Alla inlägg under maj 2016

Av Sofia - 5 maj 2016 18:17

Det som händer nu är så otroligt ovanligt. Tror inte det är sant! 18 grader!! Sol från klarblå himmel. Dessutom är folk lediga. Inte alla förstås. Folk måste finnas på olika platser oavsett vilken dag det är. Jag hoppas vädret håller sig enligt prognosen för de som jobbar idag kanske är lediga på måndag - då är det jag som går till jobbet.

Laddade i morse med två stekta ägg, fröknäcke och underbar (ny favorit) grekisk yoghurt (från Arla). Hade planer på att springa en längre runda, typ runt Spexhultasjön. Vädret var perfekt. Endast löparlinne o shorts - lite kyla i vinden men go värme. Underbart helt enkelt. När jag sprang ut mot Spexhult kändes det bra. Det blir en långgrunda idag. När jag kommit till infarten till Torsa ångrade jag mig när jag såg nylagd grus. Har sprungit den rundan en gång i just detta underlag och tack - men nej tack. Det ska vara en njutning att löpa. För mig i varje fall. Vissa rundor är slitigare än andra. Vissa går på ren rutin. Jag behöver varken bli bättre eller snabbare - löpningen ger mig exakt den effekt som jag önskar. En motionsform som gör att min kropp orkar, orkar leva!!!! Både fysiskt och psykiskt!

Jag läser ibland (sällan) löpartidningar inkl diverse tips. Schemat säger: Löpning ditt måndag, löpning datt tisdag, vila onsdag, löpning ditt onsdag, löpning datt torsdag, löpning långt lördag... Okej! Mitt liv innebär att det löps när man får tillfälle - tre ggr i veckan är ett slag mål - om det blir två eller fyra pass - det blir som det blir. Sljutsningar, möte som drar över på tiden o andra aktiviteter kan göra en vecka rätt så springlös.

Hursomhelst - dagens runda blev lång. 17,67 km o jag vände vid bron över stambanan. Asfalt hela vägen o det är ju vad jag vet inte så mkt som en cm grusväg på Göteborgsvarvet! Jag kanske är konstig men jag älskar asfalt och raksträckor.

Kyckling på grillen ikväll. Barnen hemma. Jonas fattas oss. I morgon dyker han upp o även Johanna o Alexander. Livet är gott! Många att älska och många att bli älskad av!
Återigen en dag när jag är otroligt tacksam över hur livet är!!

Go kväll!!

Så var det fötternas tur. Älskar inte min blad men de för mig framåt i 17,67 km...

Av Sofia - 4 maj 2016 18:52

Efter en rätt så hopplös arbetsdag börjar allt rätta till sig. Solen är varm och nytt lack pryder min hand. Ja, när naglarna (mina egna) växer ut till den nivån, är jag extremt nöjd med denna kroppsdel. Mina händer. Långa och smala fingrar och jag har fått dem av min mormor Sigrid (enligt säkra källor). Får man vad nöjd med något hos sig själv utan att det ska betraktas som skryt? Ja visst får man det!! De kan ju dessutom så mycket. Skriva på tangentbord riktigt fort utan att titta - det sitter i märgen, spela gitarr och piano...

Nu släpper jag jobbet för några dagar. Försöker i varje fall. Allt är inte perfekt i världen och då behöver ju inte min vara det heller i alla lägen.

Onsdag (fredag kväll) och ikväll blir det färska tortellini med barnen. Inte grill. Har suttit här i solen i knappt en timme o vill inte gå in. Trots att klockan är snart sju är värmen såååå go. Min uteplats är guld.

Ser fram emot några lediga dagar med barnen. I morgon är det inget på schemat förutom grill på kvällen och förhoppningsvis en hyfsat tidig löparrunda. Kanske ska dra en tvåmilare inför stundande Göteborgsvarv? Valet är mitt - i morgon. På fredag har Henry önskat IKEA o det får väl snälla mamman gå med på. På lördag har Jonas o jag planerat in sträckan Lövhult - Vikskvarn på Höglandsleden. Har längtat sedan vi gick förra året.

Livet är gott! Alldeles för det mesta!

Nytt lack! Jag gillar mina händer och den där ringen - den är fin!!

Av Sofia - 3 maj 2016 22:47

Trött

Tröttare

Tröttast....

