Alla inlägg under februari 2014

Av Sofia - 4 februari 2014 20:19

Campamiora fiuggirola
quattro staggioni
marinara capriciosa
kan inte låta bli
jag blir fascinerad
känner hunger, känner törst
det gör mig passionerad
det gör mig fylld av lust

pescatore vesuvio
la bousola pompei
åååå ååå ååå ååå ååå
vad ni frestar mig

siciliana adonne
vegetariano
åååå ååå ååå ååå ååå
jag får aldrig nog.....

 


Det fanns en tid i mitt liv när jag gjorde egen pasta väldigt ofta. Till fester och till vardags. 2,5 dl durumvetemjöl och 2,5 dl vetemjöl, 3 ägg, 2 msk vatten och 2 msk olja, ½ tsk salt. Blanda allt i matberedare. Kör tills det blir en deg. Låt vila 1 timme i kylskåp i platspåse. Sedan börjar jobbet med mangling från tjock platta till tunn, sen väljer du om vill ha tagliatelle eller spagetti. Du kan såklart göra fyllda små kuddar med olika godsaker...bara tiden som sätter gränser och fantasin. Kort koktid så pastan behåller sin spänst. Det är GOTT!! Slår ALL köpt pasta - både paket och färsk. Det är kanske inte så väldans stor skillnad (om jag ska vara riktigt ärlig) mot den köpta färska men nöjdhetsfaktorn att du gjort den själv är enorm. Sedan kom en tid då pasta på kartong av någon skum anledning kändes mer tidsoptimalt. Mmmmmm...fyra barn kanske anledningen heter. Å i många år tröttnade jag faktiskt på pasta. Nu...har smaken kommit tillbaka... Kan bli rätt sugen på just pasta!!!


Efter en lång arbetsdag sprang jag. Trodde inte det skulle funka i de hala isvallarna men cykel- och gångvägarna hade bar asfalt och bra fäste. Lägg till endast 1 minusgrad så var det perfekt. Jag upplevde en nyhet idag. Det var vår i luften. Nästan så man intre tror det är sant....men det var det..är det. 11 sköna km fyllda med ork och flow - mer kan man inte kräva av en tisdagskväll.


Å sedan blev det då pastatillverkning med barnen. ALLA ville vara med och mangla. Jätteduktiga. Å sen kokade vi och åt - fixade en vegetarisk sås Johanna OCH miljön till ära.... Goa o mätta ska det nu förhöras engelskaläxa samt rättas mattetal. Sedan kudden!!!


Bouna Notte!!!!


         

Av Sofia - 3 februari 2014 18:21

Sjuklingar.... Idag har frånvarobeskeden trillat in en efter en i min mobil. Det är Vabruari och VAB-tider men grejen är att jag inte kan vabba längre… Bara när det gäller Stella och hon är tacksamt nog hur pigg som helst. Det tar en stund att åka från jobbet, genom stan, hämta barn, genom stan, upp till lasarettet, vänta, behandling/diagnos och receptkö på Apoteket. Tur att man har lite flex-timmar eller ganska många rättare sagt….att plocka av. Huvudsaken är ju att de blir pigga FÖRSTÅS! Man får vara tacksam att man är född i detta land när det gäller sjukvård.


Idag är det den 3 februari. Detta datum klingar dåligt i öronen och ger en riktigt sorglig eftersmak. Årsdagen då min f.d kollega och goda vän blev mördad i Nässjö. Så ofattbart och så frukansvärt. För ett år sedan lamslog händelsen hela vår korridor och det kändes då som om  jag höll på att gå sönder av sorg. Trodde aldrig att verkligheten kunde vara så obarmhärtigt grym och allt kändes overkligt . Men till och med i Nässjö kunde det bli svart. Å sanningen bakom dessa fruktansvärda handlingar hoppas vi ju snart få svar på. Inte för att detta på något vis för Alf tillbaka till oss men kanske kan man sätta punkt på ett annat vis.


3 febuari. Jag hoppas denna månaden går fort över. Vill inget hellre än att knoppar brister och trottoaren blir blöt av takdropp. Önskar mig hästhovar vid vägkanterna och vårblek sol. Okej, lite minusgrader till min kompis Susanne som ska åka Tjej-Wasan och lite bra snö till barnen sportlovsvecka. Sedan får det gärna töa bort… Alles!!!


