Alla inlägg under mars 2015

Av Sofia - 6 mars 2015 17:33

Vi har ett ekonomisystem som heter Agresso och det gick länge under namnet Agressivo (för många). Anledningen är ju ganska solklar - man blev arg när man jobbade i det. Struligt och fyrkantigt! Systemet framkallade agressivitet. Jag hade det slitigt ett tag. Autogiro som inte drogs...och inte fick man någon förklaring till varför.... Det är glömt (nästan) och allt har fungerat bättre och bättre. Det har till och med stått i Smålandstidningen om allt strul - det var ju inte bara Nässjö som köpte in detta system, även Vetlanda, Eksjö och Aneby var med på tåget. Å likt dåligt underhållen räls spårade det ur både en och två gånger. De interna struligheterna är en sak även om det suger kraft men när det drabbar externa parter (hyresgäster) blir jag galen och så ledsen.


Nu har det varit frid och fröjd och jag har tom börjat se fördelar med det nya systemet. Vissa saker är bättre (?) än det gamla och man blir nästan lite säll inombords. Att lära nytt är en lisa för själen när man börja närma sig åldern förändringsbenägen a' la lite mindre. 


Å så får man en sån här skitvecka. Mängder med avskrivningar som inte är gjorda under år 2014 trots att man aktiverat ALLT som man ska efter konstens alla regler. Ett upprivet bokslut i sista sista sista minuten och Tekniska Serviceförvaltningen fick ytterligare kostnader på året som gick. CHECK! Idag uppdagades det att sista hyreskörningen hade skapat dubletter av alla kunder (hyresgäster). Hejsan hoppsan. Inget felmeddelande.... Allt med datorer är Djävulens verk säger min käre vän... Riktigt så drastisk är jag väl inte men jag är snart benägen att hålla med...


Efter ett samtal med en kille på Intrum Justitia fick jag höra att jag hade en fin egenskap "jag tror alla om gott".... Det värmer även om det i detta fall lika väl kan betecknas som "blåögd". Jag vill behålla den egenskapen...livet ut.


Ikväll blir det skaldjur och lax från Smålandskräftan (revben och potatissallad till David) och jag ska njuta av helg och vila!!! Kram

ANNONS
Av Sofia - 5 mars 2015 19:28

Jag hade inte en aning om att det var ett begrepp. Att det var något man uppmärksammade eller ännu hellre - firade med massipantårta. Å min kollega (från början en Jönköpingsbo) som lärde mig något nytt idag bjöd då inte på nån tårta...men du har ju ytterligare en dag på dig, Pelle. I morgon är det freda'.....

  


I Jönköpingsposten stod det dagen till ära: "Jönköpings inofficiella nationaldag! Är det hela Smålands? Ursprunget till Fössta tossdan i mass är troligen sprunget ur en ordlek. Och den firas, i varierande omfattning, helst med massipantåta.

Har du missat att det är Fössta tossdan i mass? Dagen uppmärksammas ofta på någon form av digitalt nätverk, gärna av utflyttade Jönköpingsbor som vill hålla hårt i sin ursprungliga identitet. Den äldre generationen verkar inte vara lika familjär med uttrycket som den yngre. Vissa hävdar att den firas runt om i Småland, kanske med kroppkakor eller ostkaka. Men främst har den blivit synonym med marsipantårtan. Varför? För att det låter kul."

 

Nej, ingen tårta idag men väl mycket god mat. En fantastiskt god fisk på Nässjös bästa lunchrestaurang Akropolis. Laxsparris stod det på menyn. Undrade väl först vad det var? Sparris som smakar lax eller? Lax fylld med en sparris = sparris omvirad med lax. Förmodligen tröttnade menyskaparen på att förklara och skrev gott och gott: Laxsparris.


