Alla inlägg under juni 2014

Av Sofia - 6 juni 2014 20:58

En dag av glädje. Både för vårt land Sverige och så förstås alla som idag tar studenten. Vi närmade oss Brinellskolan vid halv ett-tiden till musik som är öronbedövande.... Gyllene tider, ABBA och hip hop ljöd högt ut över Brinells skolområde. Ett mycket stort område som idag var knökafullt. Överallt är människor man känner och inte känner. Vädret visade sig från sin bästa sida. Sol och lagom varmt. Eleverna bankade en stund på glasdörrarna och man kunde som vanligt "ta" på stämningen. Å när de springer ut kommer tårarna i vanlig ordning. Kan återigen hur lätt som helst känna känslan när jag rusade ut... Hur underbart det var. Fri från skolan och många år av skolslit var över!!!


Vi grattade en mycket glad och lycklig Lukas och som alla andra hade han nallar, blommor och drycker runt halsen. Faktum är att blommorna har minskat och nallar och gosedjur har ökat. Sedan upp på flaket. Min bror Anders körde precis som förra året när Ella gick ut och David fick åter äran att hänga med i traktorn runt i staden.


Å nu är vi hemkomna från en mycket trevlig studentfest. Mat som är så god så hälften vore nog. Monica är en fena på att laga gott. Buffé med allt möjligt underbart och så det hemgjorda knäckebrödet. Två sorter till och med. Så gott!!! Efter några timmar i partytältet öppnade Lukas sina presenter och det blev mycket glas ;) Ölglas, whiskey-glas, kaffekoppar - fina grejor! Ostkaka som krona på verket och den fick plats den oxå.


STORT TACK för en underbar dag familjen Wetterholm!!


 

Ett myller av studenter - lyckliga!!

 

Lukas - grattis student!!

 

Många ville gratta!

 

Uppe på flaket

 

Fina killar. Bror Pelle (Lukas pappa), David och bror Anders

 

David "tingade" att få åka med i traktorn på tidigt stadium


 

Å så bär det iväg...

 

Ett flak studenter kommer lastade...

 

Hemma i Norra Sandsjö

 

Gästerna vid partytältet

 

Mormor Gunilla och Elin

 

Mamma Sofia och Elin (ja, det blev den mörkblåa klänningen)

 

Hela familjen Wetterholm - Kristin, Lukas, Ella (o hennes Robin), Monica och Pelle

 

Mamma och jag 

 

Mycket god mat

 

Mer god mat..

 

Hemgjord bröd, knäckebröd x 2 - mums!!



Av Sofia - 5 juni 2014 16:15

Kortvecka. I dag är det torsdag och sista arbetsdagen för denna veckan. I morgon är det en stor dag. Student (i Nässjö i varjefall). För många en av de största i livet. För mig var det så. Kan inte sätta ord på hur jag kände den 9:e juni 1989 tillika min 19-årsdag. Lukas, min brorson springer ut genom Brinells glasdörrar kl. 13.00 och där kommer vi att vara för att fira och gratulera. Jag köpte sniglar åt honom som var ett förök att få flest uppdragspoäng så hans klass skulle lyckas komma FÖRST ut genom dörrarna. De fick ihop mycket poäng men de vann inte. Ytterligare en kusin till barnen, Stephannie är nybakad student och det blir en uppgift att hitta dem båda i folkmyllret.


Dagen till ära har jag köpt inte bara en utan två klänningar. Med tanke på alla rabattkuponger man får blir det billigare att köpa två jämfört med en.... Kan givetvis inte bära båda så detta betyder då viss möda när det gäller val (kalla det I-landsproblem för det ÄR det verkligen). Klänningarna är lika snygga, lika sköna…bara olika färg - organge och mörkblå... Om jag inte ska göra ett klädbyte under dagen kommer det bli svårt. Å andra sidan kommer det fler tillfällen att använda klänningarna i sommar – bara vädret tillåter. Vi hoppas ju förstås på sol och värme på i morgon!


Efteråt är vi bjudna på studentfest i Norra Sandsjö och nån gång framåt fyra-tiden när traktor + vagn kört runt och färdigt på alla lyckliga människor får vi väl äntligen se Lukas komma nedför grusgången…precis som jag själv en gång gjorde för 25 år sedan....


Ha en underbar kväll!!!!


  

Så tjusig!!! Kort från studentbal tidigare i veckan.


  

Betr. outfit såsom hår, glasögon...kommentarer överflödiga..... 

Av Sofia - 4 juni 2014 17:26

Sommarkraft


Jag vandrar i en morgon omsluten av juni

Känner att jag lever, känner att jag är

Kanske mer dröm än verklighet

men ändå är jag närvarande, ändå är jag just här


När vinterns mörker äntligen släppt taget

Överlevde blomman kylan och alla hårda vindar

Trots mörker och långa nätter känner

jag äntligen doft av syrén och lindar


Idag är sjön som en spegel och försiktigt jag ser

tillbaka på minnen med glädje och varmt hjärta

Granarna viskar att tryggheten finns kvar

Man kan sakna utan tårar och smärta


Kan kanske blomman rusta sig inför hösten

med hjälp av en grönare och kraftfullare skrud

När löven slits från träden

Jag är den blomman och hoppas på lite hårdare hud


Sigrid


  


  

 

Av Sofia - 3 juni 2014 17:00

Ingen sol i dag på morgonen vilket inte alls är nödvändigt för att det ska vara en ljuvlig morgon. Sommar i början på juni… Osökt går tanken till en av mina favoritdikter. Harry Martinsson beskriver hur sommarnatt aldrig blir av – liknar mest en daggig dag… Att solen knappast går ner…


Å den där känslan av en daggig dag hade jag lite i morse när jag galet tidigt gav mig ut att springa. Är dagen full så är den…och det här med prioritering har en viss innebörd för mig när det gäller löpning. Sängen som för tillfället är klädd i lilarandig halvsatin är minst lika skön ikväll - får man tänka - och så fort min andhämtning ökar i takt med fågelsången är morrontröttheten som bortblåst.


