Alla inlägg under april 2013

Av Sofia - 10 april 2013 19:33

Till stor del handlar mina arbetsuppgifter om investeringar…i fastigheter. Investeringar ska på bokföringsspråk vara värdehöjande men det finns onekligen en gråzon inom kommunernas värld. Att byta ett tak ”kan” vara en investering trots att det är ett underhåll. För det finns inte tillräcklig med pengar till underhåll... Det är bra om ett hus har ett fungerande tak!! Kan vara skönt för verksamheten om inte vatten läcker in om det regnar….


Träning i alla former kan också ses som en stor investering i sin egen kropp…...OCH rent underhåll. Det handlar inte bara om utseende även om man får vissa bitar gratis. Man får ju så mycket mer på köpet… Sen om det höjer värdet på mig vet jag inte…..men visst är det är skönt att kunna gå uppför Stadhusets alla fyra trappor utan att flåsa som flodhäst. Känna att kroppen är smidig, varenda del av kroppen tjänar ju på när kroppen är vältränad..hjärta, lungor, celler, leder… Tränings är investering så vi håller längre!!! Sen är du ju upp till var och en att lägga sig på den nivån som är ok. 


Såg igår programmet Patrikmöter. Han mötte Lisa Nordén! Jag säger bara det. Vilken superkvinna. Jag är så imponerad. Jag har skrivit om det förr, i samband med idrottsgalan tidigare i vår då hon fick Jerringpriset (+ några priser till….). Hennes bragd i OS i London förra året där hon fick ett ett silver endast 9 st tusendelar efter guldmedaljören. Otroligt imponerande! Visste faktiskt inte att hon hade haft magsjuka före VM förra året. En del kräks när de tar ut sig. Hon kräktes kvällen före hon tog ut sig i VM och låg med dropp natten före tävlingen…fixade guld ändå… Nästan lite omänskligt och kanske inte helt nyttigt men ofattbart bra.


Ja, hennes träningsnivå varken hinner jag eller vill komma upp i men jag är helt övertygad om att vi generellt sett borde investera mer i oss själva än i prylar...för vårt eget värdes skull!!!


Ha en fin kväll!!

ANNONS
Av Sofia - 9 april 2013 20:16

Befästa kunskapen! Jag förstår innebrörden och jag kan t.o.m tycka att idén är bra.....till en viss (ganska begränsad) gräns. Ett barn eller ungdom som går i skolan får betraktas som deras jobb, eller hur? Å vem av oss hemma i soffan som har jobbat sin arbetsdag skulle gå med på att få en "läxa" av sin chef. Inte många. Förvisso finns det många som har med sig jobb hem och anledningarna kan ju vara många. Du är en högt betald chef och får helt enkelt köpa kvällsarbete eller så har du inte hunnit någon uppgift på jobbet.....och har en deadline.


Där kommer min positiva inställning till läxor in. Om min son eller dotter är långsam i skolan och svårt att hinna med är det ganska naturligt att man kanske måste jobba ifatt hemma för att hinna med alla uppgifter som ska gås igenom. Kan ju även vara så....att min son eller dotter sitter och pillar med suddigummet, pratar med grannen eller rent av flamsar bort en lektion. Då är hemläxan ganska given!!


Men detta ständiga planerande för att läxorna ska göras. Här har söndagseftermiddagarna varit ganska givna för att David överhuvudtaget ska fixa sina läxor med tanke på idrottsaktiviteter. Å det kan vara lite si och så med inspirationen och koncentrationen när kompisarna hörs utanför.... Det handlar i snitt om 3 st per vecka och gånger 3 läxbarn (Jois klarar sig själv) blir det några stycken....och lite tid. Å tid tar man ju sig som förälder. Man försöker så gott man kan. Men jag har ständigt dåligt samvete för att man inte lägger ned mer tid. Å det är mest frustrationen när man INTE kan förklara på ett vettig sätt. Allt faller sig inte naturligt för alla barn och har man inte högskolepoäng i pedagogik ÄR det inte lätt att förklara hur Stella ska tänka när det står 8 plust 7. Jag "ser" ju att det blir 15 men hon gör det definitivt inte......eller gjorde kanske jag ska skriva för nu på vårterminen har det mesta lossnat.....  


