Alla inlägg under juni 2013

Av Sofia - 9 juni 2013 18:23

Ja, jag är ju inte helt själv om den nioende juni, jag delar ju den med några andra men JAG fyller år idag! 2013:s version av födelsedagen har varit otroligt bra. Vackert väder (fram tills nu i varje fall) och för att sno ett fyndigt begrepp av min kusin Mia i Sollefteå - "Uppgraderingen till 4.3 har gått bra." Inga större fel eller buggar har upptäckts ännu. I och för sig lite tidigt att säga - de kan komma när man minst anar det.


På förmiddagen cyklade vi upp till Skogsvallen och kollade P01 som spelade hemma mo Bäckseda. Spännande fotbollsmatch och efter en hård fight vann NIF med 3-2. Gott!!!! det känns faktiskt som om man har firat hela dagen. På födelsedagen ÄR det verkligen jättekul med Facebook. Mängder med grattis i jämn ström. Å jag bestämde mig för att tacka var och en vilket blir väldigt många tack. MEN - jag tycker det känns bra. Personen i andra änden har faktiskt skänkt MIG en tanke idag - skrivet ett ord eller flera. Det värmer hjärtat och skulle det mot förmodan vara så att jag missat nån. Tack till dig oxå!!!


Nu vräker regnet ned och vi som skulle grilla.... Jag önskade mig inga saker utan bara att bli bjuden på mat och inte behöva stå någon tid i köket. Johanna skulle få bestämma menyn eftersom hon klarade godkänt i nationellt prov matte. Å ni kan väl aldrig gissa vad det blir så?? Inte en ko...eller gris så långt ögat når. Helvegetariskt bjuds vi på ikväll!!


Ha en fortsatt underbar kväll!!

Kraaaaaaaaam


     

Jag blev mer eller mindre beordrad att ta på långklänningen jag köpte i fredags. (Som om det inte dög med mysbrallor kvällen till ära ;). Inte för att jag behövde den men långklänning har helt plötsligt blivit en favorit...å billig var den....så why not!


ANNONS
Av Sofia - 8 juni 2013 20:38

En helt fantastisk dag! En helt fantastisk flicka! Vacker och med ett huvud där alla bestick ligger välsorterade i varje låda. ELLA! Det är inte klokt att du idag är student. Det var ju inte längesen du föddes. Å precis som när brorsonen Anton sprang ut förra året får jag dessa nostalgiska känslor när portarna öppnas. När jag själv sprang ut. En av livets lyckligaste dagar. Å mina kinder blir blöta och det var verkligen inte av regn denna soliga härliga dag.


Morbror Anders fick äran att köra traktorn med flaket och David var superlycklig att få åka med i traktorn genom hela stan. Å Ellas klass vann helt klart kategorin "högsta ljud"- världens maffigaste disco-anläggning var riggad på flaket. Att inte alla i ekipaget blev lomhörda är ett under. 


Sen tog vi en tur till Nässjö golfbana för att få i oss lite näring och avverka lite tid innan det var dax för studentfirande i Norra Sandsjö. UNDERBAR mat fick vi vilken vi avnjöt i ett härligt partytält i trädgården. Trevlig samvaro som avslutades med kaffe och mammas goooooda ostkaka.


TACK fina fam Wetterholm för att vi fick dela denna dagen med er! Å ELLA - ha en härlig kväll på Högland och LYCKA TILL med allt efter denna fina dag!!


Kram från faster Fia


 

Utsläppet!!!

 

Nybakad och lycklig student

   

Lycklig grabb

 

Anders och David i hytten

 

Dax för avfärd med flaket

 

En god glass i solen

 

En av Nässjös finaste platser - Nässjö Golfbana

 

Presentbordet och hennes fina skylt!

 

Sjungom om studenten...

   

Ulf och jag

 

Mamma, barn, pappa. Har själv blivit fotad som student på samma trappa för en sisådär 24 år sedan (9 juni 1989).

