Alla inlägg under juni 2013

Av Sofia - 19 juni 2013 15:53

Våra dagar här i varma Side (idag når det över 40-strecket) fortlöper och idag ska jag ägna mitt inlägg åt några roliga kommentarer och roligheter som sagt de sista dagarna. Sån't där jag kan fnissa till åt när jag ligger i poolen o grunnar på allt annat mellan himmel och jord.

Chattade med Johanna på Facebook igår och när jag skrev att vi tog "siesta" fick jag förklara ordets betydelse (borde hon kanske kunna när hon är 17 år men, men). Jag förklarade att man tog det lugnt ett par timmar mitt på dagen. Hon kontrade med "Är det inte det ni gör hela dagarna?" Riktigt bra svar för hon har ju rätt. Det är inte några ansträngande uppgifter man har direkt här på semestern men faktum är att det kan upplevas som ett dagsverke att ta sig från stranden de 300 metrarna upp till hotellet i 42-gradig värme.


Å så tillbaks till den där ELLE-tidningen och inspirationssidorna. Ulf sneglade häromdan på sidorna och undrade om det BARA var reklamannonser i tidningen. Jag förklarade som den kvinna jag är att det var modereportage och bedyrade åter att jag inte tänkte köpa en sån där skinnväska för 17 000 kr. "Men det kan ge lite inspiration", sa jag. "Då får vi verkligen inte hoppas att du får inspiration till att hoppa upp på bilen hemma med högklackade skor" för bilden visade just en donna med stilettklackar uppkrupen på en bil... Menade kanske inte bokstavligt!!


"Vårt badrum ser ut som KICK'S" muttrade Ulf när han i morse skulle borsta tänderna. Å för alla som inte vet vad KICK's är så är det en butik med parfym, krämer, smink, borstar etc. etc. Han har så rätt så rätt men jag får ändå en fundering. Hur kan han veta? Om jag drar mig till minnes de gånger vi har t.ex varit på A6 och flickorna har undersökt butiken noggrant så har han och David suttit utanför på en "väntbänk".


Ha det så gott alla läsare!!! "Varm" kram


Nedan lite kort från palmparken....


                   

Som KICK's...?

ANNONS
Av Sofia - 18 juni 2013 13:13

Ligger och läser i ELLE. Modereportage med (alltför) dyra kläder, sminktips etc. etc. Ja, jag gillar att drömma mig bort med denna typ av flärd då och då...när man har tid och det har jag ju verkligen nu. Samtidigt som man ligger i ett främmande land och solen värmer gott. Skulle aldrig komma på tanken att köpa den där klänningen för 37 000 kr men visst - det ger lite inspiration och nåt likande på H&M kan ju vara intressant... Sen finns det "faktiskt" vissa reportage som är riktigt bra och tänkvärda. Att förverkliga sig själv handlar förvisso många rader om. Det kan ju tyckas som ett hån mot en annan - heltidsarbetande kvinna med fyra barn där man är glad om logistik och vardag hänger ihop på ett någorlunda vettigt sätt. Planering och prioritering är ett ledord som näst intill är tatuerat i hjärnan...


Idag känns det inget speciellt roligt att läsa. Varken hur man får starkare naglar eller hur man ska se långsiktigt på sina uppsatta träningsmål (som om jag hade några problem med det....). Nyheten har genom Facebook nått oss att en vän har gått bort, alldeles för tidigt. Inte ens fyllda 40 år. Jag kände henne inte väl, vi umgicks inte men hon är en vän till mina vänner och våra vägar har korsats då och då. Hon var med i den barnkör och ungdomskör som mamma ledde när jag var liten och hon gick i samma skola som jag. Vi låg på BB samtidigt. Hon fick sitt första barn i september 2001 när jag födde David. Även om många vinner kampen över denna fördjävliga (ursäkta språket) sjukdomen cancer så förlorade hon. Precis som Sara Henriz - min i hjärtat för alltid bevarade vän förlorade hon kriget. Man hajar till... Två kvinnor - så unga har gått samma öde till mötes från vår ungdomskör. Mina tankar går till familjen och hennes närmaste.


Att leva livet som om dagen du befinner dig i vore den sista - kanske man borde göra det lite mer. Att hugga tag i Carpe Diem och njuta av varje sekund.


Ta hand om er!!

