Alla inlägg under februari 2014

Av Sofia - 12 februari 2014 16:38

En stor dag för mig! En stor dag för vår förvaltning! Å dessutom så tidigt i år…… Jag pratar om min ”bebis” – filen med samtliga interhyror. Den som jag skapar i  fastighetssystemet och sedan ska föras över till ekonomisystemet för att bli fakturor i respektive mottagares (hyrestagares) elektroniska låda. Det var ett av mina projekt när jag började på kommuen för fyra år sedan och jag brann verkligen för att vi skulle utnyttja vårt fastighetssystem fullt ut. Har man ett fungerande system känns det onekligen larvigt att dubbeljobba med excel-filer och manuella bokföringsordrar. Resan var dock inte enkel. Mycket arbete innan det fungerade och när det hade fungerat klockrent i två år bytte vi ekonomisystem vilket ja, hmmmmmm….det var lite som att köra huvudet i sten…. Vi åker till Thailand och Australien med plåtlådor (flygplan) och vi kan t.o.m landa på månen men att få till filen in i Agresso…..tycktes "mission impossible". Förra året gick det ända till JUNI innan vi lyckades få Agresso att anamma min lilla fil. Å den är förvisso inte så liten. Drygt 130 mille. Det är det vi på Byggnadsavdelningen lever av. Det är vår intäkt som ska räcka till löner, kostnader, underhåll etc. etc.


Å i år har jag jobbat hårt för att färdigställa underlaget. Mitt mål har varit att under februari månad vara klar. I dag har jag och en superduktig kollega suttit och grejat till det. Först i testmiljön så att allt ser rätt ut. Därefter i skarp miljö och hur glad är man inte när fakturajournalen stämmer på kronan. Helt fantastiskt härligt ska ni veta!


Flexade ut lite tidigare för att åka med Whisky till veterinären för kastrering. Stackarn!! Johanna följde med och höll tassen. Det gick bra. Insvept i en handduk tog vi med honom hem då han fortfarande sov. Jag är världens bästa kund. Veterinären sålde på mig både kattmärkning och vaccination mot kattpest... Utmärkt säljare! Förhoppningsvis blir nu katten lite lugnare. Snart ska jag sätta mig framför TV’n. Se första hockeymatchen i OS. Håller mina tummar för Sverige såklart!!! Heja blågula!!


Ha en go kväll!!

ANNONS
Av Sofia - 11 februari 2014 18:42

En ledig dag. Barnen har sportlov. Jag startade dagen med att morgonpromenera runt Träslända. Lite tunt med kläder men fick upp ångan. Vinterjackans dragkedja har efter fyra säsongen ballat ur totalt....fick till slut igen den. Övriga familjen sov när jag kom tillbaka kl. 09.00 Åkte ned på stan - tog en "Prästruta" (otroligt god macka med just Prästost) och en kopp kaffe på Thimons. Sen bankbesök. Check! Gick mycket fortare än vad jag beräknat så jag gick lite i Nässjös affärer. Å idag skäms jag minsann inte. Jag har GYNNAT Nässjös affärsliv. En ny vinterjacka - ÄNTLIGEN!! En storlek kvar till mig. I vitt - praktiskt NEJ, snygg - JA. Skön - JAAAAA! Billig? REA med 30%. En dragkedja som fungerar. Säsongen är snart över men den kommer hålla länge..o många tvättar...


Sedan hem och hämta Johanna och David. Jois skulle slinga och klippa sig hos bästa frissan "På Håret" i Sävsjö. Under tiden åkta David och jag till Torset och fick jättegod middag hos mamma och pappa. Startade med laxmacka till förrätt, köttbullar, sås o potatis och sedan en knäckig fruktpaj som avslutning. Suveränt gott! David och jag kollade i gamla album och han tyckte jag var lik både Stella och Elin på 3-årskorten. Å det ligger nåt i det...


Hämtade blonda fina underbara Johanna när hon var färdigblekt och resultatet var mycke bra. Perfekt! Nu är hon snart i sin ursprungsfärg...och kommer inte ens våga ANDAS "färga håret" igen...aldrig någonsin.


