Alla inlägg under juli 2016

Av Sofia - 11 juli 2016 19:32

Första semesterdagen har sakta övergått till första semesterkvällen. Huset är städat och luktar såpa. Det var väl igentligen inte vad som var tanken just idag men vad än tankarna var så blev ju resultatet bra. Dock lät jag skohögen i hallen stå kvar. Dammsög och ställde tillbaka dem. Svabbade med vått och ställde tillbaka. Flyttade inte något av paren till skohyllan som jag ALLTID brukar göra. Vill inte ha ett gäng precis innanför dörren....men just i eftermiddags fick de stå kvar.


Jag har inte gjort så mycket annat vettigt idag faktiskt. Gick en lång runda till Spexhult för att rensa tankarna men fick ingen vidare ordning på dem idag. Jag lyssnade på gårdagens program av Sommarpratarna (min svägerska Monica tipsade via Facebook) och det är oförklarligt hur snabbt två och en halv timme kan passera så snabbt i värme. Malou von Sivers var berättare och hon delade med sig om sin minst sagt hemska barndom. Minsta lilla "fel" de gjorde - hon och hennes syskon - så blev det stryk. Gå på nykrattade grusgångar, tappa gaffeln i golvet och då även - ställa skorna slarvligt i hallen.... Stryk och slag, fysiskt och psykiskt! Lyssna gärna! På något sätt var hon ändå inte bitter över sin fars hemska gärningar. Hon gjorde allt och mycket länge, för att bli älskad av sin pappa men lyckades inte. Hon förstod och förlät kanske hans sätt beroende på det han själv varit med om.


På något sätt har ju ändå historien gjort henne till den hon är idag och hon var tacksam för det hon har åstadkommit. Det har hon ju onekligen gjort med bravur. Livets tatuering, kallade hon sin uppväxt för och så kanske det är. Man är den man är och på grund av saker man varit med om formar det dig till den du är nu. Hon delgav en mycket tänkvärd dikt i slutet av programmet av Eeva Kilpit:


"Vi har inget skydd mot kärleken, inget skydd mot livet, inget skydd mot döden. Inget skydd. Så skyddslösa är vi."


Ha en fortsatt skön måndagskväll! 


Vi har inget skydd mot kärleken....

Av Sofia - 9 juli 2016 21:49

....idag är det Jonas födelsedag! Stort och varmt grattis till dig min älskling! 


Jag njöt av en lång och solig promenad till Spexhult efter härlig sovmorgon. Jag sjöng upp mig i skogen inför kvällens sångafton. När jag kom hem la jag mig i min älskade hängmatta och njöt en stund. Dagen fick ett underbart avslut. En härlig sommargudstjänst i Vallsjö gamla kyrka där mamma och jag enligt tradition sjöng våra sånger. Jag uppskattar det mer och mer för varje år. Att få stå där med min mor och sjunga. Mamma som fortfarande har en gudomligt fin röst. En stilla stund i denna medeltida kyrka är som balsam för själen. Som om allt bara lugnar ned sig. Att få spontana applåder efter sångerna är så härligt. Kaffet efteråt på kyrkbacken var gott om än lite kallt. Ikväll var det otroligt skönt att ha nära och kära i kyrkbänkarna. TACK för att ni kom. Jag sjöng och sjöng lite extra för Jonas - dagen till ära!! Grattis till 51 år! Hoppas jag får uppleva många många fler födelsdagar....


Ha en fortsatt fin kväll!!!



 
 


Halleluja!! Min favoritsång!



 

Om jag inte får allt jag ber om.



 


Maria går i rosengård. En traditionell jullåt men passar bättre på sommaren då Maria går i rosengård....


 

Jag och mamma framför kyrkporten till medeltidskyrkan Vallsjö gamla

 

Grattis älskling!!!







 

Av Sofia - 8 juli 2016 17:22

”Den bästa dagen på året”…. hörde jag i korridoren i morse. Jag kan hålla med om det även att det finns många underbara dagar på året. De flesta faktiskt. Känslan dock, när man vaknar upp till semesterfredagen är ju onekligen något speciellt. Man njuter lite extra av varje minut.


