Alla inlägg under januari 2015

Av Sofia - 23 januari 2015 19:18

Vissa fredagar känns mer FREDAG om man så säger. Denna fredag är/var en sådan fredag. Såååå skönt att arbetsveckan är slut! Behöver vila, behöver sova, behöver god mat!!!! En bra vecka till trots och jag har fått mycket gjort. Go känsla så klart.

Davids finger är ok. Inget brutet. Idag fick vi en tid på Vårdcentralen i Nässjö och fadern tog med honom. En röntgen visade att inget var trasigt - bara ett uttänjt ledband vilket OCKSÅ gör ont ont ont!!!! Vila från bandy en vecka.... Skulle dock inte tro att han avstår bollkalleuppdraget ikväll på landskampen mellan Sverige - Ryssland! (Tejpade fingrar så går det nog bra!!!!) Vilket event! Hade verkligen velat gå men jag orkar inte. Orkar inte gå iväg o frysa i två timmar.

Efter en runda på Smålandskräftan ska vi inta skaldjur med mera!!!! Underbart är bara förnamnet!

Ha en fin kväll o må Sverige vinna i Stinsen i kväll!!

Mumma!!!

ANNONS
Av Sofia - 22 januari 2015 17:48

Jag läste till vårdadministratör en gång i tiden…. Förutom att man skulle lära sig 3 000 latinska sjukdomsord (antalet jag kan har sjunkit med åren) läste vi projektkunskap, information/media - spännande och stimulerande. Utbildningen handlade dessutom mycket om system. System för allt möjligt. Landstinget har många system. Många rutiner. Många regler. Man får ha respekt för det. Ibland blir man dock bara….så trött. Läs och begrunda….


David hade gymnastik igår och i en övning landade han med kroppstyngden på sitt lillfinger. Han har väldigt ont och fingret ser snett ut. Igår kväll var han med P16’s bandylag i Åby som reservmålvakt och fick i vanlig ordning sitta på bänken. Kanske var det tur – just igår - att han inte fick stå i målet med värk i det redskap som ska stoppa bollen. Idag är jag ännu mer irriterad att han åkte....


Han fick order av mig att idag kontakta skolsköterskan så fort han kom till skolan. Hon var sjukskriven och då fick jag ringa vårdcentralen. Eftersom jag själv skulle göra en ny röntgen denna eftermiddag i Eksjö ringde jag Eksjös VC och hoppades få en tid där. Icke sa nicke. Jag är listad i Nässjö och får inte nyttja VC Eksjö. Så är det ÄVEN om du som svensk medborgare har rätt att söka vård var som helst i Sverige…. Den ekvationen får jag inte ihop. Ringde tillbaka till Nässjö och fick en tid vid 16.00 (den tid jag skulle ligga i datormografi-tunneln). Dessutom jobbar fadern så den lösningen gick inte heller. Jag frågade om jag skulle kunna få boka in en tid i morgon förmiddag…. Nej, det kan vi inte göra – du får ringa i morgon bitti….


Efter en minst sagt läbbig röntgenundersökning med kontrastvätska i blodet som fick en att tro att man kissade på sig..... (men jag gjorde inte det) åkte jag hem mot Nässjö. Ringde VC i Nässjö igen och hoppades att det fanns en microskopisk möjlighet att få en tid innan porten stängs. Tio i fem ringde de upp och nej, det var ju försent. Fick ringa akuten och jag kände ju föga för att åter resa tillbaks till Eksjö och tillbringa kvällen där.... Har nyss konsulterat, efter 30 min i väntetid, en trevlig sjuksköterska och vi ska avvakta till i morgon (eftersom David inte ligger och kvider på golvet). Hoppas MYCKET på att fingret inte är brutet....


Jobbar ju på kommunen som säkert inte har mindre system, regler och rutiner men vissa dagar känns ju som sagt mindre kul. Att dessutom komma hem och upptäcka att frysdörren inte är stängd ordentligt. Utbrott nära!!!!


Klockan är bara kvart i sex och jag känner starkt för att gå och lägga mig!!!!

ANNONS
Av Sofia - 21 januari 2015 21:34

Nej, det blev inte pannkaka av dagen trots att den kulinariska avslutningen gick i mjölk- och mjölmatens väg. Bukafylla och rena skräcken ur ett näringsperspektiv....enligt experter och militanta matvetare. Pannkakssmet gjord på vitt mjöl (inget sånt där nyttigt som man hellre ska använda). Dessutom mjölk och ägg - två tämligen underbara livsmedel men även här diskuteras det huruvida vi ska eller inte ska äta. Plättar/pannkakor - sååååå gott....ibland...då och då. Toppas med färska blåbär och sirap (!) och lösvispad grädde (!!!) - kan inte bli bättre. I varje fall om vi ser det rent själsligt!!! Skulle göra änglarna lycksaliga med den tallriken!