Jobb, löpning i sol, skjutsningsr, handling tar på tants krafter. Avslutade kvällen med korvgrillning med nära och mycket kära - det kan inte bli så mycket bättre!

Inatt sover vi med öppet fönster och mycket gott! Onsdagen i morgon känns som fredag! Helg och mer sol!
Nu är tid att njuta! Ta vara på varje sekund! Det är lättare att göra det när det är vår!

Jonas håller på att slå mitt rekord i 1010 och jag är knäckt (nästan). Vad är det med den mannen som gör allt han tävlar i så jädra bra...?? Snart har jag bara simningen kvar....

Natti natti....

Av Sofia - 2 maj 2016 22:25

Plötsligt händer det!!! Solar så långt ögat kan nå... Man tittar på vädret framöver i mobilen och fattar knappt att det är sant. Skulle kunna vara ett avlägset varmt land men så är det Nässjö, Sverige. Det blev ingen vår - det blev sommar istället. Bara solar och 17--21 grader i över en vecka fram i tiden. Å dagens temperatur.... Den numera ständiga följeslagaren vinterjackan kändes med ens helt oviktig, jeansen var varma o jag kände känslan av för mycket värme när jag satte mig i bilen.. Jag svär dyrt och heligt att inte klaga någon gång över för mycket värme i år. Det löftet ska jag hålla!!

Extra kul med en värmebölja när folk framåt torsdag är lediga och de lyckliga som tagit fritt klämdagen fredag - grattis! Grattis till mig själv.

Ikväll var det gruppmöte Centern och jag var både tema-ansvarig och fika-fixare. Hade beräknat fika till ca 20 och 8 kom... Har mycket fika över om man så säger. Jag hade bjudit in Helen Tarenius för att prata om sin verksamhet Nässjö Lärcenter, integration och nyanlända. Ett område som ligger mig varmt om hjärtat. Ett otroligt intressant föredrag!! Nässjö kommun och Lärcenter gör MASSOR men det är också gigantiska utmaningar vi står inför. Att börja med att lära dem svenska på SFI (svenska för invandrare) är en viktig bit. Hitta bostäder och jobb är ytterligare nycklar till integration. Kulturmöte = kulturkrockar finns men behandlar vi varandra med respekt och förståelse är vi på god väg! Å den intressanta frågan - När slutar en invandrare att vandra....? Folk har "vandrat" i alla tider, ibland mer - ibland mindre...

Fick ett SMS av Johanna. Alexander och Johanna pryder Vetlandapostens framsida idag när de gick modevisning i lördags!
Kul!!!!!

Godnatt

Värme!!!!!!

Alexander till vänster, Johanna strax bakom!!!

Av Sofia - 1 maj 2016 17:11

En helt underbar söndag. Dagen startade med rekord i mobilspelet 1010. Kan kanske tyckas oviktigt men detta är så kul. Tränar hjärnan......kan ju skylla på det i varje fall. Sedan god och lång frukost. Medan maten smältes blev det avloppsrensning i dusch och grillrengöring. Såna där extremt tråkiga sysslor som man man gärna skjuter upp...

En löpartur i PERFEKT väder och jackan åkte av snabbt. Fåglarna vrålade och var man än tittar lyser vitsipporna! Så vackert. Våren är ju här. Så skönt med lite värme. Lyssnade till låtar till finalen i Eurovision. Kroatien eller Frankrike kommer att vinna.

När jag kom hem rensade jag säsongens första ogräs. Det berömda favoriten kirskål!! Den är ettrig men rätt enkel om man håller efter den men just vid min parkeringsplats tycks rötterna vara sammanväxta med jordens innanmäte...

Bestämde mig för grill till kvällen o handlade därefter. Inhandlade även fika till morgondags gruppmöte Centern där jag är ansvarig för kvällens energiintag. Jonas har sin jobbhelg men han kommer hit när han är klar med torkning av virke. That is a gooood feeeeling!!!!

Fröknäcke gräddas i ugnen och en underbar doft börjar sprida sig i huset. En bra stund med gitarren har det oxå blivit. Ibland har jag energi för tre - då gäller det att passa på!!! En annan dag kan det var energi för minus tre....

Ha en fin kväll!!

Härligt!!!

Valborgsfirande i hembygdsparken igår. Sååå mysigt. Elden brann ut fort.

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9
10
11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25
26
27 28 29
30 31
<<< Maj 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Skapa flashcards