Alla inlägg under mars 2014

Av Sofia - 15 mars 2014 16:06

Öppnar ögonen och möts av Kung Bores framfart. Han har god hjälp av Hövding Hård Vind. Snön yr på tvären och den där löparrundan jag hade bespetsat mig på idag.....lusten försvann plötsligt.... Började dagen med att skjutsa Ulf och David till tåget. Mot Göteborg och kolla Frölunda hockey. Mmmm..trevlig resa och jo jag är synnerligen avis. Men det går fler tåg... :)

 

En lördag då känslorna av ilska och ofattbar sorg återigen rörs upp... Läser om det frukansvärda mordet i Nässjö för ett år sedan och det som polisen kommit fram till i sin utredning. Det jag egentligen redan visste men inte fått bekräftat. Att Alf mördades var alltså ett enda stort misstag. Torpeden gick till fel hus och fel man dog. Samtidigt som det känns ännu värre att det var just ett misstag känns det ändå skönt att han inte var inblandad i något kriminellt. Tårarna bara kommer när jag läser om hur allt gick till. Så fruktansvärt onödigt. Vad hann Alf tänka där i hallen.....vad tänker man i ett sånt ögonblick? Åh vad jag saknar honom när jag tänker tillbaka på den tid då vi jobbade tillsammans. Så många gånger jag hade behövt ringa honom under det året som passerat. Att prata bokföring med honom var ett rent nöje. Han hade mycket sunt bonnförnuft som vi jobbade hårt på att förena med kommunalt arbete!! Jag vet att han ser mig och mina kollegor där han befinner sig nu - jag är helt övertygad om detta. Han har det säkert bra och jag hoppas han får gå i skogen var han än är och känner vår saknad.

 

Jag känner också lycka och tacksamhet denna dag. En underbar vän erbjuder sin hjälp att flytta kartonger till det förråd och vind som jag nu har fått nyckel till. Hur härligt är inte det? Ovärderlig hjälp! Tack snälla Pelle!!! Fina jobbarkompis!! Å att du hjälpte oss att äta upp taco-resterna från igår var också bra!!!

 

Dessutom blev den där löparrundan av. Skönt i solen men visst fick jag kämpa mot Hövding Hård Vind. Rundan blev inte så lång men lite flås fick jag! Snart äter vi Kina-mat, jag och flickorna + kompisar och pojkvän. En skön lördagskväll väntar!!

 

Ta hand om varandra! 

ANNONS
Av Sofia - 14 mars 2014 19:03

Fredag…igen!! Vackra varma dagar – då går tiden ännu fortare… Varför är det så? Nu vill man att klockans visare ska gå saktare men icke. Dagen inleddes med frukost på Café Vipan och därefter information för hela vår förvaltning. Detta inträffar en gång i månaden och bra - nyttigt att få ytterligare inblick i de andra avdelningarnas arbete och dessutom mycket trevligt att träffa/se samtliga sina arbetskompisar. Idag hade vi intressanta informationer om tillbyggnad/renovering Runnerydsskolan - ska bli en fröjd att följa detta bygge!! Ett led i "Framtidens skola". Även lite info om trafikanalys Östra vägen (länken) = vad innebär det för Nässjös trafikflöde om denna byggs... Den behövs!! Men det kostar ju några slantar.... De där pengarna ska räcka till så mycket....vägar, simhall, skolor, vård....


Under dagen fick jag också en trevlig offert med ett pris på målning i nya lägenheten. Blev inte så dyrt som jag först trodde och mycket beror ju naturligtvis på ROT-avdraget. Ytterligare en sten föll där och jag behöver inte kladda själv. Hade jag säkert fixat men jag lägger gärna den slanten för att de ska bli bra. Framförallt har jag ju köpt mig ”tid” och kan minimera antalet lediga dagar från jobbet för flytteri.


Å efter jobbet fikade jag med en kär gammal vän jag inte träffat på flera år. Hon frågade om jag hade tid med en fika då hon var på konferens i Nässjö. Självklart!!!! Vi gick i samma gymnasieklass och vi var ett gäng på fyra som alltid hängde. Efter studenten sökte hon och jag in till samma högskolelinje i Linköping, SO – Svenska, klass 4—9 (fanns inte i Jönköping på den tiden). Vi kom båda in men till skillnad från mig valde hon att börja studera. Jag var extremt skoltrött och fick jobb på RH-Stolen och blev kvar i 13 år…. Min vän blev färdig lärare och undervisar fortfarande. Dessutom läste hon ytterligare poäng och är även bibliotikarie. Ibland funderar jag på hur livet hade sett ut OM jag hade blivit lärare. Hade jag varit en bra sådan? Hade jag klarat av yrket? Hade jag bott i Linköping eller nån annanstans med familj då…? Det får vi aldrig veta. Då kändes det  hur som helst inte rätt för mig att börja plugga. Men att träffa Camilla kändes som igår. Tack för en mycket trevlig fikastund på Elsies, Camilla! Så kul att du hörde av dig!!!! Nu ska det inte dröja år tills vi ses - vi ses till Påsk!!


