Alla inlägg under augusti 2013

Av Sofia - 14 augusti 2013 17:27

Hon sken som en sol när hon kom hem från frissan idag.... Elin! Med tanke på att den damen har ätit frukost mellan kl. 12--13 de senaste veckorna kändes en klipptid kl. 08.00 rätt overklig... Otroligt om hon orkar upp. Det fanns inga andra tider före skolstart - hade inte bokat den med vilje. Men som alltid när något är ROLIGT så finns inga bekymmer och sura miner. Behövde bara säga till två ggr kl. kvart över sju - sedan satt hon med fil o macka vid frukostbordet. 


Hon kom tillbaka, som sagt som en solstråle, kl. 13.00 (då inkl. viss shopping och fika med vännen Klara) och visade sig. Den röda färgen är näst intill eliminerad och fina ljusa slingor har åter gett henne den färger hon föddes med = Blond. Å toppat längderna OCH sidecut. Jo, jag visste om det och faktum är att jag tyckte det var riktigt riktigt fint (även att jag inte direkt hoppar jämfota av glädje när jag tänker orden "rakat huvud"). Nu är det ju bara en liten del av sidan som är klippt mycket mycket kort och ja, det var snyggt!!! Det ser ju mer eller mindre ut som om hon har det uppsatt på en sida och ångrar hon sig någon dag kan ju benan ändras och dölja. Å så växer hår ut även om det tar några år att få den längden hon har på det övriga håret. Lycklig nöjd flicka - lycklig nöjd mamma!


Däremot är jag inte ett dugg nöjd med mitt tillstånd. Huruvida man blir nöjd eller inte nöjd med sin frisyr kan ju betraktas som ett i-landsproblem jämfört med hälsan. I skrivande stund är jag inte pigg. Känner mig sämre nu än vad jag gjorde i går kväll och det känns helt enkelt träligt. Har umgåtts en del med Per Morberg idag vilket inte är helt fel. Inte för att jag är så sugen på grill just idag och kanske inte alls mer denna säsong men recepten är läckra och härliga för ögat!!


Ha en go kväll!! 


 

Elin nyfrissad och nyslingad

     

Till nästa år kan man nog praktisera något riktigt gott....

ANNONS
Av Sofia - 13 augusti 2013 14:00

Enda gången jag riktigt kan reflektera över stunden som är nu - det vill säga "livet" eftersom livet är här och nu, är när jag är sjuk. Det är då som först ekorrhjulet stannar upp. Idag snurrar det inte alls kan jag meddela. Carpe Diem är otroligt svårt när vardagens alla måsten ställer sig på kö. Kön som aldrig tar slut.

Har sovit gott i natt, drygt 12 h och försöker vara på benen eftersom min rygg ogillar sängläge allt för länge...
Halsontet är än värre idag och huvudet är tungt. Det går ändå bra att läsa och som sagt tänka tankar om hur livet och vardagen ser ut. Nästa vecka börjar skolorna. Fördelar att rutiner och tidpunkter får en betydelse. När frukosten avverkad kl 07.15 och inte kl 13.00 När kvällsmaten äts ca kl halv åtta-åtta på kvällen och det är slut med kylskåpsgluttande kl 23. Å så börjar alla läxor igen... Skrev varken för- eller nackdel här... Är nog både och.

Vilket väder vi har! Ena stunden klarblå himmel o sol, andra sekunden åska och skyfall. Bara det är ett skådespel att betrakta för en sjukling och det är sannerligen action i molnen och dess makt! Synd bara att jag skickade iväg sonen till Willys för att handla mjölk... Han blir nog rätt blöt...

Vill bara bli frisk nu! Man måste vara frisk för att orka livet! Fullt ut!!

Katt skulle man va..... Har inga direkta måsten....

ANNONS
Av Sofia - 12 augusti 2013 20:16

Nej jag var inte överdrivet glad när Johanna dundrade in på igår morgon, hämtade några saker och sa i förbifarten att hon skulle med sin pojkvän samt några till för en trip till Stockholm. Över dan!! På konsert!! Oron maler och gnager i bröstet när de är ute på vägarna med bil, speciellt jobbigt när pojkar med nyblivet körkort ska åka till huvudstan tur och retur. Men vad har föräldrar för makt att stoppa i sitt tycke lite märkliga upptåg? Nada!! Det var "nån" konsert de skulle lyssna på och platsen för giget var Gröna Lund. Det kostade bara inträdet på Grönan så det kunde väl inte vara så märkvärdigt....tyckte jag... Ack så fel jag hade. 