 

Hela familjen - Monica, Lukas, Ella, Pelle och Kristin

 

Smakade bra

   

Menyn - UNDERBART GOD!!!

 

Gäster, gäster...

 

Fler gäster.

 

Dax för avfärd. Pojkvännen Robin skjutsar in Ella till Högland..

ANNONS
Av Sofia - 7 juni 2013 18:18

Å så var det klart! Tvättat och två strykningar! Innan semestern anländer - precis så som det var planerat. Ulf har varit jätteduktig, vår dotter Johanna har varit duktig och jag har inte varit duktig alls! Men huset är vitt och det ser ut som ett helt nytt hus. Jag är supernöjd med färgen. Tvivlade aldrig men ibland kan man känna med vissa vita hus - är det bara grundat? Vårt blev helbra. Nu får det vara så här i minst 15 år.....


Hade en diskussion vid fikabordet häromdan på jobbet. Handlade om tid och hur vi spenderar den. Fick frågan hur jag egentligen hinner med allt... Jobba, träna, blogga och så mitt gitarreri...de där stunderna jag "tar mig"...sätter mig med gitarren och spelar (och sjunger). Stunder av lycka! Jag kontrade med att det handlar om prioritering. Så är det hela tiden när man ska hinna med allt det roliga och det man mår bra av - man får prioritera. När alla måsten är gjorda prioriterar jag det jag tycker är kul och det som ger mig energi. Annars skulle jag gå under. Skulle jag prioritera blomkrukorna utanför huset istället för ett löparpass, byta gardiner till förmån för en långpromenad skulle jag helt enkelt inte må bra.


Men idag har jag varit LEDIG. L*E*D*I*G*!! Å jag tog en låååång promenad på morgonen....å sen hör och häpna - rev jag bort den vissna ljungen i blomkrukorna framför huset. Den var så torr så det dammade. Ersatte den med minirosorna jag fick vid morsdag samt den blå Lobelian jag satte i landet (som ändå inte syns nu när kärleksörten breder ut sig). Å nu är jag ju ändå mer nöjd med dagen. Lite dammsugning och toalettstädning på det så blir det helbra!


Ha en fin 7:e junikväll o särskilt ni som befinner er på Sweden Rock detta år. Sicket väder ni fått. Ett särskilt lycka till Marcus Höher med giget i Spearfish!!! Trummis i Höglandskåren men i Spearfish blir det andra tongångar ;))


 

Vitt och nytt!!!

   

Han med ölflaskan där är förtjänt av den...om ni undrar!Av Sofia - 6 juni 2013 13:11

"Godmorgon Sverige, det är din dag idag" Fin mening som min svägerska Monica skrev på Facebook i morse.

Nationalfirandet väcker debatt. Hur högt får man hissa fanan och hur ivrigt får man vifta med blågula flaggan utan att bli feltolkad. Känslig fråga!

Själv blir jag djupt rörd när min fd kollega pyntar trädgården blågul dagen till ära. Han kom ursprungligen från Montenegro och åker dit på somrarna. Han älskar sitt hemland men älskar Sverige och har anpassat sig och sin familj här. Hade jag varit tvungen att fly till ett annat land hade jag gjort likadant.

Igår hade vi en födelsedagsfest för mig i miniformat. Nej, jag fyller inte än men det passade bäst igår. Inleddes med en fotbollsmatch där David var back. Förlust för Nässjös grabbar mot Råslätt. Synd!!! Därefter tårta på tårta (smörgåstårta och mors goda gräddtårta).

Nu doftar det ljuvligt av Liljekonvalj i huset - MIN egen blomma!!

Tack mamma och pappa!!!