Ha en fortsatt go kväll!!


Av Sofia - 2 februari 2014 15:20

Nej, det blev ingen resa till Fredriksberg för David idag. Ont i halsen och feber. Uteslutet att han är med i matchen och befinner sig utomhus så länge trots att kanske inte målvakten har den mest ansträngande positionen i laget. David protesterade inte heller vilket han hade gjort om han hade varit piggare. Han har fått samma basilusker som sin fader har kämpat mot den senaste veckan och jag håller mina tummar att det inte blir fler i familjen. Bussen avgick vid 11.30 och den väntas inte åter förrän runt nio-tiden ikväll. Ulf är ju tränare så han fick ju lov att åka ändå.


Vi har nog ändå fått denna dagen att gå på ett behagligt sätt. Jag bestämde mig för att baka kanelbullar med barnen. Gick riktigt bra och var roligt för en gångs skull. Vi får fin-besök om en liten stund och det är trevligt att ha nåt annat än "köpefika". Min kompis Susanne med William och Tindra ska kolla på Bion Frost kl. 19.00 och passar på att smaka av bullarna på Renstigen först.


Som sagt, Bion vi var på igår var hur bra som helst. Blir dock lite irriterad på Sagabiografens biljetthanteringen... Vad är det som tar sån tiiiiid? Vi köade en halvtimme till att börja med (vi som förbokat platser via nätet). Klockan 15.42 startade bion - alltså 42 min efter utsatt tid. Begriper det inte. Skärpning om ni vill behålla nån publik i Nässjö. Kylan i lokalen ska tydligen åtgärdas och jag hade min vinterjacka som "filt". Jag överlevde. Tack-o-lov spred sig inte drottningen Elsas istappar ut i lokalen, som i filmen, även om det kändes så då och då...med 3D-glasögon.


Å så lite om Mello. Kära bröder, kära kära bröder....satte sig i huvudet direkt och jag gillade den. Ohio - den japanska barbiedockan var helt ok. Trallvänlig men när jag ser honom kan jag inte sluta tänka på hur lång tid det måste ta att spöka ut sig som han gör. Å så Songbird med Ellen Benediktson - vilken underbar låt. Blev lite nervös när hon slutligen ställdes mot Elisa med låten Casanova...lät som nåt från 1982....å vilken töntig text. Härligt att rätt låtar gick vidare igår.


Ha en fortsatt fin söndag!!!


   

Före ugn och efter ugn...o nu doftar det ljuvligt i hela huset!!

Av Sofia - 1 februari 2014 12:00

Jag har levt länge på jorden utan att veta. Å jag har klarat mig hyfsat ändå. Skulle förhöra David på mattetermer på morgonen och vi kom till kon, cylinder, klot....och tetraeder!!!!!!!!!!! TETRAEDER??? Har aldrig hört talas om detta namn på figur, heller umgåtts med den på så vis att jag räknat fram arean eller vad man nu skulle kunna tänka sig för roliga uträkningar... Aningen sov jag den mattelektionen eller så tog min lärare aldrig upp det... Det har gått alldeles utmärkt fram till nu och levat i ovisshet om att tetraeder heter tetraeder. Å tack o lov skulle David inte heller göra några beräkningar utan just bara lära sig namnet på den. 


Snart dax för FROST!! Frostigt, kallt och snö är det för jämnan men nu blir det kyligt även på Saga-biografen i stan. Har bokat plats för mig, David och Stella klockan tre och då åker 3D-glasen på. Ser fram emot det! Faktiskt!! Johanna och Elin har redan kollat på den (går inte in i detalj på hur eftersom filmen hade premiär igår och de har inte varit på Bio) och de rekommenderade den varmt.


Å igår var jag ute med några kollegor på AfterWork. Gravöl..... För en kollega var det verkligen After Work. Han jobbade sin sista dag hos oss och de smärtade att ta adjö när han åkte hem. Han är otroligt duktig - en klippa och han stannar förvisso kvar i kommunen men inte i vårt hägn på Tekniska. Det gör lite ont varje gång man mister en bra arbetskollega men sådan är livet.


 

Tetraeder (Nu skrev jag namnet utan att kolla på Davids mattepapper så jag har lärt mig!! vad figuren heter.)

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28
<<< Februari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Skapa flashcards