Alla inlägg under mars 2015

Av Sofia - 22 mars 2015 13:58

Härligt kalaskväll igår. Unga, ännu mindre, gamla och ännu äldre samlade på ett och samma ställe. Mogärdeskolans aula i Vetlanda där jubilaren även är vaktmästare till vardags. Härlig mix av människor! Att träffa nya människor är alltid givande och man märker att världen är mycket liten. Våra närmsta bordsgrannar och jag hade gått i Parkskolan i Bodafors och vi hade många gemensamma bekanta i Malmbäck med omnejd. Alltid lika kul att känna samma folk.


God festmat och efterrätten var hemlagad ostkaka = Gott!!!! Mätt blev ännu mättare. Många roliga lekar genomfördes och vinnarskallen kom även fram i mig och jag förstörde porslin så det stod härliga till. Lite överdrift men jag träffade en tallrik av tre på tre försök och vann därmed gren diskning (?) Jonas vann gren sträcka slapp motorsågskedja och han behöver aldrig plocka fram vinnarskallen för den är alltjämt på skaft. Jonas mamma vann mäta ut 3,70 m genom att stega sig fram...det där med att vinna ligger alltså i släkten...


Fin underhållning bjöds vi också på. Ett gäng framförde en egenhändigt diktad sångarhyllning till Karl-Arne och vad jag fattade var det Vasaloppsveteranen Börje som stod för de flesta meningarna. Sedan bjöd Karl-Arne och Evas son med fru på helt fantastiska sånger samt gitarr och pianospel påhejade av sina två goa söner. De kompade med att köra småbilar på scenen.


Tusen tack Karl-Arne och Eva och övrig familj för en jätterolig, GOD och rolig kväll!!! Tack för att jag fick komma!!!


Efter festen blev det en stunds hockey och mycket glädjande vann Ottawa igen och kom en slutspelsplats något närmre. Ja, det är väl de där vinnarskallarna igen.....Erik satte ett snyggt mål och ett ass. Dessutom "var han inne på flera andra av målen" vilket jag fick berättat för mig - sådant ser liksom inte jag alltid....


Å jag måste få visa några av gårdagskvällens bilder även om jag uttryckligen inte frågat alla om lov. Hoppas det inte gör något!! 


 

50-åringen Karl-Arne! Grattis!!!!

 

Jonas och Karl-Arne. Två kusiner som umgåtts som syskon!

 

Släkt som diktat och sjunger hyllningssång till 50-åringen

 

Tävlingsmoment "sträcka slapp motorsågskedja" - Jonas vann över Tom Thörn

 

Daniel och Sofia sjöng fantastiskt och deras barn lyssnade uppmärksamt....

ANNONS
Av Sofia - 21 mars 2015 13:11

Lördag. Sovmorgon. Mysfrukost med Stella. Packa lite lådor inför kommande flytt. Timmarna går fort fort.... Försöker inte lägga så mycket vikt vid det där vita som har fallit ned från skyn. Snön försvinner ju som bekant fort när den anländer i slutet på mars. Bitande kallt ute ändå.


Var på stan en sväng med Stella. Hon och jag på Thimons en liten stund. Det är lördag det - på riktigt. Köpte mig ett par nya svarta kängor. 10 kr kostade det mig. 1400 kr ordinarie, 30% rabatt på det samt ett tillgodokvitto....En helt ok affär. Mina fötter älskade dem genast. Köpte även blommor till kvällens jubilar. 50-årskalas! Vi ska fira en kusin till Jonas och vi har sett fram emot detta länge. Ikväll får jag också träffa legenden - han som avverkat 57 Vasalopp, idag 81 år gammal. Ska bli intressant att se om en sådan herre verkligen finns på riktigt....


Jag önskar er en fortsatt trevlig lördag!!!


 

I love cappuccino....


I love this song.... Att blanda moll med dur är lite amazing....

ANNONS
Av Sofia - 20 mars 2015 18:26

Ja, idag har det verkligen hänt grejor även om jag mest umgåtts med Stella hemma i lägenheten då hon inte alls mådde bra i natt. Magsjuka...men det måste varit något snabbt övergående och tillfälligt eftersom frukosten åts med bra aptit och därefter middag utan några hastiga toalettbesök. Stella var ilsk att hon inte fick gå till skolan.... För mig blev det alltså ingen Pilen-dag med resten av BU-nämnden. Nya mål skulle tas fram som sedan verksamheten ska följa upp under året... Hoppas de kom fram till mycket bra saker!!!


