Alla inlägg under oktober 2011

Av Sofia - 23 oktober 2011 18:05

Morgonpromenad i soluppgång. Träslända när oktoberlandskapet vaknar - rätt okej att bo och vara här! En lång god frukost och därefter hade jag bespetsat mig på att kolla in Idol på TV4 play. Tji fick jag då man tydligen var tvungen att vara premiummedlem för att se HELA programmet. Genom att endast få se snabbreprisen insåg jag snabbt att de flest sjöng otroligt bra, tjejerna framför allt.... Ska bli intressant att följa utvecklingen!


Sedan dax för god söndagsmiddag hos mina föräldrar i Torset, en födelsedagsmiddag i efterskott för min far. Kantarellmacka, älggryta, lingonkokta päron.... Gotttttttttttt!! Ett Torset inbäddat i gula och röda lönnlöv (de flesta nu på marken iofs) är en vacker syn. När vi var mätta och goa och färdigpratade åkte vi åter hem till Nässjö. Tog en sväng förbi Skogsvallen. Isen ligger blank o fin nu... We like!!!!!! Särskillt familjens yngste kille... Bandyträning drar med andra ord igång inom kort.


För att nyttja det vackra vädret till max föreslog min man en promenad. Det blev dagens andra och dessutom en lång sådan. Underbart och här går det undan. Tycker väl inte att jag går sakta när jag är allena men med Ulf....det blir liksom powerwalk lr vad det kallas.


Nu är det reprisen av fredagens Skavlan som gäller.... Undra just om jag bara har tillgång till de 10 sista minutrarna eller om vi får titta på hela programmet!!!


Ha en go kväll!!!!

Av Sofia - 22 oktober 2011 17:29

Rubriken är inte ett dugg negativ faktiskt.... För min del får hela vintern vara såhär, grön, mulen och disig.... Hellre det än 15 minus och snö upp till taken. Så var det sagt och jag har väl därmed förskräckt en hel hoper FB-vänner som väntar på snöflingorna. Jo det är oxå mysigt men måste det bli så myyyyyyyycket?


Gårdagskvällen var jättekul, trevlig och god. Velvets afterwork-buffé är så attans god. Trevligt prat (både jobb o annat) med glada kollegor och f.d kollegor. Jo, det blev lite dans oxå. Alltså - jag kan verkligen bli som tokig i discodans - skulle nog kunna på hela natten... Har alltid varit sån och kommer nog alltid förbli.... Men nattdans går bort när sista tåget går hem till Nässjö kl. 22.10 Gott att vara hemma i sängen före midnatt och ännu skönare idag på morgonen när hjärnan var fullt pigg.....


Har sprungit en hyfsat lång runda idag. Det var en helt fantastisk stund och det är ack så synd att hjärnan, orken, tiden BARA kan vara synkad typ en gång i veckan. Idag var motivationen och kroppen på topp och det är härligt att sitta här i soffan nu, nyduschad!!


Ha en underbar kväll därute!!!

Av Sofia - 21 oktober 2011 12:43

Fredag….IGEN… ; )   Det går fort när man har roligt så jisses vad kul jag måste ha….vid närmre eftertanke.. Räkmacka till 9-fikat och de är världens godaste att sätta tänderna i och dessutom billiga. Allt är jämförelsevis billigt i vårt fina café men visst, köper man varje dag blir det också pengar. En fredag kan det dock få vara lite fest och man kan kosta på sig nåt annat en medtagen ostmacka m. minitomat.


Lite fest blir det även ikväll… Fest o fest men kul i varje fall. ”Efter arbete” AW!!   Några jobbarkompisar tar tåget till Jönköping vid fyra-tiden. Fira av en nyss pensionerad kollega är väl en del av syftet. De andra anledningarna stavas umgås utanför jobbmurarna vilket ibland kan vara otroligt avkopplande. Vissa gillar det inte – ”man träffas så många timmar ändå” men vissa anser att det är trevligt. När tiden tillåter vill säga…inget man gör varje fredag dock.. Tur att smaken är som baken och att vi människor är olika. ”Annars vore det förbaskat trångt i spinningsalarna” som en kollega så fyndigt uttryckte det…i diskussionen om att gilla olika motionsformer..


