Alla inlägg under april 2015

Av Sofia - 21 april 2015 18:59

Nej, det blev inte en fika-träff med två kaffekoppar men väl en kaffekopp och ett glas saft + några kex jag lyckades hitta i skåpet. (Köper hem ibland för just oväntade gäster men av någon anledning finns det små skåpsråttor som öppnar paketen och när man väl ska ha dem.....slut... Kanske någon känner igen det där?) Det fanns en tid då jag faktiskt inte tyckte jag var duktig om jag inte hade hemmagjorda bullar, en mjuk kaka samt några sorters småkakor i frysen. Tack!!!!! att det kravet har försvunnit med åren - varför ställde jag dem? Å andra sidan fick barnen uppleva doften av bak många gånger vilket är positivt och kanske finns hos dem som ett mysigt minne...


Åter till fikabesöket. Stella kom förbi och skulle hämta sin glömda majblomme-väska. Nyklippt och fin och det är verkligen en bonus att få träffa kidzen när de "inte" ska vara här - på ojämna veckor. Vi pratade sommar och Falkenberg, hur mycket hon såg fram emot att få komma till Skrea, vara i stugan och campera ihop med Tindra i Sandrydet & Co. 


Solen har verkligen varit generös idag och jag har njutit, njutit, njutit. Funderade på senaste rubrikerna om att NIF avvecklar dambandyn. Det finns bara ett ord för det som händer. Sorgligt! Att vi år 2015 så markant deklarerar icke jämnställdhet. Lika värde mellan könen! Nej ni drar inte in några pengar - ni får inte vara med. Jodå jag ser den krassa sanningen. Det finns inga pengar men man kanske hade kunnat göra ett smartare beslut...skära lite tvärsöver..... Kvinnors sport GER inte lika mycket pengar som männens. Vi vet det! Ta t.ex ishockey. Vem har hört talas om en kvinnlig NHL-liga. Den kanske finns men man läser inte så mycket om den.... Jag tror det kommer att ta generationer innan vi har samma status inom kvinna/man när det gäller vissa idrotter - kanske aldrig. Frågan är hur vi ändrar på det... Jag erkänner - jag har inte kollat på en enda dambandymatch i år (för den delen inte heller nån herrmatch). Däremot har jag sett en hel del pojkbandy och det är ju en väldans tur att de inte lägger ned den för de drar då inte heller in storkovan genom publiksiffror. Rätt tunnsått på läktarna och de som står där är nästan uteslutande föräldrar/syskon. Stort lycka till IFK Nässjö! Ni hade ju en bra och fungerande klubb en gång, SM-guld för några år sedan - hoppas ni kan få fart igen!! 


Å med tanke på sport och där det finns pengar, intresse, publik och sponsorer. LYCKA TILL inatt Ottawa Senator! Det är vinna eller försvinna. Jonas är på plats och jag hoppas Erik gör en lika fin match som den förra! HEJA!!!!!


Ha en fortsatt fin kväll!!!


 

Oväntat besök och fika i solen!!!

 

Nyklippt och nyflätad!!

 

Vackra torgblomman har slagit ut och jag älskar doften!!!!

ANNONS
Av Sofia - 20 april 2015 19:42

Kräftpremiär....suströmmingspremiär....grillpremiä
r...badpremiär.... Det finns många premiärer. Jag vet en som är större än mycket. Löparpremiär i linne! Det är en fantastisk känsla. Förvisso var det ett tag sedan jag sprang utan mössa och vantar (även om det har behövts då och då den senaste tiden) men det känns som att det var längesedan armarna var bara, ingen halsduk... Ljuvligt helt enkelt! Så vackert i Spexhult och vyerna ger helt klart mer ork. 


En bra arbetsdag är bakom mig. En måndag med många arbetsuppgifter uppklarade - check! Å det bästa med dagen. Stuga bokad i Falkenberg med bästa Susanne som granne. Var lite sent ute så vi hade minst sagt FLAX!!! Två Båla-stugor bredvid varandra och stranden ett stenkast bort. Skrea bästa stranden ever. Bästkusten! Å från detta ställe KAN man åka till Liseberg som först var planen.....men många barn och hotell ÄR ljuvligt svårt och dyrt att få till...


Snart dax för kudden. Hade velat sätta mig med min nya gitarr en stund men jag hungrig och dödens trött. Får nog bli kudden tidigt! Godnatt alla!!!


I morgon är en NY dag...med mer sol....allt blir lättare då.....


 

Löparpremiär i linne!!!! Som jag har längtat!!!

 

Ett vackert hus i morgonsol innan jag lämnade för jobbet i morse!!!

