Alla inlägg under juni 2015

Av Sofia - 22 juni 2015 19:40

Tomt..... Helt enkelt trött. Kroppsligt. Mentalt. Var är livet? Där borta? Kommande helg? Vecka 29 när semestern börjar? Här och nu? I denna stund när regnet faller ned? Jagas av otillräcklighetens odjur o de nafsar mig i nacken. Hur man än gör blir det ju aldrig riktigt bra..... Åt lunch med Stella - så hennes dag inte ska bli olidligt lång utan mig när jag jobbar. Hon och jag saknar de andra kidsen som semestrar på bästkusten.

Sitter o klistrar in kort. Sedan september förra året så det blev en peng. Värt varenda öre dock. Minnen från Stella 10 år, Höglandskårens konsert - Nässjö 100 år, David 13 år, julkonsert, jul, nyårsfest, Elin 15 år, flytt från lgh till radhus, Johanna 19 år, Johanna bal, Johanna student... Tårar, skratt, tankar, minnen...

Johanna ska till Bråvalla inom kort. Hon har packat o förberett väl....(se bild)... Musikfest eller festival - vet inte vad de kallar det för nu för tiden. KENT o Lasse Winnerbäck är där. Vill oxå!!!! Men jag har varken tid eller biljett. Jan Johansen på lördag i Almesåkra kyrka - Det ska jag se och höra och DET är HELT ok!!!!!

Ha en skön måndagkväll!!

 

 

Minnen....

 

Bråvalla-kit för dåligt väder. Gummistövlar och plastinpackat täcke och kudde...

ANNONS
Av Sofia - 21 juni 2015 19:40

En otroligt skön, avkopplande, god och härlig midsommarhelg är till ända. Social samvaro med nära och kära, härliga träningspass i både regn och sol, god mat och vila kan sammanfatta dessa dagar. Som grädde på moset och pricken över i:et bjöds vi idag enligt tradition på midsommarmiddag i Torset hos kära mor och far. Mina syskon och de barn som kan. Idag var det tyvärr "bara" tre kusiner då jobb och annat stod på schemat. Dock var där en annan inbjuden gäst (i all hemlighet) som en härlig överraskning. Vår kusin Eva-Lena Frick från Borensberg. Så kul! Snart får hon lite ledigt från allt roddande och fix med Vätternrundan. Alltid lika härligt att träffas!!


Matjessill och färskpotatis eller nypotatis som mamma och pappa kallar det. Å det är ju deras egenodlade vilket är så nära himmelriket man kan komma. Å så lax, bröd, såser och mammas underbara köttbullar som blev lite extra hyllade av min bordskavaljer...å visst är de goda!! Ostkaka till kaffet vilket man såklart inte hade jättemycket plats till. Finns det något godare än hemmagjord? 


De sedvanliga uteaktiviteterna uteblev i år på grund av regn men vi gjorde dock ett tappert försök att flytta kvigorna från hage A till hage B. De unga kossorna fattade dock inte att gräset i hage B var grönare så vi gav upp efter en bra stund. De får gå kvar i hage A ytterliagre en tid.


Tusen tack för en underbar middag mamma och pappa och tack fina Eva-Lena för att du tog dig tid och förgyllde stunden!!!


 

Mor och far

 

Eva-Lena och bror Anders. Kusiner och lika unga :)

 

Jag, Stella och Jonas

 

Pappa, Pelle, Monica och Simon

 

Simon, Eva-Lena och Anders

 

Lotta, Anton, mamma och pappa och Pelle

 

Stella fixade ett kort till mormor och morfar

 

Blommor i Torset...

       

Näe, de fattade inte hur mycket mer gräs det fanns på andra sidan vägen...

 

Fin regnbåge över Nässjö... Efter regn kommer sol....

ANNONS
Av Sofia - 20 juni 2015 12:41

Vi firade just midsommarAFTON med vännerna Susanne och P-A i Sandrydet. Träffades kl. 18.00 och spenderade kvällen i ett mycket vackert uterum. Som att sitta mitt ute i skogen och njuta av naturen men man slipper mygg och andra fän...och regnet. För det regnade. Grillningen gick vägen pga ett mycket stort parasoll.


Underbar mat och sällskap  en bra mix + mycket Spotify via TV'n.... Många viljor - många låtar... Härligt att sitta i lugn och ro och prata, planera lite inför kommande Falkenbergsresan senare i sommar. Den tårtan jag hade gjort gör jag garanterat om. Tagen från senaste Buffé - lättgjord och smarrig = somrig! Bilen återvände till Nässjö vid halv-ett-tiden och nattmörkret blir aldrig kompakt vid denna tiden på året. TUSEN TACK fam Pettersson för en underbar kväll!


Idag är vi pigga. Snart dax för löpartur. Det är kanske färre än vanligt som tränar nåt överhuvudtaget just på midsommardagen!! Vi hörde att sommarkantarellerna har börjat krypa upp ur marken så till eftermiddagen kanske det blir en tur till skogen...... Har vi tur blir det svampmacka till kvällen! Å fotboll - Sverige - Tyskland!!!


