Alla inlägg under mars 2015

Av Sofia - 14 mars 2015 15:46

Idag har jag utnyttjat det fina vädret. Jag har sprungit. Sprungit längre än vanligt. Jag har tänkt på den där rundan länge och idag slog jag till. Solen har torkat upp vägarna så pass och vårvärmen gör att jag kan gå de sista kilometrarna om jag inte orkar hela rundan. MEN!!!!! Jag orkade! Extremt härligt och vilken utmaning. Att sätta upp nya mål med löpningen är inte prio 1 för mig men det är ju attans så kul när det händer...dessutom inte helt slutkörd efteråt...ändå.. Tempot var helt okej för att vara en runda på 16,7 km. Det hade varit en perfekt uppladdningsrunda inför Göteborgsvarvet...... Jag måste ändå få lov att tacka Jon Henriks jojk att jag orkade de sista km från typ Bodatippen och hem. Det är uppför precis hela tiden och hans Mello-bidrag inför kvällen ger en obeskrivlig skjuts framåt. Det är inte bara Ellie Gouldings låtar som har den inverkan på mig även om hon oftast står för det där fenomenet... Kraft kommer från ingenstans när man minst anar.


Dagens fortsatte med avloppsrensning i duschen. Uuuuääääärk....vad lessamt och äckligt. Å andra sidan är det vår egen skit jag tar bort. Slem, hår och smuts.... Saken måste göras ordentligt nu när jag ska flytta. Att komma efter någons annan skit är mindre kul... Flytt och packning ja, igår orkade jag inte packa ned en pinal. Idag har jag tömt finskåpet. Böcker, glas och massor av prydnadssaker som jag äääälskar. 8 flyttlådor och två timmar tog det. NU!!! är jag trött. Lägger jag mig inte o vilar en stund lär jag missa hela Mello.


Gjorde ett suveränt härligt inköp igår. Möblemang Furuviken från Rusta blev mina. Rabatt denna veckan och 4 vita stolar och ett bord kommer bli såååå fint utanför Ulriksdalsgatan 6 E. Har velat ha de där i flera år och nu blev det läge. Ett riktigt pussel att få med sig allt hem i bilen men till slut lyckades jag och Elin....


Vill tacka!!!!! alla som läste, kommenterade och gillade mitt inlägg från igår. Värmer som vårsolen! TACK!!!


Å så avslutningsvis lite hockey. Frölunda spelar mot Luleå och matchen är igång i skrivande stund. Heja indianerna. På måndag åker David och fadern för att kolla tredje matchen i Scandinavium. De går vidare - det känner jag på mig. Å Ottawa Senators vann IGEN, i natt mot New York Islanders. Erik ass. Förra matchen vann de mot Montreal 5-2. Erik två mål och ett ass. Han och hans lag ångar på. Ordningen är återställd - nu leder han backarnas poängliga i NHL!!!!! Sååååå imponerande! Hoppas de kommer till slutspel. Det finns chans till det!!!


Ha en fin kväll!!!! 


 

Torsa stenar! Historiens vingslag känns....

 

Nice runda!!! 16,7 km med 5,30 temp - heeeelt ok för mig!!!

 

Utemöbler Furuvik - kopior av Grythyttan och såååå rik är jag fakiskt inte men dessa är gedigna och har gott gung!!

 

Tomt i skåp - fullt i lådorna

ANNONS
Av Sofia - 13 mars 2015 19:37

Jag har funderat och funderat och funderat och nu måste jag lätta mitt hjärta. Dagens inlägg kommer inte att uppskattas av vissa men kanske av andra. Ibland måste man bara skriva vad man tycker! 


”Småbarnsåren är fem minuter av livet!” Dessa kloka ord har min mamma sagt en gång för längesen. Å ändå spred hon ut det rätt bra. Min äldste bror Anders är ju 9 år äldre än jag och Pelle är 6 år äldre. Det känns inte så längesen jag själv hade blöjbarn men jag kan erkänna att jag ibland kände mig upplåst med tider och annat som hörde småbarnstiden till. Första barnet var en otrolig omställning – du hade helt plötsligt fokus på en annan individ än dig själv och fick sätta jaget och dina egna behov åt sidan. Det gör man ju mer än gärna SÅKLART! När man får andra barnet (beroende på hur gammalt det första är) blev man ännu mer begränsad. När bebisen var nöjd finns det ett syskon som ville ha din tid och uppmärksamhet. Detta är ingen uppoffring – det är så det är – det mest naturliga i världen. Föräldrarledig är dock ett felaktigt ord. Föräldrarjobb!!! borde vara det rätta uttrycket. Det absolut viktigaste jobbet som finns. Utan tvekan!