Ha en kul kväll!! Det ska jag ha…men inte föööör kul för jag vill ha lite trevligt i morron också ; ))

Av Sofia - 20 oktober 2011 20:36

Känner mig lite Ernstig när jag gör "gammeldags" chokladmjölk med vispad grädde OCH marshmallows till barnen.. Man får pluspoäng då vilket kan behövas emellanåt. Möjligen kan det kallas för att göra sig till men vad är det för fel på det?? Gammeldags chokladmjölk, alltså koka upp vatten, kakao + socker o sedan hälla i mjölk. Precis som min mamma alltid gjorde den förr. Nog för att O'boy var uppfunnen när jag var liten men den mor gjorde var ändå godast. Minns att det överst blev ett "skinn" när den stått ett tag och hade man lite (o)tur hamnade det på näsan nä man drack. Däremot hade vi aldrig marshmallows som tillbehör i början på 80-talet. Tror inte ens att min mamma letade i affären även om det inkommit från landet over there.


Nu sitter Stella o jag och fyller i ett "hur-hon-trivs-i-skolan-papper". Det blev glada munnar på allt utom på att just gå till skolan. Anledningen var inte den allmänna trivseln utan just att "kicka" till skolan. Nyttigt men lite jobbigt med motion med andra ord. Får väl förklara för fröken.


I morgon redan fredag. Ytterligare en vecka som passerat i en rasande fart. En bra vecka...möjligen förutom regnet då.... Studieresan till Göteborg var en höjdare och en massa bra saker har blivit lösta. Nya har fyllts på men det kommer ju fler dagar och fler veckor...


Ha en go kväll!!!

Av Sofia - 19 oktober 2011 20:10

Å så kom kuvertet idag med posten. Alltid lika spännande varje år. Vilken rätt ska vi bjuda på när det är åka-runt-fest sista lördagen i oktober. Det blev INTE den lite mindre smidiga mittenrätten = varmrätten, inte i år heller... Mer än så säger jag inte ;) Vart vi ska på ...rätt skriver jag inte heller såklart. Kul ska det bli i varje fall och det gäller nu att spana in några bra recept för ändamålet. Var vi hamnar på efterfesten (sammanstrålningen) är oxå en hemlis för nästa alla. Även om det något år har läckt ut...


Denna dagen får jag inte (heller) nån medalj som kulinarisk morsa. Maken hade till midddag fixat spagetti och fixatköttfärssås, både för de som äter kött och de som inte gör det. Till kvällsmat blev det varma mackor med....just det köttfärssås. Smidigt men inte så fantasifullt!


Sitter i soffan framför bonde söker fru (tönt söker bimbo - i varje fall i ett fall) och Stella ligger i mitt knä. Spelar Wordfeud med bl.a min dotter. Nu snackar vi kvalitetstid på HÖG nivå. Att umgås elektroniskt med henne + ordträning - bra där!!

Man kan ha det sämre!!


Ha en fortsatt go kväll!!

Av Sofia - 18 oktober 2011 20:19

Kickar! Att åka över dan på studieresa med sina jobbarkompisar är en kick. Trots hällregn i stort sett hela dan har det varit en mycket mycket bra dag! Lämnade Vipan o Nässjö kl. 07.00 Fikade i Bollebygd och eftersom fru Holm Storme inte intagit någon frukost före avfärd smakade det oerhört gott!


Första anhalten var älvrummet vid Göteborgs hamn, operan och det stora parisehjulet. Här fick vi en nästan timmes info om visioner för Göteborgs stad, tänkta byggen etc. En stor modell över området omkring Göta Älv visade hur tankarna går. En ny Göta Älvsborgs-bro t.ex ska stå klar 2020. En årlig inflyttning på c a 5000--6000 pers/år innebär ju en viss skatteintäkt om man så säger.... Jag stod mest o funderade på hur Göteborgsvarvets väg runt området... ;) Sedan en underbar lunch på Jungman Janson. Fisk såklart - valde jag. Därefter begav oss vi till brf. Solen utanför Göteborg. Här bygger Hökerums bygg 8-våningshus med fina bostadsrätter med STORA balkonger och välplanerade rum. En tanke är att tomten Gambrinius i Nässjö ska plantera tre såna här hus (dock bara 5 våningar). Dit är det iofs långt men jisses vad snyggt och fint det skulle bli där då. Läs = nu bara grusplan o kommunanställdas personalparkering.