Lärande ska vara lustfyllt och det ska föda lust att lära mer....men ibland känns det som att läxstunderna hemma är mer en fight som INTE är ett dugg lustfyllt. Å är jag riktigt ärlig handlar det nog mer om trött mamma än om själva läxan sig. Å jag är inte ensam - här finns en pappa som gör läxor på eftermiddagarna så pennorna glöder beroende på att han jobbar mycket nätter. För hur man än vänder och vrider på dygnets timmar så har vi inte mer än 24 st att spela med. Det är väl nästan det enda som är rättvist.....för alla!!!


Ha en fortsatt god kväll! Här är det läxfritt denna veckan....det var påsklov förra veckan o några nya har inte delats ut ;)

ANNONS
Av Sofia - 8 april 2013 17:34

Information…  Ord som bär budskap och som helst alltid ska landa hos rätt personer, i lagom doser… Utanför jobbet bombarderas vi av information genom en mängd kanaler. TV, radio, tidningar, sociala medier (Facebook etc.)… Men på din fritid kan du åtminstone ta skydd. Du behöver inte titta, du behöver inte lyssna eller läsa…du behöver inte ”gå med i  Facebook”…du kan välja vilken information du vill ta till dig även att det kanske inte alltid känns så…. ;)


Men på din arbetsplats är det en annan sak. Kommunikationen och sättet att informera har inte blivit lättare med åren. Förr var det anslagstavlan som gällde…eller det chefen sa. ”Tesagt gäller”!!! Idag får vi mängder med mejl, har tillgång till intranät där allt viktigt slängs ut (och mindre viktigt). Där blandas nyheter som ”ekonomisystemet är stängt hela förmiddagen”  till ”vem vann på motionslotteriet”… Är du stressad prioriterar du inte alltid att läsa allt som publiceras. Hur stort ansvar har du själv att ta åt dig information och veta vad som gäller? I en kommunal organisation, där jag jobbar, med många anställda kan det vara svårt att nå ut bland förvaltningar, avdelningar etc.


Ett av mina stora intressen är just att få ut min information på rätt sätt. Hade jag fått välja om min yrkesbana hade jag säkert blivit informatör. Att informera – skriva så andra förstår har från och till varit en viktig uppgift genom alla mina anställningar. Att ”tala till bönder på bönders vis” är ett uttryck som säger allt! Det du gör, det du menar – hur insatt är mottagaren? Förstår han eller hon vad du menar? En viktig fråga att ställa sig innan man författar ett mejl, brev, sammanställning, underlag. Sen om det handlar om ekonomi, hyror, nya rutiner….spelar inte så stor roll.


Information av rent allmänt slag… Det som är viktigt för mig – är det lika viktigt för dig? Att han på andra sidan korridoren – han slutar nästa fredag….efter 10 års anställning. Det visste inte jag! Måste du veta det? Kanske är det så att vi inte alltid behöver veta allt?  


Vi skriver ofta protokoll från våra möte – hur ofta läser vi dem? Mycket information ges i korridoren eller i fikarummet. Står du då inte i korridoren just då eller sitter vid just det fikabordet…blir det knepigare. ”Det visste inte jag”…har jag hört många gånger och inte för att viktiga beslut ska tas i fikarummet men en sak är säker. Vi för inte protokoll över vad som sägs i fikarummet – inte ens på kommunen   

Av Sofia - 7 april 2013 19:15

...drygt har jag fått ihop denna vecka. Förvisso uppdelat på 4 pass man jag är mer än nöjd. Att erhålla 4,5 mil i benen och som dessutom känns bra gläder mig mycket. Orken, löparglädjen, inspirationen - allt finns där - samt lite variation. Ja, ni läste rätt. Bara EN gång har det blivit Träslända runt ;) Men mina löpardojor sjunger på sista versen...de knappt mumlar.....så ja...då finns det ju bara en sak att göra.


Söndagsmorgonen startade med ett sko-race. Det innebär att gå igenom alla våra skor, se vad som ska slängas, köpas nytt. Davids fötter har växt 3 storlekar på ett år så där blir det diverse nyköp och besök på tippen. Jag gjorde en egen räd i min garderob. Slängde iofs inte så mycket men kunde konstatera att mitt "behov" av ett par supersnygga sandaler av Rieker går fett bort (såg dem på stadens skobutik i veckan). Jag hade ju ett par likadana hemma...nästan. Sen var jag ju så dum så jag berättade detta för min man. Han tyckte då att jag skulle göra sko-inventering 5 ggr per år istället för var femte år.... Ligger nåt i det!


