Alla inlägg under maj 2016

Av Sofia - 14 maj 2016 18:06

En IKEA-dag. Vädret var som gjort för det. Å det tyckte tydligen andra också. Mycket folk. Kaktusar är det enda som funkar i rummen med mycket sol. Fint o var det verkar lite "inne". Porslinskaktusar går att köpa överallt. De som är levande på IKEA är betydligt billigare. Gick genom köksavdelningen o dagdrömde lite.... Tänk o få gå dit med en ritning på mitt kök o trolla fram ett nytt. Luckor som stänger sig mjukt. Lådor där man ser var man har.....  Drömmar är bra!

Hade jag fått betyg som schlagerbloggare hade det inte varit högt. Blandade ihop länderna Estland o Litauen härom dagen. Igår glömde jag bort Frankrike i min favoritlista. Den är oxå mycket mycket bra!
Men mina högsta poäng går som sagt till Australien......och Sverige! Är mycket förväntasfull inför kvällen. Har t.o.m sovit en liten stund i efermiddag så jag ska orka igenom alla schlagertimmar....

Å Wassberg åkte ur igår från DANS-tävlingen Let's Dance. Tack svenska folket! Bara för att han har åkt skidor som ett jihu behöver inte folk ringa kvar honom i denna typ av evenemang. Takt kan han förmodligen inte stava till och stegen... Men han är ju folklig.. Vem som vinner nästa vecka är ovisst. Igår tyckte jag Bianca var lysande.


Var och hälsade på en stund där barnen bor när de inte bor hos mig. Trevligt radhus. Samma utsikt över sjön men lite närme.


Snart KÖÖÖÖÖÖÖR vi!!!

 


How long will I love you....

ANNONS
Av Sofia - 13 maj 2016 18:12

Underbara regn. Ljuvliga regn. Välbehövliga regn. Bönderna ljublar. De som planterat något i sina trädgårdar ljublar. Naturen jublar. Varje droppe behövs. En rejäl "rotblöta" behövs. Däremot inte åska. Den behövs INTE. När jag satt på jobbet klockan 15.00 slog den till mitt över och sedan fick teknikgruppen larm om nedslag i diverse larmcentraler... Vi är sårbara med all vår teknik - så är det! Fick själv panik. Stella går hem själv till mig idag och ÄR själv när det dundrar. Messade henne och bad henne dra ut alla sladdar till TV. Det hade hon redan gjor. Klok unge! Jag själv gick till jobbet i morse och fick skjuts av min snälla kollega Cissi med man. Det var inget roligt väder att promenera i.


Fredag. Fredag före Pingstafton. Barnen är åter. Igår kokade jag revben och lät dem kallna i en glaze – hälften av ingredienserna hade jag inte hemma (ORKADE inte åka o handla efter löpning och dusch igår). Ikväll ska dessa grillas och är de goda är det på tok för lite. Är de inte goda räcker det…. Idag har jag dock varit o handlat så då får man komplettera med lite yoghurt och ägg om det inte skulle bli tillräckligt. David har nått den åldern och det stadiet då MYCKET mat behövs. Finns liksom ingen botten. Han sitter inte still många minuter över en dag och lägg till tonåring så vet alla som haft pojkar i den åldern. Härligt är det hursomhelst. Precis när jag skrivit denna rad.....fick jag besked om att David inte ska äta här ikväll (tjejen Emma drar) så ja, revbenen räcker..... 


I morgon laddar vi för Eurovision och jag noterade igår att jag skrivit fel land när jag tippade favoritländer. Litauen tror jag på – skrev Estland. Så mina favoriter i ordning är:

  • Australien (bästa låt och framförallt BÄSTA kvinnliga röst i hela tävlingen – en av de bästa röster jag hört förövrigt). Konstigt att få till det så klockrent då hon sitter i nästan hela numret.
  • Litauen – den växte ytterligare med framträdandet
  • Ryssland – mycket bra (dock lite stirrig show men effektfull)
  • Kroatien – gillat den sedan första gången men uppträdandet med hennes kläder – tja (blundar man blir den bättre)
  • Ungern – mäktig låt och lite annorlunda
  • Holland – precis lagom mycket stuk av country vilket för tillfället är ett vinnande koncept.
  • Östterike – absolut ingen vinnarlåt men tjusig melodi och språket (j’taime)

Å så Sverige. Var Frans hamnar i den sprakande konkurrensen är lite svårtippat. Känner mycket för denna härliga och enkla låt. Frågan är om det helt "enkelt" blir fööör enkelt…


Ha en fin kväll!!