Antalet barn har ökat rejält i Nässjö kommun sedan förra året vilket är POSITIVT. Faktum resulterar dock i ökade kostnader - att verksamheten får öppna nya förskoleavdelningar samt behålla de som inte var 100% ändamålsenliga samt för dyra att hyra (där tanken var att flytta ur). Det ökade barnantalet beror på olika faktorer, fler nyanlända som har fått uppehållstillstånd samt inflyttning från andra kommuner. Dessutom har det tydligen skett en förändring när det gäller föräldraledighet och hur man nyttjar förskoleplatsen. Har pratat med några förskolelärare och detta var jag helt ovetande om. Tydligen så lämnar vissa föräldrar syskon nr ett när syskon två (bebis) anländer även om syskon två är under 3 år (3--5 år = rätt till 15 h/vecka allmän förskola). När man alltså ändå är föräldarledig. ”Alla barn i åldrarna 3 till 5 år har rätt till en avgiftsfri pedagogisk verksamhet i förskola, Allmän förskola” står det i reglementet och är styrt från högre instans. Det är en sak men att lämna iväg ännu yngre barn...... Pedagoger är enade och överens - de viktigaste människorna i små barns liv är föräldrarna. Det som sker är en ny trend hos yngre föräldrar och det verkar som om man gör så bara för att andra gör så... Är det så att yngre föräldrar har tappat tron på sig själv att uppfostra sina barn?


När jag var föräldrarledig ”plockade alla hem” syskonen när ny bebis anlände i familjen. Det var så man gjorde. Det fanns inte i min värld att lämna en 1,5 åring eller 2-åring på förskolan när man ändå var hemma. Nu sker detta oftare vilket tar resurser och plats.  Ska man ifrågasätta reglerna ”att ha rätt till” när vi måste öppna avdelningar på löpande band. De som absolut måste ha en plats borde få första tjing och diskussionen "i mån av plats" borde föras när en föräldrar ändå är hemma med syskon nr 2. Argumentet att man ska behålla sin plats i kön går faktiskt bort. Du får en plats. Det är kommunen skyldiga till och som sagt - det trollas fram en avdelning om det så skulle behövas. Det kan finnas många skäl till att man vill ha lugn och ro med en liten ny människa (å jag förstår det) men är det meningen att samhället ska ta hand om barnen när övriga familjen är hemma? Kanske är jag gammalmodig...men ändå far frågan i huvudet - vart är vi på väg?


Småbarnstiden är fem minuter av livet. När man är ung förälder och man står där med kladd av smakportioner över hela bordet samtidigt som bajsblöjan ska bytas känns det inte så…..jag vet. Men faktum kvarstår. Du är viktigast för ditt barn när ditt barn är litet. Om du har möjlighet att ta hand om ditt barn under denna korta tid – gör det!


Ha en fin kväll!!


 

David 4 månader, Johanna 5 år och Elin 2 år


Ps. Var det JAG som klippte pottlugg på Johanna....?

ANNONS
Av Sofia - 12 mars 2015 21:32

Stjärnklart. Vindstilla. Kylig vårluft. Doft av jord. Vissa gånger är löparvalet lättare att göra trots att klockan är senare än vanligt. Valet mellan löparrunda eller TV-soffan är mycket lätt att göra när man jobbat från halv åtta till halv sju inkl. ett nästan fyra timmar långt BU-möte. Att kroppen är gjord för rörelse märks extremt väl dagar som dessa. Det kryper i benen...och även i hjärnan. En magiskt bra löparrunda - ibland är det så. Det varierar dock...precis som jag skrivit många gånger. Ibland gasell - ibland flodhäst!


Nämndmöte. Mitt andra. Synnerligen intressanta diskussioner vi har och trots att timmarna blir många är det så otroligt givande. Jag har många frågor jag brinner för men att arbeta för att barnen når sina mål i skolan - att alla får samma förutsättningar är verkligen något vi ska se till. Viktigt viktigt och det är en stor utmaning med tanke på ökat elev- och barnantal! 


Torsdag kväll. I morgon fredag IGEN! Nu kan tiden faktiskt sakta av lite....nu när solen kommer fram allt mer. Det där vita eländet smälter bort och fåglarna kvittrar ikapp. Några månader framåt tycker jag att det kunde gå hälften så fort - allt! Stod i solen en stund idag på lunchen och nu kommer den där känslan (som alltid kommer varje vår). Jag vill inte gå in!!!!!!


Godnatt!!!!