Den sista obligatoriska fredagsräkmackan vid kl. 09.00 smakade helt enkelt lite extra gott idag. Den sista lunchpromenaden runt Träslända var underbar - lite extra stuns i benen. Jag köpte en krans till fikat till oss som satt till kl. eftermiddag. Några få stackare jobbar någon/några veckor till men å andra sidan har de sin semester kvar. Ville nästan dröja mig kvar några extra minuter i eftermiddags innan jag skulle gå hem…..för att känna….snart ledig… Helt enkelt underbart! Det absolut sista jag gjorde var att vattna min orkidé i fönstret och bläddra fram bordskalendern fyra blad (ja, jag har en sådan också – som komplement till Outlook och kalender i mobilen).


Barnen är åter eller rättare sagt Henry och Stella. David är fortfarande i Stockholm och Johanna är ju i Vetlanda. Sannerligen skönt att de är tillbaka. Grillade hamburgare står det på menyn till kvällen och goda grannar kommer förbi på ett glas rosé före detta. Köpte faktiskt en flaska rosa JP Chenet – det är extra festligt att fira in semestern med bubblor. Vi kanske går (kryckar) ned till Leo’s och kollar in spelningen av Amazon. I morgon spelar de på Vaxblekaregården i Eksjö men jag sjunger ju själv i Vallsjö gamla kyrka så det sammanfaller lite illa.


Tjoho!!!


 

En fredagsspecialité - extra god idag!!

Av Sofia - 7 juli 2016 20:21

Igår åkte jag till Landsbro och tanken var att jag skulle klippa gräset i Jonas trädgård men eftersom regnet valde att falla rikligt under hela dagen blev den sysslan ogjord. Vi tittade klart på en bra film i stället. Mysigt i regnet! Sedan åkte vi in till Vetlanda och åt grillbuffén som brukar erbjudas på onsdagskvällarna. Mycket folk och mycket mat. Det absolut godaste på bordet var ceasarsalladen och det kanske är lite otippat som rätt nr. 1 just när det gäller grillbuffé…


I morse försov jag mig. Jag stängde av i stället för att nudda ”snooze”… DET händer inte ofta. Vaknade kl. 07.10 och då är det tight att hinna till Nässjö inkl. morgonfix. Tur att man har hjälpsamma kollegor som vaktar telefonen till man dyker upp. Det har varit mycket felanmälningar idag. Getingar finns det gott om…. Är boet dessutom beläget vid entrén till förskolorna är det lite akut.


På lunchen åkte vi till Sandsjöbaden för att äta. En gång om året för att inleda semestern brukar några stycken åka ut till denna pärla och njuta en stund. God mat och framförallt mycket mat. Massor med folk. De som jobbar där hade mer än fullt upp…. Duktiga ungdomar! Idag kände jag två väldigt väl och det är alltid lika roligt att se såna man känner, Alexander och Kristin!


Vill avsluta med att gratulera mina två bröder med fruar för 25-årig bröllopsdag = SILVER!!! (Anders & Lotta igår) och 26-årig bröllopsdag = KORK (Pelle och Monica) idag! Tänk va? Många många år….och jag minns båda dagarna som igår. Stort grattis er kära bröder och systrar!!!!! För det känns som att mina svägerskor är mina systrar eftersom de kom in så tidigt i mitt liv!


I kväll ligger det öring på grillen. Han är duktig den där gipsförsedde mannen!!!  Ha en fortsatt fin kväll!! I morgon vaknar jag till fredag och inte vilken fredag som helst utan SEMESTERFREDAG!!!


 

MUMS!!!!

Av Sofia - 5 juli 2016 19:42

Rihanna spelade på Friends Arena igår. Det hade inte gjort ont att besöka denna konsert kan jag säga. Å vem fick åka…..jo David fick hastigt och lustigt (mycket roligt) en biljett tillsammans med sin Emma och hennes storasyster. Hur det gick till och vilka turer det var kring detta hänger jag inte med på och kan inte ens förklara men vilken grej! Han var snäll och skickade några ljudfiler sent i går kväll. Hon är en grym artist och rösten är lika säregen och stor som hennes attityd. Dock fick hon lite dålig kritik för att ha hafsat bort sina största hits på gårdagens konsert. Men kritiker….ja det är ju vad de tycker. Att få uppleva henne live måste vara helt enormt. Å särskilt om man är 15 år minus två månader. Det var nog ett lätt val för David att välja Stockholmsresa före att vara hemma på lördag och lyssna på mor och mormor i Vallsjö gamla kyrka utanför Sävsjö (hi, hi)... Men ni andra som vill komma och lyssna - VÄLKOMNA!!! kl 18.00.  Det blir ingen större explosion av ljus eller pyroteknik men 100% live – garanterat!