 

Saknar en person här ikväll som inte bor så långt ifrån denna sköna plats. Kringelund i Landsbro.ANNONS
Av Sofia - 12 maj 2016 20:32

Ibland blir verkligen dagen riktigt bra. Från början till slut. Att starta den i Vetlanda kommun är alltid trevligt, äta en skål yoghurt och läsa Vetlanda-posten. Där står det inte överdrivet mycket om Nässjö, precis som det inte står särskilt mycket om Vetlanda i vår lokala tidning. Kan sakna det. Nu har jag ju de senaste åren blivit mycket intresserad av Landsbro med omnejd men ändå...varför inte ha en tidning där det står om alla kommunerna på Höglandet? Idag var det ett litet roligt reportage om lekstugor och den lilla stuga det stod mest om har stått bredvid mitt hus. Familjen som bodde här före mig byggde den och flyttade med sig den dit de nu bor. Så otroligt gullig - ett funkishus i miniatyr.


Minns min egen lekstuga som mina två morbröder sture och Gösta byggde åt mig när jag var sex år. Tänk vad timmar jag har spenderat där, själv och med kompisar. När man sedan "lekt" färdigt med miniatyrmöblerna och dockorna sov vi över åtskilliga nätter på somrarna. Tvestjärtarna var våra värsta fiender och även om mina äldre bröder ibland kunde komma och skrämma oss sent på nätterna.


Tillbaka till denna roliga dag. Idag fick jag den äran att ha ett föredrag på vår nämnds möte ihop med min kollega Gunilla. Vi är de som jobbar med anläggningsreskontran och håller på med komponentavskrivningen och just detta skulle vi förklara för politikerna i vår nämnd. Ja, det kan tyckas vara grekiska men jag tror och hoppas de förstod. Försökte förklara på ett hyfsat begripligt och enkelt sätt. Det kändes bra hur som helst. Innan dess var det studiebesök på Nässjö kommuns genom tiderna största investeringsprojekt. Runnerydsskolan byggs om och byggs till och det är en byggprocess som kommer ta några år. Ansvarig på Byggkompaniet, som bygger, visade oss runt och pratade om projektet. Mycket intressant att se vad det gör nu - gjuter grund (platta) till den nya byggnaden. När denna byggnad sedan är klar ska eleverna som nu går i A-huset in i den nya byggnaden. Då börjar man renovera och göra om A-huset. Där gick min Johanna sina första tre år och jag minns den som ljus.


En otroligt skön och lång löparrunda blev det när jag kom hem. Allt var perfekt, precis allt. Vädret (lagom tempteratur), orken och farten, benen, magen (?), glädjen!!! 18 km blev det och hurra vad bra det kändes. Lite synd att jag prickade toppformen 9 dagar FÖRE Göteborgsvarvet äger rum. Toppen ska ju vara nästa lördag!!! Jag kan be och önska att jag gör en repris på dagens runda.


Jonas har tydligen gjort en riktigt bra golfrunda i kväll och nu åker mackorna in i ugnen. De kommer smaka ljuvligt ihop med lite schlager!!


Ha en fortsatt fin kväll!!!


 

Nya Runnerydsskolan är på G

   

Häftigt att se detta projekt och se den nya skolan växa fram!!

