Alla inlägg under februari 2015

Av Sofia - 20 februari 2015 14:19

Dagen började med VIP-shopping. På HM. 20% på HELA BUTIKEN. Vem går inte dit då.... Dessutom "fick" jag 200 kr av den snälla klädjätten för några dagar sedan eftersom jag handlat så duktigt under förra året. Men jag är mindre duktig nu för tiden (eller så är jag duktigare, beror lite på hur man ser det....) de äldsta töserna köper sina kläder själva och får sina egna bonusar. Vi bjöds på frukost oxå!!

Gladdes åt att tidningen tog in min insändare idag. Många har kommenterat det positivt och jag är i varje fall inte ensam om att tycka som jag gör även om jag är medveten om att vissa tycker precis tvärtom. Och det är ju tillåtet! I vårt land!!

I morgon är det regionträff med Centern på Träcentrum. Ska bli intressant. Ser fram emot att prata med andra som sitter i BU-nämnder. Utbyta...eller rättare sagt "få lite" utbyte... Jag har ju nyss börjat!

Ha en fortsatt fin kväll!

PS. En vecka sedan jag sålde min lägenhet. Lyckoruset är konstant!!!

Av Sofia - 18 februari 2015 16:31

Ibland försvinner det sunda förnuftet när prestige, politik och olika tolkningar strider om utrymmet i diskussionen. Jag vet att regler och bestämmelser och nya regler och bestämmelser måste gälla men när man bedömer och tolkar olika beroende på plats ökar åsikterna i antal och man blir som vanlig människa och mamma ibland ändå lite uppgiven. Allt ska dras till sin spets och till slut har vi snott in oss i ett samhälle där vi gör skillnad på folk trots att vi inte skulle göra skillnad på folk.


Alla individer har rätt till samma förutsättningar för att lyckas i livet. Vi föddes så. För den skull är livet inte alltid rättvist. Det finns så många hinder. Vissa av oss föds i fattiga länder där mänskliga rättigheter är nada och förtryck är vardag. Vissa av oss föds med sjukdomar eller får under livet sjukdomar som ger oss handikapp och därmed livslång medicinering. Vissa av oss har inte förmågan att gå och ta sig fram hur som helst. Sådant som är självklart för vissa är helt omöjligt för andra. Vissa av oss har inte tillräckligt med pengar. En begränsning som i många sammanhang kan vara extremt jobbigt i vårt konsumtionssamhälle.


Det har pratats mycket om diskriminering på senaste tiden. Använda loft eller inte? Hiss eller inte? Är det rimligt att installera en hiss upp till ett litet loft – en yta som är utöver behovet för verksamheten – p.g.a diskriminering av barn med funktionsnedsättning. Verksamheten och pedagogerna får dagligen ta ansvar och se till att man behandlar alla lika. De går till skogen, de går till lekplatsen och jag är helt övertygad om att de hanterar detta inkl. en trappa upp till loftet på ett proffsigt och naturligt sätt. Självklart!!!! ska vi anpassa våra offentliga byggnader och platser så att ALLA människor har rätt till dem. Ibland får man ju ändå ställa sig frågan vad som är nödvändigt – och framförallt - till vilken kostnad? En helt annan aspekt på det hela är hur vi SKA tillämpa byggnadsreglerna. I Nässjö måste vi ha hiss för att vistas på ett bonusloft (dock inte för två år sedan betr. Stensjön och Fredriksdal) men i Vetlanda kommun går det fint att vistas på ett exakt likadant loft utan hiss. Att man kan tolka saker så olika mellan två kommuner är ytterligare en fråga man kan ställa sig