Kväll och häng i soffan! Å vi kan glädja oss åt ytterligare ett silver och brons i skidor i OS. Så gott!!!!!! 


Ha en fortsatt go kväll!!!


 

Sofia "Tullan" Karlsson 3 år gammal

 

Min bror Anders 12 år, bror Pelle 9 år och jag 3 år.

 

Hoppsan! Lite genustänk - en bil i näven... 1973...det ja!!

 

Söta vackra Johanna i sin snart riktiga färg!!!

ANNONS
Av Sofia - 10 februari 2014 19:57

Det blev en till igår. En medalj av silver. Hellner kämpade väl och 2:a-platsen blev hans (eller vår som vi säger). Det är VI som vinner och får placeringar. Sverige!!! Å det är ju bara för härligt! Vilken OS-start. Å så sportlovsvecka...det passar ju så bra. I vår familj är det dock bara David av barnen som sportar. Mycket bandy blir det. Johanna är förvisso duktig att framföra bilar och diverse andra saker via spel på datorn men det blir inte så mycket flås av det....


Samtliga ungdomar är dock otroligt nöjda med att vara lediga. I kväll är David hos kompisen Vicce :) och Elin har två klasskompisar här, Clara och Elina. Det är skönt även för oss vuxna när det är lov. Kan inte hjälpa att jag tycker så. Inga läxor att hålla koll på, inga trötta varelser att väcka på morgonen... Men!!!! I morgon är JAG ledig. Semester. Några ärenden att fixa på förmiddagen, sedan blir avfärd mot Sävsjö och bästa frissan "På Håret". I morgon är det Johanna som ska få nya slingor och klippa (förlåt toppa - ifall du, Jois, läser detta) håret. I morgon är det dock inte Mia som klipper - för hon är hemma med sina fina bebis. Istället blir det lilla-syster Jossan som håller i saxen.


Därefter blir det middag i Torset hos mamma och pappa. En härlig dag att se fram emot! Hade (verkligen) velat vara ledig fler dagar denna veckan men det är en stökig tid....alltid mest första kvartalet på året att fixa. Kanske, kanske tar jag en dag till på fredag beroende på hur jobbet går på onsdag och torsdag... På tal om ledig - det är MÅNGA skid-semester-kort på Fejjan nu... Utförsåkning, slalom.....mmmm....det var typ 15 år sen sist. Undra om jag ens skulle våga stå på ett par skidor....än mindre börja åka nedför backen...


Ha en fortsatt go kväll!!!

Av Sofia - 9 februari 2014 19:04

Avfärd mot Vaggeryd kl. halv nio i morse. NIF’s U14 hade seriematch och jag vågar nog påstå att alla vi som färdades på vägarna hade änglavakter lite varstans vid vägrenen. Det var inte lätt att köra. Snöslask och modd och jag satt som vanligt och ”höll mig i” när bilen slank än hit än dit… Men alla kom fram lyckligt. Jag passade på att gå en hyfsad runda före matchstart kl. 11.30 Första halvtimmen frös jag i det ruggiga vädret – på vägen tillbaka vara jag svett. Vackert landskap utanför Vaggeryd (även om det nu inte visade sig från den snyggate sidan just idag). Såg många fina ställen... Taglarp är det enda namnet jag kommer ihåg…


Å matchen var väl inte den mest spännande jag sett. Nog för att David precis i början släppte in ett mål men sedan var det stopp och han höll tätt. Några sköna räddningar i första halvleken…sen blev det inte så mycket mer att göra för målvakten. Slutsiffrorna 18-1 vittnar ju lite om att han var sysslolös. Även om det är skönt med seger är det inte riktigt bra att vinna så överlägset. Extremt tråkigt för motståndarlaget (förstås) och dessutom ingen träning för målisen.


Väl hemma blev det middagsrester från gårdagskvällen och ett par timmar på jobbet. Har en kollega som är i Thailand vilket medför lite extrajobb. Snacka om kontraster. Hon ligger och lapar sol i 30-gradig värme - jag sitter och konterar leverantörsfakturor medan vinden viner och regnblasket öser ned....Olika falla ödets lott... Å andra sidan sitter jag inomhus och har det bra i värmen.