När man läser Aftonbladet och hör om allt kaos ägt rum ute på Djurgården begriper man ju att det var rätt fantastiskt och rätt otorligt att Johanna faktiskt fick se gruppen #Tenacious D som var där. "The greatest band in the world" som de kallar sig själva. Å de är verkligen otroligt musikaliska - det lilla jag idag lyssnat ifatt på låtarna. Texterna kan jag väl lämna därhän...om man så säger. Inget jag direkt vill diskutera med min 17-åring dotter. 


Å Johanna och det gänget som åkte hade tur med stort T. Personen som stod efter Johanna i kön kom in. Sedan var det stopp. Mellan 4000--5000 st kom inte in. 17 000 pers inne på Grönan var nog. Polis vädjade folk att vända om. Det är fullt. Å de har inte varit i Sverige sedan 2002 så intresset var minst sagt stort. Själv hade jag inte en aning om detta band med vet ju väl vem Jack Black är - superhärlig skådespelare. Filmen "Min Stora Kärlek" är rolig, tänkvärd och helt underbar!!! Den kom 2001 och SE DEN om ni inte redan gjort det!!


Glad för min dotter som lyckades få se dem! Nu är hon förkyld, precis som jag. Kanske beror det på att hon köade utomhus i fyra timmar igår... Å andra sidan har jag ju inte köat en minut och har grymt ont i halsen, huvudvärk och känner mig ruggig och frusen. Åkte hem från jobbet i efttermiddags och sov, sov, sov, sov. Men att ha en förkylning är en bagatell med tanke på andra problem. Ibland surfar man på vågornas topp och livet tycks rulla på som en rolig film. Ibland sköljer vågen över mig och jag har extremt svårt för att få luft......


Stor kram till alla!!!

Av Sofia - 11 augusti 2013 12:51

Det blev en underbar kräftkväll i Norra Sandsjö igår. Vi satt på den fina altanen hos Anders och Lotta och njöt av timmarna som passerade. När regnet hade slutat falla tittade solen fram och senare på kvällen smög sig en vacker dimma in och klädde naturens horisonter. Föregående mening påminner om det som brukar komma från Ernst Kirchsteigers mun och faktum är att vi alla tyckte Anders påminde om Ernst igår, nu när han hade klippt sig.... Å Anders är ungefär lika händig, både med fix och mat utan att vara larvig och barfota.


Suveränt goda pajer mättade våra magar innan dessa små röda underbart goda varelser "kräftorna" sattes fram på bordet. Så goda!! David var en god ätare när det gäller klor och stjärtar, resten överlämnade han till mig och jag tog emot med glädje. Vi sjöng ALLA sånger i sånghäftet men tog INTE en snaps till varje sång - tack o lov!


Godaste gräddtårtan med mycket mycket närodlade hallon hade mor med sig och till kaffet smakade den som en dröm. Det finns fördelar med kompakt augustimörker. Levande ljus och mycket gott sällskap är två ingredienser som förgyller tillvaron!


Tack mina fina bröder med familjer för en underbar kväll!!


 

Dukat på altanen!

 

Ulf, Simon, Anton, Elin och David

 

Hej, hej Monica, hej på dig Monica.....och Pelle

 

Elin, David och Kristin

 

Far och mor

 

Lotta, Anders "Ernst" och jag

 

En kräftätare och en icke-kräftätare

 

Man äter lika mycket med ögonen... Å då är detta mer än gott!

 

Håller kräftan måttet? Ja då - mina händer har alltid varit stora... ;)

 

Kallt och starkt

 

Snapsvisor....med bl.a min favorit "Hell and Gore"

 

Såhär organiserat ser resterna ut på tallriken till höger om mig....

 

Ingen klar bild men klockren smak - mmmmmmm.....

 

Augustikväll i Norra Sandsjö...