Försökte så gott jag kunde följa solförmörkelsen men molnen var liksom i vägen. Det blev allt lite skumt och väldigt tyst...fåglarna slutade att sjunga men det var oxå det enda jag märkte av fenomenet. Däremot har jag många härliga Facebook-vänner som har fotat händelsen så jag vet hur det ser ut. Häftigt är en mild underdrift! Nu dröjer det länge innan vi i Sverige får se detta. Såg nånstans att det var dax för nästa solförmörkelse år 2039....


Däremot har jag HELT missat #rockasockorna.... Jag begrep ju att det var nåt på G när jag studerade flödet på Fejjan och Instagram i morse. Jag tycker ändå att jag hänger med i sociala medier men det har helt gått mig förbi. Mängder med bilder som visade två fötter med olika sockor. Den absolut häftigaste bilden stod min bror Pelle för. Ny kalv i Norra Sandsjö som fått olika färger på sockorna.... Å jag lovar - hade jag varit publik idag - alltså ute i offentligheten hade jag haft olika strumpor på mig. Inte för att det kanske hade synts så bra i mina vinterkängor som jag fortfarande inte lagt av.


Å med tanke på #rockasockorna kommer jag åter in på gårdagen och tema "olika". Att vi ska och måste respektera varandras olikheter. Tänk på att bakom varje nysvensk finns en historia, mer eller mindre tragisk. En ung kvinna, Mona, som jobbar med kartläggning av nyanlända i Viebäck berättade om sin egen historia för oss alla. Hur hon fick uppleva som liten flicka hur hennes pappa hämtades av polisen och skulle avrättas. Flykten började och hon kom till slut till Sverige, lärde sig svenska. Idag är hon utbildad 1-7 lärare och det var hela tiden hennes dröm att få läsa på universitet. Hon visade oss en dikt som en lite pojke skrivit. När han skrev den kunde han inte svenska utan den skrevs i original på arabiska. Ett halvår senare kunde han läsa den själv - på svenska. Just hans historia slutade lyckligt. Efter sex år (!!!) kom pappan tillbaka och kunde återförenas med sin familj! Alla de som kommer hit har en historia. Glöm aldrig det!!


Ha en fin kväll. Jag ska fredagsmysa med pigg Stella. 


 

Var det du Claes som gav Stella nåt olämpligt i går kväll så hon fick magont.... Stella och hennes kompis hade mött Claes Malmberg på stan innan han skulle ha show på Pigalle....

   

  

Dagens i särklass bästa #rockasockorna! En bild från Pelle. Ny kalv i Norra Sandsjö.Dikt av en nysvensk pojke. Nej, inte kunde jag hålla tårarna borta då....

Av Sofia - 19 mars 2015 18:52

En sån härlig dag. Inspiration och energi på hög nivå. Jag har inte varit förtroendevald så länge men jag känner mig verkligen HEDRAD att få delta i dessa sammanhang. Idag samlades hela BU-nämden, kommunledningen, ledningen för BU's verksamhet, rektorer och utvecklingslärare från hela Nässjö kommun i Pigalle. Agendan för dagen var INTEGRATION. Hur gör vi den bättre? Hur antar vi den utmaning vi faktiskt har. Intressanta och givande föreläsningar varvat med brainstorming och gruppsamtal. En utänkt och mycket bra mix. 


Det är härligt att höra människor som verkligen brinner för sin arbetsuppgift även om man möter motgångar och det kan vara tufft många gånger. Vår kommun har verkligen många pärlor som sitter som spindlar i näten och det är en fröjd att få ta del av deras kunskap och erfarenhet. Att ett arbetssätt funkar på en skola betyder ju inte att det funkar på nästa. Flexibilitet är ledord när man lyckas. Beroende på hur många nyanlända som kommer behövs resurserna olika. Generellt sett  blir ju allt så mycket bättre om man adderar en stor portion förståelse och engagemang - att se individen och inte en grupp som "dom". Jag hade många mycket kloka människor i min grupp. Rektorn för den skolan som lyckats bäst med måluppfyllelse i hela länet - Forserum. Här har man anställt en specialpedagog som fullt ut är ansvarig för studiehandledningen när det gäller nyanlända och deras behov. Ett suveränt samarbete med samtliga lärare. Bingo! Det har funkat super där! En bra och grundlig kartläggning när nyanlända kommer var oxå något som togs upp. Viktigt!!! 


Detta är verkligen frågor jag brinner för och denna dag ger mig känslan av att ingenting är omöjligt. Det är skönt - speciellt när jag i grunden är en person som gärna bekymrar mig för allt och alla.... Dagen gick i en rasande fart och det jag får med mig hem och funderar vidare på är: Vi fixar det här - tillsammans! Om alla vill så går det. Det är jag 100% övertygad om!


