Alla inlägg under april 2013

Av Sofia - 21 april 2013 14:43

Dagen började med repetitioner med alla härliga människor i TCB-kören och Höglandskåren. En övning som gick jättebra och lät ännu bättre. Idag fick vi i kören tillgång till danssalen (med alla speglar) så vi verkligen kunde se det vi nu då kallar dans. Välsynkat!!!

Om ni av någon outgrundlig anledning INTE har köpt biljetter - just do it!! Det kommer att bli en fantastisk resa genom musikalvärlden! Nåt ni inte bör missa!

Nu sitter jag o väntar på tåg till Stockholm. Kurs några dar o jag hoppas på bra väder så jag kan utnyttja kvällarna till promenad/löpning. Djurgården - kärt återseende!! 

På onsdag kväll när jag återkommer går jag direkt till Centralskolans matsal och föräldramöte. På fredag genrep med kåren, kör o artister. På lördag smäller det - KONSERT!!
Å om vi fortsätter blir det 50-års kalas den 3 maj och dagen därpå bröllop. Stor släktträff den 11 maj, en student ska firas och våra egna barn ska ha skolavslutning... Missade jag nåt? Möjligen mig själv....att min hjärna inte riktigt hänger med. Alla evenemang är fantastiskt roliga men jag får försöka dra i handbromsen lite under tiden.. Vill njuta av varje sak!!! Kanske bra att få några dagar borta - där kan jag bara vara där!! 

Ha en fortsatt fin söndag i solen!

Ps. Nedan några bilder på kår och kör!!

ANNONS
Av Sofia - 20 april 2013 18:49

Vi är inte de enda idag...som grillar. Doften som just nu sprider sig runt Renstigen med omnejd är go. Första gången för oss denna säsong. Vi har dessutom införskaffat en sån där man inte behöver vänta på... Gasolgrill! För eller emot. Det blir inte mycket grillkolsdoft av den men den kanske inbjuder till fler antal grillningar. Man brassar inte på kolgril för "bara" korv en vardagkväll...inte här i varje fall. Dessutom sjöng den gamla grillen på sista versen...eller faktum var att sången var helt slut. Grillen hade gjort sitt!


Det är mysigt att gå och förbereda en grillmåltid även om jag hade önskat att vi varit fler. Nu är vi "bara" tre. Endast David är hemma. Meningen var att vi skulle vara jättemånga men så ändrades planerna för Johannas gäng i sista stund och skulle på nån "grill" någon annanstans. Till Flisby.... Jag ogillar verkligen att hon befinner sig på vägarna. Något jag får leva med men det gör livet lite oroligare.


Det har varit en helt underbar solig dag. Förtuom löpning i skönt väder var vi på stan på förmiddagen. Mjukisbyxelagret var slut i Davids låda var slut så vi fick göra diverse inköp. Hittade även en skolavslutningsklänning till Stella. Hon får ofta ärva kläder av sina systrar (främst Elin) vilket hon gillar men visst kommer hon bli extra glad när det hänger en ny klänning i rummet på fredag när hon återkommer.


Ha en god kväll med eller utan grill!!

Kraaaaaaam 


 

Grönt är skönt!!

 

Karamelligt!!

ANNONS
Av Sofia - 18 april 2013 20:37

Det händer otäcka saker i vår värld. Både medvetna dåd och andra tråkiga olyckor. Någon eller några roar sig med att bomba skoningslöst bland marathonlöpare....spik, skruv och järnkulor var bomben tydligen gjord av så det skulle skada riktigt mycket. Det är en ofattbar tanke att man skule sluta sitt liv vid målgången av ett marathon. Jag vet ju hur lycklig och euforisk man är när man springer i mål efter t.ex Göteborgs-varvet (å det är bara hälften så långt)...å sen bara dö... Otäckt och så enormt sorgligt!! Jag skulle vilja se hjärnan bakom detta illdåd - i genomskärning. Hur är dessa människor funtade? Hur kunde det gå så snett mellan synapserna? Begriper ingenting. Ju mer skada desto mer nytta...eller? Jag vill egentligen inte veta vad det är som driver dessa idioter till handlingarna. 


Sen har vi dessa olyckor...som bara händer... Explosion av en konstgödselfabrik i Texas... Döda och skadade! Såg på Aftonbladet när en pappa filmade branden en bra bit bort och så bara POFF!!!! Ville inte titta men kunde inte låta bli. Tåg som spårar ur utanför Forserum. Det kändes tungt att se dödsannonsen igår av den unge kille som omkom då hans fordon befann sig på spåret.