Efter jobbet igår tog jag med Jonas på en liten överraskningsresa. Jag styrde kosan mot Eksjö och Väsk- och Skoshoppen och han fick sin födelsedagspresent (några dagar i förväg). En ny resväska då den förra havererade under vår kryssning förra året. Han fick handtaget i näven och en stor resväska utan just den detaljen är inte så funktionellt. Jag nyttjade min vinst i tävlingen jag vann för några veckor sedan och det är rätt go känsla att säga: Välj nu precis det du vill ha!! Efteråt tog vi en extremt god räkmacka (variant liten) och kaffe på Princess. Mums!!


Så har Nässjö fått ytterligare en ny vägg! I varje fall har väggen fått ett nytt utseende. Street art!! Denna gången är det Örnen 3 som blir ögongodis för alla som åker/kör förbi. Mittemot Kulturhuset Pigalle finns den och det är en ung konstnär Milu Correch från Argentina som har fått uppdraget att måla. Det blir supersnyggt. Bra där Nässjö! Det har varit spännande att gå förbi de senaste dagarna och se konstverket växa fram. Det har inte varit lätt för henne vissa stunder då regnet verkligen har öst ned. Meningen är att den ”nya väggen” ska invigas på torsdag.


Ha en fortsatt fin tisdag!!


  


  

Söta på Rihanna-konsert


  

Snart klart! Blir superhäftigt!!

Av Sofia - 4 juli 2016 20:33

Denna vecka har jag hand om felanmälningarna på jobbet! Man får hjälpas åt o vara backup när backupen har semester och ordinarie likaså! Idag har det som alltid en måndag varit hett på linjen. Detta är en linje som inte stänger för semester. För "fel" blir det hela tiden.. Ventilation som inte fungerar, torktumlare i tvättstugor som luktar bränt, värmevagnar i kök som inte ger värme, getingbo på förskolegårdar.... Massor händer hela tiden. Å sen har vi ju all denna skadegörelse. Det är lika bedrövande tråkigt varje gång. Krossade fönsterrutor och klotter ligger i topp. 11 rutor på Runnerydsskolan.....17 rutor på samma skola helgen efter... Tidningen har skrivit om detta och liknande saker händer på andra fastigheter.

Sätt upp kameror! Visst - det låter som en mkt bra idé. Det är dock lättare tyckt än gjort. Man måste göra ÅTGÄRDER först. Hugga ned buskar o vegetation FÖRST. Hjälper inte det måste vi installera mer belysning.. Sen möjligen kan vi få sätta upp övervakningskameror. Å det är en segdragen process. Integritet!?!? Måste man befinna sig på en skolgård miss i nassen? Å måste man av någon anledning passera kameran - är det farligt o hamna i en filmsnutt om man inte gör nåt olagligt??

Flera sextrakasserier har förekommit på festivaler. I folkhavet dessutom.... Bråvalla - ett fantastiskt arrangemang med bra musik o glädje har i år gett en del tjejer minnen som förmodligen gör att de ångrar att de överhuvudtaget åkte dit. Jag blir så arg. Jag blir så förbannad. Som Zara Larsson ungefär... Hörde en tjej i en intervju på TV igår. "För säkerhets skull har jag ett par byxor under kjolen!" Det är fruktansvärt att tjejer ens ska behöva tänka tanken.

Låt drönare får sväva ovanför eller kameror... Schyssta killar (de finns!!!) tycker detta är en bra idé. Nej det går inte. Integritet!?!? De som har rent mjöl i påsen och inte har onda avsikter har inget emot detta. Att hamna på bild när man bara har kul o inte gör dumma saker - vad är problemet? Jag vet att Johanna till 100% klär sig i brallor när hon är på såna ställe o jag tycker det är skönt vilket i sig är en bedrövlig känsla! I år var hon inte på Bråvalla - hon var i USA = skönare!!