Ha en fortsatt skön fredagskväll!!


 

Stella visade sin plockade vårbukett idag... Frågan är VAR? hon hittade snödropparna...trm..trm..trm... Fick något svävande svar....

ANNONS
Av Sofia - 13 mars 2014 17:11

Bortglömd blå himmel


När känslan flåsar i min nacke

och tar stryptag om min hals

Som om livet just har börjat

Våren bjuder upp till vals


En liten ångest i mitt hjärta

Att någonting ska hända

Att solen inte ska orka upp

Att något får livet att vända


Gråhet kommer – ta vara på din stund

Livet är dagar och också varje sekund

Gör ensamheten till en vän

Ta del av livet – känn!


Mina ögon ser bortglömd blå himmel

Frisk luft i mitt bröst

Jag känner redan blomdoft

Låt det aldrig mer bli höst


Sigrid

Av Sofia - 12 mars 2014 19:48

Har varit på Öppet Hus Norråsaskolan i kväll, jag, Ulf och David. Information och studiebesök för föräldrar och blivande 7:or. Ett trevligt initiativ!! Vi möttes av lärare och rektorer som hälsade välkomna. Vi fick gå runt i alla lektionssalar och i varje rum fanns lärare som villigt och trevligt berättade om hösten som kommer. Fantastiskt bra upplägg!! I hemkunskapens sal var det extra mycket folk och det var nog den goda doften som lockade in oss. Å mycket goda kex - nyttiga, laktos och glutenfria - gjorda på fröer och majsmjöl. Grönssaksstavar och dip till detta. Vägen till hjärtat går genom magen eller hur är det man säger.... Å i Café Rasten stod Pillan (min sångarkompis i TCB-kören) och bjöd på kaffe, saft och kakor. Dock serveras bara nyttigheter till skolungdomarna, poängterade hon. Hon jobbar här som värdinna och håller ordningar på ungarna, så även David till hösten. Jag kan känna mig helt lugn!!


Det blir en bra höst för David. Norråsaskolan känns gemytlig, härliga ljushallen som jag bara "hört" om - ikväll fick jag se den. En skola med gamla anor som håller än. Å det blir c a 30 st fler elever i höst....de får rum lovade man.


Å när vi kom hem och åt gemensam kvällsmat blev det liv när diskussionen om framtidens skola kom upp. Den diskussionen slutade inte roligt om jag ska uttrycka mig milt. Å jag blir så otroligt ledsen när mina egna flickor är förtvivlade över det som komma skall. Jag känner då hur stort ansvar vi vuxna har att inför våra barn prata positivt om förändringarna. Å jag hoppas att varje lärare på Brinell känner att de gjort allt!!!! för att det nya i höst ska bli så bra som möjligt. Att man verkligen har gjort sitt yttersta för att påverka arbetet i en positivt riktning. För våra barns skull. För det måste väl ändå kännas bättre i höst, om det nu visar sig att lösningen inte var optimal...."Vi gjorde ändå vårt bästa.....".


I morgon ska det demonstreras mot att Brinell blir 7-9 skola och som jag sa till min Johanna - jag hoppas verkligen att alla elever som ska medverka har läst igenom hela skolutredningen och vad syftet är. Man ska ta reda på fakta innan man säger för mycket och det gäller ALLT - inte bara när det gäller framtidens skola i Nässjö kommun. Knark, mobbing och farligheter finns bakom varje hörn på Brinell om man ska tro ryktesspridningen.... Att blanda åldrar verkar vara farligt... Det är oerhört sorgligt att man inte istället vänder hela denna utredning till något positivt. Brinell - en fantastiskt fin skola - man borde framhålla att man ska vara stolt för att få gå där!!! Beträffande tidsaspekten på alles hoppas jag av hela mitt hjärta att allt blir klart i tid. Å skulle det inte bli det - då jobbar vi för att allt ska fungerar ändå!!


God natt!! 

