Alla inlägg under juni 2015

Av Sofia - 4 juni 2015 18:42

Vaknar till sol och allt känns så oändligt mycket lättare. Å bättre ska det bli (alltså varmare grader). Härligt härligt! Det finns hopp om en student på självaste nationaldagen där flickorna slipper frysa i sina tunna klänningar och pojkarna får svettas i sina kostymer! Förberedelserna har börjat  - mest i huvudet och faktum är att vi gör det rätt enkelt för oss – inte en buffé med 68 små rätter utan något som Johanna har godkänt och är mer än ok. I morgon är jag ledig och dels sak jag kl. 12.00 sjunga på en begravning och dels ska det dukas och fejas på Renstigen där familj, släkt, nära och kära ska fira Johanna!


Igår svämmade sociala medier över av underbara bilder på studenter – både på röda mattan och på andra ställen. Så oerhört tacksam att de slapp regnet. Idag kunde man läsa om balen i tidningen och det är ju extra kul att Johanna hade lyckats fastna på en bild. Går man igenom gamla album var hon förr alltid solig och glad när man tog fram kameran….med betoning på ”förr”. Det finns en mellantid (några år) då det knappt finns några kort – hon ville inte vara med och var hon med så var det inte så mycket solighet och skratt. Nu har det dock vänt och man kan locka fram skratt och leenden!


Kvällen består av mer förberedelser och handling inför student. T.ex ska en skylt monteras (spikas/tejpas ihop)….. Nu är det nära och jag ser fram emot allt!! Extremt skönt att vara ledig i morgon!!


 

Ett litet bildcollage från mitt Instagram! Johanna med kavaljer Robin och kusin Simon

 

Bild i dagens tidning

Av Sofia - 3 juni 2015 19:35

Vad vackra de är! Alla ungdomar! Man glömmer kylan, den kalla blåsten och regnet som hänger i luften när de fina tjejerna och killarna glider frapå röda mattan på Stortorget. Tittar man noga ser man hur de fryser... Vissa skallrar tänder och huden är lite smått knottrig... Tycker så synd om dem - att det inte hade kunnat få vara lite varmare. En sån festlig dag i livet. Å andra sidan verkar de njuta och tycka livet just nu är bara bäst. Jag är så in i själen glad att jag som mamma fick vara med om detta. Länge, länge (fram till i februari i år) verkade det som att Johanna skulle skippa röda mattan och bal. Trams! Men hon ändrade sig tack-o-lov och naturligtvis tycker jag att hon var samlingens vackraste vilket såklart alla mammor tyckte om sina respektive döttrar/söner. Till och med (ja, faktiskt Johanna) tyckte jag att din tatuering var ursnygg till den svarta klänningen. Du fixade både ditt hår och make-up själv och inte lagt några tusenlappar varken på naglar eller annat. Hela grejen kan ju gå till överdrift....


Fick avbryta ett BU-möte i förtid och stressade bort till Pigalle (fotografering i stadsparken blev inställd pga regnrisk) och hade sån tur att kusin Simon och Johanna stod och pratade. Fick ett par jättefina kort på dessa två. 11 dagar skiljer det på dem och de springer ut samtidigt på lördag.


Hoppas de får en finfin kväll. Kvällens toastmaster Markus (gympalärare på Brinell och tillika vår granne i 8A) skulle hålla tal och bad om kort på Johanna från första skoldagen. Han tog själv studenten detta år - 2003 - och ville ha en elev från varje klass på kort från denna dag när han skulle hålla låda. Självklart bistod jag med detta! Hoppas Johanna känner igen sig!! Hoppas de oxå, i skrivande stund, har en riktigt bra kväll!!!


Snart godnatt!!!!


Lite bilder - håll till godo.. PS. Jag hoppas att det är ok!!! att jag lägger ut bilder även om jag inte frågat först. Någon av dessa kan ju t.ex komma i tidningen....o de frågar väl inte först...? Skulle någon finna obehag att jag fotade och publicerar här - hör av er - jag raderar omedelbart!!


 

Kusin Simon Karlsson och Johanna

 

Vacker - kul att du gillar mina smycken Johanna. ;)

 

Med kavaljer Dennis

 

Estet är estet - klart man måste måla på hud.... (å andra sidan är väldigt många esteter då....)

   

Simon, Johanna och Dennsi

 

Först ut! Toastmaster Markus!!!

 

Å här kommer de äntligen!!!

           

Här kommer kusin Simon

   

På väg till hotellet...

 

Karl Sörskog - son till min bästaste jobbarkompis Malin från RH-Stolen-tiden

 

Fina Helena - vän till Johanna och f.d klasskompis



 

F.d klasskompis till Johanna - vackra Amanda

 

Estet-klasskompis till Johanna - Thedeby

   

Snygge Alfred Roos. Hela familjen är vänner till oss!!! Johanna och Alfred slogs om samma leksaker för ca 18--19 år sedan.


 

Fina Emmie - gammal barndomsvän till Johanna. De lekte "djur" förr i världen. Tack Kin för bilden!!! ;)


 

Enligt sed blev hon hämtad i fin bil av kavaljeren Dennis. Tack Alexander för Instagram-bilden!!!