 

Gitarrstället har kommit! Mycket bra inköp!

ANNONS
Av Sofia - 19 april 2015 17:37

Söndagsmorgon. Klarblå himmel. Strålande sol. Likt blåsipporna om våren och hästhovarna. Alla dessa vitsippor – kommer inte på något annat att associera till än snö, men det vill jag inte tänka på nu….(eller aldrig) och då får det bli glädje. Glädjens färg är vit. Inte för att jag kanske kan känna den där riktiga pirret man borde om våren men visst känns det bättre när jag får gå med starka och pigga ben ut till Spexhult. Mitt sällskap är fåglarna och de kvittrar så mycket de orkar. Å tack älskade mamma för att du finns!


Ljuvliga bilder i nästan två timmar – hur kan det finnas så vackra platser så nära mig och Nässjö. Alla hus med utsikt över denna vackra sjö. Det är en lisa för själen att få komma hit. Tröttnar aldrig på att styra stegen åt detta håll.


Solen försvann lite och det mulnade på mitt på dan. På grund av detta blev huset städat. Bra där! Sedan satt jag mig på Vipan vid mitt skrivbord och gjorde färdigt allt som inte blev klart igår. Underbar känsla! Till kvällen blir det BU-möte och diskussioner – hur tar vi de bästa beslutet för barnens bästa… När pengarna inte räcker till allt är det lättare sagt än gjort…. Man kanske ska fråga andra....för alla andra VET ju precis hur det ska vara….


Ha en fortsatt underbar söndagskväll!!!


 

Blåsippor - lika blått som klarblå himmel (eller åt det lila hållet....)

 

Som små solar lyser de i marken...

 

Glädjens färg är vit...

Av Sofia - 18 april 2015 18:19

Räkor o gravad lax får pryda tallriken en stund innan jag tar del av smakerna. Jag är värd det. Löpning i sol o vind och därefter njöt jag vidare av solen utan vind på min uteplats i lä. Njuter av att kunna vara ute på egen tomt!

Har också befunnit mig i ett av husets absoluta favoritutrymme - tvättstugan!!! Inte för att det är direkt roligt att sortera och para ihop strumpor men det är definitivt enklare o smidigare när man har plats och utrymme.

Jobbade effektivt i tre timmar. Gick mycket bra. Disciplinerat! Så mycket mer har väl inte hänt denna lördag. Städning kan vänta. En TV-kväll och jag får rodda fjärrkontrollen helt själv. Hittar jag inget bra bland mina 589 kanaler (eller väldigt många i varje fall) kan jag ju alltid köpa en film. Eftersom löpning är bästa sömnmedlet är kanske det bortkastade pengar...

Å blommorna står vackert på matsalsbordet. Saknar ju inte direkt mindre då....

Ha en fin lördagskväll!!

Blommor av längtan...

Av Sofia - 17 april 2015 23:01

Man får vara glad över det lilla. När det mesta känns tungt o allmänt lessamt får man glädja sig åt de små vardagliga tingen...

Att chefen när man suttit några timmar o grävt i gamla investeringar begriper att jobbet man lägger ned är oändligt viktigt eller ska vi uttrycka det oändligt OCH viktigt! Han och jag hann en fjärdedel och jag kan nu göra tre fjärdedelar själv under helgen (arbetet ska vara klart nästa vecka) men vi får ändå sitta ned o slutkolla allt ihop.

Barnen lämnar mig idag (Elin imorgon) och jag har mycket tid att ägna åt mitt jobb, mitt hem o åt....mig själv. Köpte en ny löparjacka idag på Nässjö Intersport. Halva priset och för 300 kr blev den min. Ingen prasslig historia utan mjuk, extra långa ärmmuddar och avtagbara ärmar. Ett fynd! Ser fram emot nästa runda!!

Kvällen blev grill och det var väl i kallaste laget. Grisen smakade bättre än kon. Jag längtar efter värme värme värme...

Godnatt!!!

Av Sofia - 16 april 2015 19:59

Förutom tvätt, städning och allt annat...så ska man jobba hemma oxå. Alltså jobba hemifrån med sitt jobb! Jag har inte fått det till att fungera överhuvudtaget och det har varit strul med kontakten till servern. Idag gjorde jag ett nytt test för att inför helgen sitta hemma och ta igen Stockholmsresetimmar istället för att sitta på jobbet. Å jisses vilken känsla det är när man får kontakt!!!!! och Outlook funkar, fastighetssystemet Incit funkar, ekonomisystemet Agresso vill vara med och även alla dokument jag har på jobbservern bara finns där.... Glädje! Detta ska dock inte missbrukas utan strikt användas när jag verkligen behöver det och "lika gärna kan sitta hemma" och ta igen jobb eller ligger efter.