Ha en fortsatt fin torsdagkväll!!!

Av Sofia - 18 mars 2015 19:53

Jag har ju flyttat ett par gånger genom åren...... Fråga mina bröder - de vet. En tvättmaskin fick t.ex min bror Anders asa upp och ned för ett antal trappor ett antal gånger... Likaså en vattensäng, på den tiden de var populära). Vad jag minns hade han uppfunnit en egen liten pump som pumpade bort vattnet snabbt och effektivt. Ler vid tanken av vattensängar - vilken idioti....och vad dyra de var.... Det var dock inte detta jag skulle skriva om.


Förr i tiden när man flyttade - i början på 90-talet - var det fokus på och viktigt, att det telefonnumer man hade skulle "byta jack". Man ringde till Telia eller om det möjligen hette Televerket då och det var inte billigt - har faktiskt sparat papper från den tiden. Har nu snart bott i denna lägenhet, Centralgartan 24 C UTAN fast telefoni och det har gått alldeles utmärkt. Alla i familjen har mobiler och jag kanske har saknat ett fast nr nån gång när en kompis velat få tag i Stella. Att få ett nummer via Telia som är leverantör i denna förening kostar inte en krona. Helt gratis förutom samtalskostnaden. Det har ändå inte blivit av att jag köpt en fast bärbar telefon. Idag är man mer mån om antal TV-kanaler och vilken surf-hastighet man ska ha.


Idag ringde jag till com hem. Ska lämna väl fungerande Telia och får hoppas att com hem levererar lika bra som det lila företaget har gjort. Vill inte ha så mkt kräm i bredbandent (ingen nedladdning av film förekommer etc.) och behöver inte 378 st TV-kanaler. Det visar sig då att hoppsan hejsan - de har ett erbjudande för 399 kr imån och då får man ALLA tänkbara kanaler samt högsta surfhastigheten. Detta tjänar jag på eftersom basutbudet (endast kanal 1 tom 12) samt lägsta surfen kostar 450 kr/mån. Men pass mig - efter ett år tar de ordinarie pris (för erbjudandet) som är 799 kr/mån. "Det är bara en månads uppsägningstid" säger den trevlige unge säljare i luren och "det syns ju på fakturan att kostanden höjs".... Samtidigt är han mycket mån om att "för miljöns skull" nyttja autogiro. Nähä..... Nu är jag ju utrustad med både Outlook och mobil så larm kan läggas in för uppsäning av detta dunderabonnemang....


Ja, ja....den 1 april kommer jag att ha guldvarianten och Tivo och allt vad det hette. När man vant sig vid detta ett år känns det ju svårare att gå ned i antal kanaler och surfhastighet vilket SÅKLART är uträknat!!!


Ha en go kväll!!!


 

Mina nya vänner!!!

Av Sofia - 17 mars 2015 17:47

Upptäckte igår att jag hade ett dubbelvåffeljärn. Köpt förra året på Ullaredsresa då kaffebryggare, hushållsvåg, vattenkokare etc. också inhandlades. Billigt inköp så jag ”tjänade” en massa pengar men eftersom användandet har varit 0% har det väl ändå inte riktigt gått ihop sig…. Mor, far och Jonas är inbjudna på våfflor till kvällen och jag fick lust att göra egen smet istället för att köpa halvfabrikat. Färdigpaketen brukar vara goda men att göra själv är ju inte särskilt svårt. En eller två är huuuuuur gott som helst. Sedan blir det våffelstopp och med tanke på vad smeten innehåller så är det mycket logiskt….


Mamma ska också få de stjärnor hon beställt av David. Förra julen gjorde han en stjärna av pappersremsor (lärt sig i skolan) och mamma tyckte den var så otroligt fin. Nu har hon köpt papper åt honom i alla regnbågens färger och hon har bett honom att göra fler. En fin beställning som även genererar lön för mödan.


Åkte till ER-bil och fick hjälp med att byta torkarblad. De som har suttit på passagerarsidan i min bil har inte sett så bra ut (ha ha ha) och nu har även min sida ballat ur. En vinter utan garage sliter hårt på bladen. Det var inte heller något halvfabrikat - de sålde till mig….. Snabbt och lätt hjälpte de mig så det var värt kronorna.


Snart kommer gästerna! Det var längesedan jag såg dem, både mina föräldrar och Jonas. IRL är ju så mycket bättre än telefon och SMS....