Av Sofia - 11 mars 2014 19:53

Idag gratulerar vi Alexander! Min bästa väns äldste son för att förklara förhållandet!! En lång snäll pingiskille från Sandrydet som fyller 14 år idag den 11 mars. Exakt 2 månader efter Elin är han född, alltså ett millenniumbarn! Elin påminde mig igår när vi kommit hem från Ullared kl. halv nio på kvällen - inte ens svenska Posten lyckas med bedriften att fixa fram ett kort till dan därpå.... Brukar inte missa födelsedagar men kanske det har varit lite mycket nu... Stort grattis hur som helst, Alex!!!!


Det är extremt tidigt att få den här ”vill-inte-gå-in-känslan” redan i början på mars. Att gå ut på lunchen och mötas av sol och värme – underbara vår…så svårt att gå in och sätta sig. Man gör det och får ser fram emot arbetsdagens slut och glädjas åt att ljuset är med oss till c a kvart över 18. Hörde nåt om snöblask till helgen… Tror jag inte på, vill inte tro på det…o skulle det ändå komma – då försvinner det troligtvis fort.


Å när solen inte längre orkar lysa och slösa sin strålar på oss ersätts den av månens ljus. Magiskt sken över min löpartur i kväll. Hade kunnat klara mig på månsken utan gatlyktor (trodde jag). När jag kom till skogen i Vallbohaga, sista huset, blev jag lite rädd för min egen skugga (?!) och vände. Inte ens månen visade vägen därinne bland trollen... Tisdag kväll denna vecka är enda kvällen som är "fri” så det gäller att passa på att springa. I morgon är det Öppet hus på Norråsaskolan för blivande 7:e-klassare. Å nu är det Davids tur att börja högstadiet. Nu när jag just skrev det…..kände jag mig gam….inte så ung längre. Snart helt vuxna barn…oj, vad stora de blir fort… På torsdag ska jag på möte med Centern. Valfrågor inför höstens val ska diskuteras och pressen kommer...spännande kväll!! Nu ska jag tokrepetera och förhöra David på engelsk grammatik. I morgon har han nationellt prov i detta ämne och jag kommer att tänka hårt på honom hela dagen.


 

Goa vänner! Elin och Alexander!  Här på Gotland sommaren 2012.


Ha en fortsatt go kväll!!

Av Sofia - 10 mars 2014 15:35

Ullared - ett fenomen på ALLA sätt. 
Nu ska jag generalisera - för att vara lite rolig. Det finns i blicken på kvinnorna "Nu ska här handlas". Ögonen som lyser av förväntan o den där härliga shoppingkänslan - "vi TJÄNAR pengar på detta". Sedan ser man lika många män med den något mindre entusiastiska blicken "låt det gå fort".... Å halva dan hänger de med, troget som en liten hund vid vagnen.. På em sitter de i Sportbaren - där jag sitter nu. De har gett upp....av trötthet..nu får frugan jaga själv... Att jag sitter här beror på att kundvagnen är FULL. Den där jättesnygga kökslampan får inte plats... 

Jag kapitulerar - jag har varit anti...men jag har efter dagens besök ändrat mig. Det var nog priset av albumbladen som slutligen satte sista pusselbiten i förändringapusslet. Prisskillnaden berättigar INTE att åka bara för detta men allt annat sammantaget... Makalöst. Å inte en enda tops ligger det i kassarna - lr jo det smög sig nog i ändå.. Man MÅSTE köpa tops här..

Helt överväldigad av dagen, nöjd och dessutom härligt sällskap av fina vänner!!! Å mina älskade döttrar. Som vi behövde det! God lunch på övre plan o visst är det mycket folk men man vänjer sig o får knuffa tillbaka... Det lär bli fler utflykter hit... Topsen lär ta slut...

Ha en fortsatt fin måndag!!

Fika i solen

Billigt....mycket....

Hela gänget...

