Alla inlägg under oktober 2012

Av Sofia - 23 oktober 2012 20:41

Sådär ja!!! Äntligen!! En sväng till min fina frissa Maria, På Håret i Sävsjö stod på programmet idag. Alltid lika underbart att få sätta mig i den där stolen. Bli ompysslad och få tjabba lite. Konstigt att jag inte gör det oftare? Nu var det en halvårslång utväxt som skulle slingas samt kapning av slitna toppar. Min far skulle förmodligen säga att jag ser ut som en "räv" om han såg mig ikväll. Det brukar han nämligen tycka när det är nygjort. Själv är jag suuuuper nöjd. De hår av silver som glänser till då och då har bytt skepnad till guld.. Nu klarar jag mig till maj..nån gång...


Tillbaka till jobbet och klara av de papper jag i all hast lämnade kvar..ogjorda. Nu är de oxå gjorda och på vägen hem hämtade jag bandypojken från dagens träning. Någon påpekade att "det var ju annorlunda" betr. mitt hår. Jo, man tackar!!!! När jag kom hem SÅG ingen av varken David, Elin eller Johanna någon skillnad.... Antingen såg de inte eller så tyckte de inte det var fint. Hursomhelst - JAG tycker det är fint OCH skönt!!


Kvällsmat avklarad och ikväll blev det "vanlig" kvällsmat. Alltså fil, müsli och ägg... För mig är det mättande lyx!! Nu längtar jag bara till sängen och min bok!!


Ha en fin kväll!


 

Nyslingad räv ;))

ANNONS
Av Sofia - 22 oktober 2012 20:20

Japp! Så är det dax igen!! Vi har åkt runt-runt nu i fem år - alltid den sista helgen i oktober!! På lördag är det dax för det mycket trevliga spektaklet "Åka-runt" här i Nässjö. En höjdpunkt. Något att se fram emot. Att vara lite nervös inför. Vilken rätt får vi? Å så till den klurigaste frågan - vad BJUDER vi på? Det är alltid ett fantastiskt arrangemang och vi har mött så många roliga och trevliga människor under åren. Faktum är att endast från första året är minnet kristallklart. Jag vet exakt vilka som kom hit på förrätt och vad vi bjöd på, exakt vilka vi åkte till på varmrätt och efterrätt. De andra åren....de flyter lite ihop...var vi var..vilka som var här. Inte så att alkoholen spelar en roll här..nej då...det går lugnt till... Host, host!!!


Idag kom kuvertet med posten. Vi har varmrätt!!!! Första gången faktiskt. Å det är väl den rätten som är mest att ordna med. Det bör vara varmt, man ska helst vara först på plats som "värd och värdinna" (gäller ju iofs de andra rätterna oxå - vore ju konstigt om man inte var hemma när man har förrätt ;)). I år lejer vi våra barn att tända ljus och greja lite. Lite synd om gästerna om de står o huttrar på trappen när man kommer. Vi kommer ju alla från olika håll. Men å andra sidan. Man tar gärna lite "hutter" denna kväll. Det är såååå trevligt! Å så lite surprise - VAR??? hamnar vi på efterfest. Vi har genom åren varit på Högland, Zebra/O'Learys (när det fanns i stan), Almennäs källare och förra året på Tobaksmonopolet. Ska bli spännande att få se vart det bär hän på lördag!!! Å framförallt vilka människor vi får umgås med iår. Okända eller kända - det kvittar - alltid skoj!!!


Efter jobbet och en snabbhandling på ICA dök jag åter ned i min fotohög. Å jag nådde ända till Midsommar! Inte illa! Johannas födelsedag, Antons student är klar...


Ha en fortsatt god måndagskväll!!!

ANNONS
Av Sofia - 21 oktober 2012 18:39

Härlig seger igår i körslaget! "Lilla" Vetlanda tog hem hela rasket med stor bravur. GRATTIS!!! De har varit så bra hela tiden (de program jag har sett) och visst gick guldet rättvist till de gulsvarta. Egentligen...innerst inne är nog kombinationen gulsvart bland det fulaste jag vet (tanken går spontant till bandy.....) men igår var de ju sååå snygga. Svarta klänningar med detaljer i guld. Å så är ju Putte så go och trevlig!!! Härligt att en småstad kan skrälla till!!