ANNONS
Av Sofia - 17 juni 2013 14:14

16 juni och JAG har badat. Det är inte illa med tanke på att jag förmodligen är den största badkruka som finns i Sverige. Det får hetta rejält om jag ska i - det vet alla som känner mig. Omständigheterna här i Side gör det hela ganska naturligt. Idag har vi cirkus 40 grader varmt. Då vill man med automatik ha något som svalkar kroppen. Å vad passar bättre än ett Medlhav på 24 grader. Det är perfekt tempteratur. Gör kroppen lite sval (för en stund). Svalkan räcker ungefär tills man är uppe i solstolen igen...alltså inte särskilt länge. Vi ligger inte i direkt sol - det GÅR verkligen inte. Solskyddsfaktor 30 så vi bör klara av att inte få alltför röd hud. Dessutom har vi varit duktiga på att ta den där siestan på rummet nån-några timmar mitt på dagen. "Sjön (hav och pool) suger" och man blir verkligen ganska slut av att göra ingenting ;) Nästan i varje fall.


Idag på morgonen gick jag en lång runda utmed havet. Förutom de vildhundar som vill komma fram o nosa var det en underbar upplevelse. Ett blågrönt hav som breder ut sig, ljudet av vågorna, en behaglig temperatur (27 grader) och morgonens fräscha luft. När jag promenerat klart hoppade jag i poolen några längder. Då känns det verkligen lyxigt. Å det kan det vä få va ibland i livet va?


I kväll ska vi bege oss till "Turkiska Ullared" som ligger strax intill hotellet. Kanske Ulf kan pruta lite åt oss - jag är synnerligen kass på den detaljen.......


Ha en fortsatt härlig måndag - det ska vi ha!!


 

Sides kust

 

Elin i vågorna

 

Badkruka nr ett har badat. 17 juni - inte illa!! ;)

 

....det blir en lunch i skuggan....en siesta...vad vet ja....

 

Mamma och Stella

   

Vid havet på kvällen!

1    

Barnen bredvid sjörövarskeppetAv Sofia - 16 juni 2013 13:40

En perfekt resa - från början till slut. Bilfärd Nässjö - Landvetter gick med flyt. Incheckning och planlyft gick bra. Planet var försenat en halvtimme men plötsligt var det omedelbar avgång så fam Holm Storme fick bråttom ut genom ångesttunneln. Hann inte spela färdigt omgången Wordfeud med Susanne... Flygresan gick hyfsat fort! Jag överlevde både lyft och landning och ytterligare en gång har jag suttit och grunnat på hur 17 de stora plåtlådorna kan hålla sig i luften... Vill helst inte tänka på det för det övergår mitt förstånd.


Pannbif med brunsås till lunch - javisst - det går det med. Till skillnad från Egypten var det inte en massa papper och fylla så passkontrollerna gick smidigt. Alla våra resväskor fick vi (först av alla) vilket nog kan sammanfattas = sist på plan - väskor först ut. Värmen slog emot oss utanför flygplatsen och det var ju det vi ville..... ;)  En timme med buss och så VIPS kom vi till vårt fina hotel. Hane Family resort. Smidig incheckning och första all-inclusive lunchen smakade bra. Barnen var ivriga att få bada och jag på att simma. Alldeles för mycket folk i sim-poolen så den där aktiviteten får jag nog utöva i arla morgonstund.


Sådär ja!!! Det var dagen i raketfart - precis som det kändes. Igår testade jag ett antal gånger att ladda upp detta inlägg i hotellobbyn men det funkade inte. Idag sitter jag på hotellrummet och sammanfattar gårdagen (vi har siesta) och det verkar gå bättre. Stort plus till allt! En mycket behaglig värme (än så länge). Det finns dock ett stort MINUS. Johanna är inte med! Jag anade inte att det skulle kännas så jobbigt. En ny fas är inledd i livet - det är första långsemestern utan henne och det känns att livet blir annorlunda efter blöj och napp-tider. 

Vi ska gå o köpa solglasögon för de Ray-Ban som vi förmånligt fick köpa före resan (leverans i planet) var slut - tråkigt. Här nere lär det inte vara några Ray-Ban även om det står det på dem!!


Ha en skön söndag i Sverige!


 

Stella får sin mat högt upp i luften!

 

Ovan molnen

 

Stella vid en av poolerna

 

Nej, jag äter inte glass här...konsistensen är som klister...

