Alla inlägg under juni 2016

Av Sofia - 3 juni 2016 18:03

Fredagkväll! Ljummet! Mer än ljummet! Vilar i skuggan med överkroppen medan benen får lite sol. Nu, kl 18.00 är den inte så skarp så jag njuter med gott samvete. Man ska inte pressa i solen - hudcancer ökar och bara ordet får mig att rysa av ren skräck.

Efter arbetsveckans sista dag är jag rätt mör. Mycket har hänt denna veckan. Både i jobbet o på den privata sidan. Mannen i gips sitter framför mig o verka njuta av stillheten - han klättrar inte på väggarna än i varje fall. Han fick (han tog) ett uppdrag idag. Köpa fiskspett på Smålandskräftan till kvällens grill. Han fixade det med bravur. Det finns i mitt tycke inget godare än dessa spett att grilla.

Hade tänkt att blogga om både Arla-mjölken och om bostadsbyggandet....men jag vet inte om jag orkar just ikväll.

Jag njuter av mitt glas kalla rosé och att vara ledig, att Henry sitter på ovanvåningen o grejar, att Jonas sitter framför mig, att David o hans Emma är på ingående, att det är Kristins student i morgon, att jag får träffa Johanna o hennes Alexander där, mina bröder o deras familjer, mina föräldrar, andra nära o kära!!!

Ha en go kväll!!

Av Sofia - 2 juni 2016 19:13

Uttrycket "det kunde vara mycket värre" kan trösta en hel del. Man kan dock se det från många håll. Att löparrundor går bort tillika traskande på Höglandsleden och även små korta promenader ned till stan o ta en glass eller köpa grillgott på Willys.....är otroligt tråkigt. Dessutom i två månader. Nästan hela sommaren....

Det lite dråpliga är att jag sa till David igår när han skulle till Willys o köpa såpa till dagens såpafotboll i skolan... "Jag vill inte ha några benbrott i morgon". Det blev ett benbrott men det var inte David.

Han har kommit hem nu. Min man. Från akuten i Eksjö. Ett illa fall från trucken (jag tänker inte ens försöka förklara) medförde benbrott. Röntgen o sedan gips. Det blir en stillsam tid framöver och mycket hoppande på kryckor. Ni kan (å han oxå) vara helt lugna. Jag ska inte försöka få honom på nån långrunda för att stärka armarna.... Tyvärr blir det heller ingen golf.

Men återigen - det kunde varit värre.. Nu är det "bara" ett ben. Bara o bara..men det läker och förhoppningsvis bra!!!!

Det slår mig - när jag tittar på honom. Till o med i gips är han riktigt riktigt snygg. Tacksam för att det gick som det gick. Han kommer bli väl omhändertagen av syster Sofia!

Ha en fridfull kväll!!

Det kunde varit värre....

Av Sofia - 1 juni 2016 19:27

Bal!!! Dags för studentbal för Brinellgymnasiets elever. Den yngsta av mina barns kusiner har i kväll gått på röda mattan. Kristin Wetterholm och hon var (är) vacker som en dag. En underbar klänning (kan inte se mig mätt) och vacker frisyr. Så härligt att se henne. Den känslan – man ser hur de njuter av stunden. Det hårda plugget är slut och det är bara roligheter. Tids nog börjar vardag och allvar – nu är de väl unnande att ha KUL!!! Förra året fick jag njuta av Johanna och jag kan knappt tro att det redan gått ett år sedan sist.


Vädret gör att allt blir lite vackrare och lättare. Många många människor trängdes runt mattan för att få kunna se lite bättre. På lördag är det student för Kristin och det ska bli otroligt roligt att få åka till Brinell än en gång och bevittna när hon och alla andra springer ut genom glasdörrarna. Därefter samlas vi i Norra Sandsjö Prästgård för att fira henne ordentligt med släkten och andra vänner.


Dessutom har jag idag kunnat bocka av ytterligare två ting på checklistan. Fixat fullmakt (nästan) på Handelsbanken för att ansvara för de ekonomiska transaktionerna i  samfällighetsföreningen Fridhem. Det tycks lättare att ta sig till månen än att ordna denna grej. Mitt nya pass kunde jag också hämta ut. Mitt gamla upphör inom kort och det gäller att ”gälla” utanför Sveriges gränser.


Ytterligare en underbar kväll. Junikväll! Man vill bara vara ute. Att gå in känns som om man går miste om något….märklig känsla.


Ha en fortsatt go kväll och allra mest du, Kristin!!!


     

Tjusiga! Vackra! Underbart fina!!!

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7
8
9 10 11 12
13 14
15
16 17 18 19
20 21
22
23 24 25 26
27 28 29 30
<<< Juni 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Skapa flashcards