Av Sofia - 4 juni 2013 20:40

Such an AWESOME day!!! Jag har kört dubbla hyror - både för juli och augusti och jag fixade det HELT själv utan någons hjälp. Allt tar längre tid i vårt nya system. Tre moment istället för som förut ett, och eftersom det ska gå filer från 3 olika "företag" o det är en styck kundfil och en styck orderfil är det alltså 12 st filer att hålla reda på och det enda som skiljer dem åt är tidpunkten då man gjorde dem.... Inte helt lätt att förklara och med andra ord ännu värre at göra. Men nu är det gjort och jag känner mig faktiskt duktig!!! Jag ska nog tämja den där vildhästen (ekonomisystemet Agresso) och få den att lyda även mig....


Å SOLEN har skinit hela dagen och strålarna höll i sig framåt kvällskvisten när det var dax för alla vackra baldrottningar med tillhörande herrar att skrida fram på mattan till hotell Högland. Å naturligtvis tyckte jag ju första paret ut var det vackraste. Min brorsdotter Ella med sin kavaljer. Mmmmm, den laxrosa klänningen satt som en smäck och hon strålade verkligen ikapp med solen! Å det gör ju lite ont i mig att Johanna bredvid står och bedyrar att hon inte ska gå på någon bal om två år. Finns bara en fördel - det blir billigare.. Nåja, vi är inte där än... Hon har tid på sig att ändra beslutet.


Å därefter - packa fikakorg och cykla ned till Målenplan. Jag missade inte brännbollen kan ju tilläggas - den avverkades efter fikat och jag hann med både kaffet och springet. Dessutom träffade jag bollen med "kärringspaden" och blev inte ens bränd. Bra där!!


Lång dags färd mot natt - godnatt!!!


 

Ella och hennes kavaljer

 

Tjusiga!!

   

Tur med vädret. Vinnande laget - de vuxna!!

Av Sofia - 3 juni 2013 22:35

Juninatten

Nu går solen knappast ner,
bländar bara av sitt sken.
Skymningsbård blir gryningstimme
varken tidig eller sen.

Insjön håller kvällens ljus
glidande på vattenspegeln
eller vacklande på vågor
som långt innan de ha mörknat
spegla morgonsolens lågor.

Juni natt blir aldrig av,
liknar mest en daggig dag.
Slöjlikt lyfter sig dess skymning
och bärs bort på ljusa hav.

Harry Martinson - vilken gåva gav han inte åt oss!? Vad är juni utan denna dikt, vad är min blogg i denna underbara månad utan dessa rader?

Stroferna minner mig om juni 1989. Inför student. Satt i Sandsjö, på altanen långt in på natten och tecknade av naturen och Oskars kulle". Sommaren låg framför som ett oskrivet blad och bakom mig låg tre gråa år. Dessa dagar o nätter är en av mina lyckligaste stunder i livet! Kanske därför jag minns dem så väl....

God natt! Å tack Harry!!

Av Sofia - 2 juni 2013 09:26

Gårdagskvällen var magisk! De hade lovat regn men här kom det då inte en droppe. Det blir inte många sådana kvällar som igår på en sommar. Jag hade lovat mina gäster björksus men icke. De små löven rörde sig inte alls - helt stilla. Efter den hårda vintern samt en kall och sen vår känns det som att befinna sig i paradiset när naturens prakt samarbetar med behagliga temperaturer. Jag vet iofs inte något om hur det är i paradiset men jag kan ana...


Vi  hade trevlig timmar på vår altan - satt ute ända till första juni blev till andra. Men det var inte enbart passiv uppvärning   utan vi tillförde lite gasolvärme. Skönt var det hur som helst. Lite tokigt att inte Stella var hemma eftersom Tindra inte hade nån kompis i samma ålder men det går inte alltid att passa in...tyvärr.... Inte lätt att få ihop helgerna vid denna tiden - bara skönt att vi kunde träffas nu när våra semestrar går isär detta år. Vi åker till Turkiet om mindre än två veckor och de åker i augusti.


Har precis betalt tre nybeställda böcker från Bonniers bokklubb som ska läggas ned i resväskan inför vår resa. Bl.a ser jag fram emot att läsa Marie Jungstedt senaste och jag kommer förmodligen längta till Gotland när jag ligger i solstolen i Side...