Sportbaren.... Trötta män... : ))

Av Sofia - 9 mars 2014 18:59

Helgen som gick kan sammanfattas med ETT ord! VÅR!!! Kände mig lite som Ronja Rövardotter idag. Ville nästan skriiiiika ut vårskriket!!! Ljumma vindar och sol som värmer ordentligt. Trots det fina vädret var jag ändå och jobbade ett tag. Bara ett par timmar. Ville väl egentligen INTE alls gå in från "ute" men en 2 h promenad på morgonen och en ”liten” löparrunda efter middagen – då kändes det ändå okej att uträtta lite arbete. Å det första jag gjorde (som alltid) är att öppna Outlook och finner ett anonymt mejl från en ”Nässjö-bo” med frågan: När tror du att det kan bli negerfritt på Vallgatan i Anneberg? Då kan jag säga att det kliar i mina skrivarfingrar att svara både det ena och det andra men jag hejdade mig. Vet inte riktigt hur jag ska bemöta det på bästa sätt. Mejlet får ligga där och vila till sig… Tycker dock att det är så lessamt att få typen av – vad ska vi kalla det…påhopp. Dessutom är det rätt obehagligt eftersom mitt namn står som kontaktperson (både på Nässjö kommuns och Annebergshus hemsida) betr. uthyrning av lgh i denna stiftelsen. Ett litet klick på mitt namn så kommer man direkt till min mejladress. Sen lördag kväll är mejlet sänt...…anonymt…fegt… 


Svenska Mello är avslutad och vinnaren korades igår. Rätt låt vann sannaligen….eller ”osannalikt” som det så fyndigt stod på löpet.  Den segern var hon värd och hon sjöng som en ängel igår och hennes live-version är så på pricken den inspelade (om man nu då ska jämföra olika artister…) Å nej jag tycker inte att låter är som en siren. Det är verkligen en konst att pricka dessa typer av toner. Så musikalisk tycker jag nog att jag är, så jag vågar uttala mig om detta. Å andra sidan får man tycka vad man vill och jag respekterar de som tycker annat. Jag gillade tvåan också – kaxig tjej med en häftig låt…jag ogillade Anton E vilket det verkade som fler gjorde…. Smaken är som baken – tack-o-lov!! Kempe får hur som helst till det – gång på gång och jag är ännu stoltare att jag faktiskt fått köra med TCB-kören bakom honom vid Höglandskårens konsert.


Nu är det söndagkväll! Hoppas den blir skön för er alla!!

Av Sofia - 8 mars 2014 15:01

Å så kom den, första vårdagen - på riktigt! Så härligt. Solen såg varmare ut än den var men man blir ju bara så glad av det annorlunda ljuset. När grått blir blått. Upp med tuppen och ut till tippen med fullastad bil. Det var inte så mycket folk som jag förväntade mig och jag fick god hjälp av gubbarna därute. Jag frågade t.ex var man betalar och då skrattde de.... Det förvånar mig lite att det är gratis att slänga saker. Med tanke på miljötänk men det eliminerar väl att sakerna istället slängs i våra skogar....det förekommer ju ändå...men det skulle väl säkerligen bli mer små soptippar i vår natur. En befriande känsla att slänga är det hur som helst och när man "får" krossa en kruka...då känns det onekligen lite bra. 


Hem och säga go morron till trött David med kompis (som sovit över) samt Johanna. Bytte om till löparkläderna - nej, en sån här dag kan man bara inte missa att lufta sig. Vackra Vallbohaga och Spexhult. De blötaste partierna har nu torkat upp hyfsat och det är häftigt att jag har kunnat springa här nästan hela vintern. Det sägs att man ska ställa in lite lutning på ett löparband för att kompensera luftmotståndet utomhus - undra hur mycket lutning det krävdes för att få till dagens vind. Blev rejält trött av kilometrarna och kände att solen "tog" i ansiktet.


Sedan passade jag på att hänga ut hälften av min kläder på stång utomhus.... Någonstans här började orken tryta men jag hade bestämt mig att dammsuga bilen.....så jag städade den invändigt. Oj, oj, oj vad grus..... Härligt härligt när det är gjort. Spagettiarmar utan kraft....satte mig en stund på trappen för att vila i solskenet. Å då ringde David och sa att han fått punka på cykeln... Ner på stan och hämta hans hoj. Å cykelstället och jag är inte de bästa vänner. Krånglar på det, vänder det bak-och-fram, krånglar av, vänder, sätter på det på kulan och har glömt att stänga bagageluckan. Ja, de som satt o fikade på Elsies hade nog lite roligt.. Men jag bjuder på det - det är vår!!!


Nej, jag gör inte så mkt mer i dag. Lite Pasta Carbonara till kvällen och soffan framför Mello-final. Jag hoppas på Sanna men det finns många bra låtar i startfältet. Jag börjar dock tröttna på dem alla.....tjatas sönder på reklamradion. Tacka vet jag Winnerbäck!!!Ha en fortsatt go lördag!!!

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ SigridSofia med Blogkeen
Följ SigridSofia med Bloglovin'

Text o bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se