Idag söndag. Ytterligare en dag med ljummet november-dis...ingen blåst...knappt inget regn. Jag måste säga att jag har uppskattat helgens väder något oerhört. Om jag fick bestämma skulle hela vintern se ut på detta viset. Nu har jag inget att säga till om i det fallet och många tycker nog det är en väldig tur. Jag vet att jag är relativt ensam om att vilja ha snöfria och plusgradiga vintrar. Väldigt lokalt (området Lövhult) skulle jag kunna tänka mig låta bädda in i ett vitt täcke samt några stycken minus. Kanske trädgårdar där det finns barn oxå.... Det andra, vägar, bilar...flingfritt tack!!!!


Å efter lite behövlig städning, sängklädersbyte är det dax - kort in i fotoalbum. En 10 cm hög hög (ordkrock ;) Det är bara att sätta igång. När man väl sätter sig försvinner timmarna fort... Får göra en paus sen...för Solsidan - underbara program!!


Ha en fin söndagkväll!!!


  

En korthög - sorterade i kronologisk ordning - från vår till höst....

Av Sofia - 20 oktober 2012 16:27

Satt på mitt kontorsrum djupt försjunken i avstämningar efter kvartal 3.... Förbrukning el, vatten & avlopp, sopor, fjärrvärme... Så får man ett SMS av Johanna "Får jag låna 100 kr till smink?". Jag svarar: "Det går bra och förtydligar att det är ett "lån".... Någon timme senare får jag följande bild:


  


Man kan ju blir förskräckt för mindre.... Visst har hon sminkat sig bra? Inte så vackert kanske men just bra. Det är tydligen Halloween denna helgen. Hon ska på en fest. Det har inte varit planerat speciellt länge men det är så ovanligt att hon går på fest så det är en känsla av både förvåning och lite oro... Fadern till en av grabbarna som är med är polis vilket ändå har en lugnande inverkan på mig.


Å vad man hinner med mycket när man går upp tidigt. Kolla på bandy en stund (Davids lag U13 kammade hem vinsten i kuppen idag i Stinsen Arena - 3 vinster.) Jag kollade den första matchen. David tog en straff och DET är bra gjort när man är bandymålmakt. Hade han nu inte tagit den hade det inte varit katastrof - matchen slutade 16-0 så motståndet från Skirö var väl inte sådär.....stort... När jag kollat klart sprang jag en lång runda. Avslutade den på Vipan och jobbade ett antal timmar. Nu är klockan BARA halv fem och efter ett skönt långt varmt bad har jag 3 grejor att välja på. Städa, klistra in kort (sedan våren) eller lägga mig i sängen o läsa bok (Hypnotisören av Kepler). Första alternativet går fetbort i dag - har varit nyttig nog. De två andra - kanske jag splittar tiden mellan dessa två.


Senare blir det god mat och FINAL i körslaget!!!!!!! Hoppas verkligen att goe Putte tar hem rasket med sin duktiga kör. Trots att jag är Nässjöbo hejjar jag gärnet på Vetlanda. I sång får de gärna vinna men inte i bandy när de spelar mot Nässjö....


Ha en fortsatt fin lördag!!!

Av Sofia - 19 oktober 2012 20:36

Näpp! Jag tror inte jag har hört dem förut!! Coverfunkers från Vetlanda!! Ikväll spelade de på Hotell Högland. Afterwork-publik å alla är saliga inklusive mig!! Det är inte bara covers från rock ā la 60 o 70 tal utan både Ulf Lundell o Alphaville - så bra! De hade gärna!!!!!!! fått spela en timme till...

Men.... I morgon är det bandycup i Stinsen Arena för våra pojkar födda 01 så samling vid 07.00 o match kl 08.00 Tidig hemgång!!! Ska starta min dag med en timmes bandymatch o sen fortsätta med att jobba några timmar.... Komma ner i de arbetshögar som växer när arbetsveckan mest består av MÖTE!!!

God natt!!!

Av Sofia - 19 oktober 2012 20:35

Näpp! Jag tror inte jag har hört dem förut!! Coverfunkers från Vetlanda!! Ikväll spelade de på Hotell Högland. Afterwork-publik å alla är saliga inklusive mig!! Det är inte bara covers från rock ā la 60 o 70 tal utan både Ulf Lundell o Alphaville - så bra! De hade gärna!!!!!!! fått spela en timme till...