Jag har en väninnan som har en dotter på högstadiet. Dottern har pendlat högre och djupare i tonårskarusellen än normalsnittet av ungdomar. Eller så kanske hon bara har haft lättare för att uttrycka sin aggression mot omvärlden. Den finns tonåringar som mår kasst i det tysta – som ingen når. Denna dotter är extremt skoltrött – hon hatar verkligen skolan. Matten är värst! Att öppna böckerna tar emot. Spärren är enorm. Mamman ser hur dottern lider men står hjälplös bredvid och tittar på. Mamman försöker så gott hon kan, att stödja, hjälpa och peppa. Hon kan dock inte räkna ut talen åt dottern. Det måste hon göra själv. Man måste gå i skolan – vad är annars alternativet? Mamman känner att resurserna inte räcker till i skolan. Jag bara önskar att denna dotter kan se ljuset i tunneln – att våren hjälper henne på traven så målen nås – för detta år. Denna dotter har också ett funktionshinder. Inom sig! Men hon sitter inte i rullstol. Det är som övriga psykvården. Få känner att de blir hjälpta. När BUP inte fungerar….hur ska hon fungera? Får hon kosta lite extra i skolan? … En hiss kostar mellan 100 000 –150 000 kr att installera – lägg till 10—15 tusen i underhåll/skötsel per år. Det kan gå fem år utan ett funktionshindrat barn blir inskrivet på Åkers förskola. Summan växer…. Pengar som kanske kunnat hjälpa andra barn i skolan genom en extra personal/resurs i skolan…


Vad lägger vi pengarna på? Vad är viktigast? En ständig avvägning när vi tampas med våra olika budgetar. Både i familjen, i verksamheten och för hela kommunen. Vad är mitt barn värt? Vad är ditt barn värt?


Av Sofia - 17 februari 2015 20:28

Ja denna dagen gick inte till historien som den bästa.....ur GI-synpunkt. Semla till eftermiddagsfikat o sushi till kvällen. Chefen samlade ihop alla medarbetare o vi blev bjudna på en gräddstinn kreation fettisdagen till ära. Då blir man populär även om han inte fick hela äran för initiativet. Hans goa fru hade tipsat honom! Så tack Mia för semlan!

En hektisk dag för övrigt - revidering av budget innan den går upp till beslut. Det har ju hänt en massa sedan vi satt o "antog" (=gissade) hur verkligheten skulle se ut 2015. Kändes bra hur som helst - vi har koll!

Till kvällen blev det "fira-att-lägenheten-är-såld". Barnen önskade kinamat så jag o Stella fick äran att hämta på Sunrice. Jag tog 10 bitar sushi vilket innebar mer socker! Det vita farliga riset ni vet..... Det händer inte ofta men sällan är det mkt gott. Den gröna wasabin river i o det måste ju vara nyttigt...å ingefäran... Frågan är om man spara de bitar jag inte orkade...eller blir de dåliga till i morron? Kommentera gärna, ni som är hemma i sushi-världen.

Nu sover vi snart gott!!! Godnatt!!!

Vacker mat!!!

Tulpaner som växer är oxå vackert!!!

Av Sofia - 16 februari 2015 21:44

Bra dag! Det årliga uppstartsmötet med andra "tekniska" kollegor från kommunerna på Höglandet ägde rum idag!! Plats Vetlanda som har begåvats med fulaste byggnaden i Häradet... Förlåt men hur tänkte den arkitekten? Utsidan påminner om....ja jag vet inte vad o insidan får min tanke och känsla till Kleva gruva (ja jag har skrivit om det förr). Å andra sidan är det innehållet som räknas o människorna som vi träffar är supertrevliga o härliga att samarbeta med.

Mötet avslutades med god lunch på Vetlanda Statt o nu är det bara hem o jobba. Alla siffror ska fram, underhåll, skötsel, drift etc för fjärde året i rad. Resultatet blir ett ovärderligt underlag till våra politiker och för oss själva. Betr t.ex energibesparingar ligger Nässjö långt före grannarna. Stolta är vi för det!!!!

Passade på att slinka in på Vero Moda i Gallerian före hemfärd o hälsa på Vetlandas i särklass sötaste butikspersonal. Är ju mycket part i målet här.....men snygga byxor fick jag med mig hem vilket betyder att hon även är duktig. Å andra sidan är jag inte så svår att övertala!!! Tack Miccan!