Några ord om Mello nr 2. Sanna Nielsen. Hörde de första stroferna och jag är förundrad över hennes fenomenala röstkontroll. Hon är helt enorm. Vilken låt! Vilken pipa! Självklart gick den vidare. Riktigt bra ihopsnickrat av Fredrik Kempe.


Ha en go kväll!!!


 

Sysslolös David....

 

Nöjd målis!


Av Sofia - 8 februari 2014 18:13

Jag vet inte vad det är med mig och idrott men tårarna bara faller när underbara Kalla tar silver. Hon kämpade som en galning i Skiathlonloppet och visst osade det guld ett tag...men silver är enastående och fantastiskt bra! Å vilken känsla det är att se henne gå (åka skidor) i mål. Kan bara ana hur hon känner det..


Å själv kämpade jag tappert på dagens härliga löparrunda. Perfekt temperatur och ingen blåst. Sprang via Vallbohaga, utmed sjön där det bara är en stig. Alltså den skottas inte och vissa partier hade varit lättar med utrustning skidor. Såg det dock positivt - extra träning och snart mötte asfalten mina fötter och jag kunde nöta hemåt. Det är det som är nackdelen med denna runda. Underbar utsikt och natur i början. Den slutar med landsväg och jag kan riktigt läsa blicken från bilarnas förare. "Hur dum är du, som springer här på vägkanten". Dum eller inte, skönt var det hur som helt. Enda nackdelen var att mobilen dog och jag fick klara mig utan musik och mina andetag fick vara taktpinne.


Hela förmiddagen har jag rensat papper i olika pärmar. Kan ju bara konstatera att jag sparar alldeles för mycket. Pensionsbesked från 2002..... Hallå... Jag antar i varje fall att det är färskvara och slängde en hel del. Rensade även ur i garderoben. De plagg som jag lagt undan som "vågar-inte-slänga-utifall-att" och inte använt på 4--5 år - jag lär inte ta på dem igen... Å skulle jag mot förmodan sakna nåt jag hivat iväg...då får jag väl sakna en stund...


Mello ikväll. Ska bli intressant och se vad Sanna och Martin kommer att leverera. Ser oxå fram emot JEM. Gillade dem när de tävlade i X-factor.


Ha en fin lördagskväll!!!

Av Sofia - 7 februari 2014 17:35

Har idag varit på uppstartsmöte tillsammans med de höglänta kommunerna gällande vårt samarbete kring nyckeltal. Platsen för mötet var i en av de något lägre belägna kommunerna - Vetlanda. Å det märktes inte minst på vädret - i Vetlanda regn, i Nässjö snö. Ja, nyckeltal - vad ska det vara bra för? En massa jobb att ta fram och vad ska vi ha dem till? Jo, att veta hur långt ett snöre är tjänar inget till men att jämföra snören i Eksjö, Sävsjö, Vetlanda och Nässjö - då blir det genast mer intressant. Att veta hur mycket energiåtgången är och vad den kostar för alla förskolor i varje kommun och jämföra dem är intressant, att veta hur mycket vattenförbrukningen är i de olika kommunerna är också lite kul. Framförallt är det spännande att veta hur mycket det kostar att hyra "interna" lokaler - alltså när skolorna bedrivs i lokaler som kommunen äger kontra när externa hyresvärdar hyr ut... Det är en ganska stor skillnad... Det är billigare för våra hyresgäster (våra olika förvaltningar) att hyra internt jämfört med externt. 


Nog om jobb. Nu är det fredag. Sitter framför OS-invigningen och ser alla länder tåga in. Det är häftigt. Idrotten i sig är häftig och jag ser fram emot många härliga vinterfighter. Däremot känns det inte bra i magen att arbetare tvingas jobba under usla förhållande, inga löner etc. etc. etc. när OS-anläggningar ska byggas. Jag har en idé (ja, den var inte min från början utan en mycket intelligent kollegas) - varför inte bygga en OS-anläggning i varje världsdel och sedan ALLTID ha de olypiska spelen där. Då slipper man ju dessa gigantiska kostnader varje gång det ska gå av stapeln... Bara en idé och mycket mycket god i mitt tycke. Det är inte bara idrott det handlar om, det handlar om så mycket annat..politik och rävspel... Suck!!


