri leksak till skolan. "Att det skulle bli så kul!" Det är tydligen lite speciellt att ta med sig grejjer hemmifrån då detta inte annars är tillåtet. Jag vill inte ens tänka på hur Stella upplevde denna förlust när hon kollar i sin väska. Nånstans i hennes engagemang försvann mitt omedelbara ansvar vilket får duga som en bra förklaring - dock ingen ursäkt. Vi får hoppas att Stella överlever detta också och att dagen slutar bra eftersom Danni o hon får tillbringa hela kvällen ihop!!


MEN glömska mor plockade ur diskmaskinen på morgonen, la i en mörk 40-tvätt, städade av toaletten lite snabbt......(det var en annan förklaring) men kompenserar ju föga Stellas glömda frukt och leksak.


Nog om detta - nu är det helg ända till 7 juni! Fick ledigt på fredag så det blir långledigt. Ska bli skönt och vi alla hoppas på fortsatt värme!! Å eftersom mina bröder å alla andra som brukar jord vill ha väta - det kan regna på nätterna!!


Ha en skön kväll!!!!

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20
21
22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< Juni 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Skapa flashcards