Av Sofia - 11 mars 2015 21:07

Ikväll är vi inbjudna på VIP-kväll av Länsförsäkringar Bank & Försäkringar i Nässjö. Ska bege oss till Pigalle och lyssna till bl.a Isabelle McAllister. Isabelle är designer och stylist med 20 års erfarenheter och känd från TV där hon har medverkat i programmet Äntligen hemma. En av mina favoriter i det programmet då många andra inte är det…... Inga namn med det börjar med Lulu och slutar på Carter… Ser fram emot kvällen och det ska bli jättekul att lyssna på Isabelles idéer och tips. Har INGA som helst renoveringsplaner när det gäller nya huset men det kan vara nyttigt och kul att höra lite vad man bör tänka på, vilka trender som finns nu gällande färger etc.


Å även denna onsdag har gått i rasande fart. Har lyssnat på RixFM och många av lördagens finalbidrag till Melodifinalen går varma. Jag ser fram emot helgens final och erkänner att jag med STOR GLÄDJE följer detta evenemang. Ingen låt har knockat mig som Carolas främling…möjligen Rybacks fiolsaga och Loreens Euphoria….. De flesta av årets låtar växer hos mig men det är två jag hela tiden blir extra glad av eller som berör mig mer… Måns Zelmerlöws ”Heroes” och Jon Henriks ”Jag är fri”. Har en känsla i magen att dessa två låtar kommer hamna i toppen. Andra låtar är som makaroner….i mina öron ska tilläggas…. Smaken är som baken. En del gillar makaroner – det gör inte jag och inte falukorv heller för den delen…..möjligen då blommig….


Ha en fin kväll!!! En särskilt go kväll tillönskar jag Alexander Pettersson i Sandrydet som idag fyller 15 år idag!! Stort grattis och HURRA HURRA HURRA HURRA!


  

Elin och dagens födelsedagsbarn Alexander, sommaren 2012 på Gotland


  

Henne ska vi lyssna och se på ikväll!!!!


**************************************************
**********

Å eftersom det blev ett Bodatippenbesök strax innan jag skulle publicera ovan inlägg HANN jag inte.....så nu HAR vi varit och lyssnat på Isabelle och fått ta del av hennes inspiration som smittar. Fick oxå lära mig av Länsförsäkringsfolk att man inte (!) ska ha disk- och tvättmaskiner igång när man inte är hemma.....beroende på hög brandrisk. Med andra ord ska man inte heller ha dem igång på nätterna...så helt enkelt - i fortsättningen får man ta ledigt från jobbet och tvätta tvätt och diska disken då det blir kris med tiden på eftermiddagarna...


Godnatt!!!

Av Sofia - 10 mars 2015 20:18

Lax i ugnen o jag är vrålhungrig.... En sån där mastig eftermiddag där hjärncellerna har fått bekänna färg.... Tur att inte alla eftermiddagar är som dessa. Nu påstår jag inte att jag låter mina hjärnceller vila nåt nämnvärt andra dagar men det är ändå skillnad på ansträngning.....och med varierande motstånd. Hursomhelst gick det bra - nästan in i mål. Nyckeltal jämfört med andra kommuner på Höglandet för 2014 - CHECK!!

På förmiddagen ultraljudsröntgade jag hjärtat igen. Klippkortsvarning... Samme läkare. Frågade mer denna gång. Jag har (enligt honom) inte något fel på hjärtat. Förstorat hjärta är egentligen extra tjocka hjärtväggar (mellan kamrar o förmak) o är oftast helt ofarligt o ganska logiskt med tanke på hård, intensiv träning under många år. Min extremt låga vilopuls på 45 var i get konstigt heller. Det finns de som ligger på 35..... (Wow). Det som avviker är en tjockare vena cava - stor ven från hjärtat o det finns ingen direkt förklaring på det eftersom klaffar o annat beter sig som de ska. Har heller inget problem med nåt, känner inget så rådet jag fick är att springa på o leva som vanligt!!!! CHECK!

Nu är laxen klar!! CHECK!!

Av Sofia - 9 mars 2015 21:15

Det känns som att det inte var så förskräckligt längesen......jag packade mina fotoalbum i flyttlådor (hrm...) Nu så var det dax igen! Tunga as är det och otympliga är de men det är hela mitt liv (nästan) som ligger nedpackat nu. Från 1984 då jag fick min första kamera fram till 2015. Från 1970 fram till 1984 får mamma stöta till med då hon har ännu fler albmum i sitt skåp...