Av Sofia - 11 maj 2016 15:54

Efter en natt och morgon med häftig huvudvärk börjar livet rätta sig till. Så blir det ibland och man får väl gilla läget. Tur att man kan jobba lite hemifrån när det känns bättre. Kanske det var låtarna på Eurovision igår - som förvärrade skallen. Nästan alla bidragen hade magnifika ljusshower - vissa stirriga - vissa effektfulla - så man blev yr. Man glömde ju bort låtarna i allt blink, eld o blixtrar! Kroatien som är en av mina favoriter - kunde inte tänka på nåt annat än hennes vevande med folie vilket förmodligen klänningen var gjord av samt alla blinkande lampor bakom.... Som Jonas (som alltid) uttrycker det på ett förträffligt sätt: Jag blundar lite - då hör jag bättre. Å andra sidan kanske det var trötthet som fick honom att ge upp efter 14:e låten... Hans långa löparrunda i värmen tar musten ur vem som helst... Jag hoppade min runda. Att springa i 23--25 gradig värme föredrar jag inte o särskilt inte med huvudvärk.

Ryssland, Ungern var oxå bra och så föll jag för Österrike. Ingen vinnarlåt men en romantisk o vacker melodi helt på franska. I morgon ser jag fram emot bl.a Australien och Estland!! Måns o Petra skötte sig med den äran. Proffsigt och roligt!

Det är vackert nu. Overkligt vackert. Sus av vinden och alla körsbärsblommor!!! Kan man pausa tiden ett tag? Önskar man kunde!!

Ha en fortsatt fin onsdagskväll!!

Det surrar i träden! Vackra korta tid!!!

Av Sofia - 9 maj 2016 19:15

Häcken klippt på baksidan o framsidan ansad. Ogräset i häcken puts väck och kantgräset klippt. Har gavelhus så det blir många meter kantgräs.... Köpte dessutom en mindre lyxig sekatör som man får "öppna" efter varje klipp. Suck! Häcken däremot är inte så lång att rensa. Om man jämför med mina somrar från förr i tiden. På Norra Sandsjö kyrkogård. När man avslutat 3 km häck var det bara o börja om... Minns särskilt den mycket kalla o regniga sommaren 1988 då solen lyste sammanlagt en kvart under juni, juli och augusti...

Jonas klipper häck bra! Mycket snyggt. En riktig kamp med kirskål och nu är det kväll! En himla bra kväll! Fiskspett på grillen har jag förberett och nu är jag så hungrig så jag slutar skriva...

Å bilder på den klippta häcken...? Nej vet ni vad - det finns ju gränser för vad man ska bjuda ut av privatlivet...

Ha en underbar måndagskväll!!!

Av Sofia - 8 maj 2016 18:00

Ytterligare en underbar dag i högtryckets tecken. Lite svårt att hinna med att njuta - vill göra så mycket. Idag var vi nog inte ensamma om att sitta ute o njuta av frukosten. Fågelkvitter som extra krydda. Plockade fram ett par extremt sköna utesoffor på Jonas altan och helt ärligt hade jag nog gjort rätt i att ligga kvar där hela dagen.... Med facit i hand tog den VARMA löparrunda mer energi än den gav. Kroppen är definitivt inte van vid löparväder över 22 grader.... Ännu.... Dessutom efter gårdagens 2 mil på Höglandsleden var det nog förlåtet att jag kände mig trött efteråt!!

Vi packade fikakorgen o besökte Strömmahult när det är som vackrast. Ett ställe strax utanför Vetlanda med mängder av förgreningar (kvillar) av Emån. Allt detta inramat av de vita sopporna - det måste upplevas!

Nu har vi landat i Nässjö och jamenvisst blir det grill i afton. Det gäller att passa på! Av festen igår syntes inte ett spår och städningen var utförd med beröm väl godkänt. Hoppas 20-åringen Johanna och hennes kompisar hade riktigt kul!!

Ha en fin varm kväll!!!

Helt okej rastplats...

En oanvänd båt kan oxå va en bra rastplats...

Av Sofia - 7 maj 2016 18:06

Vilken dag!! Startade med att få förmånen att sjunga för 20-åringen Johanna! Jonas, jag o Stella dukade brickan med ljus, glass o "ket" och sjöng för full hals. Hon såg dagens ljus kl 07.35 för 20 år sedan (enda barnet som valde att lämna min mage på morgonen) men den trenden har hon sedan inte hållit i... Hyfsat morgontrött!