   

Glada barn

Av Sofia - 14 juni 2013 16:40

Lätt att väcka barn denna dagen! Avslutning för Åkersskolan i Nässjös Sporthall. Förutom att syretillförseln är NOLL är det trots allt en fin tillställning även att man inte är i en kyrka. Det går inte att jämföra på samma dag - känslan, akustiken, lokalens skönhet...inget är som kyrkan men ändå blir det känslosamt och vackert. Blommorna i alla vasar, björkarna, sexorna som tågar in, sångerna från varje klass, sommarpsalmerna vi sjunger unisont.


I år fick avgångsklasserna i sexan inte bara en ros utan de fick sina första slutbetyg! Härliga bokstäver och Elin var mer än nöjd! Idag har hon dubbla känslor förstås. Stor glädje att sluta skolan och ha sommarlov - lite sorgligt att splittra klassen och mista lärare. Men sådant är livet och minnet av klassen är otroligt härligt! Det var mycket känslor i år. Även David mister sin lärare Lisa som blir bitr. rektor på Åkersskolan. Sorgligt! Nuvarande rektor Eva får ny tjänst på Runnerydsskolan och hon höll ett känslosamt tal. Sedan har man ett race - att hinna krama varje lärare och säga adjö i varje klass - då känns det att man har tre stationer att gå till ;)


Efteråt fick vi gooooooood jordgubbstårta hos farmor och farfar. Skolavslutningskaffe som blivit tradition! Resfebern börjar smyga sig på och jag intalar mig hela tiden "det lyfter många plan per minut och de landar fint och tryggt". Sen kommer det nån liten   som viskar ......nästan alltid..... Hoppas det finns nån bar som är öppen kl. 06.00 i morron på Landvetter. Inte för att man ska döva ångest med alkohol men sker det vartannat år kan det väl inte vara så farligt!!


Skämt å sido. Två underbara och varma veckor ska vi ha. Umgås tillsammans, god mat och dryck, sol & bad, bokläsning, SIMMA, utflykter ska det bli och jag ska göra goda försök att glömma bort jobbet!! Väskorna börjar bli fyllda och i vanlig ordning borde jag ta bort ungefär hälften av alla plagg.... Jag har faktiskt hört att de säljer kläder i Turkiet. Kan vara sant!


Ha en fortsatt underbar eftermiddag!!!


 

Juvelerna. Stella slutar klass 2, Elin - 6:an, David 5:an och Johanna - 1:an på Brinell

 

Barnen tågar in - här klass 2 C med Stella!

 

Rektor Eva Borefur håller tal!

Elin får betyg och ros!

   

Flickorna i klassen! Ett riktigt järngäng som hållt ihop i vått och torrt!!

 

Tack för tre år Maud och skön sommar!!!!

 

Ett otroligt häftigt initiativ. Lärarens Mauds man har en fotostudio och hade låtit klassen fota sig i veckan. Kortet var en gåva dagen till ära!! TACK Maud, Sofia, Lisa och Mathias!!

 

Smakade bra efter en bra stund i Sporthallen

 

Farmor Mai och farfar Åke

 

Lite resfeber.... Hur kan egentligen flygplan lyfta...?Av Sofia - 13 juni 2013 20:17

Det känns onekligen lite konstigt.... Det är lite för tidigt i min tanke. Att gå på semester nu. Känner mig inte klar med någonting (på jobbet) och detta år hade det väl antagligen känts precis likadant om fyra veckor.... Men nu är det faktum! Frånvarobeskedet "Tack för mejl! Jag är på semester och återkommer den 15 juli. Vid brådskande ärende kontakta.....bla...bla...bla... Ha en fortsatt bra dag och skön sommar" är aktiverat och nu har jag lämnat min stol för fyra veckors ledighet.


Å på sätt och vis är det nog bra att vi åker långt bort. Det känns som att det är lättare att släppa alla jobbfunderingar än om man hade gått hemma på Renstingen 11 och grunnat. Nu KAN jag ju faktiskt inte göra någonting även om det skulle vara någon som behövde min hjälp. Med tanke på dagen som varit kommer jag nog ha lite mardrömmar om gigantiska interna hyreskontrakt och där inte en siffra från bokföringen stämmer med underlaget. Faktum är att efter en mentalt svettig dag stämde det!!!! Hurra!!!


