Alla inlägg under maj 2015

Av Sofia - 23 maj 2015 16:46

Pingst!!!! Hänryckningens tid! Jag har mest ryckt i kirskål idag....igen.... Jag var ovetandes om en häck vid våra P-platser och jag tog mig an det där igår. Kul fredagsnöje att efter full jobbdag och veckohandling rensa häck med häcken ut mot Mellangatan - en av Nässjös mest trafikerade gator... Eftersom jag styrt i sta med att koka revbensspjäll som vi idag ska grilla fick jag avbryta häckfixet. Idag blev jag klar och två stora ICA-kassar fick jag ihop på en bredd likt en bils kortsida.... Check för iår.

Sitter i solen utanför huset o tar igen mig efter en gofika med mina tjejer. Är rätt trött efter dagens aktiviteter. Förutom häcken fick jag till en go och hyfsat lång löparrunda och därefter dammsög jag bilen. Tvättade bilen utvändigt oxå eller rättare sagt Statoil. Köpte igår ett NFF-häfte (rabattkuponger) av sköna bröderna Undfors och kunde nyttja halva priset på briljanttvätt. Så redan där gick häftet ihop sig! Ren och fin bil...ett tag....

Laddar för en kväll med Mello. Hoppas stort på Måns! Han låt och framförande är fantastiskt. Borde inte sia då jag kollat extremt lite på andra bidrag iår. Men jag gillade Norge och Monte Negro när jag såg andra semin. Lycka till Sverige!!!

Ha en fortsatt fin pingst. Den heliga anden finns strax bredvid - räck bara ut handen bjud in, öppna ögonen så finns det lite åt alla - om man vill!!!

Rent (hyfsat rent) o bara titta på

Gofika....när barnen får välja...

ANNONS
Av Sofia - 21 maj 2015 12:30

Igår hade Jonas och jag finbesök - vi gästades av min kusin Elisabeth och hennes Micke från Vaggeryd. Det känns inte alls länge sedan vi besökte dem men vi kom fram till att det måste ha varit i oktober månad och tiden går ju som bekant fortare än fort. De mycket glada timmarna igår gick även de i en rasande fart. Grill på tallriken och många skratt gjorde kvällen mycket trevlig. Det får vi göra om - oftare!! Tusen tack för den jättefina gåvan!!! Stålkorg, blomma, servetter, vin och ljuslykta....


Idag har jag varit och hälsat på Stellas klass 4C på Åkersskolan. Mycket intressant och jag måste säga att alla barn skötte sig exemplariskt (även lärarna :). Till och med jag har fått lära mig saker om svensk gruvdrift och höga berg i vårt land. Kunde väl, i och för sig det, men man glömmer ju fort.... På svenskan fick jag lära mig att dåtid även kallas preteritum...? På den tiden då jag gick i skolan hette det imperfekt (möjligen att jag sov när läraren nämnde det andra uttrycket). Huvudsaken är nog att man vet innebörden.... Svenska, matte, SO och NO hann jag med innan jag nu strax ska byta skola till Norråsa där jag ska tillbringa eftermiddagen. David väntar på mig vid entrén och lotsar mig rätt.


Ha en fortsatt fin onsdag (började i solsken - nu regn.....igen....)


 

Jonas och Micke


 

Micke, Bettan och Tullan

 

Vacker gå-bort-gåva från kusinen!!!

ANNONS
Av Sofia - 19 maj 2015 20:34

På jobbet har vi en välkomnande receptionsdisk – i varje fall är personalen bakom den välkomnande. Man får alltid ett vänligt ”gomorron” och glada ögon när man anländer till jobbet. Oftast är det (åtminstone i mitt huvud) många tankar som trängs i skallen just innan man stämplar in och det är en skön känsla att få ett glatt mottagande när man stiger in. Det händer ganska ofta att det står en bukett blommor som dekoration på disken och det är säkert någon att dessa två kvinnor som plockar med sig från sina trädgårdar. Idag när jag gick förbi disken vid lunchen stod det en mycket vacker bukett Gullvivor i en vas och jag sa:

- Nämen, att såna här fina blommor finns nu på vinter…..!!! Två glada skratt fick jag tillbaka o så småpratade vi om vädret och hur deprimerande det ÄR att värmen aldrig kommer. Täckjacka på fortfarande och nu är det 19 maj!!!! Vädergnäll är en riktigt energitjuv men jag kan inte riktigt låta bli. Låt det vara vinter då – året om – så blir man ju i varje fall inte besviken! Tanken snuddar vid uttrycket växthuseffekten....ett fenomen som är skapat bara för att kvällstidningarna ska ha något att skriva om samt skrämma upp oss människor......


Har precis kommit hem från styrelsemöte i Annebergshus bostadsstiftelse. Ny styrelse från 1 maj och vi som ”jobbar” med administration etc. och sköter detta via kommunen skulle bekanta oss med dem och berätta om läge/status. Ett mycket trevligt möte med rundvandring och sedan möte trots att inte är några jätteroliga siffror. Kostsamma vattenläckor och renoveringar gör att plånbokshålet är stort. Men vi kämpar alla på och det är naturligtvis en bra service att  ha lägenheter till kommuninvånarna även utanför stadens gränser. Jag fick redogöra för hyresläget och glädjande nog står ingen lägenhet tom! Bra!!