Ha en fortsatt härlig lördag!!


 

Regn regn regn....och midsommargrill

 

Kompisar - Tindra och Stella

 

Välkomstsnittar!!!

 


P-A's fina sallad

1  

Samling i köket

 

God och mycket mat

   

P-A och Susanne

 

Det vackra uterummet. Tillfälliga möbler finns här då renovering pågår i övriga huset. Utifall någon undrar varför utsikten har eliminerats...

 

Jonas och jag

 

Jag snodde Tindras krans en liten stund...

 

Min Susannevän

 

Lättgjord och lättäten...

 

Jag och StellaAv Sofia - 19 juni 2015 15:36

Midsommarafton!!! Förhållandevis hyfsat väder - det beror på vad man jämför med.... Inget störtregn - bara lite dugg o 10 grader... Vi startade dagen med frall- och jordgubbsinköp på Willys. Katten följde med ända till Brogatans början men tack-o-lov kände han sig nog inte bekväm med alla bilar och stannade där.

En god frukost och därefter en långgrunda till Spexhult via Vallbohaga. Var sitt paraply skrämde nog bort de värsta regnskurarna för det bara "fnykte" lite i luften. Önskade vännerna Pelle o Marie-Louise "Glad midsommar" och hejade på många andra som skulle fira i området. Majstänger, chokladhjul o lotterier - finns mycket trevligt på midsommaren här. Hela Spexhult kändes som en myrstack idag jämfört med hur det brukar vara. Mängder med bilar rullade in.

En suveränt god midsommarlunch fixade vi när vi kom hem och åt tillsammans med barnen!! Älskade färskpotatisar och matjessill - suveränt gott!

Snart bör det iväg till Sandrydet! Garanterat kul, trevligt och gott!!

GLAD MIDSOMMAR!!!

Av Sofia - 18 juni 2015 18:33

Dagen före midsommar…. 18 juni. Ute känns det som hösten är på väg och vädret lockar ju inte direkt till att ta på den tunnaste sommarklänningen i morgon….. Ändå känns det rätt ok. Jag hade inte väntat mig fint väder till midsommarafton. Min väder-app har visat regnmoln över midsommarhelgen länge. Man kan ha kul utan sol – det handlar om inställning. Den är viktigast av allt!


Vi hade t.ex igår en trevlig sommarfest på Odd Fellow-villan med vår förvaltning trots hällregn. Trevliga lekar BÅDE inomhus och utomhus och för det sistnämnda gick det åt några paraply. Allt var enligt tradition på liv och död och då menar jag verkligen dödligt allvar. Dessvärre var svaren på vissa frågor lite långa så det krävdes mer tid att rätta än vad tävlingsledaren kunde avsätta under kvällen. Resultatet vem som vann, skulle levereras senare men de rätta svaren gicks igenom och som alltid är det extremt viktigt att det inte finns en mikroskopisk chans för tolkningar av tävlingsreglerna… På frågan ”vilka kommunala bolag som ingår i kommunkoncernen Örnen”… Mmmmm - räknas Bostadsstiftelsen Annebergshus med här eller är det helt enkelt just bara en stiftelse….? Vi får de rätta svaren nästa vecka! Spänningen är olidlig. God exotisk planka och marängjordgubbstårta fick vi avnjuta – underbart!


Hade det varit för 30—35 år sedan hade jag i eftermiddag (eller i morgon eftermiddag) plockat sju sorters blommor (vågade aldrig göra det mitt i natten på den tiden) och lagt under huvudkudden. Hoppade heller inte över 7 gärdsgårdar som man ska (pappa hade mest taggtråd runt kohagarna) men jag la nog oftast blommorna under kudden…och skulle drömma om nån prins…som aldrig uppenbarade sig. Det kom mest småkryp och spindlar från blommorna frampå morgonkvisten.


Min prins kommer faktiskt ikväll utan att jag plockat varken blommor eller hoppat över staket. Å det är verkligenhet - ingen dröm.... Han får ledigt från torkarna på Rörviks Timber i Myresjö under midsommarhelgen vilket känns otroligt skönt. I morgon efter en förhoppningsvis regnfri promenad till Spexhult och sill-och-nypotatis-lunch far vi och barnen till bästa familjen Pettersson i Sandrydet för att fira ”mitten av sommaren”!!!


Ha en fortsatt fin torsdagskväll!!


 

Det blir midsommar oavsett väder. Det fanns en tid då jag kämpade med kransar till ALLA barnen... Stella verkar inte uppskatta just sitt exemplar...


