Alla inlägg under januari 2014

Av Sofia - 6 januari 2014 19:31

En mycket trevlig kväll hos min bror o svägerska igår. Firade Lukas som fyllt "nu-gör-jag-som-jag-vill-ålder". Så nu när han inte fick en kaffemaskin av tomten...i år heller...gick han o köpte en själv. Gott kaffe och bara en kopp när man vill.... Jag är ju oxå över 18 så inköpet är nära. Min fader skakade dock på huvet när han fick höra priset på kapslarna....

Å så fick vi hockeynördar vara lite ofina o kolla tredje perran av JVM mellan Sverige Finland (mellan maten o kaffet). Å vad ÄR det som gör mig så engagerad när det gäller sport... Jag kan knappt sitta still. Å förstafemman bestod av Frölundaspelare (vilket man kanske inte ska säga högt i HV-land...) När 2:a målet kom zoomade de in en man med tårfyllda ögon (förmodligen skyttens pappa) - jag kan ana hur det känns att stå på läktaren å se detta... Å att inte fler hjärtstillestånd inträffar pga nervositet....? Men trots att jag hejade med hela mitt svenska hjärta räckte det inte till guld denna gång. Silver är ju för den delen oxå vackert...i varje fall med historiska ögon. Igår sved det...

Å sportmässigt har segrarna varit mycket blåa denna helg o gått NIF's väg. David vann igår med sina U13 killar mot Derby Linköping. NIF's A-lag vann idag mot Gripen - Bra där!!
Lägg till att Smålandslaget - grabbar födda 01 vann mot Västergötland i lördags. Gött!!!

Sov gott nu alla, både ni som har jobbångest och ni utan... 

Av Sofia - 5 januari 2014 16:12

Symboliskt sett var det häftigt att idag klä av granen och där bakom alla kulor, glitter och ljus få se att den hade skjutit nya skott. Det har aldrig hänt i min närvaro så visst måste det varit en alldeles perfekt gran i år. Vinter möter vår på något sätt....kanske lite tidigt... Jo, jag skulle ju inte dansat ut den än, hade jag tänkt, men sen började det klia lite i fingrarna idag.... Samlade ihop alla tomtarna och packade ned allt å granen fick hänga med. Nu är det "bara" stjärnorna i fönsterna kvar o de får sprida ljus ett tag till. Skönt när allt är bortstädat. Å barren var näst intill obefintliga på golvet efter granen. Som sagt - bra kvalitet i år.


Å det blev premiär idag. SEMLOR!!! Goda goda skapelser från Elsies fik och grädde i kombo med mandelmassa och vetebröd är ju en obeskrivligt god blandning. Å jag kunde äta med gott samvete (nästan) då jag sprang en go löparrunda på förmiddagen. Igår efterlyste jag solen och idag - jajemensan - den var på plats under rundan. Inte slösade den med strålarna med himlen var fullt tillräcklig ljus och vacker och solens konturer var hyfsat tydliga. Å med lite (eller ganska mycket) god fantasi kunde man känna nåt i luften som påminner om vårdoft...


Snart dax för 18-årskalas hos barnens kusin Lukas i N:a Sandsjö. Det var ett tag sedan han fyllde (23 dec) men ikväll är det hans tur att bli uppvaktad. Släkten samlas och jag ser fram emot en trelig kväll. En trevlig kväll hade vi även igår. TACK Leif och Helene (å Otto + Sigge) för jättegooooda och trevliga timmar. Tiden gick så fort så fort och det fanns mycket vackert att vila ögonen på i det hemmet. Bl.a originella och häftiga lampor överallt!!


Ha en fortsatt go kväll!!!


 

Ett nytt granskott - nästan så man blir tårögd... Nu kommer snart våren!!

 

Premiärgott!!

Av Sofia - 4 januari 2014 17:04

Inland tror jag på allvar att solen lämnat oss. Är det såhär det ska vara nu...? Grått o regn, kallt o regn, mer regn... Bara för att det är milt o ingen snö - måste det vara evinnerligt grått hela tiden...? Tänk om hästarna kunde springa lite mer "min väg" ikväll - skulle inte tveka att flyga till solen..

Ändå tog jag med mig Johanna o Stella på en timmes promenad (Stella cyklade) i eftermiddag och till att börja med var det just regn... Det var ändå en otroligt skön promenad. Frisk luft gör susen för de flesta bekymmer. Färden slutade på Willys och Ben&Jerry-glass inhandlades. Den kommer dock jag inte käka så mkt av då vi ska bort till goda grannar på mat om en stund!

Ha en fin lördagskväll!!