I går kväll var jag och Jonas på ett annat möte. Årsmöte samfällighetsföreningen Fridhem där jag nu bor. Här var det lite lättsammare tongångar och årets resultat var bättre än vanligt, mycket på grund av en mild vinter eftersom snöröjning är en dyr post. Många av mina grannar har bott där länge – vissa av dem sedan husen byggdes år 1975 (många årsmöte….) Mysiga människor - intressanta och trevliga diskussioner, vilka häckar och gräsytor vi gemensamt ska sköta och vilka vi ska fixa själva. Om vi ska införskaffa en bensindriven eller eldriven trimme. En mycket god fika bjöds vi på o jag känner mig så välkommen! Nya familjemedlemmen katten Whisky har blivit kompis med de flesta grannar och får – när jag inte är hemma – lite omsorg både här och där! Han har varit ute på nätterna en del och ännu inte sprungit till f.d hemmet längre bort i Målen. Kattflytt - check!


Tittar ut och ser solen gå ned (på eftermiddagen har vi sett både sol och blå himmel men attans så kallt) – ser körsbärsträden blomma….mitt i vintern….


 

Blommor mitt i vintern....


   

Ulriksdalsgatan är omgiven av ljuvliga blommande körsbärsträd!

Av Sofia - 17 maj 2015 15:36

En helt underbar helg går mot sitt slut! Fredag, lördag, söndag i Helsingborg. God mat, dryck och framförallt massor av tid tillsammans. Inga klockor att passa o bara göra det som faller en in. Underbara promenader har gjort helgen aktiv och idag tog vi oss ända till Sofiero slott. Tyvärr fanns det ingen tid att gå in i trädgården och titta på alla fina odlingar men vägen dit var underbar. Området omkring Pålsjö skog var hisnande vackert.

Helsingborg stad är en av alla Sveriges pärlor. Både Jonas och jag vill tillbaka o då får vi bl.a ägna några timmar i trädgården vid Sofiero. Hotell Marina Plaza är superfint, god frukost och middagen igår var helt ok. Lite små portioner dock...mitt sällskap gav sig till och med på bordsdekorationen... :) Tur att man kan stöta till med lite efterrätt - en himmelsk Crème Brûlé.

Snart anländer vi till en annan pärla. Nässjö stad. Står sig fint i konkurrensen trots avsaknad av Kärnans trappor o 20 min till Helsingör. Vi har annat! En fin stadspark med en vacker centralt belägen sjö, vackert Stortorg med gågator med kringliggande affärer. Lövhult och inte minst vägarna ut mot Spexhult...

Ha en fortsatt fin söndag

God mat och dryck...


Torskportionen var liiite i minsta laget.... 

Blandade aktiviteter - slottspromenad och Irish Coffee i baren...

Av Sofia - 16 maj 2015 17:10

Ligger o slappar på hotel Marina Plaza. Tar igen oss. Det har blivit många steg idag ca 12 445 st om min hälsoapp i mobilen fungerar. Dagen började (förstås) med gigantiskt stor o underbar frukostbuffé. Till min och Jonas stora glädje serverades det gravad lax (fullständigt onödigt egentligen men attans så gott). Filen o alla goda fröer o färska blåbär... Som man säger - man står sig!!! En knapp mils promenad på Landborgspromenaden var behövligt o nu har jag sett många vackra vyer i Helsingborg som jag aldrig visste fanns! Hade vi fortsatt på dessa slingrande stigar, uppochned i trappor hade vi hamnat vid slottet Sofiero. Men båten till Danmark väntade o nåt ska vi ju spara till i morron. Min shoppinglimit är nämligen redan nådd - ett par supersköna sommarskor med märket Ecco....

Räkmacka o öl ingick i biljetten till grannlandet (så gott) och jag tycker det är så fascinerande att 20 min kan göra en sån skillnad.... Utseende på hus, arkitektur, affärers uppbyggnad (köttet ligger i fönstret). Å vi frågar oss - hur kan folk gå o släpa på öl o vin till Sverige när det inte ens är mkt billigare.......? Å sedan går jag själv o släpar en kasse innehållande två orkidéer (FYRA stänglar) för BARA 75 kr danska per blomma. Fynd! Kul att släpa på tåget!

Ikväll blir det middag på hotellet o till halv nio ska vi nog bli hungriga igen... : ) Sköna dagar! Önskar tiden stod still!

Jag vid Kärnan

Jonas o jag

En awesome hamburgare på Harrys!!!

Mojito....god....

Härlig promenad!!!


Jonas i Helsingborg

Jag på en gata i Helsingborg eller är det Visby.....?

Ett fynd - orkidéer!!!!

