Alla inlägg under september 2014

Av Sofia - 21 september 2014 12:23

Ofta skulle jag vilja kunna klona mig. Att räcka till och hinna med så mycket mer.... De finns dock ett tillfälle då jag mer än gärna skulle vilja vara två Sofior. Som igår på jubileumskonserten i Pigalle. Höglandskåren med flera ville hylla Nässjö stad 100 år. Så otroligt häftigt att få stå i TCB-kören och sjunga på scenen. Jag skulle också mer än gärna få sitta i publiken SAMTIDIGT och se och lyssa!!! Jag så glad och stolt för att få vara en del av detta! Att under många många veckor med övning och kämpande, få göra denna resan som slutar med en helt fantastisk show. Har lärt känna så många underbara människor och som alla är suveränt duktiga. Höglandskåren med sitt blås, härliga Maria Sandberg som styr allt och har koll. Igår förgyllde även de mysiga killarna i Amazon vår kväll. Ett riktigt rockband! Så duktiga! Trummisen i bandet, Jörgen Björk, spelade dessutom till ALLA låtar som levererades under kvällen och jag fattar inte riktigt hur man orkar trumma i så många timmar och dessutom alltid hålla takten!! Amazing Amazon!


Tillsammans med artisterna Blossom Tainton, Magnus Carlsson och Robert Haglund gjorde vi alla tillsammans en riktigt bra föreställning. Våra lokala soloartister Pernilla och Elin Fogelström, Putte Lindwall och Micke Stein från Amazon bjöd på underbar sång och mer än en gång reste sig håret på armarna.


Publiken var fantastisk. Sjöng och klappade och var verkligen med på noterna. Stort tack till mina barn som ville gå och även mina älskade föräldrar, bror och svägerska. Å inte minst Jonas - du skötte kameran galant och jag bjuder på godbitar igår i form av bilder.


Den där bubblan jag beskrev igår, sprack i går... Idag hänger den efter mig....som en svans och allt känns lite tomt och vemodigt. Nu består minnen! Att smälta en sådan här kväll tar lite tid. Jag har en helt ledig och fri söndag att åtminstone börja göra detta....


 

En magiskt bra föreställning!!!

 

Robert Haglund - New York New York

 

TCB-kören - Emma, Pernilla, Johanna, Emma och Sofia

 

Magnus Carlsson och kören

 

Blossom ägde scenen!!

   

Walk a mile in my shoes - o dansen satt - alla gick åt samma håll...

   

Hårresande duetter

 

Magnus och Pillan

 

Micke Stein sjöng så med feeling....

 

...liksom Putte Lindwall.. Suveränt

 

Artisterna!!

 

Finalen

Kramkalas efteråt!!  

 

Jag och mina barn (Stella fattas) Mamma o pappa är oxå med på ett hörn

 

Delar av TCB-kören på efterfesten - Johanna, jag och Pillan 


 

Jag fick en alldeles egen bukett blommor när jag kom hem.....   
ANNONS
Av Sofia - 20 september 2014 09:59

Jag gled in i bubblan nån gång efter förra söndagen. Före en konsert, ett sånguppträdande är jag inte åtkomlig. Beroende på hur "stor" grej det är desto längre befinner jag mig i bubblan. Jag är ytterst tacksam för att jag idag fått vakna själv, fått vara ifred och bara vara/ladda/tänka/förbereda. Å då är jag bara en del i en kör. Jag är ingen solist där varenda eventuella knaston hörs. En morgon som idag är jag inte speciellt social. Fråga mina barn och andra som levt med mig...kan inte hjälpa det. Andra vet inte hur det är och det är också svårt att förklara. Det värsta är att jag knappt kan äta...men det MÅSTE jag ju om jag inte ska tuppa av på scen.


Minns en gång då jag skulle sjunga på ett bröllop och brudparet (framförallt brudgummen) önskade sin idols Whitney Houston's "I will always love you". Ja, ni förstår själva. Den ger man sig inte på frivilligt... Jag började öva in "min version" i januari (bröllopet i augusti) och trots halsinfektion veckan före gick det ändå hyfsat. MEN vad nervös jag var. Där kan vi snacka bubbla. Två veckor före utsatt datum var väggarna omkring mig som betong och på bröllopsdagen mådde jag illa av nervositet. På bröllopsfesten efteråt försvann rösten..... Tur som en tok! Minnen, minnen.


Ikväll blir det ingen "I will always love you" men väl andra underbart häftiga låtar. Än har ni en chans att köpa biljetter till jubileumskonserten Nässjö 100 år! Gör det!!!!