Huset är tyst. Nattjobbarn sover, Elin och David sover. Frågan är hur man tar hand om denna söndag. Enligt de som vet ska det åska i Nässjö nu. Vågar man sig på en långpromenad??


Ha en fortsatt skön dag!!!


 

Gästerna på röda (svarta) mattan! P-A och Susanne

 

Ulf och jag. Klänning inhandlad impulsmässigt i Växjö. Ett lyckat köp - den kommer jag att ha hela sommaren!!

 

Sus, Tindra, Elin, David, Ulf, P-A, Alexander och William

 

Vacker blomma fick vi!

 

Paj med rabarber från landet...

 

Tindra i trygg famn

 

Framåt natten....

Av Sofia - 1 juni 2013 15:40

Gårdagen blev vädermässigt MYCKET lyckad. Innehållet likaså. Vi besökte Europas grönaste stad vilket är Växjö och de har fått sin utmärkelse på grund av alla grönska men också för sitt långtgående miljöarbete. Uppmärksammat internationellt på många sätt.


Wexiö var den gamla stavningen på staden och kom till på medeltiden då det snackades latin lite här och var på gatorna. Wexiö - vägsjö - där vägarna vid sjöarna, där de strålade samman vid medeltidens marknadsplats och faktum är att det finns 7 st vackra sjöar i varierande storlek som ramar in staden. För en stads som ständigt växer innebär det stora utmaningar. Men det finns resurser för att etablera nya stadsdelar. I snitt 1000 st inflyttade personer varje år som har pågått under en lång tid. Då finns det många skattekronor man kan lägga på utveckling, bygga nya service- och sportanläggningar samt bostäder....eller en bro över en sjö som binder samman... Ja, vad sägs om en gång och cykelväg från Målen över Runnerydssjön till Nässjös city. Det vore väl finemang ;) Problemet är att inte Nässjö kan ståta med 1000 st nyinflyttade per år....


Växjö har länge legat i framkant när det gäller byggnation i trä och vi fick studiebesöka passivhus vilket innebär att ingen värmekälla tillsätts. Den värmen människorna i huset alstrar samt våra olika apparater - datorer, lampor etc. räcker för att inte frysa. Häftigt att få information om detta! T.o.m en av våra politiker var med på resan - stor eloge till vår nämnds ordförande att ta sig tid och följa med!


Efter arbetsdagens slut svalkade vi oss på en uteservering med god och sval dryck innan det så var dax för IFK Göteborg och Öster. Har aldrig varit på en allsvensk match och det var riktigt kul att se och ännu roligare att Öster vann!!! Heja! Heja!! 2-0 blev resultatet och när målen gjordes var enda gången den rikliga blåvita klacken var tyst. Men....för att va riktigt riktigt ärligt - det är nästan roligare att se Davids P01-lag spela....fotboll.

 

Snart kommer våra vänner Susanne och P-A med barn hit. Längesen och alltid lika roligt att träffas! Vi satsar på grill och som tillbehör björksus när vi sitter på altan!

 

Ha en go kväll!!!

 

 

Hans Andrén pratar på vår rundvandring.

 

Gjorde ett hastigt stopp i Växjö domkyrka. Mäktig, vacker! Ingen träkonstruktion där inte men väl fin arkitektur.

 

Ett relativt nytt altarskåp i domkyrkan som jag inte kunde se mig mätt på. Skapat av Bertil Wallin och i varje glasskulptur fanns symbolik.

 

Första allsvenska matchen jag ser!!!

 

Vårt lilla äppelträd i full blom mot nymålad fasad!! 

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4
5
6 7 8 9
10 11
12
13 14
15
16
17 18 19
20
21 22
23
24 25 26 27 28
29
30
<<< Juni 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ SigridSofia med Blogkeen
Följ SigridSofia med Bloglovin'

Text o bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se