Sen har vi oroligheterna i Nordkorea... De rustar upp och hotar. Här VET vi vad som händer om det går illa. De som håller på VET vad som händer med vår jord och människorna om det går illa. Kliv ur sandlådan herrar (för det är ju övervägande herrar som kastar sand på varandra)! Jag har knappt en aning om hur alla detaljer hänger ihop i denna soppa men det jag vet är att kärnvapen är riktigt riktigt farliga!! 


Ute viner stormen...härinne sitter Storme och kollar hockeymatch i soffan långt från oroligheter...vad vi vet...


Godnatt!!


Av Sofia - 17 april 2013 20:53

I am a writer!!! Jag älskar att skriva - har alltid gjort. Dikter, noveller, på senare tid bloggen... När jag blir stor ska jag bli författare. Men fram tills dess...vad vill livet med mig? Eller vad vill jag med livet? Jag älskar förvisso mitt jobb men all den energi (blod, svett o tårar...inte blod kanske men de andra två vätskorna) som går åt....ska jag verkligen lägga den på att få ihop siffror? I resten av mitt liv? 


Har i dagarna sett ett nytt jobb inom kommunen. "Informatör". Det står i annonsen: "Som kommunikatör på kommunledningskontoret arbetar du med att skapa redaktionellt innehåll till intranätet och externa webbplatser, sociala medier samt vår kommuntidning. Du är med och producerar pressmaterial, trycksaker, annonser och annat informationsmaterial. Arbetet innefattar kommunikationsplanering och samordning, övergripande arbete med att ta fram riktlinjer och att utveckla system, arbetssätt och rutiner, med mera."


Ett riktigt drömjobb. Faktum är att jag under min yrkesbana har haft just ovan arbetsupggifter. Å de resultat jag gjorde fick med godkänt med råge. Älskar "ordet" och skrivandet sitter i ryggraden! Jag minns min förste chef på RH-Stolen som satt och dikterade sina affärsbrev muntligt för mig (jo, det gick till så i början på 90-talet). Jag skrev och han var förundrad över hur jag alltid vände det negativa till något positivt. Han - Rolf Holstensson - var nog den person som gav mig ett starkt självförtroende när jag allra bäst bevhöde det.


Det finns dock ett stort MEN för att söka det där jobbet som informatör. Jag har inte utibildningen. Jag har inte läst medie- och kommunikationsvetenskapligt program på högskola/universitet och de år jag som erfarenhet skulle nog inte bedömas som motsvarande eller likvärdigt. Jo, jag har jobbat i både Illustrator och Photoshop men det var ju ett antal versioner sedan...

Å jag trivs ju på min plats som fastighetsekonom. "Skrivandet" får vara mitt fritidsintresse tills jag blir stor....

 

PS. Jag fick ekonomisk kompensation av Scandic Portalen för att de dragit kostnaden för SPA-upplevelsen trippelt i flera dagar på mitt kort UTAN någon som helst rättighet... Jag har ringt varje dag nu sedan i måndags och de bedyrar att det ska rättas till utan att något händer... Å vad fick jag? 4 st frukostbiljetter som gäller på ALLA Scandic-hotell. Okej! Har ni någon gång bott på hotell UTAN att frukosten ingår? Just a question? Pinsamt dåligt! Kanske man skulle ta bilen in till Jönköping någon morgon å äta frukost... Nån som vill hänga på? - JAG bjuder!!!!

 

God natt!!!

 

 

Av Sofia - 16 april 2013 20:47

Det är inte bara snödroppar, sol och fågelkvitter som får oss att förstå att det faktiskt är vår. I måndags bytte jag min vinterjacka till skinnjackan när jag åkte till jobbet. Det är en lättnad - särskilt som man haft det där åbäket på sig i 7 månader. Å värmen som slår emot en....nja det var väl en liten överdrift men hursomhelst möter man inget motstånd när man öppnar ytterdörren - i form av kyla. Det är en mer diffus gräns mellan innevärmen och utetemperaturen... Så gott!!!