      Av Sofia - 16 mars 2015 19:19

Började dagen på hög höjd. Kanske en av Nässjös högsta punkter. I "tornet" på Norråsaskolan ägde föräldrarådet rum. Tänk så mycket härlig vardagsmotion lärarna får på Norråsa...så många trappsteg... Bra möte. Härligt att möta så många engagerade föräldrar (och rektorer också för den delen)!! Tillbaka till jobbet och det har varit en halvstrulig dag. En del skumma samtal som jag egentligen inte ska vara inblandad i men jobbar man på en SERVICE-förvaltning så gör man.... Goodwill för kommunen att alltid försöka lösa saker även om det i detta fall inte blev så mycket goodwill... Nope - vi ersätter inte mat som blivit förstörd i ett kylskåp....särskilt om man inte har felanmält kylskåpshavier i tid... 


Efter en enormt intensiv helg med flytt-och-pack-start kändes det lite som luften gick ur mig igår kväll. Tänk er en stor ballong som nuddar en vass nål....ni förstår resultatet... Ser ALLT som måste göras. Inte bara packa ned hela bohaget utan jag "ser" gardinstänger som ska skruvas ned, lampor likaså, betongpluttar som ska dras ur väggarna.....känns lite övermäktigt. Dock VET jag ju att jag har hela maj på mig att småpyssla ned sånt där....samt städning...


Kom hem från jobbet och Elin gör smoothie och Stella leker - jag menar "är" med bästisen Danni. David kollar Frölunda med fadern i Göteborg! Jag snörar på mig löparskorna ochg er mig iväg ut mot oasen. Lungorna fylls med luft och jag hinner se finaste solnedgången över Spexhultasjön. Jag springer den kuperade varianten, den vägen med uppför och nedför..... Då fylls ballongen så sakteliga med luft igen. Nu kör vi. En dag i taget. Jag ser mig själv sitta på balkongen i nya huset och njuta utsikten över Nässjö. Snart är flytten över. Snart är jag där!!!


Ha en go kväll!!!


   

Här finns luft att hämta till trötta ballonger....

Av Sofia - 15 mars 2015 18:48

Tur att det finns någon rättvisa i världen….  Eller ja, det gör det ju inte men i de schlagerdominerade sammanhangen får man ju ändå uppskatta den. ALLA (nästan) svarade JA på frågan – Vann rätt låt? Jag visste det och det var ingen högoddsare – att Måns ”Mums” Zelmerlöw skulle ta hem första vinsten i årets upplaga av Mello. Kände det på mig redan när han sjöng första strofen i deltävlingen och när han spred sitt blåa stoff. Lite Loreen-känsla även om jag nog inte trodde att han skulle charma alla utländska jurygrupperna så enhälligt som igår. Under senaste veckan har jag dock börjat tycka att många av de andra låtarna i startfältet har vuxit.....men dock inte tillräckligt! Stort och varmt grattis till Måns och till Sverige. Nu finns det chanser att få hem evenemanget till Sverige 2016. Min gissning är placering nr 1—3 den 23 maj. Min käre vän, som förövrigt helt rätt tippade Hasse Andersson till plats 4, tippar Måns på plats 6—10. Så nu är det skrivet och vi kommer ihåg. Kommer Måns på plats 4 eller 5 vinner alltså ingen av oss. Insatser och vinst har vi inte diskuterat än….äran räcker ju i och för sig…


Vilken härlig dag! Långpromenad till Spexhult i solsken. Hemmagjorda biffar, sås, potatis och lingon till middag. Det är verkligen älsklingsmat för alla i familjen – vilken tur!!! Nu är lägenheten delvis nedplockad och det känns inte så lockande att t.ex städa….även om det är behövligt… Jag jobbade ett par timmar i eftermiddags vilket också behövs då två dagar kommande vecka går bort till Barn- och utbildningsnämnden. Torsdag och fredag befinner jag mig på Pigalle och Brinell. Å det är ingen som snickrar ihop preliminära hyror för 2016 i mitt ställe när jag inte är på plats. Det är inte heller det lättaste…..som sagt – förskoleavdelningar som var tänkta att lämnas – hur blir det år 2016….blir byggen klara i tid och när ska man tro att investeringen kan aktiveras? Jag har tyvärr inte tillgång till en spåkula utan det gäller att gissa så nära som möjligt och samtidigt dokumentera hur man tänkte och varför… Gör ditt bästa så har du gjort det du kunde!


Ha en go söndagskväll!!  

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
31
<<< Mars 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ SigridSofia med Blogkeen
Följ SigridSofia med Bloglovin'

Text o bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se