Av Sofia - 16 juni 2015 22:34

Möte barn- och utbildningsnämnden - det sista innan sommar och semester. Budget 2016 ska gås igenom - både drift och investering. Öppet möte. Allmänheten (dvs tre personer) och press (en reporter) är välkomna. Jag visste på förhand att det skulle bli en lång kväll. Men när klockan slog 19.00 (mötet började kl 15.00) och 5 st punkter av 20 var kvar...då tröt min ork i ärlighetens namn. Nästan så man blir lite lack att oppositionen ska uttala sig/ifrågasätta varje sagt ord trots att samma person uttalat sig/ifrågasatt exakt samma sak på utskottsmötet för två veckor sedan. Ja det är väl bra med frågor.... God tårta fick vi p.g.a kommande sommaruppehåll. Aldrig har en gräddig jordgubbstårta gett sådan näring och energi...

Handlar snabbt på Konsum, hem till väntade barn inkl Johanna - skönt att träffa henne innan det bär iväg till Midsommarfirande och Bråvalla för hennes gäng. Grillade korv och käkade med barnen + en kompis till David som skulle sova över. Trött som ett lik borstar jag tänderna och avslutar kvällen med att vispa ned en parfymflaska i klinkergolvet. Vet ni hur mkt glassplitter det blir på en Calvin Klein flaska? Vet ni hur det doftar på toaletten nu.... Unisex-doften är god i små....doser...

Ligger under täcket och tänker tillbaka på ett samtal jag hade med en god gammal vän tidigare idag. Molnen skingras! Vissa vänner är vänner. Vissa är vänner på riktigt!!!

Godnatt

Av Sofia - 15 juni 2015 19:34

Man vill (alla vill) sopa det under mattan. Det som är obekvämt och det som känns jobbigt. Som om det inte fanns. Även jag vill sopa…med världens största borste. Men den borsten finns inte som kan sopa bort det som är så svårt. Den mattan existerar inte – som kan ta emot mina grubblerier. Den högen skulle synas allt för väl….jag skulle snubbla och ramla omkull. Vill borsta av mig tankarna likt dammet på en rock men envist finns partiklarna kvar och gror sig större och större…. Den friske har många önskningar – den sjuke har bara en.  ”Du tar allt för hårt….” Mmmmm… Man kan som förälder inte ta vare sig hand om eller förinta barnens bekymmer och oro även om man önskade att man var ett gigantiskt filter som svalde allt. Sommarlov och sol – måtte ljuset och alla vackra timmar tona ner alla mörka moln och då menar jag verkligen alla mörka moln.


Kalla vindar och löparrunda. Skönt med stor ork! Egentligen SKA jag ju inte springa två dar på raken (tanter ska inte det) men ibland behöver hjärnan mer än benen….och i morgon är det BU-nämnd (öppet för allmänheten) som kan dra ut på tiden. På onsdag är det sommarfest med jobbet (vår förvaltning) så jag får vila några dagar från löpstegen. Å andra sidan kan tävlingsmomenten på sommarfesten vara nog så ansträngande rent fysiskt… Förra året satt vi mot vägg med böjda ben (ni vet den där prestigefyllda grenen i Mästarnas mästare). Hos oss vann en herre på 68 år med 17!!! minuter……. Det ni! Hem och öva!


Ha en fortsatt fin kväll!


Ps. Jag har precis bytt ut penséerna i krukorna på framsidan. Sommarsyssla – check! Fläskpannaka i ugnen till mig, David och Elin - vardagssyssla - check!

Av Sofia - 14 juni 2015 17:42

Helgen kunde varit hur underbar och skön som helst. Å det HAR den verkligen varit. Skolavslutning, Vätternrundan, Prinsbröllop, Nässjö Torgfest, grillkväll med trevliga människor, fint väder, Syréndoft och oändlig grönska... Ändå är det som om solen inte riktigt har nått fram. Som om vinden tar med sig både glädje o lycka. Lisa Holm blev 17 år. 17 år!!!! Nån eller några tog hennes liv. Lika bedrövad o ledsen - lika förbannad blir jag på idioter som utför handlingen. Jag kan knappt tänka färdigt tanken. Kanske är det fasansfulla så fasansfullt för att jag själv har barn i nästan samma ålder. Tänker på hennes familj o de närmaste.. Doftar Syrénerna alls i Kinnekulle?

Å så Magnus Härenstam - tack för allt du gav mig och oss. Tillsammans med Brasse och Eva levererade du det bästa jag visste - myror och elefanter, bokstäver o klokheter. Vila i frid!

Å vi skulle "bara" ha vit choklad som vi glömt att inhandla. Tar inte bilen utan går till Willys. Ja, var det nån som såg mig o Jonas igår eftermiddag med en säck dressjord på axeln, var sitt olivträd under armen samt en skurborste (såpa-skura-altangolvet)...kan de inte tro vi var rediga! Vi fick oxå med oss chokladen till kvällens efterrätt! Tack Jojo o Kirsi för en trevlig kväll!!

Ha en fortsatt fin söndag!!!

Tar igen mig efter olivträdstransport...

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12
13
14
15 16
17
18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< Juni 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ SigridSofia med Blogkeen
Följ SigridSofia med Bloglovin'

Text o bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se