Ha en fortsatt underbar lördag! Det ska jag ha - i min bubbla!!! Ps. Den är genomskinlig så ni ser den inte.... I natt spricker den så då kommer ni åt mig igen..


 

Nu kör vi!!!!!

 

Underbara Spexhultasjön

 

På väg till Spexhult en varm septemberkväll full av konserttankar...

ANNONS
Av Sofia - 19 september 2014 17:21

Fredag!! Igen… Livet består av fredagar. Så känns det inte alltid men på en fredag känns det så.  Promenerade till jobbet idag. Det borde jag ALLTID kunna göra då avståndet inte är mer än 2 km men det är smidigt att ha bilen om man ska skjutsa barn eller handla i samband med hemfärd. Bilen är hursomhelst inte en ”skolbil” men idag fick faktiskt Johanna ha bilen till Brinell. Förstår ju henne naturligtvis….men som hon sa: ”Bara idag mamma….” Vi får se hur det låter nästa gång damen vill ha den.


Naturligtvis glömmer jag matlådan en sån här dag. Får alltså gå fram och tillbaka på lunchen också men eftersom solen värmer upp dagen till sommar gör det absolut ingenting. Å alla som känner mig vet att jag sällan säger nej till att gå/springa och rörelse. Lite bra musik i öronen och det blir sköna små promenader som bryter av mitt stillasittande jobb. Det där kan jag få lite ångest för….att man sitter så mycket still på jobbet. Forskningsrönen duggar numera tätt och ”det kvittar hur mycket du rör dig på fritiden – har du ett stillasittande jobb löper du större risk att få både mag- och tarmcancer”. Vi har diskuterat att starta pausgympa på jobbet men det verkar rinna ut i sanden…  Man kan ju gympa själv på rummet också….men det tar emot då mitt rum ligger bredvid huvudgatan till Café Vipan… Vad ska folk tro om de ser mig hoppa omkring därinne. Alternativet är att byta jobb...ingen bra idé då jag trivs som fisken i vattnet......


Det blev alltså inget genrep ikväll inför morgondagens konsert på Pigalle. Artisterna kommer först i morgon bitti. Detta betyder att jag får en kväll ”extra” och det känns ju som bonus (även om jag mer än väl hade finslipat låtar och dans med sköna musikvänner). Får ladda hemma med städning och att gympa rösten. 4 barn i en vecka på 90 kvm – dammråttorna jublar och förökar sig hej vilt. Blev erbjuden After Work från två håll....sa nej pga hjärnan säger åt mig att det ikväll inte är någon bra idé.....alls... Vuxenpoäng!!!!!


Ha en underbar fredag!  

Av Sofia - 18 september 2014 19:05

Semester! Sovmorgon (jämfört med hur jag brukar gå upp). Curlade lite för barnen, rostade mackor och bredde - sysslor de vanligtvis gör helt själva. La mig efter frukosten, lyssnade på låtar till lördagens konsert - roligare och titta ut över publiken än att glo ned i notbladet... Att ha en semesterdag så här mitt i en vecka är så mycket värt. DET blir avkoppling. Klockan 11 satte jag mig stolen hos bästa frissan På Håret i Sävsjö. Hon trollade bort råttfärgen o lite grått och förgyllde både hår och tillvaro. Skönt att få prata en lång stund om ditten och datten och allvarliga saker i livet!! T.ex hur dyrt man ska bo för att barnen ska ha ett eget rum? Det blir inget radhus på Åkersgatan i varje fall - det är sant. Tack Maria - nu känner jag mig fin igen....om ett halvår kommer jag igen....


En underbar middag hos mina föräldrar i Torset. Kantarellmacka, kyckling + rösti, äppelkaka - lyx och man känner sig riktigt bortskämd att få komma hem en vacker höstdag i paradiset på gården. Bror Anders var till skillnad från de senaste veckorna bonde i dag. Kul o se honom privat för en gångs skull och inte som politiker. Tack mor och far för en go stund!!


Hem och SPRINGA - det var bra med ork i de benen. Underbart väder, sol och värme men syrerikt. Å så var det ju den där titten på huset då. Jag och flickorna åkte och kollade. Fint läge i Åker och priset var ok. Säger så här: Jag förstår att priset var ok. Jag hade fått plöja ned en million om det skulle bli hyfsat och som sagt - här fattades det oxå ett rum... 


Veggopasta med spenat, paprika i ostsås blir det till kvällen. Johanna för in mycket nyttigheter i hemmet - TACK!!


Ha en fortsatt fin kväll!!!


 

Före och efter! Tack fina Maria!! Du är guld värd!!