Efter en mycket bra dag - arbetsutskott förskola/grundskola på fm - jobba vanligt på eftermiddagen - städa hemma på kvällen - smakade det extra gott med pannkakor!!!!

Natti natti!!!

Ooooooh så gott!!!! Å vackert!!

Av Sofia - 20 januari 2015 17:42

...ibland känns det verkligen inte så. Vissa dagar är skitdagar och det måste nog få vara så.... Variation kan man ju oxå kalla det. Vissa dagar är bara fulla med strul och då menar jag verkligen fulla och ger bara merarbete som i sin tur inte leder någonstans.


Började dagen med ett blodprov på lab (inför en ny röntgen på torsdag). Kom dit tidigt men var ändå 15 pers efter förste man. Jodå, man kan boka en tid via "mina vårdkontakter" men det funkade inte på min mobil trots att mitt nya mobila bank-ID fungerar i andra avseende. 50 min i väntetid och blodprovet tog 2 min. 


Jobba! Ibland är det svårt att förstå varandra. Förklarar vad man menar när de uppgifterna man efterfrågar inte ingår i "mitt" område. Det kändes aldrig som jag lyckades - ändå är jag (vi) i starkt behov av informationen. Problem är till för att övervinnas. Sedan fick jag frågan från en kollega (när jag i stor glädje berättade att hyrorna är klara för leverans mycket tidigare än de brukar). Gick processen smidigare i år då? Vilken fråga....det KAN ju FAKTISKT vara så att undertecknad har jobbat JÄRNET och inte haft långledigt vid jul och även passade på vid barn-fri-söndag att gå till jobbet. Det  KAN ha med det att göra..... Men inte ska jag få vara duktig....


Å som grädde på moset - en person som bestred ett Inkasso-ärende. Varför stod det inte riktigt, bara att hen gjorde det. Å då.....blir det merjobb. Kopior på fakturor och korrenspondens, handlingar att ta fram och greja med. Gött mos!!


Om en halvtimme ska jag på middag. Med majoriteten. Politiska vänner och kollegor. Det ser jag fram emot. Det kanske blir en riktigt BRA avslutning på denna dag!


Ha en fin kväll!!!

Av Sofia - 19 januari 2015 20:05

En fet bock i kalendern. Den fetaste på hela året. Idag – den 19 januari – har jag gjort i ordning filen med samtliga interhyror som går ut från Tekniska Serviceförvaltningen till våra hyresgäster (Nässjö kommuns övriga förvaltningar). De pengar vår avdelning ”lever av”. När man stämt av det underlaget….samt att ha fått det till att stämma…känns det så här:


      


Helt otroligt. ”Unbelievable” som Lisa Ajax sjunger. Jag slår dessutom rekord i år. Förra året sändes den ut den 7 februari. Året före det (2013) gick den ut i juni. Nu vill jag inte på något sätt påstå att jag låg bakom förseningen utan ett illa uppsatt ekonomisystem. Det är numera glömt och borta från minnet (nästan) men när det handlar om periodiseringar känns det såååååå bra att hyrorna anländer i januari.


Nyss hemkommen från introduktionsutbildning förtroendevald del 1. Information om hur kommunens organisation är uppbyggd, hur våra nämnder och förvaltningar ser ut, hur man "beter" sig på ett nämndmöte...etc. etc.. Mycket kan jag redan eftersom jag är kommunanställd men det var mycket nyttigt att höra. Lång dag borta från hemmet. Kämpar ständigt med dåligt samvete när jag är borta från barnen trots att jag VET att de reder sig själva.


Tänk om det fanns en karamell
som gjorde varje människa snäll
Varje gång man tog en bit
lät man bli att prata skit

Kan ingen tillverka ett klister
som lagar nerver när de brister
och synen på en del
som bara ser varandras fel

Anonym

 

Ps. Lite klister....vore kanske bra i förebyggande syfte....

 

 

En bra måndag!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Av Sofia - 18 januari 2015 13:37

Mysigt, trevligt, varmt, trångt... Släkten kom för att fira Elin 15 år igår och det är inte mycket döutrymme i vardagsrummet då. Varenda sittbar plats är befolkad och lägg till en brasa på det. Ingen behövde frysa. Inte heller behöver hungern knaga när tallrikarna bärs ut. En HEL paj av fyra blev över - å andra sidan är det gott att ha lite rester när modern i huset är borta på politiska uppdrag både måndag och tisdag kväll. Såklart att de lika ofta inträffar när jag har barnen. 