Kall, blåsig löparrunda, kvällsmat o kudde!! Snabb sammanfattning av kvällen!!! Å jag har såååååålt min lägenhet om det inte har framgått! Är såååååå glad o tacksam!!!

Godnatt

Av Sofia - 15 februari 2015 15:14

Vissa händelser påverkar verkligen kroppen på ett mycket positivt sätt. Energidepåerna fylls på till bredden och rinner nästan över.... Oftast har jag väl iofs bra med energi och lust i förråden men vissa dagar gör man saker med mer eller mindre glädje. 


Efter ha sett gårdagens deltävling av Mello och konstaterat att låten med underbare Magnus och den med Mariette helt rätt gick vidare sov jag mycket bra och länge. Tyckte nog att låten "Åkarp" som Sanna och Robin framförde också kunde gått till final (tyckte den var jättebra). Efter frukost gick jag en långrunda till Spexhult. Härligt klipp i stegen och frisk luft i lungorna. Hem och tog isär min köksfläkt och rengjorde den noggrant. Städade bakom spisen och dessa två moment är i vanliga fall urtråkigt men det gick så lätt så lätt idag. Nej, jag ska inte flyttstäda redan men det underlättar att ha dessa ställen hyfsat rengjorda den dagen då man verkligen ska städa ur. Gick igenom min klädgarderb och rensade ut sådant jag inte använt på hur länge som helst. Jag har i regel svårt för att skiljas från mina plagg...men idag gick åtminstone 10 plagg till insamlingen. Det var bara en blus som jag velade om.....det slutade med att jag hängde den tillbaka på galgen.


Skrev ett brev till vår fadderson Rigoberto i Guatemala. Jag (vi) är dålig på att skriva till honom men energin räckte till detta oxå!! Han är född samma år som Elin och vi har varit fadderfamilj i 6 år. Alltså drygt 14 000 kr har kommit han och hans by till gagn och det känns bra! Han får faktiskt gå i skolan vilket inte är alla förunnade i det landet. 


Biffar till middag och fixa fika till fyra. Mor och far kommer på besök och kanske Johanna och Alexander oxå. Därefter bandy med P16 och David ska inte stå men han är ju söt och titta på även på bänken. Det är glädje i NIF nu. Igår tog sig di blåe till kvalspel. Nu blir det spännande matcher att gå på i Stinen Arena.


Ha en fin kväll!!

Av Sofia - 14 februari 2015 18:41

Vaknade upp i morse och tror man har drömt alltihopa. Är lägenheten verkligen såld? Kollar en snabbis på Hemnet och det ÄR sant, Centralgatan 24 C är borta.... Hela denna Alla hjärtans dag i ett rosa skimmer. Trots att jag sovit hur dåligt som helst (svårtattvarvaned) är jag glad så glad så glad så glad så glad. Till och med att stå inne i Teliabutiken EN TIMME och försöka tillsammans med personal få ordning på Davids hopplösa iPhone 5 kändes faktiskt helt okej. I vanliga fall hade jag tyckt det varit rätt träligt. Det slutade med att han fick en ny - nåt skumt fel... Han fick i den nya mobilen av någon outgrundlig anledning tillbaka sina kontakter trots att jag inte har gjort någon lyckad iCloud-kopia....hursomhelst - David är nöjd. 


En underbart god fika på Thimons fick avsluta stadsturen idag. Bakelsen var lika vacker som god och det var så skönt att sitta där med barnen ÄVEN om jag saknade en viss annan person - speciellt denna dag!! En solig och skön Spexhultarunda fick jag oxå till innan solen helt gick ned. Vacker dag på alla sätt! Tänk att lyckade fastighetsaffärer t.o.m sätter sig i benen.  


Å TACK alla som gratulerat mig och tänkt på mig i samband med försäljningen. Min svägerska Monica ringde när jag var på hemväg från löparrundan och det är skönt att ha nära och kära som bryr sig. Mor och far har varit ett stort stöd, Jonas har lugnat och peppat på samma gång. Han står stadigt med fötterna på marken trots all min oro och det är inte mycket som kan rubba hans lugn...