Nu börjar det dock och jag hoppas att vårt blågula land tar mängder med guld!!!!

Av Sofia - 6 februari 2014 20:25

Under de år jag har bloggat har jag många gånger fått frågan hur jag orkar skriva? Hur jag har tid och varifrån jag får energin varje dag. Jag vet faktiskt inte, det känns aldrig som ett måste utan bara väldigt väldigt roligt. Sedan den 2 februari 2009 (nästan exakt fem år) har jag skrivit om livet, om mig, familjen, vad jag tycker och tänker, vad jag gör, vad jag tycker är roligt och mindre roligt. Skrivit om saker som gjort mig ledsen, upprörd, upprymd och lycklig. Jag älskar att skriva och det är en kraft i sig. Att få skriva av sig betyder lika mycket för mig som att bli läst. Jag vet att det är en del som tycker att jag ger ut mig  själv för mycket när jag skriver som jag gör. Så kanske det är. Jag tror ändå gott om folk och förstår inte varför det skulle vara till någon skada.


Ja, jag har delat med mig av mig själv under åren och fått många fina tack för att jag just gör så. Många intressanta diskussioner har det blivit av mina inlägg och när livet känns jobbigare än jobbigt vill jag för den skulle inte sluta skriva. Jag vet att orden hjälper mig även nu. Skulle jag lägga av vet jag att jag skulle sakna min blogg alldeles oerhört. När marken rämnar och spricker sönder…förhoppningsvis för ett tag…vill jag ändå tro att man snart kommer på rätt köl. Uppbrott från ideal och krossade drömmar... Ibland måste vi vuxna ändå ta ett beslut som är jobbigt, krångligt och obekvämt... allt blandat med en stor skräck och rädsla för att barnen ska ta skada.


Har precis varit o badat med barnen, Stella (+ kompisen Danni) och David. Underbart att nöta längder, idag lyxade jag till det med bubbel för mig och kidzen. Det känns som om man vore på SPA o sitta där - massage för muskler som fått jobba. Nu stekt ägg till alla! 


Fridens!!!


  

Tänk om man vore katt....... Det största bekymret de gosingarna har är att hitta varmaste platsen, skönaste platsen att ligga på....

Av Sofia - 5 februari 2014 18:09

Inte så ofta jag får ett mess kl. halv elva av min moder där hon frågar om jag vill äta lunch, hälsningar Torsingarna? Såklart jag ville. Den blev lite senare än ordinarie lunchtid och det var mycket lugnt och skönt på Akropolis kl. halv 2. Kom före mina föräldrar och såg dem komma gåendes över Södra Torget tillsammans. Jag får en varm och go känsla inombords då. Så fina de är och vad tacksam jag är att jag har fått ha dem så länge i mitt liv. Jag är ändå snart halvvägs själv...om man ska gå efter att 50 år som ngt slags mitten (vilket jag gjorde när jag var liten). Å jag tänker ha dem minst 20--25 år till. Lunchen var som vanligt god. Fisk till mig och mamma och biff till far. Tack för maten Torsingarna!


Har skjutsat David till bandyträning och sitter nu och gör läxor med Stella. Hon har läst om "Pojken och Tigern", en läsebok från skolan. En resa genom Sverige där pojken utforskar många platser i vårt land i jakten på sin katt "Tigern". Nu har pojken kommit till Mora. (Ps. Han tog inte skidorna). De hade gjort något mattetest på tid i skolan och nu ville Stella göra om det. Medan tidtagarfunktionen i min mobil tickar skriver jag vidare... Stella ville ha pannkakor till kvällsmat och jag orkar inte men bestämde mig för att orka så jag orkar. Ska först upp och kolla lite bandyträning och sen blir det stekning. Inte mkt som slår pannkakor. Billigt, smidigt och gott! Visst - det tar lite tid...men det gör ju allt. Kanske skulle ta tiden?


Ha en bra kväll!!!Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28
<<< Februari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ SigridSofia med Blogkeen
Följ SigridSofia med Bloglovin'

Text o bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se