Å fler vårtecken såg jag på kvällens löparrunda - både motorcyklar och vanliga cyklister. Å jag mötte ett gäng snabba cyklister när jag var på väg upp i mördarbacken vid Nässjö golfbana. Alla som spelat golf i Nässjö vet vilken backe jag pratar om. Jag skulle ju naturligtvis inte visa mig dålig utan sprang (trippade) upp för hela backen när de kom...... Den sööööööög!!! Fler vårtecken är alla husvagnar som står i flertalet trädgårdar eller på garageuppfarter. Nya, fina, snygga, fräscha.....suck ;) Ja, det är mycket man vill ha och man kan inte få allt... Säkraste vårtecknet är nog ändå skitlukten. Kanske inte så angenäm doftupplevelse men den är ändå positiv. För när området runt reningsverket utmed Västra vägen börja lukta illa - DÅ är det vår!


Sen är det ju inte alltid BARA positivt med våren... Det finns ju faktiskt de som kan känna sig lätt "stressade" av att hinna med så mycket, göra så mycket, vara ute så mycket som möjligt - bara för att det är vår och solen tittar fram. Vårdepression är ju ett begrepp och jag har ju mina små spöken. Löjligt att ens nämna i sammanhanget men ni anar inte hur jobbigt det kan va att plantera tre krukor med uteblommor.... För mig kan det vara ett mentalt berg att bestiga... Värre än mördarbacken upp till golfbanan!!


PS. Fy F-N för de idioter som genomför terrordåd och bombar vid marathonlopp. Livet har vi fått som gåva men det tycker tydligen inte alla människor..... Ofattbart sorgligt men tyvärr sant!Av Sofia - 14 april 2013 17:55

Inte en enda liten guling, inte en hästhov någonstans. Stella och jag tog cyklarna och letade i eftermiddags med cykelvägarna. De enda vårblommorna vi hittade var några snödroppar. De växte i och för sig på detaljplanerad parkmark...men alldeles för nära en trädgård så jag vågade inte låta Stella plocka dem...


Jag fick ta kort på min egen lilla blomma istället. Riktigt kul att befinna sig i lejongungan och i klätterställningen på skolgården en söndag - saker som Stella gör varje rast på vardagarna. Roligast var väl att klättra i tallen och kanske i mitt tycke lite långt upp men man har väl glömt hur man höll på när man själv var liten. Jag hängde ju både i knävecken och slog bakåtvolt när man satt på järnstången - tränade hårt på lekplatsen framme i Sjövik... Nu när min unge hänger upp och ner tror jag att hon ska slå ihjäl sig hela tiden...


En härlig helg är snart till ända. En skön löpartur på förmiddagen och det var FÖRSTA gången jag tog av mig ytterjackan - det är VÅR!!!! När jag kom hem var Ulf i full gång med att torka av altan, fixa olja på utebordet.......det ÄR vår!!!!


Å så slutligen: Som utlovat kommer här recept på potatisbakelser i filodeg. Hur enkelt som helst men ser riktigt "mästerkocksaktigt" ut. Till 4 pers. Gör postatismos som vanligt men ta två äggulor och lika delar mjölk och grädde tills moset blir fluffigt. Salta och peppra. Klipp till filodegsarken till lämplig storlek och lägg dubbla ark i hålen på en muffinsplåt. Fyll filodegshålen med potatismos. Överst lägger du en skiva gräddädel (alt chèvre) och gratinerar i ca 220 i 20 min. Ställ inte plåten för högt så filodegen bränns... Rykande åtgång - I promise!! Smaklig spis!

 

     

Värsta sjön under Lejongungan. Inte undra på att man ombeds skicka med extra mycket extrakläder till skolan... ;)

       

 

   

Llite för högt....eller?

 

Hittade några sötingar!!!

Av Sofia - 13 april 2013 17:57

Två sköna dagar har passerat. Jag som trodde att man skulle bli pigg av en upplevelse på SPA men jag är helt slut...mör och utlakad ;) Men det är energigivande ändå. I går åt vi en tre-rätters middag på Karlssons. Jättegod sparrissoppa till förrätt, lax till varmrätt och vaniljglass och lakritssås till dessert. Mätta blev vi!!