Jag är ju den där gammalmodiga sorten som vill framkalla på Hegethorns, få bilderna i handen, klistra in dem på vita tjocka blad och skriva lite.... Det är finns inte många av min sort kvar. De flesta har sina bilder i datorn och i bästa fall en kopia nånstans. Jag har mängder med CD-skivor där kopiorna finns och i framtiden kommer man säkert inte kunna läsa dem OM det skulle hända något med albumen. En extern hårddisk i ett bankvalv kanske vore en idé... Det där med foto är hursomhelst fascinerande. Särskilt att bläddra i ett fotoalbum. Därför vill jag inte sluta med att klistra in kort även om det nuförtiden inte blir lika många album som när barnen var små.


Elin har mycket glädjande ärvt fotointresset efter mormor och mor och har nu äntligen sparat ihop till och köpt sig den där kameran hon länge länge velat ha. När hon går ut på en fotorunda är det en fröjd att se vad hon har med sig hem. Att hon sedan frågade om praoplats på Hegethorns och fick vara där är ännu mer glädjande. Härligt!!! 


Ha en fortsatt fin måndagskväll!!

  

Vill inte se mer vinter nu men vackert är det....

  


Fotograf: Elin Storme

Av Sofia - 8 mars 2015 13:35

Det är något visst. Första löparrundan utan mössa o vantar. Hade nästan glömt hur svettig jag kan bli... Solen var varm idag o vinden var minst sagt kraftig. Den rundan sög kraft även om den gav mer energi än den tog. Jag ska inte (!!!!!!) gnälla nu men vårluften kan vara tjock o tät jämfört med höstens krispighet. Som att dricka filmjölk istället för vatten om ni förstår vad jag menar... Jag valde heller inte den planaste vägen utan höjdskillnader på drygt 40 m. Som lägst var jag 285 m över havet och som högst blev det 326 m över - nästan höghöjdsträning ju!

Är glad att jag inte åker Wasaloppet idag även om jag har varit sugen på att testa genom åren. Blöta spår o startgrindar som inte vill öppna sig... Jag kan ju lugna mig tills jag blir 59 år - då åkte pappa för första gången. Imponerande!!!! Något som också imponerar är en farbror till Jonas i Landsbro, Börje som idag kör sitt 56:e Wasalopp. Han är 81 år ska tilläggas. Å vore det inte nog med det så kör han även öppet spår varje år utifall att det "rätta" loppet skulle bli inställt. Imponerande!!!!!! Hoppas det gick bra för alla tusen som åkte och att hjärtan o muskler höll!!!

Ikväll blir det Borohallen för att kolla in veteranhockeyträning. Det är snart veterancup i Nässjö ishall o Boro-laget kommer att vara starka!

Ha en fortsatt solig o underbar söndag!!!

Höjdkurvan...

Av Sofia - 7 mars 2015 16:37

Träsländarundan i hård vind. Tog musten ur kroppen! Det var extra skönt at sätta sig på Espresso House och bli bjuden på en Cappuccino o minimuffins hallon och kardemumma. En riktig riktigt härlig mötesplats i den förut ganska tråkiga Centralstationen i Nässjö. Det var pricken över i:et att Espresso House kom dit. Staden har fått ett urmysigt fik. De enda som kanske inte jublar är väl fina Thimons mitt över. De som hittar sin kopp kaffe i stationshuset är kanske inte benägna att gå över gatan för att fika.... Lugn - Thimons överlever!


Vi åkte till Hultarps utemöbler och skulle kolla på just utemöbler. Hem åkte vi och hade köpt världens snyggaste soffa där ALLA får plats i nya huset. Grymt bra! I nya huset finns en stor altan på baksidan och en jättefin uteplats på framsidan och inte en enda utemöbel. Min nuvarande balkong är utrustad med två caféstolar och ett litet bord  och detta kommer att fungera alldeles utmärkt på nya husets balkong. Vi åkte till Jysk för att kolla på utemöbler och kom hem med skrivbord och stol till Johanna. Utställningsex i helt perfekt tillstånd till 40% rabatt. Grymt bra! Ligger på plust i investeringsbudgeten nu - härligt!!

 

Nu har möbler monterats och fogarna i öppna spisen har lagats (anmärkning från Brandsinspektionen). Rätt ska vara rätt när lägenheten överlämnas. Hunnit med hur mycket som helst idag. På gårdagens middag fick jag ingen 40% rabatt men det ÄR ju nyttigt med lax och mycket mycket gott. Till kvällen blir det Mello andra chansen.

 

Ha en fortsatt fin lördag!

 

 

Smålandskräftan levererar...

 

Etterätt.....

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
31
<<< Mars 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ SigridSofia med Blogkeen
Följ SigridSofia med Bloglovin'

Text o bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se