Alla inlägg under augusti 2013

Av Sofia - 22 augusti 2013 19:36

Jag har då och då eller ganska ofta skrivit om lycka. Den där känslan när det pirrar till i magen över något speciellt, något kul man ska göra, en känsla av förväntan, spänning. Lycka är inget bestående - det har jag lärt mig med åren. Kanske jagar man efter statiskt lycka men jag tror inte ett dugg på det. "Om jag vann några miljoner - då skulle allt vara bra". Det underlättar förvisso med pengar men man blir inte lyckligare av dem. Det gäller att finna lycka i de små stunderna trots alla problem som finns i ens liv. För de finns. 


När jag kom hem idag åkte jag och handlade. Hade tänkt att köpa mig ett kg svenska kräftor på Smålandskräftan uppe vid Statoil men nääääe, jag betalar inte de summorna de tar. Kanske värt det men jag KAN bara inte sitta o glufsa i mig ett kilo kräftor själv i morron då jag är allena med barnen. Jag åkte till Willys o handlade och ett halv-kg räkor unnade jag mig i varje fall - det får duga för att döva mitt skaldjursbegär. Å så Stella som tjatar till sig fyllda muffins till morgondagens utefika på skolan... Hur var det nu? Fick de ta med en muffins (fullproppad med socker och fel fett) eller skullde det vara smörgås med ost o skinka + paprika och två skivor gurka för att se riktigt bra ut.... Det stod nämligen inte i det långa info-brev från skolan. Jag går på vad Stella sa. Muffin!!


Efter Willys-handlingen tog jag en promenad när sensommaren är som allra vackrast. Åh vad skönt det är att gå utmed cykelvägen vid Runnerydssjön och se vyn av Nässjö på andra sidan. Ja, jag tycker det är vackert och jag är glad för att jag bor här. Jag vet att jag skulle kunna trivas på vilken plats som helst (nästan) men nu bor jag här för att förutsättningarna är som de är. Å nu HAR vi fått nya träd på Rådhusgatan till invigningen i morron så nu ser det extra bra ut vid detta gångfartsområde!! Å när jag såg Nässjö där i sensommarsol kom den där känslan av lycka - #livsglädje!!!


Ha en fortsatt go kväll!!!


 

Mitt Nässjö i sensommarskrud

ANNONS
Av Sofia - 21 augusti 2013 19:53

Jag är för jämställdhet - det borde ALLA vara! Jag är framförallt för rättvisa. Kvinnor och män ska ha samma rättigheter och skyldigheter. Lika lön för lika arbete borde vara en självklarhet. Jag blir riktigt asförbannad när jag ser kvinnor ha lägre lön jämfört med män men de tar samtidigt mer ansvar, är mer lojala och mer ambitiösa. Å vad är det för FEEEEEEL på oss kvinnor. Nämen...inte ska väl jag... Inte kan väl jag... Jag duger väl inte... Jag klarar inte detta. Inte kan jag väl kräva.... Vårt dåliga självförtroende kan dra dit pepparn växer. Det har väl förstås lite med personlighet (läs undertecknad). Jag har väl inte direkt genom åren trott så särskilt mycket på mig och min förmåga att klara ut saker å ting. Å andra sidan - när man ändå till sist alltid gör det...sätter man sig ned och ger sig själv beröm? NEJ! NADA!! INTE! Då börjar man oroa sig för nästa berg som dyker upp i horisonten. 


Idag har jag varit sur på jobbet på en manlig kollega eftersom han inte "lydde tesagt gäller". Efter en längre diskussion fick jag som jag ville och även att jag känner mig som en surtant så kändes det fan så bra. Varför ska jag som "doer" ha sämre möjligheter att utföra ett jobb på ett bra sätt. Som kvinna bara sväljer man och ska t.ex ha överseende med att ofta den äldre generationen män...inte kan och vill lära sig datorsystem.


Johanna målar utöver allt möjligt annat, mängder med tauteringar på papper. Jag är mäkta stolt över att se hur vackert hon gör dem samtidigt som jag öööööööönskade att de kunde stanna där på pappret.... I dag har hon sålt sin första teckning till en som ville ha en sådan på huden. 500 kr!!! Underbart. Å så även från denna unga kvinna...kom en typiskt kvinnlig kommentar: "Så mycket pengar för bara en bild..." Jag blir galen! Den tiden hon lägger ned och resultatet - det är värt varenda öre! Känn det Johanna!!! Å sälj på! 


Godnatt alla män och kvinnor!!!


 


Nice!!!


ANNONS
Av Sofia - 20 augusti 2013 19:55

Idag när jag gick från parkeringen intill jobbet kände jag en ro jag  inte känt på länge. På något sätt har jag accepterat att sommaren är slut. Skolorna har börjat och hösten är här. Det tog längre tid än vanligt i år. Fortfarande finns det goda chanser till sköna eftermiddagar och helger med sol och värme men ändå – nu är det höst. Morgonens kyla eller ska man skriva friskhet mötte mig och det kändes helt ok. Efter den varma och underbara sommaren är jag kanske rustad för slask, snålblåst och snö i mängder. Jag riktigt längtar till löparrundor i frisk hög och klar luft efter denna seeeeeega förkylning.