Hur ska vi få nån rätsida på detta? Ska vi tjejer/kvinnor/tanter/flickor aldrig få lugn o ro!!?

Go kväll alla schyssta därute!!

Av Sofia - 3 juli 2016 21:02

Ibland stämmer uttrycket "efter regn kommer solsken" bättre ön vanligt. Så var det idag. Mest hela dagen! Efter en skön sovmorgon åt vi frukost ute på altanen. I sol! Min tanke var att springa en runda och medan jag smälte maten och gnodde på altanen (torkade bort fågelbajs typ överallt, vattnade blommorna, rengjorde en ljuslykta där skatorna mumsar på stearin (?), plockade bort spindelväv) öste regnet ned. Sedan klädde jag mig i köparstass för regn o vilken tur jag hade.... Inte en droppe regn på hela rundan o rundan blev varm!!! Underbar sommarlöpning helt enkelt!

När jag ställde mig i duschen öste regnet ned igen och även när Jonas o jag skulle inhandla jordgubbar o glass för de nyhemkomna barnen. Blöta blev vi!

Sååååå skönt att kidzen är tillbaka på svensk mark efter en fantastisk resa. Gott att allt har gått så bra. Inatt efter alla spännande straffar i matchen mellan Italien o Tyskland - då kom Johanna och Alexander. Han hade kört till Göteborg för att möta upp o hämta hem henne TROTS att det gick en annan bil med fadern o Henry o David. Det!!! kallar jag längtan och kärlek!!

Snart börjar Island spela kvartsfinal mot Frankrike. Som man hoppas och önskar att de skräller igen. Om några timmar vet vi om det blev så...

HEJA HEJA ISLAND!!!!

En av kidzen -David o hans fina Emma hälsar på för jordgubbar o glass. Här blåses det dock såpbubblor...

Av Sofia - 2 juli 2016 17:01

Igår fredag och utstämpling. För vissa av kollegorna var det utstämpling semester för en tid framöver o semesterkänslan låg i luften trots att jag jobbar en vecka till. Räkfrossa på Caférangen kombinerat med AW med kollegorna. Riktigt trevligt och mycket gott!!

Går den kommande arbetsveckan lika fort som den just passerade så sitter jag om tjugo minuter och skriver S E M E S T E R ! ! Fyra långa (!) veckor utan väckarklocka och inprickade måsten. När frukosten tidsmässigt kan intas långt efter jobbets förmiddagsfika, när man kan sitta på altanen i strålarna av solen och förmiddag glider över till eftermiddag?. Man har alltid en viss känsla inför lediga veckor ? som om dagarna aldrig skulle ta slut. Allt man har tänkt att göra?. Dock tar de slut och semesterveckor har en tendens att gå ännu mycket fortare än vanliga veckor.

Har precis klippt gräset, kantklippt överallt o rensat ogräs vid min uteplats. Det är min klippvecka här i Fridhem o ösregn satte stopp för klipp efter frukosten. Jag blev bjuden på brunch på Caférangen vilket var sååå gott. Lax, sill, äggröra, hembakt bröd, pannkakor, revben - ja det var en salig blandning!! Mätta!!! Den energin behövdes för en timme med handjagaren....

I dag sen kväll/natt kommer barnen åter från sin långresa i USA. Längtan i magen är stoooooor kan jag säga ? går inte riktigt att beskriva. Tur att jag får vara deras vänner på olika sociala medier så man har kunnat ha kontakt. Ska bli så kul att få se deras bilder från resan. Jag vet att Henry skaffade ett större minneskort till sin kamera så hon lär ha laddat på. Har fått se lite smakprov då och då och det verkar ha varit helt fantastiskt!!!

Tänk vad platser det finns i världen ? som man skulle vilja besöka. Två givna komponenter saknas dock ? mycket mer pengar och semesterdagar? Å andra sidan gäller det att inte drömma för mycket.. Det finns platser nära som är fina?så fina?.utan att kosta någonting? Livet går och det gäller att ta vara på det som finns runt knuten.

Ha en fortsatt fin lördagkväll!!!

Brunch på Caférangen

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4 5
6
7 8 9
10
11
12
13 14 15 16 17
18
19 20 21 22 23 24
25
26
27 28 29
30
31
<<< Juli 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Ovido - Quiz & Flashcards