Sedan undrade man ju lite vad man skulle hitta på? En mjuk och mycket skön hotellsäng var i detta läget en hägring MEN är vi nu ute för en gångs skull kan vi ju inte sova!!!!!! Vi tog varsin öl, gick ned en trappa i lokalen till dansgolvet... Det var rätt tomt på folk men kl. 23.00 var det som om någon sockrat dansgolvet för då kom alla myror dit. Stuffade loss några timmar till typisk Sofia-musik, delvis uppmixat med samma dunk varje låt igenom. Otroligt kul är det att dansa och det blir billigare än att befinna sig i baren... Något jag dock inte begriper är VARFÖR man dansar med ölglas och flaskor i handen? Jag tror att vakten var uppe fyra--fem gånger och sopade bort en hög glassplitter. Å han fick inte bort allt - det kände jag bestämt under fötterna.


Vi startade dagen med underbar hotelfrukost och beslöt oss för att besöka gymmet på Atlantis före våra respektive behandlingar. Det var ju så smidigt att ta sig via hotellet till gymmet.... Det visade sig dock att det var precis tvärtom. Trots en stor skylt att gymmet är öppet från 05--19 på lör/sön öppnades inte dörren förrän kl. 10.10 Blir dessutom rätt irriterad...trots att vi sprang alla trappor ned till receptionen för att fråga varför inte passagekortet fungerade kunde personal inte informera om att Portalen har ett eget gym om man önskade träna tidigare. Nu blev det så stressigt så vi hann knappt ned i maskinerna förrän vi skulle upp.


Massagen var UNDERBAR!! Varför gör jag inte det oftare? Otroligt duktig massör. Hon frågade om hon skulle koncentrera sig på någon kroppsdel.... Jag kontrade ju "benen" med tanke på löpning och kanske lite för dålig stretching ibland... Benen var det då inga fel med. Däremot hittade hon rätt många små muskelknutor i ryggen vilket med all sannolikhet beror på stillasittande arbete och stress. Därefter - bubbelpool, en varm simbassäng, ångbastu och en massa tid att prata - helt underbar dag!!!


Däremot ger jag fem sura handdukar till hotellens sätt att reservera (=SNO) pengar på mitt konto. "Nä, det är inte vi" säger de utan bankerna. Ja, man ger dem sitt kort när man kommer - de reserverar pengarna och när man sen verkligen ska betala vid avfärd har man inte täckning. Banken har fortfarande mina pengar för reserveringen och frågan är när får jag tillbaks dem....det ska väl gå några bankdagar så de tjänar ränta. URK!!!!!!!!


Hemma nu!!! Mjuk, ren, trött men med ny energi!


En lördagkväll i soffan väntar! Gott!!


 

God mat i gott sällskap!!!

 

Min Sus - vänner sedan 1977!!

 

Dessert - vaniljglass med lakritsdrippel!!

Av Sofia - 11 april 2013 20:07

Det är två år sedan vi var i väg på nåt kul...bara Susanne och jag. Ett par dagar tillsammans, en sån där go tjej-tripp. Den gången åkte vi till Malmö och anledningen var att vi firade vår 40-årsdag (ett år för sent dock). Vi åkte tåg och förutom tjejsnack, shopping, morgonpromenad i Pildammsparken träffade vi en gemensam vän tillika f.d gymnasiekompis som bor där. Han guidade oss runt där han bodde vid den tidpunkten som låg mycket nära Turning Torso...det där snea tornet...   


Men man behöver inte ha en "anledning" för att åka iväg med en väninna och bara umgås. I morgon åker vi till Jönköping på en liten mini-spa-vistelse och vi firar inget särskilt. Det vara bara väldigt längesen vi gjorde nåt sånt. Våra bådas liv ser ut som ekorrhjul ungefär och till vardags springer vi fort därinne... I morgon slänger vi in en pinne i hjulet och landar några mil bort. Käkar gott, ser oss runt, morgonpromenerar vid Vätterstranden (om vädret tillåter), äter en god hotellfrukost, tränar och/eller bubblar på Atlantis och får var sin behandling. Jag tror inte tiden tillåter oss att gå i affärer men vem vet... Vi kan vara rätt duktiga på det när vi väl kommer igång...


Återfärd på lördag eftermiddag så det finns ju faktiskt tid kvar av helgen! Gott det oxå!!


Ha en fortsatt fin kväll!!!


Mars 2011 i Malmö


   

Det där tornet ser inte rakt ut..... 

  

Andreas Leijon och Sus. Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11
12
13 14
15
16 17 18
19
20 21
22 23 24 25
26
27 28
29 30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ SigridSofia med Blogkeen
Följ SigridSofia med Bloglovin'

Text o bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se