Denna morgonen gav jag till mig själv och resten av dagen likaså. Helt o hållet. Natten var en daggig dag och det blir nog kanske inte så mycket ljusare idag….men helt underbart ändå.

   


Juninatten

Nu går solen knappast ner,

bländar bara av sitt sken.

Skymningsbård blir gryningstimme

varken tidig eller sen.


Insjön håller kvällens ljus

glidande på vattenspegeln

eller vacklande på vågor

som långt innan de har mörknat

spegla morgonsolens lågor.


Juninatt blir aldrig aldrig av,

liknar mest en daggig dag.

Sjölikt lyfter sig dess skymning

och bärs bort mot ljusa hav.




En sång betyder mycket....

Av Sofia - 2 juni 2014 16:59

En arbetsmåndag är slut. En arbetsmåndag som innebär att jag på min semester med gott samvete kan vara ledig i fyra veckor utan att behöva besöka Vipan och köra hyror mitt i semestern. Körde idag för två månader och allt gick bra utan gnissel i maskineret.


Min son ringde mig idag och var lyckligare än solen själv. Han satt med sin klass och lärare på väg till Göteborg och den där skolresan de nu har väntat på i typ 6 år… Mat, buss, åkpass – allt ingår efter år av sparande + extra russel för fina receptböcker de tillverkat o sålt. Han berättade också att han varit på golfbanan ungefär HELA helgen. Härligt att han sysselsätter sig! Hade jag haft några fler timmar över (?) hade jag också börjat slå hårda vita bollar...


Fick ett mycket bra, tänkvärt och helt underbart mejl av en partikamrat (Per Persson) igår och jag delar gärna med mig av detta här så fler får läsa. Raderna har ett par år på nacken men är mer aktuella än någonsin. Läs och begrunda. Sug på orden och känn hur sanna de är. Denna text går rätt in och är en verklig sanning jämfört med mycket annat som sprider sig i samhället.... T.ex rykten som helt plötsligt blir falska sanningar som i sin tur blir en åsikt – grundade av felaktigheter. Alla dessa små lätta fjädrar som blir tunga och stora hönor…. Vi måste hjälpas åt att sprida sanningen!!!



Lite tankeväckande ord av Bosse Parnevik

En kommer hit för att fly från nöden,
en kommer hit för att undgå döden.
En kom hit, av terror tvungen,
en kom hit för att gifta sig med kungen.
Dom är tyskar, iranier, greker och turkar,
mest är dom snälla, andra är skurkar.
En del är ärliga, andra skumma,
en del är genier, andra är dumma.
Mest är dom fredliga, andra vill slåss,
men andra ord dom är som oss!
En del söker lugnet i stället för bråket,
det enda vi svenskar kan bättre – är språket.
Det sägs att vi stammar från Adam och Eva,
som inte var svenskar – men ja må dom leva!


Dagens lunch...helt okej plats att inta maten på!

Av Sofia - 1 juni 2014 17:54

Vilket väder vi fick denna helg! Helt otroligt. Härligt när de förväntade regnmolnen bara just blir förväntade.

Har haft en bra o nyttig söndag. Tvätt och löpning har varit två programpunkter. Trots 21 grader o ingen vidare fläkt o vind gick det bra att springa - MYCKET bra till och med... Jag brukar inte lägga ut mina rundor offentligt via Runkeeper...det finns viss risk att folk anser mig mer galen än vad jag egentligen är. Tidpunkter och antalet rundor...nej, det räcker med att folk ser mig "överallt" som det brukar heta. Men dagens runda måste nog ändå publiceras... Jo, jag bytte från engelskt tjatig tant till svensk igår men det kan OMÖJLIGEN ha påverkat min förmåga att springa. Att antalet sprungna km o medelhastighet nu sägs på svenska gör mig inte till en snabbare löperska...eller? Telefonen måste fått värmeslag eller möjligen jag... Bra gick det hur som helst o man blir ju lite mer sugen på det där låånga och terrängiga loppet i september...

Är så nöjd med min glasresa igår. Packade in nyinköpta ölglas i vitrinskåpet o är mkt glad för att jag slog till även på den vinkaraff jag alltid sneglat på o velat ha! Lycklig av att shoppa? Jo faktiskt lite. Blir det hela billigare än vad man tänkt är det ju helt klart en bonus.

Passade på att efter lunchen på hotellet njuta runt bland alla konstföremål. Att man kan göra så mkt fint av just glas. Fantastiskt är det!!! 

Ha en go söndag!!

En konstnärlig tanke...

En konst även detta!!!! : )

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< Juni 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Ovido - Quiz & Flashcards