Men.... I morgon är det bandycup i Stinsen Arena för våra pojkar födda 01 så samling vid 07.00 o match kl 08.00 Tidig hemgång!!! Ska starta min dag med en timmes bandymatch o sen fortsätta med att jobba några timmar.... Komma ner i de arbetshögar som växer när arbetsveckan mest består av MÖTE!!!

God natt!!!

Av Sofia - 18 oktober 2012 19:54

Å nu är det dax igen. Beställa skolkataloger och skolfoto på barnen... En ganska dyr historia och även i detta fall - 4 barn är fler än 1, 2 och 3... Alltså i vårt fall mycket dyrt om man alltid beställer hela paketet. Det har vi inte alltid gjort men oftast tjänar man inte speciellt mycket att splitta upp det...det har de smarta foto-företagen allt räknat ut. Det är ändå något visst med skolfoto. Barnen blir alltid så extra söta och fina på dessa kort. Det är förmodligen för att man inte ska kunna motstå just - hela paketet. 


Förr fick man hem ett kuvert med alla bilder "för påseende". Var man nöjd betalade man glatt och behöll bilderna. Var man nöjd (eller kanske inte nöjd) men ändå inte köpte, sände man tillbaka bilderna. Nu för tiden kan man kolla in fotona på nätet och både bestämma sig och beställa från soffan.


Så nu sitter man o smälter då man betraktar sina egan barn. Kan liksom inte sluta titta... Frågar du dem har de inte riktigt samma åsikt. Den hårslingan ligger inte som den ska, handen ligger inte exakt som den ska i knäet. Milda makter! Och? (Jo, då jag var precis likadan). Föräldrar tycker ju ALLTID att ungarna är fina och i synnerhet på skolfoton. Tanken flyger just nu genom huvudet.....de kanske har retuscherat dem? Näe fy.... De är ju faktiskt så fina i verkligheten!!!


Ha en fin kväll alla därute!


Ps. Under dagen har jag återigen fått uppmuntrande ord via mejl och förbipasserande folk i korridoren samt Facebook-hälsningar betr. reportaget i Smålandstidningen igår. Oj, vad glad jag blir!!! 

Av Sofia - 17 oktober 2012 20:20

Jag är ganska medveten om att jag tog ett stort kliv ut från ledet med tanke på vad som stod i dagens exemplar av Smålandstidningen. Men när den landade på köksborden idag blev jag så oerhört glad att det jag faktiskt ville få fram var skrivet exakt så. Precis så som jag känner för hela skolutredningen och uppståndelsen kring den - så var artikeln skriven. Jag vet att jag går emot den opinion som syns och märks men efter dagens glada tillrop är vi många som välkomnar förändring och denna satsning på skolan. Mejl, telefonsamtal SMS, Facebook-meddelande har trillat in från både berörda föräldrar, kollegor och övriga vänner och det värmer ska ni veta. VARMT TACK!!!!!!

 

Det var i fredags SmT ringde mig. De hade surfat runt och hittat min blogg och ville göra en intervju med någon berörd förälder som hade positiva tankar betr. nyss gjorda skolutredning för Nässjö kommun. Jag blev förstås glad och ställde upp i egenskap av mamma. Kan ju säga att jag blev rätt nervös när jag väl varit där och pratat. Det blev liksom lite större än vad jag tänkt... Å de stora bilderna gav mina barn stora ögon i samband med dagens frukost. De tyckte det var coolt! Jag tycker faktiskt själv det är lite coolt. Lite kul att få vara i tidningen i några andra sammanhang än just sång (å nu är det inte alls något fel med det). Nu ledde ju faktiskt mitt intresse för att skriva, min blogg till just dagens reportage.


Å min arbetsdag slutade med att en kollega stannade utanför mitt kontor och sa: "Det var modigt, Sofia. Det var verkligen stort av dig". Det kändes mer än bra!! Det var uppmuntran på hög nivå. Det kändes stort....


Ha en fortsatt bra kväll!!!


 


 

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5
6
7
8 9
10
11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Oktober 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ SigridSofia med Blogkeen
Följ SigridSofia med Bloglovin'

Text o bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se