Å på tal om mat, igår när Filip åkte ur i Mästerkocken - jag började nästan gråta. Så duktig han var och vilket beröm han har fått av alla tre i juryn och dessutom joberbjudande av både Marcus och Mannerström. Han åkte på en sketen smaktävling - suck!!!


Till kvällen blir det ugnspannkaka. Med andra ord - två rejäla middagar idag vilket ifos kan behövas efter en helt magiskt underbar löparrunda i fågelkvitter. Det som blir över om det blir nåt över får Stella ta med sig till matsäck till morgondagens basketturnering i Sporthallen.


Ha en fortsatt fin kväll!!!


 

Laxsparris....

 

Den ugnspannkakan levde sitt eget i liv därinne.....
ANNONS
Av Sofia - 4 mars 2015 18:31

Det är go känsla att gå o lägga sig en tisdagkväll och veta att man får sova ut dagen därpå. En sovmorron mitt i veckan som är välbehövlig i sig. Tog en ledig dag eftersom jag har skollediga barn. DET är välbehövligt om nåt. Att göra något med barnen. Jodå, jag hann med en lång promenad till Spexhult innan de vaknat till ordentligt...de var ju uppe längre än vanligt igår förstås. Elin och David hade bäddat upp bäddsoffan i vardagsrummet och skulle spela TV-spel med neonstavar och ostbollar.... Inget av detta fanns när jag var liten. Inte dataspel, inte neonstavar, inte ostbollar....möjligen lite chips...men DET hände sällan...var inte särskilt gla i att heller för den delen (vad jag minns). 


Att man sätter värde på en semesterdag mitt i veckan är väl för att man såklart har ett jobb fem dagar i veckan. Om man inte hade någon klocka att ställa, om man inte hade nån uppgift att fylla, om man inte var behövd någonstans. Fy vilken vardag...alla dagar som bara flyter ihop...veckodag som helgdag. Jag har upplevt det några månader och visst jag var gravid med Stella så jag visste ju vilken uppgift som komma skulle men ändå. Osäkerheten, ovissheten...alla grubblerier...det önskar jag ingen. Alla de som går arbetslösa - tänk om man kunde vifta med trollspöt och fix it!!


Efter insterband till middag blev det simhallen. Det var längesen jag simmade och 1000 m fick räcka idag. 3 pass i bubbelpoolen med Tina-grannen blev en go massage. Trevligt att sitta och tjöta lite. Barnen liksom jag var rätt möra efteråt. Att avsluta allt med en ångbastu - så gott! Bädda rent i sängen samt dammsugning tog de sista krafterna och nu blir det kvällsmat och TV innan en ny arbetsdag tar fart.


Ha en fortsatt go onsdagskväll!!


     

Hängde inte med riktigt på vad neonstavarna hade med TV-spelandet o göra och även om jag ber om en bra förklaring är jag inte säker på att jag förstår...

Av Sofia - 3 mars 2015 19:25

Lampor som inte ska lysa ger mig ångest. Efter ett Centermöte i gårkväll blev det framskottning av bil då snön hade vräkt ned de sista två timmarna. Därefter började lampan med bokstäverna ABS lysa. Jag är inte haj på bilar men jag vet att ABS har med bromsar att göra…. Drömde om bilreparationer i natt. Det kostade 11 500 kr så nu får vi se om jag är synsk…. ”Du måste drömma billigare” stod det i ett mycket kärleksfullt meddelande i dag på morgonen….och visst - jag borde programmera min hjärna att inte ta ut alla sorger i förskott – de kan ju då få upplevas dubbelt…


Annars har dagen varit HELT ok. Ett mycket bra lönesamtal – jag är bra! JAG ÄR BRA!!!!!! men jag ska se upp med mina egna krav på att vara perfekt… Nähä – det känns som att jag har hört den förut… En gammal hund lär du tydligen inte att sitta trots otaliga kurser i dressyr. Jag är som jag är och så länge omgivningen uppskattar det lär jag ju fortsätta. Och på frågan om ”jag verkligen orkar” vilket var en mycket omtänksam fråga från min chef (han syftade nog mest på politiska uppdraget) är mitt svar: Så länge barnen mår bra och allt flyter…..orkar jag hur mycket som helst. Fiolsträngen är väl spänd ibland men det finns knep att lätta på trycket….