Hade en otroligt djup diskussion på eftermiddagens fikarast med några kollegor. Om att vara med (eller inte) i Svenska kyrkan, att #tro eller inte tro. Att tro på Gud eller tro på ”något”. Att som någon sa - det är nästan skamligt att erkänna att man tror på vår Herre. Jag tror - därmed inte sagt eller skrivet att jag altlid handlar rätt. Där är en stor skillnad. Jag är definitivt inte felfri, har inte ens en ambition att vara det. MEN jag gör mitt bästa!!! Jag känner instinktivt att hela vår värld kan inte bara vara en slump. Det måste finnas en mening med att vår blir sommar blir höst blir vinter, att varje fisk och fågel finns, att vi människor lever här och verkar av en mening. Å det handlar väl ändå om att vi har fått en gåva att förvalta och göra det bästa av den. Ofta gör vi fel och tvingas ta konsekvenserna av det (alternativt strunta i dem) men syftet med vårt jordeliv måste väl ändå vara att vara snäll, bry sig och göra gott.


Ibland kan man ju känna att man skulle producera svett och tårar för något annat, någort ”större” än bl.a ett sketet ekonomisystems….att min kraft och ambition skulle läggas på nåt helt annat. Hjälpa fattiga människor i Afrika eller nåt liknande…men jag har ju dock en mycket stor uppgift här i Nässjö – att vara delaktig i försörjningen av mina barn och förhoppningsvis trivas och må bra själv jämsides med detta uppdrag, odla mina intressen, umgås med nära och kära. Fikarasterna med ”djup” sätter guldkant på vardagens tillvaro – tro mig! Ni behöver inte veta eller ha bevis för det men tro mig!!!   


Ha en go kväll!!!

Av Sofia - 19 augusti 2013 20:34

SKOLA!!!!!!!!!!!

Det var inte svårt att få upp någon av de tre som skulle till sin första skoldag idag. (Johanna som börjar andra året på Brinell fick ytterligare en dag ledigt.) T.o.m Elin var hyfsat pigg och satt vid frukostbordet när jag lämnade hemmet strax efter sju. Elin - nytt stadium, ny skola, ny klass, nya lärare.... Hon var mycket positiv även efter skoldagens slut.


David är numera äldst på Åkersskolan och man minns ju hur det var...... Att vara "störst" på Sandsjöforsskolan - det var grejer det.   Han fick nyheter i schemat. Långdagar och det verkade bara vara positivt.Istället för 13.20 slutar han kl. 15.00 Han var oxå mycket glad och nöjd med skoldagen. Å så Stella. Hon sprudlade. Det allra bästa är att treorna får vara bland de större barnen på skolgården. Tänk vad barn vill vara stora, va? Jag vill bara vara barn. Sitta i en lekhage med mammas tillsyn och bita på nån leksak...eller varför i en lekhage? Sitter hellre i mammas famn.


Jag fick en långdag (lång dag) innan jag landande framför några som anser sig kunna sjunga och faktiskt de som kan (Idol 2013). Efter en full-rulle-dag på jobbet blev det fotbollsträning med Stella. Hon gillade det och kämpade som attan. Sedan hem och börja plöja en miljard informationsblad från resp. barn....+ kvällsmat! Nämnde jag att jag var trött oxå? Natt - välsignade sömn och så en ny bra dag!! Å så var vardagen igång på riktigt! Tror många känner med mig just idag.


Ha en go kväll!!!


 

Inför första dan i trean

 

28 st underbara småtjejer och en knippe duktiga ledare!!!

 

Stella på träning - här tillsammans med Danni som idag oxå ville prova fotboll....

Av Sofia - 18 augusti 2013 19:08

Man får väl skylla sig själv när man går ut en promenad med dagens väder utan paraply. Ostadigt minst sagt beträffande både väder och beteende. Jag som van gångare borde veta bättre. Å andra sidan gjorde det inget - värmen i luften gjorde att man välkomnade svala droppar trots att jag inte sprang. Å idag är första dan som jag känner mig ok även att jag "låter" dyngförkyld.

I morgon blir det jobb och jag kommer inte komma tillbaka till en mejlkorg som är överfull - läste alla och åtgärdade vissa förra veckan. Rätt skönt med tanke på att halva dan i morron går bort i möte..

Annars har söndagen varit lugn. Stella var avvaktande och lite nervös inför dagens fotbolls- o poolspel på Skogsvallen. Med bara en träning i kroppen förförea veckan är det förståeligt. Vi var däremot uppe o tittade och hon är klart taggad inför morgondagens träning. Kul!!

Några timmar återstår på sommarlovets sista dag. Stella är GLAD och förväntansfull inför att börja trean. Sy- o träslöjd och engelska som nya ämnen + att man får cykla till o från skolan utan vuxet sällskap!!! De andra...tja de jublar inte över att skolan börjar men jag tror nog att de tycker det är roligare än de erkänner....