En god frukost utomhus tillsammans innan Johanna ville låna bilen ned till stan. Hon ville gärna hänga på låset och ni kan nog gissa till vilken butik..... De grattade henne i kassan på Systemet. Ikväll har hon party med goda vänner i mitt hus och jag har satt upp vissa regler. Ingen beerpong inomhus (hade visst sjå att tvätta min nyinköpta IKEA-lampa från ölfläckar efter 19-årsfesten förra året). Alla ska vara inomhus efter kl 00.00 Varningslappar är ilagda av födelsedagsbarnet igår så det går nog bra i år oxå. Ungdomarna kan ju få ha kul o låta lite EN gång om året. Jag låter i gengäld ganska sparsamt förutom när jag sitter ute o spelar gitarr.

Jonas och jag hade planerat in Höglandsleden idag. Från Lövhult till Hulu berg. Alternativet var att avsluta vid Torsa Stenar men dit tippade jag cirka 1 mil o tyckte det var för kort... Det var 16 km dit (dålig karta) o jädra va trötta vi var när vi kom dit. Ostfralla o kaffe satt som en smäck o så trava vidare till Götalands näst högsta punkt - Hulu berg. 364 m ö h. Vilken utsikt!!! Såg vattentornet, Norråsaskolan o svenska kyrkan i Nässjö! Storsjön åt andra hållet. Vilket väder vi fick. Björken i skir grönska och miljarder vitsippor. Man går o bara njuter. Man borde alltid ta sig tid att vandra när våren exploderar!!

I kväll blir det inte många knop på Borovägen. En grill och rosé i glaset. Här blir det ingen beerpong. Stillsamt i var sin solstol.

PS. Tusen grattis Åsa Lindsjö till stora vinsten i morgonens trisskrap i TV. Hon var Johannas bildlärare i tre år på gymnasiet o dessutom en underbar konstnär och människa!! Så häftigt det måste vara att skrapa fram detta stora tillskott i kassan!!! Kram på dig!

Grattis fina unge!!!

Morgonsång!

En underbar dag på Höglandsleden! Våren exploderar medan vi går. Miljarder vitsippor håller oss sällskap!

Av Sofia - 6 maj 2016 16:19

Kunde inte sova inatt. Spelade en omgång 1010, läste lite i min bok "Sluta älta, sluta grubbla".... (he he....). Det slutade med att jag skrev. Rad efter rad. Det känns bättre då. Orden är som medicin. Tog ett kort på Nässjös natthimmel och det resultatet blev en dikt!

Gårdagskvällen avslutades med grill och även äta ute. Morgon startade utefrukost. Så underbart att kunna äta ute utan att frysa! Stella är hysteriskt rädd för humlor så hon gick in efter ett tag! Har hämtat Johanna och Alexander på stationen. I morgon är en stor dag. Hon fyller 20 år! Helt otroligt! Vart tog åren vägen som det så klyschigt heter. Vet precis vart de tog vägen. De gick och under tiden har jag levt - ibland är det upp och ibland ned... Det jag vet är att jag genom att ha blivit mamma har upplevt större glädje än evigheten!

Ikväll får vi umgås med det unga paret. I morgon lånar den förstfödda huset för att ha kul med sina kompisar. Jag och Jonas är konstigt nog inte bjudna så vi flyr fältet!
Ikväll har vi dem för oss själva och det vet jag inte om det någonsin inträffat!!!

Ha en fortsatt underbar dag!!!


http://www.youtube.com/watch?v=-H5QM11oqIQ&sns=em

Sömnlöshet som resulterar i produktivitet!!

Grill med barnen!

Frukost i solen!!!

Fika!!

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9
10
11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25
26
27 28 29
30 31
<<< Maj 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ SigridSofia med Blogkeen
Följ SigridSofia med Bloglovin'

Text o bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se