.....så därför – i morgon tar jag semester och umgås med mina barn HELA dagen då de är lediga från skolan. Förutom en sovmorgon mitt i veckan planerar jag en tur till Nässjö simhall när den öppnar. Det kommer att uppskattas – det vet jag. På torsdag morgon är det dags för att lämna in bilen….så då får vi se om jag blir 11 500 kr fattigare…


Ha en fin tisdagskväl!!!


PS. GRATTIS  NIF  och  U14  TILL  SERIEGULDET!!!!! Lite schyssta bilder från söndagskvällen och målvakten David var UTE-spelare. Det var inte hans tur att stå så han hoppade in som avbytare. Han gjorde definitivt inte bort sig!!!


  

Segersälar!

  

För tredje året i rad segrar dessa luar i sin serie!

  

Många flaskor Pommac gick det åt!

  


Glad bandyspelare!!!

Av Sofia - 2 mars 2015 17:44

Hittade en låda hos mor och far i lördags. En låda som jag saknat och undrat lite vart den tog vägen? Förmodligen åkt till tippen av misstag. Men faktum är att en kartong full med minnen har "klarat sig" - tack-o-lov. Mängder med prov, skolböcker, jobbansökningar, betyg, tjänstgöringsintyg från sommarjobb, teckningar etc – en riktig skatt med minnen.


Hittade bl.a ett häfte där alla i min dåvarande klass 3:an (lågstadiet) i Sandsjöfors hade skrivit en hälsning då jag låg på sjukhus i drygt en månad. Det var på vintern för nästan alla hade skrivit om snö och snöbollskrig. Måste haft en fling med bygdens sötaste pojk Roger Sandström, han hade blivit myllad och många undrade om jag var ledsen för det? Skrattade så jag grät när jag läste. En av killarna i min klass driver numera tidningen ”Vision Höglandet” och har i mitt tycke de mest fantasiska ledarna/krönikorna man kan tänka sig. Han skriver så fantastiskt bra – alltid! I mitt häfte var han inte speciellt långrandig – på hans hälsning stod det: ”Det har snöat. Hoppas du blir frisk snart, hälsningar Mikael".


Hittade en reseskildring från en prao i Stockholm (tvåan på gymnasiet). Jag, Susanne + två killar i min klass besökte SE-banken – på utlåningsavdelningen och det är så häftigt att läsa vad jag skrev. Vad man glömmer.....? Med tanke på att allt var maskinskrivet (!!!!!) och inte gjort på dator där du kan ändra och justera utan raderband….imponerande. Redan på den tiden skrev jag dikter om mina intryck och jag minns att min eventulla nyfikenhet och intresse av att jobba på bank dog den där veckan…. I varje fall på låneavdelning SE-banken.


"Milliontals människor svälter

i världen varje dag

Att göra andra rika är arbetsuppgiften

för trettio personer som jobbar i lag


All denna kraft och energi

som går åt varenda minut

Om den skulle ägnas åt fattigdomens problem

skulle snart svälten på jorden vara slut"


Å så hittade jag en mängd med arbetsansökningar. Jag sökte en hel del jobb efter studenten och meningen återkommer...den där meningen som ligger alla ungdomar i fatet....."Då jag inte har någon tidigare erfarenhet hoppas jag ändå att jag är intressant som sökande".... Man kunde ana en viss desperation - Ha, ha, ha - ByggPaul är ju uppköpta för längesedan men sorry - ni valde inte mig!!! Jag fick det hursomhelst attans så bra på RH Stolen AB.


Ha en fin måndagskväll!!!


Min kompis Susannes hälsning!