 


...med dimma...

Av Sofia - 10 augusti 2013 10:29

Sagolik fredagskväll! Återigen en underbar afton när svensk sommar är som bäst. Jag skriver inte sensommar för det är det väl inte riktigt än...? David, Stella, Ulf och jag cyklade ut till Sikvägen i Spexhult där vår kompis Tina med barn hade styrt till med grillkväll i en stuga. Träden omkring trädgården eliminerade vinden och solen värmde många timmar. Barnen badade och sedan åt och drack vi gott!! När vi cyklade hem "miss i nassen" kändes det lite som om den smala stigen krympt och blivit ännu smalare sedan vi åkte dit.... Frågan är vad det berodde på....måste varit mörket   , cykelljuset var inte heller det bästa.... Kallt var det hur som helst och det tog ett bra tag innan jag blev varm under täcket.


Å när vi satt i solen igår vid stugan ringde min bror Pelle och undrade om vi var uppbokade på något ikväll. Näpp, det var vi ju inte. Han bjöd oss på kräftskiva till Sandsjö tillsammans med min andra bror samt mor och far. YES!! Det känns ungefär som att få en Lotto-vinst. Umgås med syskon m. familjer och föräldrar och få äta kräftor. Gott, lyxigt och roligt!! Baguetter och snax ska inhandlas och så ska jag försöka få ett svar från Johanna om hon vill hänga med... Hon lär väl äta mest baguette precis som Elin, Ulf och David. Ur den synvinkeln måste vi vara den perfekta familjen att bjuda på kräftkalas. Bara en som äter...


Nu ska mina ben få sig ett pass. Längtade ut i torsdags men när det passade mig och min tid var himlen öppen.... Luften börjar redan bli lite höstfuktig, en annan doft. Å jag älskar den. Känns som om varje liten alveol i lungorna får bra med gott syre.  


Ha en go lördag!!!


 

Tina i solen vid den fina lilla stugan

 

Sommarflickor - tittut

 

Kidzen äter


Av Sofia - 8 augusti 2013 20:24

Grävskopan har snyggat till lite här och var under sommaren i vår kommun. När jag sprang i tisdags ?under min åsktur? såg jag att Hunddagiset i Norrboda var jämnat med marken. Omsorgsförvaltningen ville inte längre hyra fastigheten och ingen annan heller för den delen. Istället för att byggnaden ska stå oduglig och kosta skattepengar rev man den. Nu ser det riktigt snyggt ut på stället. 

Det har ju varit skola en gång i tiden....o man kanske skulle ha startat ett företag o driva friskola, cashat in feta statsbidrag, tagit ut rejält med lön, blivit populär o lockat mängder med barn från kommunala skolan... Sen när det inte längre går så bra kör jag skiten i konkurs o så får kommunen ta hand om barnen som ska stå där med lokaler o lärare med blixtens hastighet.... Jag är ironiskt nu och jag tror ni förstår vilken inställning jag har till att driva skolor med vinst!!

Så är "ladan" i Stensjön äntligen borta. Blev oxå fint - såg ett kort på Fejjan förut som en anställd på nya dagiset tagit. De får ju kanonutsikt över Nömmen nu.

En annan plats som ser bättre ut nu är fd Ungdomsborgen. Den slitna och förfallna byggnaden är borta. Men jag gråter en skvätt.... Jag har ju spelat golf där en gång för längesen o nu är allt borta....

Vår stad blir ju inte direkt vackrare av alla tomma husskelett och när ingen vill göra något med dem, låt dem gå samma öde till mötes som 34:an! Till himmelen in....

Tack för ordet!!!

Av Sofia - 7 augusti 2013 20:08

Jo, hon blev ju inspirerad i helgen som gick. Stella som var åskådare under Trekantens fotbollscup. Stämningen, spelarglädjen från alla barn, sammanhållningen i laget, se sin storebror gå till final. Det tände verkligen hennes lust för fotboll. Å det ÄR verkligen en härlig känsla att se alla lag med sina tränare trava mellan skola/idrottshall och fotbollsplanerna när de går förbi "föräldrarcampingen" - i likadana tröjor. Å när hon sa att hon minsann skulle börja på fotboll och vara med i Trekanten cup fick vi ju kolla upp hur och var Nässjös gäng spelar - i hennes ålder. 