Av Sofia - 17 september 2014 20:04

Det sägs att katter har nio liv. Jag vill till fullo dementera detta. Vissa har knappt ett.... Eller så har vi haft en vansinnig otur med våra exemplar. Katt nr 2 är nu på väg till katthimlen (om inte ett under sker) och att Smilla i så fall får återförenas med sin moder Tessi är ändå något positivt.


Efter många års tjat av barnen skaffade vi katt. 2008. När Johanna visade en bild på denna lilla tiger var man ju såld. En helt underbar liten kattungsflicka (alla kattungar är iofs underbara). Hennes mor hade övergivit henne så hon var uppfödd av en hund - djurlivet är häftigt! När Tessi, som namnet blev, var sex—sju månader tyckte vi att hon blivit lite rund om magen. Helt felaktigt trodde jag att katthonor inte kunde bli dräktiga förrän vid typ ett års ålder. Väldigt dåligt påläst…så den 4 juni födde hon 4 kattungar (i Stellas säng). 3 små gula hanar och en spräcklig hona. Helt plötsligt hade vi (mer eller mindre ofrivilligt beroende på vem man frågar) 5 st katter.


Tessi var en god moder och uppfostrade dem väl, lärde dem att gå på låda. Minns några kort barnen tog – när Tessi gav alla fyra mat samtidigt - ljuvlig syn. Hade barnen fått bestämma hade vi behållit alla men vi lät den spräckliga tösen stanna som sällskap och hon fick namnet Smilla. Vi sålde grabbarna Elvis, Nogger och Piggelin.


När Tessi var två år tappade hon aptiten och hon började magra av. Det blev ett mycket snabbt förlopp. Sista dagen jag såg henne var hon så svag att hon knappt kunde gå. Vi hittade henne i ett hörn av huset, kanske hade hon lagt sig där för att hon kände att hon ville sova för gott. Samma kväll blev det akut in till Djursjukhuset i Jönköping och hon kom aldrig mer hem. Hon var njursjuk och det fanns inget att göra. Hon fick somna och vi begravde henne i trädgården. Att förlora en katt som Tessi kändes. Keligaste på jorden.


Hennes dotter Smilla är idag fem år och har tyvärr ärvt samma gener. Det är fruktansvärt att åter gå igenom. Jag ser hur otroligt ledsna barnen är. Inom mig vet jag att man går lite stärkt ur förluster som dessa men när man är i det...det är jobbigt. Vi försöker nu med en, enligt veterinären, ”ny” njurmedicin men då hennes värden var skyhöga känns hoppet litet…. Kostnaderna i sammanhanget är oviktigt men det känns att betala försäkringspremier samt självrisker + 15% av kostnaderna därutöver…. Vi skaffade en kompis till Smilla för nåt år sedan. Whisky. Han lever och är pigg. Tack!!!! Barnen vill gärna att jag också skaffar katt nu när jag ha flyttat men ALDRIG mer en katt. Möjligen om man kan beställa en katt med nio liv…..


Ps. Trots en lite lessen kväll hade vi en riktigt go födelsedagskväll för David igår. Goda pizzor från Amigo!!!
  

Tessi och sina fyra ungar - juni 2009


  

  

Smilla


  

Mamma slapp att stå vid spisen!!   

Pizzafest - stans godaste från Amigo! 13-åringen, Elin, Johanna och Stella


  

 Kung David!!

Av Sofia - 16 september 2014 19:00

….för idag är det David födelsedag. 13 år. Ytterligare en tonåring i hemmet – här finns det nu tre st av den sorten, bara Stella som fortfarande är  ”liten”…. Kan inte fatta att det är 13 år sedan du föddes och åren har, när man ser tillbaka, gått som blixten. Johanna var 5 år och Elin var ju bara bebis när du kom och det var inte alltid helt lätt att räcka till som förälder. Ofta var du ofta placerad på höften och ligga på filten på golvet helt själv gillade du inte jättemycket – i famnen var mycket mycket bättre.


Men om du som bebis inte var helt nöjd har du de senaste 12 åren varit en källa till enbart glädje. Allt som oftast glad och framförallt världens snällaste kille. Den konstnärliga ådran har du kanske inte i generna som dina systrar men du ”ser” saker i din omgivning som ingen annan. Det vackra körsbärsträdet som blommar för att ta ett exempel. Du kan läsa din mamma som en bok – du ser på en microsekund om jag är ledsen och undrar hur det är. Känslosam och go! Finns inte mkt negativt att skriva…möjligen då att du vred fram klockan på Åkersskolan ihop med en kompis som resulterade i att ni fick äta lunch 10 minuter tidigare. Rätt harmlöst (=kul) bus kan jag tycka jämfört med andra problem som kan finnas i skolan…. Du har lite svårt att tro på dig själv trots att du klarar så mycket och är så duktig – både i skolan, i bandymålet och på golfbanan. Du får jobba på det – lova! Finns ingen som du – du är unik!