Jag är uppvuxen med "stora" fötter. Förr spenderade jag aldrig speciellt mycket på skor. Vad tjänade det till, tyckte aldrig att jag kunde ha några tunna fina skor med mina brea' fötter. Å att mamma bedyrade "Ju större blad desto vackrare blomma"....det liksom gick inte in. Men när jag väl var vuxen och något? klokare har det vänt med besked. När man är 1,79 är det inte troligt att man har 37 i fötter och dessutom har jag precis vad jag vill. Höga klackar, tunna fina sandaler och 23 andra varianter... Ask my man.... 


Så efter en liten söndagsutflykt som oxå innebar husvagnstittt (TITTA!!!!) kom jag hem med ett par jättefina Adidas Super Nova. Man kan tro att jag köpte dem för att de var så otroligt snygga men sån är inte jag   . Jag har haft detta märke förr och VET att de är bra. Väl hemma blev det premiärtur och det är nästan magiskt - 13 km och inte ett skav. Häftigt att mina stora fötter kan ta mig drygt ett marathon...på en vecka....


Ps. Ett stooooooort tack till Lina som skrev världens finaste kommentar om min blogg igår. Oj, vad roligt att läsa för mig som älskar att skriva!! TACK!!!!! Dessutom ska jag ta del av dina tips!!


Ha en fin söndagskväll!!!


 

En lyxshake åt David efter mat på Max. Å ja!! Har man en sån snygg mössa får man ha den på inomhus.

 

Såååååå snygga!!! Nej, inte riktigt silver på Adidas-ränderna....men de var inte helbilliga så man skulle kunna tro det.....

 

En underbar vy från dagens löpartur. Längs med Spexhultssjön...

Av Sofia - 6 april 2013 16:49

Merparten av denna dagen har ägnats åt fotboll. Eldsjälen Fadi - Nässjös gladaste frisör - är grundare tll detta evenemang som lockar många lag till Nässjö. Cupen ligger tidigt på säsongen men i år slapp vi i varje fall snön. Solen har varit framme en del och då var det mycket skönt på läktaren.


Fadis skriver själv på Facebook. "Fadiscupen är mycket mer än bara fotboll. Den har blivit ett signum för mångfald, integration och fair play även utanför planen. Precis som det var tänkt från början.

Jag vill med dessa rader inledningsvis tacka alla frivilliga krafter som gör det möjligt för oss att arrangera Fadiscupen; funktionärer, föräldrar, sponsorer och alla ni som kommer för att se våra ungdomar spela. Utan er hade vi inte klarat av det.

Förra året deltog 24 lag och närmare 500 spelare - det finns plats för fler. Överskottet går som bekant till fonden “one world – one team” som arbetar för att hjälpa nyanlända och behövande med idrottsutrustning. Alla ska kunna vara med och ges chansen att idrotta!"

 

Tanken är god och det behövs såna eldsjälvar som Fadi - TACK!!!! Å resultatet för vår grabb och hans lag blev lite blandat iår. Förra året vann de hela cupen men den titeln behöll de tyvärr inte. Två förluster och tre segrar vilket kan innebära en tredje- eller fjärdeplats (inte klart i skrivande stund). Mycket bra fotbol har vi sett och trevliga människor på läktaren. I år spelar David back - inte målvakt - vilket helt klart underlättar för mitt hjärta! Inte riktigt lika nervöst!!       

 

Ha en fortsatt go kväll!!!!

Av Sofia - 5 april 2013 18:50

"Nä, jag vet inte varför det ska va så - denna hysteri om att vi ska se så unga ut" sitter en superfräsch snart 45-årig Emma Wiklund och säger i TV... Mmmmm, hon ser själv ut som 35 typ.... Men hon har ju rätt! Varför ska man operera, fylla ut, suga ut etc. etc. etc. Vi BLIR ju äldre.. Vi gillar det inte (de flesta av oss) men vi får acceptera. Gilla läget!!!! Tiden har sin gång och tyngdlagen gör sitt.... Att träna och hålla igång motverkar till viss del. Att må bra är ju inget fel och det finns ju utseende-positiva effekter som man då får på köpet... Att göra ingrepp som dessutom kostar hutlösa mängde pengar....njae... Såg Britt Ekland på en nytagen bild i en tidning häromdan. Alltså - Hallå!!!! Hon var ju snygg förr... Nu ser hon UNG ut men föga snygg.... 