En hälsning till

Framsidan på rapporten, ballongbilderna visar vad vi gjorde. Vi såg musikalen Cats, studiebesök på Riksdagen - hann med en hel del....En kopp kaffe för 13,50 kr år 1988 var hutlöst mycket....

Många liknande brev sände jag iväg...."Jag fick jobbet" stod det på ett stort papper ämnat för mor och far.

Av Sofia - 1 mars 2015 12:25

Idag firar jag. Denna dagen är så speciell. Första mars. Jag vet att det fortfarande kan komma snö - mycket snö och bli kallt - mycket kallt MEN i min värld är det vår och låt mig få leva i den. Mars är en vårmånad. Punkt! Lukten, fågelkvitter, ljuset - allt uppväger eventuell kyla och mer blötsnö och skrapa bilrutor innan man ska till jobbet. Grattis! Idag är det första mars. Ny månad. Morgonen började mycket mycket bra. 4 meddelande från hockeypappan i Landsbro efter nattens NHL-match. Ottawa vann mot San Jose Sharks och Erik Karlsson levererade både mål och assist. Det var femte vinsten i rad - de är bra nu! Härligt!


Å så det där med vädret ja... Igår vinter och sol och hur fint som helst... Idag vår, nästan snöstorm men jag trotsade vädrets makter och gav mig ut. Kände mig som en flodhäst idag på löparrundan (vissa dagar i månaden är det bara så - just accept!) men även flodhästar kan bita ihop. Den varma duschen efteråt är ännu skönare då....


Dagens inlägg är inte bara en hyllning till våren. Det är en hyllning till Teliabutiken i Nässjö och dess personal. Efter att en kompis till David tog hans mobil och ändrade kodlåset och sedan glömde bort vilken kod han knappat in fick mobilen status "stulen". Stöldspärren aktiverades och ingen, absolut ingen kunde starta om den eller aktivera den. Efter besök på Teliabutiken, chatt med Halebop och Apple UTAN resultat gick jag åter till Teliabutiken igår. Som tur var fick jag samma kille som jag hjälpte mig i torsdags. Han kände igen mig och visste ju problemet. De var schyssta - David fick en ny telefon och de ombesörjde hela förloppet att sända mobilen och "ärendet" till Apple för utvärdering. 2800 kr kostade detta Teliabutiken och det kändes som vi vann på lotteri. Helt otroligt! Snacka om service!!!!! Så hyggligt och generöst. Jag har köpt en del tillbehör och annat på Nässjös butik genom åren och jag lovar mig själv att hädanefter ALLTID köpa sådant jag behöver i denna butik. Heder åt personalen!  


Fick med mig en kartong från Torse igår. En kartong med gamla betyg, skolmaterial, jobbansökningar etc. och jag trodde den hade försvunnit. Hade mycket kul när jag kollade på allt gammalt igår. Ska skriva mer om detta jag lovar. Min gamla studentskylt (som mamma gjorde) låg där och även studentmössa.  Jag provade den tillsammans med min studentdräktjacka (som jag faktiskt fortfarande har då och då). Mina barn tyckte att skylten hade åldrats mer än mamman....på 26 år... 


Ha en fortsatt fin söndag!!!! Klockan 16.00 blir det sista bandymatchen för U14. Seriesegrare om inte motståndarna Vetlanda vinner med 16 måls marginal... Grattis NIF U14. Inte Davids tur att stå idag men han är ju såklart med och högst delaktig i resultaten.


 

Erik Karlsson - bild från Ottawas hemsida då de vann mot LA (förra årets Stanleycup-vinnare).

 

Beträffande frisyr och glasögontyp....undanbeder jag mig alla som helst kommentarer...

 

Anno 1989 (jag är fyra år på bilden)

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
31
<<< Mars 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ SigridSofia med Blogkeen
Följ SigridSofia med Bloglovin'

Text o bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se