Annat som har fungerat bra är att barnen skötte sig exemplariskt medan jag var borta några dagar i huvudstaden. Det såg riktigt fint ut i köket och undanröjt - ME LIKE! Dessutom hade Johanna monterat ihop Davids nya Malm-byrå från IKEA så jag slapp det. Underbart. Förvisso fick hon för den tjänsten låna bilen till Eksjö idag och fixa sitt nya pass. Det kanske motiverade lite extra.


Jag har med ett litet mess oxå manat barnen till att städa sina nya rum. Det är andra bullar nu. Eget rum - städa själv!!! Det gick jättebra! Vi får väl se om jag får messa/predika varje vecka (varannan) eller om det går per automatik. Å så har "de söta ungjävlarna börjat sälja maj-blommor" som någon så fint hade tvittrat på de sociala medierna. Även Stella. Hon har sålt MYCKET bra och hon berättade sitt försäljningsknep. När hon stod utanför Willys sa hon inte bara: "Vill du köpa maj-blommor" utan "Vill du köpa maj-blommor och skänka pengar till barn som inte har det så bra ställt". Vem skulle inte smälta för det? 


Å jag bytte Djurgården mot Spexhult på eftermiddagens löparrunda. Lika skönt och ljuvligt och vackert - det som skiljer är antalet löpare man möter. Jag är tämligen ensam på de småländska vägarna. Jag upptäckte till mitt förtret att jag GLÖMT både min fleece och min löparjacka på hotellet. Alltså mitt huvud - var befann sig mina tankar däruppe? Känner mig helt "blank" i skallen under dessa dagar.... Det var ingen större förlust på min fem år gamla (å lite trasiga) löparjacka. Det där lät som att jag köper en ny rätt omgående....


Ha en fin kväll!!!


 

Jobba hemifrån - jag lyckades få kontakt!!!

 

Praktisk Johanna fixar det mesta!!!

 

Ibland får man rodda hemmet via mess.....


 

Försäljning pågår!!

Av Sofia - 14 april 2015 21:52

Jag kom till Stockholm i april och mötte hösten. Så kalla vindar - gjorda av is. Igår hagel - idag regn. Efter dagens allt stillasittande på Scandic Alvik och hjärnan fullproppad med goda råd a la komponentavskrivning ville jag bara en sak.... Ut o springa TROTS ett skitväder utan like. Tog på mig fleece under löparjackan och det gick ju bra fram till till Djurgårdens blåa port (3 km från hotellet) - sen åkte den av. Skönt att lufta benen. Minns för exakt två år sedan. Kurs i hyra, samma hotell, samma väder, jag sprang VILSE på Djurgården - hur man nu kan lyckas med det... Jag lyckades.

Det är långt härifrån till hemma. När man förvissar sig om att barnen mår bra, att allt är ok, att de har gjort sina läxor känns det ändå bättre. Det är långt härifrån till Landsbro. Det avståndet känns gigantiskt.... Ännu längre är det till Ottawa dit Jonas nu ska i många dagar. Slutspel NHL och kolla sin son förhoppningsvis vinna flest matcher över Montreal. Häftigt och stort! Håller mina tummar för Karlsson & Co. En smått sensationell säsong har de genomfört och det är bara så riktigt kul!

Visste inte hur mycket man kunde sakna någon innan han ens har åkt....

Godnatt och sov så gott!!

Fisk- skaldjursgryta på Belgo bar. Gott!

Laddad för löpning trots isvindar o regn..

Av Sofia - 13 april 2015 18:06

Kurs i komponentavskrivning i Stockholm. Jag hoppas två dagar här, långt ifrån hemma, uppväger känslan av 50 nyanser av gråhet....


Alla blommor får inte plats

Ibland hör du inte hemma nånstans
Sommarens sista blomman får inte plats i en krans

Att vara utanför o bara få se på
Utan att egentligen förstå

Att inte bli bjuden på balen
Att tappa glasskon redan innan dansen har börjat i salen

Varje steg är tungt - bröstet fullt av gråt
Förlåt!!!

Att lämna de som behöver dig
Så fel det kan kännas - även för mig

Du kan bara finna lyckan
genom dig själv - vara din egen vän
Glömde det för ett tag
Jag lär mig igen....

Sigrid

Nej, inga politiska uppdrag...bara en promenad i huvudstan

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6
7
8
9
10 11 12
13 14
15
16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28
29
30
<<< April 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ SigridSofia med Blogkeen
Följ SigridSofia med Bloglovin'

Text o bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se