Igår hade vi trivselhöjande samvaro. Tekniska Serviceförvaltningens årliga sommarfest. Bowling, hjärngympa-lekar, pilkastning, god mat och trevligt umgänge i flera goa timmar. Det är alltid lika härligt! Man behöver det då och då. Att prata med kollegor man annars inte pratar med så ofta. Vårt lag förlorade i stort sett alla grenar men vi hade fantastiskt roligt vilket är huvudsaken. Andra anser att "vinnandet" är det viktigaste.... Ha, ha - det är alltid samma sak!! 


Ha en go kväll!!!


 

Semsterglad! Jag och en collage-och-färg-fixar-app... Mina händer. Mitt arbetsredskap. Vad vore jag utan dem? Tanggentbord och mina fingrar kommer bra överens. Tacksam för att mina händer kan göra så mycket! Tänk till några minuter - Hur mycket gör du med dina händer över en dag... Svindlande tanke!!

Av Sofia - 11 juni 2013 19:06

Vissa dagar känns bättre än andra. Det kan handla om småsaker. Man "får tag i" en person och kan reda ut ett ärende och bocka av det från to-do-listan. Man upptäcker att maj månads KPI-index (konsumentprisindex) redan den 11 juni har inkommit och man kan höja de arrende- och lokalkontrakt som är berörda. Små saker i livet!! ;) Man får beröm från en okänd människa som plötsligt säger i telefon. "Vilken service, å du jobbar på kommunen...." Hmmm....det är ju lite tvetydigt... Man hinner fyra ärenden på lunchen. Bra jobbat men man blir väldigt hungrig.....macka vid datorn. 


Jag sitter på altanen nu och gör faktiskt ingenting. Jo, jag skriver dagens inlägg men det är ju inget "nyttigt" som att städa, tvätta, plocka snyggt i huset. Ibland känns det som att jag aldrig sitter och gör ingenting. Det är nog bra att just göra ingenting ibland. Jag är nog dåligt tränad på det...rastlösheten kommer liksom krypande som en listig orm och vips så har jag frågat Elin om hur man kan fixa bilder med flera motiv på en bild... Finns ju inga gränser för vad man kan hitta på med sin telefon. Nu är min telefon i varje fall helt urladdad på ett tag så jag kan varken greja med Instagram eller spela Yatzy eller Wordfeud. På fredag natt åker vi till Turkiet och med tanke på att ett påbörjat surfdygn kostar ca 200 kr så går "grejjandet" fett bort. Vill nog lägga pengarna på vettigare saker.. Abstinens!!!!! Men...man kanske kan ordna nåt billigt Wi-Fi på hotellet. Det vore ju...urk..tråkigt om man inte kund delge omvärlden vad vil håller på med...eller??


Å så bjuder jag på lite kontraster! 40 graders differens. 11:e juni och ljummet sommarväder. Våra hängbjörkar i trädgården - inte mycket sus nu (som jag älskar) det är tämligen vindstilla... Å så vinterns vackraste dag. 20 minus och rimfrosten låg tätt tätt på varje liten gren. Visst är det vackert!!


 

Vackert!!!


 

Å så ett collage till...det gäller ju att "leka" fram kunskapen... Ingsbergssjön samma vackra vinterdag och så vår äppelträd framför nymålat hus!!!
Av Sofia - 10 juni 2013 19:41

Idag är det den nygifta sessans tur att fylla år - GRATTIS! Det är inte min dag i dag men man kan ju sprida ut det lite... Jag fick idag två mycket fina kort på posten. Tack till fam Roos och min Susanne. Det är skoj att få lite kort att "ta i" oxå ;) Från Sus fick jag "Fyra grattis kramar"...


Här får du en kram på din födelseda'.

Så får du en kram för att du är bra.

Sen får du en kram för att du är en vän jag har kär.

Men den största du får för att du är den du är.

Grattis!!


Härligt eller hur?


Å sen fick jag lite paket trots att jag inte skulle ha nåt. Elin hade tagit kort på min barndoms sjö "Sandsjön" i lördags och grejat lite på datorn. Johanna hade målat en otroligt fin tavla. David hade köpt ljuslyktor till altanen i läckra färger. Inte dålig utdelning med tanke på att jag fyller så ojämnt jag kan...


Ha en fortsattgo kväll!!!


  

Elins fototavla  

Johannas tavla och ljuslyktor i förgrunden.

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4
5
6 7 8 9
10 11
12
13 14
15
16
17 18 19
20
21 22
23
24 25 26 27 28
29
30
<<< Juni 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ SigridSofia med Blogkeen
Följ SigridSofia med Bloglovin'

Text o bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se