Av Sofia - 3 januari 2014 18:15

Alla kan inte vinna! Så är det! Inom idrottens värld är detta ännu tydligare. Hårt men sant. Det var en extremt ledsen grabb som kom hem med sin fader sent igår från Åby (utanför Växjö). Inför lördagens match mellan lag Småland och Västergötland i Lidköping på lördag skedde uttagningen rum igår. De började kl. 09.00 på morgonen och dagen innehöll teori, träning och match. Beskeden kom inte förrän vid kl. 21.30 då ledarna hade bestämt sig. Tre målvakter skulle bli två. David fick inte vara med denna gången – i matchen på lördag. Att inte nå ända fram är alltid jobbigt och kanske extra hårt när man är 12 år. Alla kan inte vara med – så är det ju men det skär i mitt hjärta att se honom så vansinnigt ledsen och besviken. Att försöka förklara för honom att han är superduktig som kommit såhär långt hjälper föga för tillfället. Det gäller att ta nya tag när besvikelsen lagt sig…så småningom..


Ny dag, nya uppgifter.. Fredag! Nu när vi inte är så många på jobbet är det extra mysiga kaffestunder med både ljus- och pepparkakstaberas. Nej, vi äter ju inte upp ljusen men vi brinner upp (ned) dem. Promenad till och från jobbet både igår och idag – skönt med friskluft…för den är verkligen frisk. Idag kom Stella tillbaka – härligt, härligt! Å jag tror faktiskt att alla tomtar får stå kvar över helgen. Granen är fortfarande så fin och sprider sånt underbart sken – vill inte skiljas vid den än. Frågan är vad som hänt…? Har nog aldrig känt så, ha, ha…..


Ha en go fredagskväll!!!

Av Sofia - 2 januari 2014 20:10

Dags att jobba…. Det var många dagar sedan men oj vad fort den ledigheten gick. Faktum är att jag har inte tänkt alls mycket på jobbet under jul- och nyårshelgen (så mycket som jag brukar). Det är andra saker som hållit igång tankarna och nu får koncentrationen gå till jobbet (de timmar jag är där). Det var fortfarande många som har lediga dagar så vår korridor var tämligen tom på folk. Lunchen var superb. Oxfilé, potatiskaka och madeirasås…inte var dag man öppnar lunchboxen och ”hittar” sånt. Vilken tur att man gör lite för mycket mat ibland (läs alltid).


Å idag har David befunnit sig med hela truppen till Smålandslaget i Åby för att slutligen fastställa laget till matchen på lördag. I skrivande stund väntar jag på besked om det blir David som får spela eller inte. Spännande värre kan jag säga…. Under tiden får jag sysselsätta mig med TV-programmet ”Patrik möter”. Ikväll möter han slalomstjärnan Maria Pietlää-Holmer (inför OS i februari) och jag gillar dessa program. Här är det inget lafs utan han frågar vad han vill fråga…kanske lite för närgånget ibland men, men – jag gillar.


I morgon är det dax för ytterligare en dags jobb innan det är time för helg igen…några dagar. Mjukstart – jag gillar!


Ha en go kväll!

Av Sofia - 1 januari 2014 13:05

Nyårsafton 2013. Nyårsfest med goda vänner! Glada vänner! Mycket trevlig och sen kväll. Timmar som försvinner fort fort fort.... Rätterna blev goda och maten räckte. Det är inte var dag man fixar till helstekt oxfilé så visst blir man extra glad om det smakar gott. Å det gjorde det verkligen!! Vi behövde inte heller vara törstiga någon gång under kvällen...vilken tur att det finns vatten! Skulle väl druckit mer bara...vatten alltså!! Idag finns fina minnen från gårdagen kvar och en massa vackra blommor. Skulle sagt till på skarpen att vi inte skulle ha något sånt...räckte med raketer, skumpa och snacks till barnen som föll på gästernas lott.


Musiktävlingen var extreeeeemt spännande...och man kan bestämt påstå att minnet är gott med kort!! Å visst är det vackert med snö och vitt men det ÄR mycket trevligt att gå ut i trädgården UTAN att behöva frysa rumpan av sig i festkläderna och bese Nässjös ALLA fyverkerier!!! Å alla ni som är lite sega idag - det är en ny dag i morgon. Här blir det inte många knop idag... 


GOTT NYTT 2014!!!!

 

 

De sista förberedelserna....

 

Bord duka dig...

 

Tilltugg

 

Samtliga gäster har kommit! Då kör vi!

 

Förrätt - vitlöks- och chilimarinerade räkor och kräftstjärtar + parmesanchips, crème fraiche o pinjenötter..

Kaj, P-A och Susanne

   

Goda grannar

 

Glada människor! Camilla, Micke och jag

 

Ungdomsbordet

 

Koncentration på hög nivå.....

 

Alexander musiktävlar...

 

Tindra tindrar...

 

Årets första (sista) tulpaner...

 

Vackert...

 


Vackert...

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
31
<<< Januari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Skapa flashcards