Det är så otroligt kul när vi samlas i familjen. Nu var det inte så vansinnigt längesedan - juldagen är inte många veckor bort (även om det faktiskt känns så). Dessutom var ju både min bror Anders och hans fru Lotta sjuka då. Mamma hade i vanlig ordning gjort en underbar gräddtårta - smakade ljuvligt av sommar. Elin blev mer än nöjd över paket och pengar och det hon önskar sig mest av allt just nu - en systemkamera - är farligt nära inköp. Förvisso en mycket bra grej om man jämför med mycket annat de har velat ha under årens lopp.....


Söndag, långpromenad till Spexhult, raggmunkar till mig och barnen. Ja - en helg går fort som attan!! Ha en fin eftermiddag och kväll!!!!


 

Elin, Stella, David och Simon

 

Bror Anders (orange tröja), mormor, morfar, Monica och Lotta

 

Bror Pelle, Alexander och Johanna

 

Jonas

 

Fyller Elin 15 år och jag var 30 när Elin föddes betyder det att jag i juni fyller.....jösses 

 

Inte för att en brasa behövdes men det är ju väldans mysigt....

 

Elin öppnar paket

   

Mormors kort till Elin

 

Mycket god sommartårta

 

Vårtecken - kan aldrig får för många av dem...

Av Sofia - 17 januari 2015 17:05

En liten glimt fick vi idag. Bara några få minuter av den där gula saken på himlen gör gott, mycket gott. En underbar sovmorgon, en god frukost med barnen och sedan en skön löpartur....lördagen kan inte börja mycket bättre. Kalas i kväll för Elin 15 år med släkten och alla kunde komma. Mina bröder och svägerskor, mamma och pappa och syskonen. De större kusinerna uteblir. De pluggar borta och har sina liv. Sådant är livet. 


Har städat, dukat, fixat, handlat det sista, fixat 4 st pajer och sallad. Smidigt att bjuda på när man är många. Under tiden de var i ugnen spelade jag och jag skulle nog kunna sitta hur länge som helst. Vilken ro det är att ta fram gitarren och bara dra igång.


David kom nyss hem - har varit bollkalle på NIF's A-lagmatch (de vann med 11-1 mot Lidköpings AIK). Vi hade inte hundra kolla på tiden så det blev akut avlämning på Stinsen varpå David inte hade tillräckligt med kläder på sig. Nu sitter han dock vid brasan och värmer sig.


Ha en fin kväll!! Det ska vi ha!Av Sofia - 16 januari 2015 17:15

"Januari är ljusets månad, en start för det nya året, det nya livet, omfamna Januari, bli ett med Januari”…. Raderna läste jag på Facebook tidigt i morse när en vän till mig beklagade sig (precis som jag) över månaden januari och vinterrusket… En vän till honom i sin tur kontrade just med att omfamna Januari. Jag kan delvis hålla med om att det blir något ljusare…att det är nytt år och man kan se januari som en nystart… Sedan kommer det svåra – omfamna januari och bli ett med denna månad. Helst av allt vill jag lägga mig i sängen, dra en filt över mig och stanna där till vitsipporna börjar blomma… Men!!! man har ju lite vett och hut i kroppen, samt hyfsat mycket ansvar dessutom…..


När jag gick hem igår blev jag attackerad av hårda vindar och småspik (snönregnet kändes så mot ansiktet). Tack att jag införskaffade en superbra vinterjacka förra året – den står emot mycket men den relativt korta promenaden genom stan igår eftermiddag fick mig att bara känna SUCK! Jag hatar vintern. Starka ord men ack så sant!! Soliga dagar med gnistrande snö och vindstilla – finns det två på varje kall årstid.....? Det mesta är snöblandat ruskväder! Jag kämpar dock på, klär mig ordentligt och varje gång jag skrapar bilen (i snitt två ggr per dag om jag inte traskar till jobbet) – det är gratis motion. Jag härdar ut. Det vänder förr eller senare.


Å visst är det fascinerande med våra olika årstider!! Kanske man längtar så erbarmligt efter vår för att vintern är så svår. Lisa Nilsson sjöng om dessa årstider en gång i tiden: Var är du min vän? Mina bästa vänner – mina fina barn är tillbaka och fredagkvällen är varm och go inomhus!


Kram!


Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ SigridSofia med Blogkeen
Följ SigridSofia med Bloglovin'

Text o bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se