 

Augusti 2003 - första skoldagen. Runnerydsskolan



Av Sofia - 2 juni 2015 19:54

Nämen jag tror vi får vänja oss helt enkelt. Vänja oss vid 7 grader och regn trots juni månad. Det är liksom inte lönt att hänga läpp och vara smått irriterad över vädrets makter (även om det suger) - det blir ju aldrig någon bättring. Man får istället se de små ljuspunkterna. Det regnade inte hela dagen idag. Det var faktiskt uppehåll lite då och då.


Det var ett tag sedan jag la undan en av mina bästa vänner. En svart underställströja av märket Craft. Alltid varm och go trots kyla och den andas (låter nästan som om den lever). Idag återuppstod den hur som helst - den åkte på under löparjackan när jag tog eftermiddagens/kvällens löparpass. Trodde nog inte jag skulle dra på den förrän nån gång i oktober men ack så fel man kan ha. Vi var inte många som var ute o sprang idag men jag mötte en annan löparrinna och det var med ett leende vi nickade mot varann. Skönt - eller hur Kea? ;) Å kan man golfa i detta vädret i över 5 timmar kan man springa i drygt en - det är ett som är säkert. Frågan är vem som är stolligast?


Idag fick jag faktiskt två nya koloniägare. Jag och jag - Nässjö kommun servar ju med lotter både på Sköldmön och i Åker. Det har varit svalt intresse på den fronten i år. Ja, vem vill befinna sig på en liten gräplätt i 7 grader och regn....å de fröer och plantor som tar sig får man väl inte skörda förrän till jul...? Bitter? Nej, inte det minsta. Har bara en blivande student som ska traska på röd matta i morron och det vore ju så lagom kul om det öste ned. Inte roligare på lördag när de springer ut från Brinell. 


Har redan börjat tittat på resor till solen.....


Ha en fortsatt fin kväll!!!


 

Skön trots regn och blåst....men skönast är väl ändå att ställa sig i den varma duschen efteråt...

Av Sofia - 1 juni 2015 20:46

Check med fetmarkerat ”C”. Dagens skönaste check var ett avklarat tandläkarbesök. Slutkontroll på treårsperiod av frisktandvårdsförsäkringen. Som alltid går jag dit med en klump i magen. Idag ösregnade det dessutom när jag gick från bilen in till Folktandvården. Har haft förhållandevis lite trubbel med mina gaddar och är det något som ska lagas är det oftast gamla fyllningar som gått sönder. MEN DET HJÄLPER INTE. Tandläkarskräck är ett starkt ord men jag känner stort obehag när jag ska gå dit. Rädslan för att det ska göra ont… Ja, jag har skrivit det förr och de som känner mig väl vet att jag hellre föder barn än går till tandläkaren. Tilläggas kan att jag har världens snällaste och trevligaste tandläkarinna. Hon vet om mina känslor betr. ovan och är lugnet själv. När jag gick därifrån gick jag med mycket lätta steg. Nästan som att ha fått en liten bebis med sig hem…. Inga hål, beröm att jag sköter tänderna så bra och dessutom får jag lägre (?) månadskostnad i tre år framåt. Solen sken när jag gick ut genom dörren och nu behöver jag inte gå hit förrän om ett år (om inget akut händer).


Dagens nästa check är lustfullt. Anmälan till Göteborgsvarvet!!!! Jonas och jag ska springa hand-i-hand den 21 maj 2016. Nej, det ska vi inte. Jag ska vinna och springa före honom i mål. Hade loppet gjorts idag hade jag fixat det men eftersom han är född med en stooooooor tävlingsinstinkt är jag säker på att han filar formen så det blir jag som kommer nr 2 av oss. Där är mannen som verkligen kan bita ihop när det tar emot…. Trodde jag var färdig med detta lopp. Sprang tre år på raken 09, 10 och 11 och sista gången blev jag fälld av herre till vänster som satte sin fot där jag rättvist (med tanke på trång passage) skulle haft min. Jag föll men tog mig i mål med blödande knä. Kände av det där resten av den sommaren. Blev rädd och tyckte inte det var värt att utsätta sig för folkhavet och dess ev. följder. Nu tar vi nya tag och det känns hur kul som helst inför nästa vår.


Dagens tredje check var BU-möte och jag stod för lokal och fika. Trevliga vänner i BU-nämndens majoritet träffades hos mig och vi diskuterade inför arbetsutskottens och nämndens kommande möte. Veckan är påbörjad och det är många check kvar och framförallt många roliga sådana. Stavas student och allt som följer med det…


Ps. Stort grattis till Micaela Karlsson som idag fyller 21. Pga av ovan möte gick jag idag miste om tårta i Landsbro. Kram in cyber!!!!


Natti!!!


 

Ingen återvändo... Nu ska här kutas!!!

 

Pappa och mamma från ostkakefika igår på mors dag!

 

Jonas och hans mor tar för sig av mammas goda ostkaka

 

Vacker vårbukett hos min mamma

 

Lycka att finna hemma på köksbordet från ett av barnen!!! Tack Johanna!!

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12
13
14
15 16
17
18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< Juni 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Ovido - Quiz & Flashcards