Så idag kl. 18.00 var det konstgräset på Skogsvallen som gällde. Tjejer födda 04/05 från hela stan samlas och suveräna ledare håller i träningen. Stella var superduktig och framförallt tyckte hon det var KUL!!! Hon såg ut som en solstråle på plan och några av tjejerna kände hon, trots att de kommer från en annan del av Nässjö. Hon spelade faktiskt för några år sedan men då var intresset sådär.......plocka lite blommor och göra kullerbyttor tillsammans med de andra var roligare än att kicka bollen.

 

Å i den åldern ska det väl vara lek och kul i första hand. Absolut! Nu gör vi ett nytt försök. Det är så otroligt nyttigt att som barn delta i en lagidrott och såklart att röra på sig. Själv ville jag ju börja spela fotboll på högstadiet men "vågade" aldrig riktigt hänga på flickorna i BSK (Bodafors sportklubb). Det handlar ju lite om det oxå - att ha en polare i laget som man känner. Den riktiga anledningen är ju att vi vill åka på Trekanten cup i tre år till (men det skriver jag ju såklart inte här.....)  

  

Ytterligar en ljuvlig kväll denna sommar avnjuts på altanen - grill av fläskytterfilé och landet egen potatis stekt i ugnen. Så gott!!


Kram till alla er som läser!!!


 

Stella - förhoppningsvis en fotbollstjej!!

 

Flickor 04/05 med suveräna ledare. De var inte så många idag - fortfarande är det semestertider. 

Av Sofia - 6 augusti 2013 20:20

Näpp, det gör den inte!!! Åskan kommer inte och lufsar fram i ett par mjuka tofflor eller trippar i ett par nätta sandaler.... Den rusar fram och idag överföll mig idag. Som bakgrundsinformation kan jag ju meddela att jag aldrig springer ut när det åskar - har stor respekt för dessa otroliga och lömska makter och är väldigt rädd för åskoväder. Det beror nog på min uppväxt. Det var värre på landet än vad det är i stan. Å värst var det hos farmor i Torset där fönsterrutorna skallrade och telefonen ringde när åskan var nära. 


Hade tänkt att springa i eftermiddag men redan c a kl. fyra begrep jag ju på molnen, den kvava luften och regnet att det blir inget med det. Men efter några timmar så såg det ju fint ut igen, solen sken och inga mörka moln. Jag sprang. Å jag bestämde mig för att inte dra iväg bortåt Träslända utan tog över golfbanan - något närmre hem. Kollade himlen med jämna mellanrum och när jag hade fyra km hem var himlen plötsligt svart (genomgrå) och jag kände den framför mig - blixten! Å så hörde jag den - knallen STRAX efter vilket betyder NÄRA. Trots att "Wake me up" med Avicci ljöd i lurarna.


Skiträdd å tankarna maler. Ser Höglandsnytts rubriker "Kvinna dog av blixtnedslag under löpartur"...... Jag hoppade in i skogen och ställde mig under en inte-så-hög-gran. "Idiot" kommer de tänka om mig. "Hon får skylla sig själv som springer när det åskar". Å andra sidan hade jag sett en annan löpare samt några golfare som i så fall var lika tokiga. En blixt till och knall sedan lugnade det ned sig. De sista km hem gick fort kan jag säga. Då finns ingen "löparmage" som ställer till det och ingen ork som tar slut. Då går benen som trumpinnar, jämnt, fort och fint. Hm....men jag föredrag inte åska som sällskap för det!


Å så bjuder jag på lite bilder såhär på tisdagskvällen. Hittade dem i kameran efter helgen och förstod att Elin hade varit ute och fotograferat. Man kan ju bara konstatera. Man njuter av hennes fina bilder och av hur vacker vår natur och grönska är!!


Ha en fortsat härlig kväll!!


   


     

Ett lönnblad

 

Rönnbären är inte riktigt mogna än

 

Körsbärsblad


Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8
9
10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ SigridSofia med Blogkeen
Följ SigridSofia med Bloglovin'

Text o bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se