Av Sofia - 15 maj 2015 19:08

Vilken dag!! Semester, sol och bara en sån skön dag!!! Jonas och jag tog tåget från Nässjö till Helsingborg med byte i Hässlehoouulm. Det var längesen jag var här och denna helg blir ett gammalt beprövat recept - ett härligt Tura-paket (inkl en extranatt). Hotell på Marina Plaza o i morron blir det båt till Helsingör inkl räkmacka o öl.

Idag har vi gått omkring i fina Helsingborg o kollat affärer o suttit i solen o bara njutit. En för tidig födelsedagspresent till min Jonas (fyller 50 år snart) o vad kan va bättre att ge än tid och en upplevelse istället för grejer? Jubilaren är mkt nöjd hur som helst!!!! Å jag firas lite oxå ska ni veta - jag heter Sofia och har namnsdag idag!!!

Ha en fin fredag!!

Aldrig fel - innan avfärd!

På Pågatåget

Sol, värme o kärlek!


Godaste räkmackan ever!!!

Gott!!!

Av Sofia - 14 maj 2015 15:00

Ingen gökotta för mig idag. Minns tillbaks på min barndom. Då gick jag med mamma och pappa från huset över ängen och tidig gudstjänst ägde rum på Runåsen vid sjön. Minnen som etsat sig fast. Den tid då allt var som vackrast i naturen samlades man vi sjön och ofta i dessa sammanhang döptes någon liten bebis. Alltid var det inte vackert o sol kan ju tilläggas....


Kristi himmelsfärdsdagen - en röd dag som innbär ledighet för de allra flesta. Körsbärsträd som blommar underbart i grannträdgården. Härlig sovmorgon och efter en grötfrukost med barnen sprang jag till Spexhult. Jag satte både David och Stella i arbete under tiden. David fick klippa mina små plättar gräs och Stella fick rensa ogräs som smugit sig upp bland plattorna på framsidan. En slant kostade det men det blev bra gjort! Jag fick ett SMS av Elin i morse och skickade min favoritlåt av Five seconds of Summer - den konsert hon befann sig på igår. Jag ryser när jag hör låten "Wrapped around your finger" och känner en sån otrolig glädje att Elin får uppleva detta. Hon kanske inte kom ända fram men en bra bit till himlen var hon garanterat igår....


Å bra musik tar mig kanske inte ända upp till molnen när jag springer men det hjälper då verkligen till. Många bra låtar ligger på min springlista nu och t.ex Darins nya svenska hit "Ta mig tillbaka" är helt enormt bra!!! Städa huset och jobba en liten stund har jag också hunnit med - en grymt bra dag och den kan bara bli bättre!


Ha en fortsatt fin röd dag!!!!


Ta mig tillbaka

Av Sofia - 13 maj 2015 15:44

På kvällarna ljag äser Claes Schmidt Sara Lunds bok ”Från man till människa”. Köpte den direkt via Adlibris när jag lyssnat på hens fantastiska föreläsning på Skolriksdagen 2015 i Stockholm för två veckor sedan. Några timmar som trollband nästan 3 000 personer och de stående ovationerna efteråt var bevis på förmågan att nå sin publik. Sara levererade klokheter och sanningar på ett helt nytt sätt och man fick sig verkligen en tankeställare. Uttrycket "tänka utanför boxen" fick en ny innebörd… Sedan dess har mina tankar inte varit i närheten av en box….de har fladdrat runt och bara mått bra. Vi ÄR programmerade att tycka si och tycka så och det gäller nog i alla lägen att rannsaka sig själv. Budskapet att vara nyfiken istället för att vara rädd för allt som är nytt - är ett av ledorden! Motsatsen till kärlek är inte hat – det är rädsla! Jag funderar själv…hur rädd är jag? Jo, ibland kanske…men ju mer man tränar på att inte vara rädd – desto bättre går det. Prova!


Tillbaka till boken. Boken som "allvarligt kan skada dina fördomar". Jag njuter den – som en pralin. Det går inte att streckläsa en sådan bok. Varje mening måste liksom gro. Tyvärr har ju praliner en tendens att smälta allt för fort på tungan….men än har jag kapitel kvar och eftersmaken kommer att vara bestående. Språket är humorisktiskt och den är verkligen skriven på sätt som får dig att fundera! Boken tar upp manlig/kvinnligt – skillnader och likheter mellan könen, inställningen till invandring, olika sexuella läggningar etc. etc. Nu är jag på kaptiel ” När slutar en invandrare att vandra…?” Du kan aldrig avgöra hur länge en invandrare har varit här såvida du inte börjar prata eller lär känna personen i fråga. Det syns inte utanpå.... Som det står i boken. Taxichauffören, ursprungligen från Iran, har varit i Sverige i 26 år och är dubbelt så svensk som 13-åringen som är född här...eller? Intressant fråga!


Jag kan inte nog rekommendera denna boken. Boken som allvarligt kan skada dina fördomar!! En dikt från en man från Ghana får avsluta dagens inlägg:


 

Tänkvärt


 

Läs den!!!!


Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6
7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18
19
20
21
22
23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ SigridSofia med Blogkeen
Följ SigridSofia med Bloglovin'

Text o bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se