Ha en fortsatt fin kväll!!!

Jois gjorde mumsiga cupcakes.... Gott!!!

Av Sofia - 17 augusti 2013 16:49

Fint tunt regn och förmiddagens promenad gjorde mig lika blöt på insidan som på utsidan. Förkylningen sitter helt klart kvar i kroppen - brukar inte vara så tungt att gå fem--sex km. Men frisk luft gör ändå nytta och det var skönt. Men nån svamp blev det inte på turen även att vi gick förbi våra stadsnära ställen. Däremot har vi en liten liten påse i köket eftersom Ulf gjorde ett nytt svampletarförsök i eftermiddags. Blir perfekt att toppa de hemmagjorda pizzorna till kvällen. Johanna har beställt menyn och naturligtvis blir det så, känns inte som hon är hemma så ofta. Nu har dessutom pojkvännen fått jobb och får han förlängt så skaffar han lägenhet och då lär äldsta dotterna inte slita nån mer rumsyta här hemma.


Tänker på det ibland. Hur vansinnigt fort åren går. På måndag börjar Elin 7:an och det är alltså hela fyra år sedan Johanna började på Centralskolan. Känns som igår. Stella börjar 3:an och Johanna började 3:an det året vi byggde huset och flyttade till Renstigen 11. Det är 8 år sedan och DET känns oxå som igår....  


Å regnbågs-Emma hoppar höjd i skrivande stund. Å hon har rivit sitt första på 1.97 Ett bra hopp och TÄNK om hon KUNDE överraska och få till det. Jag kan sakna Kajsa i dessa mästerskapssammanhang. När det verkligen gällde då presterade hon som allra bäst. Nu hoppar hon och JAG sitter kvar och tittar....nervöst....hon TOG det!!! Hoppet lever! Åhhh vad roligt!! Nu håller jag tummarna!!!!


Ha en go lördagskväll!!! 

Av Sofia - 16 augusti 2013 18:23

Skrev häromdagen att jag blev så nöjd och glad när Elin var nöjd och glad över sin nya frisyr... Å det är ju så det är. Man lever lite igenom barnen. Finns ju gränser även där.... men lite lagom.

Som när man fick ett mess igår från den lyckliga skara som befann sig på Liseberg. En vunnen big Daim (2 kg) å världens gladaste barn. Kostade "bara" 40 kr. Man har ju många ggr kastat avisblickar på såna som kånkar på många big vinster men man vet ju aldrig hur mycket pengar de har spelat för.... Å jag gläds med barnen, både för vinsten och att de fick åka så mycket och länge de ville. Å att de hade express-pass pga att de hade bokat åkband o entré på nätet. När du har ett express-pass glider du förbi kön, kvittar hur lång den är! "Man känner sig som en kung när Balder-kön är på 1 h", uttryckte någon det..inte ett barn utan Ulf...

Glädjen sjuder i mig när David kommer hem från Intersport med ny magplatta, suspensoar och halsskydd inför kommande bandysäsong. Han berättar i detalj hur smidig han är i skydden och pekar på detaljer ich hur magbrickan är konstruerad.... Goa unge - vad han längtar till isen!!

Å så är jag glad för att min kompis Sus med familj återvänder hemåt till Småland i morron natt. Turkietresan har varit underbar och varm. Blomman vi fick från dem vid senaste festen står lika fin på altanens bord.

Ha en nice fredagskväll!

Gott!!!!!

Skydd för hårda röda bollar....

Jag har lyckats hålls liv i denna fina i över tre veckor.... ; )

Av Sofia - 15 augusti 2013 12:54

Jo, vårt lands lilla prinsessa Estelle har ju också namnsdag idag men jag syftar på vår egen lilla Stella. Namnet som betyder "stjärna" stämmer så väl med Stella. En starkt lysande stjärna vars ljus är lika kraftfullt som hennes personlighet och glädje i vår familj. Denna vecka är hon inte här - så ser livet ut. En dag som denna - ligger hemma lite halvrisig - känns det ju ännu tråkigare att hon är frånvarande. Å andra sidan är jag väl inte världens roligaste mamma heller....just nu....o jag vet ju att hon har det bra där hon är.

 

Här är nåra rader som skrevs för länge länge sedan men för mig alltid lika starka, sanna och framförallt aktuella!! 

 

Lys upp min himmel i natt!!


Min egen stjärna, min Stella!

Du fanns inom bara mig

länge, länge

Du var min

Jag valde att ge dig liv

Ett självklart beslut

Men vad jag inte visste

var hur svårt det skulle bli

att dela dig med någon annan


För jag måste just dela

med mig av dig för att

du ska älska mig!


Du, lilla stjärna

Jag vill att du ska lysa

hos mig av din egen kraft och vilja


Nu är jag helt ensam

Lys upp min himmel

Med ditt milda sken

Så jag kan sova utan dig i natt!


Sigrid 05


   


 


   


 

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8
9
10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ SigridSofia med Blogkeen
Följ SigridSofia med Bloglovin'

Text o bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se