Därefter eftermiddagsfika på Gunnebos slott. Underbara byggnader och god fika...tyvärr alldeles för tråkigt väder för att upphålla oss i parken. Men jag lovar, hit ska jag ta med familjen nån fin vårdag och spatsera runt. Orangeri och prylbod och som sagt härliga parker som var såååå välskötta!!!


Kvällen avslutades på Akropolis med några goda jobbarkompisar o en öl. Detta kallar vi för fria aktiviteter för det ingick inte arbetsdagen..


Godnatt!!!

Av Sofia - 17 oktober 2011 21:14

Det var längesen, jätte längesen jag hade känslan av lite vanmakt…arbetsmässigt! Arbetskänslorna kan variera och även det kanske är nyttigt. Många känner nog som jag – man kan inte vara fullt ut taggad och full av energi alla de dagar man går till jobbet. Oförklarligt lite ledsen…och det handlar om många små händelser – inget speciellt. Det går väl över som allt annat. Huvudsaken är att man ändå gör sitt bästa och är professionell de gånger man bär ansiktet utåt – när det ringer kunder/då andra personer behöver hjälp/då något ska utföras.


Som sagt – inte den roligaste dagen jag upplevt och det blir sannerligen inte bättre när jag tittar ut. Ett stort grått täcke ligger över Nässjö men med tanke på helgen som var – ljuvlig sol och klar frisk luft – får man inte klaga. Det kan ju inte vara Julafton varje dag som Alfons Åbergs farmor sa.. När jag kom hem väntade en oerhört vacker bukett rosor (2-årig bröllopsdag) på mig. Solen trängde igenom molnen och jag fick en välbehövlig promenix... Det blev en bra dag till slut!!! Man har ju ett annat liv oxå...förutom det som kallas arbetsliv. Har ju som bekant lite svårt att skilja på det där ibland....grunna grunna grunna.....


I morgon ska vi ut o resa. Nästan hela förvaltningen ska genomföra studier och vi ska åka över dan med buss. Det ska bli trevligt och det var tur att schemat passade Ulfs då vi åker kl. 07.00 och kommer åter till Småland 19.00


Ha en bra kväll och hoppas ni har många tända ljus i soffmyset – det har JAG göra!!!!

Av Sofia - 16 oktober 2011 10:34

Idag är det 2 år sedan Ulf o jag tog med oss barnen, gick till Stadshuset och gifte oss. I all hemlighet. Ett härligt minne att tänka tillbaka på. En riktigt god middag på Akropolis efteråt och dagen efter åkte vi till Egypten! Tiden går fort men det känns ändå som igår.


2 år sedan!!! 

 

Vit brudklänning blev svart...

   

Bröllopsbukett...    

Härlig bild från vår hotellstrand i Egypten 

**************************************************
***********


Igår hade vi besök av fam Pettersson från Sandrydet. Alltid lika trevligt och kul! Barnen lekte och Stella var ju med en stund i varje fall. Kl. halv nio hade hon krupit ner i sin säng, dragit upp täcket och somnat in. Nu fick Tindra hela Stellas rum för själv och visst - hon hade väl uppskattat Stellas sällskap utöver leksakerna.


Djungelkycklingen var även denna kväll god - smidig rätt! Det blev SOM VANLIGT över så dagens middag är räddad! Märkligt hur dålig jag är på portionsberäkning!


Läxläsning med Stella inför veckan är igång och det ska skrivas resa resa resa resa och sola sola sola sola. Orden får mina tankar till varmare breddgrader. Längtar iväg!!!


Ha en fin söndag!!!!!


  P-A, Soffipropp, fröken bus och Susanne   P-A, Soffi-propp och fröken bus + en halv Susanne  

Alexander, William o Tindra 

  David, Stella o Elin

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6 7
8
9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Ovido - Quiz & Flashcards