Snart taco och Mello för oss och för väldigt många.... För kanske fler blir det BIO   och det hade jag väl oxå ärligen velat se.....denna mycket omtalade premiär... Det kommer fler helger!!!


Ha en fotsatt go lördag!!


 

Thimons och mysfika!!

Av Sofia - 13 februari 2015 20:23

Fredagen den 13:e! En dag som ”låter” otur MEN för all framtid kommer fredagen den 13:e (i varje fall i februari 2015 och för mig) förknippas med TUR. För det känns verkligen som om jag haft det…. Känslor av ödmjukhet och tacksamhet fyller hela miG, från topp till tå. Nu ikväll är mitt hjärta åter förpassat på det ställe där det var ämnat att vara (å inte i halsgropen….eller ännu längre upp) och jag kan sova lugnt och tryggt. 


Jag har varit spänd och nervös en längre tid, jag har känt att det inte kommer att gå vägen. De som har läst min blogg vet ju att jag har min lägenhet till försäljning. Jag har inte skrivit särskilt mycket om försäljningen och definitivt om min oro att det inte skulle gå min väg men det kanske har skinit igenom i vissa lägen. Läget på bostadsrättsmarknaden har känts lite tillknäppt och jag har fått höra att det ”var inget bra läge nu”….eller ”hur tänkte du nu” när jag då och då har ojat mig över situationen. Att inte ha fått min lägenhet såld hade inneburit dubbla boendekostnader vilket till slut hade eliminerat både semester med barnen och mat på bordet. Jag såg Intrumbreven komma….och jag var nog t.o.m med i ett avsnitt i Lyxfällan…i drömmen för någon natt sedan...


Frågan är om jag hade kunnat göra annorlunda. Sälja först och köpa sedan - visst men det hade inte varit så kul att stå där och inte fått tag i något vettigt radhus med mer space - inte heller knö in mig i en hyreslägenhet...ett tag.... Stora lägenheter i Åker växer ju inte direkt på träd. 


Dock har jag haft en helt underbar mäklare. Duktig, driven, ambitiös och förtroendeingivande vilket är för mig extremt viktigt!!!! Han har givit mig hopp och lugnat mig både en och flera gånger. Detta löser vi! Ändå har jag inte vågat tro det. Två lägenhetsvisningar med mycket bra intresse men eftersom inga bud kom efter första visningen kändes det darrigt. Men så idag började det smattra i telefonen. Det började lågt, alldeles för lågt men jag var villig att gå ned i pris bara jag fick den såld. Men….det BEHÖVDE jag inte. Jag fick med råge vad jag begärde och NU är det skrivet. Känslan är obeskrivlig. Den går inte att förklara.


Jag älskar denna lägenheten och det hoppas jag att de nya ägarna också kommer att göra! De kommer från Eksjö så nu får Nässjö kommun två pinnar in i statistiken + lite skatteintäkterna. Varsågod! 


Ps. Tänk vad lite doftljus och frukt kan göra (he, he....)!!! Grattis till Länsföräkringar fastighetsförmedling för att de har en sådan suverän mäklare i sitt stall.


 

Går ni säljartankar? Tveka inte att kontakta dem!!!

 

Den där underskriften....kändes lite extra att få skriva.....

Av Sofia - 11 februari 2015 20:37

En kvinna som snart får magsår av oro men jag är nöjd med slingorna o sista hårklippet! Tack för det fina På Håret i Sävsjö!! Mina två coola kusinebarn Mia o Jossan som driver salong!!!

Så var det dax igen.... Doftljusen o elden är tänd, tandborstarna bortplockade - lägenhetsvisning nr två... Nu kör vi!!!!

En god tallrik med torsk, potatis o kall rom- o räksås. Smakade extra gott när mäklaren var synnerligen hoppfull!!!

Sov gott!! Kram

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11
12
13 14 15
16 17 18
19
20 21 22
23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Skapa flashcards