Då tar jag hellre lite rynkor och behåller min personlignhet. Att se ut som en plastig barbie-docka när man är 70 år... Nej, tack! Men alla som fyller i och håller på...mår man bra av det - go on! Det är upp till var och en! Igår var Andreas Carlsson på TV och lagade mat i Hollwood (där han bor) med mat-Tina. Maten såg god ut men det jag satt och tänkte på mest var hans kritvita tänder...ser ut som färgen på ett A4-kopieringspapper. Är det det man vill - att omvärlden ska se "OJ, vilka vita tänder - det liksom stämmer inte...."


Å på tal om vita tänder - jag köper en mycket bra tandkräm som ENDAST går att köpa på Folktandvården (här i Nässjö i varje fall). Rätt dyr - ja! men den funkar och är skonsam mot gaddarna. Idag skulle jag på lunchen inhandla en ny tub. "Idag har vi problem med kortterminalen, så vi kan inte sälja någon tandkräm" sa hon i kassan. "Men jag har kontanter så det går bra", svarade jag. "Vi tar inte kontanter" svarade tjejen. "Vi måste hänvisa till Apoteket när det gäller tandvårdsprodukter". Jag kontrade "Apoteket säljer ju inte tandkärm Opalescence"? "Nej, de gör de ju inte" svarade hon.....


Här snackar vi service!!!!!


Ha en underbar fortsatt fredagskväll! Vi inleder den med Bruschetta med tomat, basilika och parmesan, därefter Pasta Carbonara... Inte alls dumt om du frågar mig! Rödvinet får man väl låta bli - det blir beläggningar på tänderna... Eller...skiiiit i det! Lev och njut!


Kram alla därute!!!!


Av Sofia - 4 april 2013 19:47

Tack för idag Mia! Alltid nöjd när jag kommer från dig. Två gånger om året skiftar du om mina färger från råttbrunt med gråa inslag till guld och ljust. Å klipper bort allt slitet. Håret växer som gräs och så även till denna gång. Jag varierar mig inte särskilt mycket men trivs man med en frisyr så gör man. Eller så kallas det att vara tråkig! Har ju haft annat oxå.... Lockigt och riktigt kort och vantrivdes inte i det på något sätt men ändå så är det längden till axlana som känns bäst. Dessutom blir det bra att samla ihop det till löpartofsen eller knuten när man inte "orkar" tvätta håret på morgonen. 


Å att komma till metropolen Sävsjö city är ju inte heller helt fel nån gång i bland. De har faktiskt schyssta affärer där och jag såg en passande klänning till ett kommande bröllop... Kanske blir en tur till snart. För nästa gång jag klipper mig lär ju bli nån gång i oktober och då har bröllopet redan ägt rum...


 

Det här togs i april för två år sedan men det ser PRECIS likadant ut idag ;))


Av Sofia - 3 april 2013 19:45

Gick till jobbet idag. 10 minus. Å man får skylla sig själv när man väljer jeansen... Aj, vad det bet i låren. Men det var skönt ändå. En speciell doft fanns i luften idag. Med solen i horisonten + kyla blir det något alldeles speciellt. Påminner om de där järnnätterna som kan infinna sig i början av juni. När frosten lägger sig på morgonen trots att resten av dagen blir varm. Å det var inte lika kallt att gå hem....i jeansen MED ylletröja och MED vinterjacka. Jisses vad varmt det blev.


Det där med dofter är fascinerande. Jag har nog begåvats med ett välutvecklat doftsinne och det är härligt. Jag kan (å säkert många med mig) minnas saker, upplevelser och händelser med hjälp av dofter. Det i sig är häftigt. Har bl.a en spray till håret (skydd mot UV-strålar) och varje gång jag känner den lukten kan jag starkare förnimma våra två resor till Egypten. Får väl se till att fixa ett nytt spray till sommarens Turkiet-resa för annars får väl hjärnan spatt....


Ja, det är inte långt kvar. 15:e juni bär det av och det känns nära på något sätt.... Jag hoppas (jag nu som gnällt på kylan ett bra tag) att det inte blir fööööör varmt. Därav tiden på bokning. Den värsta värmen kanske inte har slagit till då. Men det gäller att passa sig för de där strålarna. Kan få katastrofala följder... Skugga och solhatt och bra med faktor. Lagom är bäst och rynkorna kommer som sagt ändå...hmmm.....   


Ha en fiiiiin kväll!!!

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11
12
13 14
15
16 17 18
19
20 21
22 23 24 25
26
27 28
29 30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ SigridSofia med Blogkeen
Följ SigridSofia med Bloglovin'

Text o bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se