Grattade födelsedagsbarnet med glassfrukost på morgonen och pengar (det enda han ville ha) och ikväll blir det pizza från nyöppnade Amigo. Äntligen färdigrenoverat. Bästa (enda) krogen vi har i Åker och det tar cirkus två minuter att gå från lgh till entrén. Bra läge helt enkelt. I dag har jag köpt biljetter till lördagskonserten till barnen. Så härligt att de ska får se den. Kostar en slant men det är det värt. En sådan upplevelse får inte missas. De har ju sett mig övningsdansa i mysbrallor och cowboy-boots i vardagsrummet - ska bli ett nöje att få visa hur ”det SKA se ut”….eller inte…ha, ha.. Walk a mile in my shoes.....


Ha en go kväll och DAVID – tusen grattis på DIN dag!!!!


  

David 1 år


  

Go morron 13-åringen!!!!

     


Pengar, T-shirt, choklad - presentskörden blev helt ok!!

  

En glad birdie-puttare

Av Sofia - 15 september 2014 11:51

Mamma! Jag mår illa! Att bli väckt av dessa ord mitt i natten av magsjuk Stella....behöver inte förklara så mycket mer...ni förstår........ Jag får väl ta en semesterdag då skola är stängd...för man får väl inte VAB kanske då...i vårt system. 

System ja! Svenskarna har sagt sitt o vi har demokrati. 13% tycker att SD ska styra vårt land o jag respekterar det men lika fullt ogillar jag. Vi får hoppas att Jimmie inte gamblar med statsfinanserna som med sina egna pengar. Ja, för det var ju sina egna pengar han spelade bort o han har inte gjort nåt brottsligt.... I mitt tycke o i min värld lite omdömeslöst att spela för dessa summor... En halv miljon! När man som småbarnsfar kan "slänga den mängden pengar på spel"...behöver man spela då.... Strunt samma - vad andra behöver för kickar ska jag inte lägga mig i.

Trodde inte i min vildaste fantasi att opinionssiffrorna före valet speglade verkligheten. När jag gick o röstade med Johanna tog 3 av 4 personer framför henne enbart valsedlar från SD... Då började jag få ont i magen. Gårdagen var allt lite märklig. En sån eufori o glädje att få repa till nästa helgs konsert o så sedan kvällens djupdykning - ett sådant valresultat som får mig att må illa. Å Stella har då inte smittat mig (ännu)... 

"Slå mig hårt i ansiktet" så kanske jag vaknar från denna mardröm

 

Av Sofia - 14 september 2014 17:53

Borde känna mig som en urvriden trasa men känslan jag har i kroppen är mer....duracellkanin... Nu när jag äntligen får vila är det stört omöjligt att slappna av o somna några minuter. Hemkommen från andra dagen av rep till nästa lördags konsert - Jubileumskonsert med Höglandskåren, Amazon o TCB-kören. Det låter så bra, riktigt tight o samspelt! Det ska bli en glädje att få framföra dessa underbara låtar nästa helg!! Då har vi ju dessutom gästerna på plats - Magnus Carlsson, Blossom Taintom och Robert Haglund. Frågan är om de hade behövts med tanke på hur Pernilla Fogelström o hennes dotter Elin sjunger...å inte att förglömma Putte Lindwall från Amazon - vilka pipor!! Å så har vi helt underbara Maria Sandberg som roddar och dirigerar hela kåren! Köp biljett - än finns det platser kvar!!

VALDAG o jag var gjort min plikt. Levererat valsedlar till Åkerskolan o Sjöbacken o la min röst som första person i valurnan på det senare stället. Johanna o jag tog en tur till Åkerskolan för en stund sedan. Att fylla 18 i maj o få rösta samma år - lite häftigt!!

Snart dax för vidare färd till valvaka med Centern. Hoppas på en valresultat som leder det gröna och närodlade alternativet framåt ikväll. Jag hoppas innerligt att Sverigedemokraterna backar tillbaks alla sina procent och att folk förstår hur illa det faktiskt kan bli om de vinner mark och makt!! En mkt intensiv period är över....å vem vet - det kanske inte blir mycket lugnare framöver....

Ha en fin afton!

Höglandskåren o Maria

TCB-kören

Amazon! Stora rockstjärnor från lilla Nässjö...

Pillan o Elin - ständig ståpäls när de tar ton

[Bild]

My microphone....ska denna konsert hålla den åt rätt håll ?

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24
25
26 27 28
29 30
<<< September 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ SigridSofia med Blogkeen
Följ SigridSofia med Bloglovin'

Text o bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se